IN MEMORIAM

Cinci ani de la Colectiv: aceleași întrebări fără răspuns, vinovați în libertate și Raed Arafat la cârma guvernării PNL

  La fix cinci ani de la tragedia de la Colectiv, în Parlament și Senat se propune dezbaterea unui document […]

 

La fix cinci ani de la tragedia de la Colectiv, în Parlament și Senat se propune dezbaterea unui document al Federației „Solidaritatea Sanitară” care solicită imunitate pentru cadrele medicale în cazurile de malpraxis. O tragedie care a schimbat un guvern pentru a face loc altora, la fel de corupte și incompetente. Unul dintre numeroșii jurnaliști cenzurați în 2020 ca și înainte de 2015, George Roncea, menționează pe pagina sa de facebook  faptul că adevărații vinovați pentru suferința și moartea tinerilor de la Colectiv nu doar că nu au fost condamnați dar au avansat în structurile statului și ridică la cel mai înalt nivel întrebările menținute fără răspuns și complicitățile la carnagiul din clubul bucureștean.

 

65 de morți, 200 de răniți, sute de vieți distruse, familii nenorocite, niște condamnări, niște sume de bani – nimic despre cauze, nimic despre cum știa Cioloș că va fi premier cu două luni înainte de incendiu, datele expertizei de simulare de la Institutul de la Petroșani secretizare, ascunderea probelor filmate vreme de patru ani de către Raed Arahat nici acum nu este cercetată penal..Doar atât, un scurt rememeber, după cinci ani de nimic – de fapt anii in care Raed Arafat a făcut tot posibilul să mușamalizeze și să ascundă probele filmate și înregistrările ce trebuiau să ajungă în instanță astfel ca partenerii săi – alde Bănicioiu, de exemplu – cară niște victime pe răboj, exclusiv din vina lui, pentru că nu a dat drumul expedierii răniților grav afară, ca să scape față curată.

Știați care a fost cel mai înalt ”act medical” săvârșit atunci de abjectul personaj securisto-pesedist? La Colectiv a ridicat cu antena de la stația portabilă a Ministerului de Interne din posesia sa pleoapa unui băiețel de 14 ani pe care medicii de la Ambulanță, nu SMURD, că pompierii nu sunt medici, încercau să-l resusciteze de mai bine de 45 de minute. Cu antena! Așa a verificat „medicul” Arafat moartea băiețelului ars de viu, cu scârbă. Iar spitalul ambulant pe care îl folosește doar la defilări l-a ținut în garaj și a refuzat să fie adus acolo și tot el a interzis salvărilor BGS și nu numai, dotate și cu personal mult mai bine pregătit, oameni cu experiență militară în zone de război, să intre la dezastru. deși erau la trei minute de locul incendiului. Ca să vezi coincidență, în aceeaşi zi, exact în aceeaşi zi, a avut loc cea mai mare aplicaţie a ISU, de când exista ISU, care a avut loc în dimineaţa respectivă: cu 14 autospeciale, undeva la Pipera, care avea ca obiectiv exact situaţii de incendiu într-un spaţiu închis – adică ce s-a petrecut seara, cu victimele arse „tratate” pe paleți.

Întrebările unui supravieţuitor: „Vreau sa stiu de ce tavanul a ars cu flacara albastra si emana vapori? De ce incendiul s a propagat in cateva secunde?”

Adrian este unul dintre cei care în acea noapte blestemată a trăit coșmarul incendiului de la Colectiv: “în noaptea de 30.10.2015 m-am născut a doua oara. Scriu acest post pentru ca sunt revoltat de mizeria prezentata in media. Acest tragic incident se transforma intr un circ, vad politicieni iesiti in fata desi cauzele producerii acestui trist eveniment au trecut prin mainile lor. Nu vreau sa vad poze cu cei decedati din respect pt durerea familiilor si a prietenilor victimelor, nu vreau sa vad mii de lumanari, nu vreau sa vad jurnalisti care si dau cu parerea. Vreau sa vad actiuni:
1. Anchete la primaria Sectorului 4 si a Capitalei cu privire la modul in care a fost acordata autorizatia de functionare. Vreau sa aflu de ce nu se fac periodic controale cu privire la conditiile de functionare ale localurilor publice (pompieri, salvare, politie, insp de stat in constructii)
2. De ce patronii clubului au folosit materiale usor inflamabile in amenajare, de ce nu era hidrant in club? De ce bodyguarzii si personalul clubului nu erau pregatiti pt situatii de urgenta? De ce a fost permis accesul cu mat inflamabile in club? De ce ferestrele erau zidite si cine le a permis sa faca asta? De ce iesirile de urgenta erau blocate?
3. De ce salvarea si pompierii au ajuns dupa mai bine de 20 de minute? De ce prima masina de pompieri a gresit strada ? De ce la 112 nu am fost luati in serios cand am sunat? De ce pompierii nu erau echipati si s au echipat acolo? De ce erau dezorientati si nu stiau ce sa faca?
4. De ce nu am fost sunat de politie pt a da declaratii cu privire la cele intamplate? Numarul meu de tel e inregistrat la 112.
5. De ce nu ni se spune ce toxine continea fumul si ce substante chimice au fost in flacari de au reusit in cateva secunde sa arda hainele complet de pe oameni. Poate supravietuitorii ar trebui sa stie.
6. De ce nu avem capacitatea spitaliceasca pt a primi 150 de persoane? Dar daca ar fi 1000?
7. De ce nu se inchid toate cluburile, barurile, saloanele de nunti, salile de conferinte pt a fi controlate daca indeplinesc normele de siguranta?
8. Vreau sa stiu de ce tavanul a ars cu flacara albastra si emana vapori? De ce incendiul s a propagat in cateva secunde?
Nu doresc nimanui sa treaca prin ce au trecut oamenii din Colectiv. Nu mai vreau sa vad nici la tv astfel de stiri tragice, persoanele care sunt vinovate trebuie sa plateasca, ei ne decid soarta, sunt acolo sa ne protejeze.
PS: E bine sa se stie lucrurile astea. Aceasta tragedie nu trebuie transformat in bai de multime si imbunatatirea capitalului politic. Trebuie ca lumea sa stie ca pompierii erau ingroziti si neechipari cand au ajuns acolo si ne intrebau pe noi ce trebuie sa faca, incendiu se stinsese singur si oamenii dinauntru petreceau ultimele secunde alaturi de noi intoxicati cu fum toxic ,lumea trebuie sa stie ca prima salvare a ajuns dupa 20 de minute si a vrut sa plece cu un singur pacient….probabil multi nu va puteti imagina cum a fost acolo, nici mie nu mi vine sa cred ca am trecut prin asta…”

Acelasi supravietuitor, Adrian, relateaza dupa tragedie: „Multumesc ingerilor care au fost cu mine”

„Azi noapte eram in Colectiv la lansarea noului album al trupei Goodbye to gravity ai caror membrii ii cunosc si imi sunt prieteni. Stiam ca se anunta un show pirotehnic dar mai fusesem la evenimente indoor cu artificii si alte efecte deci nu am avut avut indoieli in aceasta privinta.
Au fost ceva artificii la inceputul concertului, niste artificii de tort nimic special dupa alte 30 de minute au mai fost 2 artificii la fel ca cele de tort. Stateam si beam o bere, membrii trupei au spus la misto ca avem un mic incendiu, unul din stalpi ardea usor, s-a aruncat cu bere pe el, in 2 secunde focul s-a extins la tavan, care a inceput sa arda rapid, atunci am inteles ca trebuie sa iesim repede, eram la circa 30 de metri de iesire, am alegat spre iesire. La 5 metri de usa s a produs haos si panica oamenii au inceput sa cada si sa se calce in picioare am reusit prin forta sa iesim.
Ne-am tras in partea dreapta sa tragem o gura de aer dupa care am mers pe gang spre iesire. Pe gang era parcat un camion , era un fum gros ca de napalm ars, nu se vedea nimic, nu stiam cat mai era de mers am inceput sa trag fum nu mai aveam oxigen am reusit sa iesim tusind si cu ochii lacrimand abundent.
In gang am simtit suflul exploziei, unei fete de langa mine ii luasera foc hainele. Mi-au luat 10 minute sa-mi revin.
Au inceput sa iasa oameni arsi cu hainele zdrentuite. M-am dus pe gang sa incerc sa ajut. Erau multi oameni arsi pe marginea gangului, multi oameni arsi care zaceau pe jos in fata intrarii. Usa de acces se blocase, cei ramasi inauntru bateau in usa incercand sa iasa.
Am sunat la 112 la 10:41 mi s-a spus ca au trimis un echipaj…am injurat si le am spus ca-s zeci de oameni arsi mi-au facut legatura la pompieri care mi au spus ca sunt pe drum.
Dupa alte 5-7 minute a aparut primul echipaj de pompieri care au vrut sa intre pe o poarta care era inchisa. Au aparut si militienii care nu stiau ce sa faca.
Usa clubului era in continuare blocata.
Au aparut si pompierii dupa 20-25 de minute.
Apar toti maimutoii care iau masuri acum cand e deja f tarziu. daca ar fi venit in 5-10 minute poate victimele ar fi fost mai putine. Usa clubului a fost deschisa in interior erau trupuri unele peste altele.
A fost carnagiu.
Multumesc ingerilor care au fost cu mine.
Regrete sincere pentru cei care si au pierdut viata.
M*** autoritatilor, de la primarii spagari pana la Arafat si Oprea!…”
.
Articolul scris de mine imediat dupa incendiu, ce a generat câteva mii de distribuiri și comentarii ce a determinat invitarea mea la două posturi de televiziune amendate imediat după, de pesediștii de la CNA la ordinul lui Arahat, care n-a avut curajul să intre în direct să se confrunte cu mine, ci după ce am plecat, cu un miliard de lei: ”Avem o imagine a momentului de debut a incendiului.

Și o a doua, din lateral. Se observă distanța de la stalp la artificii. Puterea calorică a artifiiciilor alea, la capătul arderii, nu cred că ajungea pentru aprinderea acoperământului stâlpului – trebuie agent de igniție. Avem și câteva mărturii.

Ziariștii fac speculații, asta-i meseria lor, și mai ales, asta cere fișa postului trebuie să se îndoiască de orice. Mai ales de concidențe. Și mai ales de declarațiile oficialilor.

Și, în plus, de ceea ce toată lumea, habotnică adică idioată – ar putea zice fie că e voia lui Dumnezeu, fie lucrarea dracului, fie – agnosticii, la fel de idioți, ar numi ”accident”, neglijență, ghinion etc samd.
Foarte puțini dintre ziariștii din România au avut de-a face cu focul, cu explozii, cu moarte și crimă. Și cu criminali. Inclusiv criminali la scară mare. Mă număr printre ăia puținii. Fac apel și la ceilalți să-și arunce un ochi, aceia care au mai avut de-a face cu focul și cu pirotehnia și cu moartea. Se știu ei.

Deci: ce agent de propagare se afla sus, pe tavan? Și ce agent de combustie rapidă, cu viteza prafului de pușcă a încins în 30 de secunde întreaga suprastructură a decorului? de unde atâta sarcina termică, la o densitate redusă a buretelui de izolație fonică?

După cum se vede din prima imagine îmbrăcămintea de decor a stâlpului este aprinsă într-o mică proporție dar tavanul era deja tot în flăcări. Inflamare cu degajare termică intensă. Raza zonei de foc s-a alimentat cu un agent de igniție. Focarul tot pe tavan pare să se fi aflat -vapori de benzină, de toluen sau tiner, captivi pe tavan? de unde? Benzina pute. Fenomenele ce se derulează în timpul unui incendiu, de regulă, sunt arderi normale, precedate de arderi lente. Arderile normale (uniforme), sunt caracterizare de progagarea arderii cu viteză relativ redusă (de la câţiva centimetri la un metru pe secundă).

Aici, din mărturii, rezultă că a avut loc o ardere rapidă, ca un fel de deflagraţie, un gen de ardere ce se propagă cu viteze foarte mari, subsonice (de ordinul zecilor de metri pe secundă) cu degajare mare şi instantanee de căldură; ba chiar se pare că a avut loc și un fel de detonaţie cu undă de șoc, adică o ardere ultrarapidă.

Nu am nicio încredere în experții Ministerului de Interne, aflat pe mâna lui Oprea, pincipalul beneficiar al cumplitei tragedii…întotdeauna se pune o întrebare simplă, când apare un dezastru, aparent din senin, pentru a desluși cât de senin e de fapt: Cui Prodest?

Ridic aceste întrebări colegilor din presă – cei care știu cum vine treaba cu astfel de povești, care au văzut ori auzit de nasoleli ce par incredibile ”publicului”.

“Propagarea unui foc “normal” , fără combustibil extrem de inflamabil, nu se face cu viteza mai mare de 12 -15 m/minut. Aici, din fotografii și din declaratiile martorilor, a fost mai mare de 1,5 m/s.
Real a fost în jur de 1,5 – 3 m/s in toate directiile. Asta înseamnă cca 5,5 – 10 km/h, adica viteza de deplasare in pas alert a unui adult.

Cum iesirea din Colectiv nu era suficient de incapatoare pentru toti adultii si minorii prezenti in sala, focul i-a ajuns din urma, începand sa percepem cu adevarat proportiile dezastrului.
Buretele izolant fonic era fabricat din poliuretan și arde cu degajare de monoxid de carbon si acid cianhidric.

De asta au și murit așa multi și or să mai moară…din păcate
Pe lângă monoxidul de carbon avem deci și extrem de otrăvitorul HCN (acidul cianhidric cunoscut omenirii ca agentul morții Holocaustului Zyklon B ) provenit din arderile poliuretanului fonoabsorbant și tabloul este complet.
Focul de la Colectiv poate fi comparat, în sens macabru, cu un uriaș cuptor întors invers ai cărui “cărbuni” emana Zyklon B.

Mai mult decat atât, în scurt timp, tavanul din lemn de brad s-a prăbusit peste capetele oamenilor deja arși și intoxicați, completând terifianta dramă trăită de tinerii aceia nimiciți într-un fel de de cumplit în ceea ce va rămâne în memoria tuturor bucureștenilor sub numele de dezastrul Colectivului.”
și, adaug și asta, acum a apărut pe țeavă – rămâne de verificat:
.
„Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva.”

Vorbele scrise mai sus au fost auzite de jurnalistul Andrei Manțog pe data de 29 octombrie 2015, cu o zi înaintea tragediei din clubul Colectiv, de la un funcționar din Guvern, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.
.
STENOGRAMA DNA/SRI legată de ofiterul STS de la Guvern în care se susţine prezenţa unor mâini criminale:“Au dat ăia foc… I-a făcut ca la rotisor!”
„Eu coordonez tot ce înseamnă activitatea de stenograme, documente secrete, bruiaj”, spunea colonelul STS angajat în Secretariatul General al Guvernului, Ştefan Enache, ofiţer activ cu gradul militar de colonel în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Ofiţerul era de mai mulţi ani în Guvern, de 25 de ani (!) şi se lăuda cu relaţiile sale.
În cel mai interesant pasaj din interceptările DNA se face referire la #Colectiv:
Ştefan Enache: Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la…poţi să spui…Eu ştiu ce a fost acolo la…când au dat ăia foc. Eu le-am spus „de-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Păi dacă am doctor, bun prieten, care e la Spitalul 9.
Politician PSD: Zici că a fost provocare?
Ştefan Enache: Provocare…
Politician PSD: Provocare, ă?
Ştefan Enache: Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister…Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost…specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii – tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…
Politician PSD: I-a stropit, i-a…?
Ştefan Enache: Ce vorbeşti…Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.
.
Bomba „Mamă și tată”, în limbajul argotic al pirotehniștilor = bombă termobarică…

„Armele termobarice sunt optimizate sa produca unda de soc si (4-10 bari) si caldura intensa (2500 – 3000ºC). Pentru distrugerea unei cladiri prin explozie interioara este suficient 1 bar. Arme este suprinzator de eficienta in spatii inchise (tuneluri, cladiri) pentru ca unda de soc si globul de foc au efect si dupa colturi sau adapostiri, reflexiile in colturi augumentând varfurile de presiune. Principalele efecte letale sunt reprezentate de unda de soc, care provoaca leziuni interne si caldura intensa care provoaca arsuri grave”. http://www.rumaniamilitary.ro/lovitura-termobarica „Leziuni interne si arsuri grave” – diagnosticul victimelor de la Colectiv…

                                                                                                            George RONCEA
.
Articolul lui George Roncea: „Încă o pistă pe tema Colectiv, o pistă care pute rău…” postat la: 28.10.2016 – 12:46, ZIUA NEWS:

Jurnalistul de investigatii George Roncea, fost ziarist al departamentului de Anchete al ziarului Ziua, face intr-o postare pe Facebook noi legaturi in cazul Colectiv. Pornind de la un artiocol semnat de ziarista Adriana Oprea-Popescu, Roncea dezvolta o noua pista, intarind ceea ce scria si Ziuanews in urma cu aproape un an, anume ca incendiul de la Colectiv are „mari sanse” de a fi fost provocat. Redam, in cele ce urmeaza, postarea lui Roncea:

Spionajul se intersectează cu terorismul, iar la noi zburdă fel și fel de dubioși dintr-o grămadă de servicii străine inamice, sub acoperirea biznizului protejat de corupții din SRI și SIE. Unul dintre ei are numele uimitor de Gideon, nume biblic ce înseamnă „distrugătorul”.
Era patronul clădirii în care se afla Colectiv. Niciun procuror se pare că n-a luat în calcul o serie de coincidențe.
În data de 30 octombrie ardea Clubul din fabrica Pionierul. La data de 28 octombrie, Curtea de Apel urma să pronunțe condamnarea patronului Pionierul.
La două zile după acest termen de instanță izbucnește incendiul de la Colectiv – fabrica Pionierul urma să fie sechestrată în mod normal, nu s-a întâmplat asta până acum. Proprietarul fraudulos al clădirii agentul Mossad Gideon “distrugătorul” – dacă ăsta o fi numele său adevărat, dispărea în Israel.
Gideon Zelivansky, fostul proprietar al fabricii Pionierul, unde se afla și Clubul Colectiv, cetățean israelian, un gagiu cu mai multe identități și legitimat cu 5 (cinci) pașapoarte diferite. La per tu și intim apropiat cu șeful Black Cube, anexă a Mossad. Afacerile sale în România sunt toate exact pe tipicul cunoscut deja al Mafiei evreiești. Înșelătorii, ciordeli, acumulare de capital și obținerea de terenuri și acareturi – baze pentru Mafie. „În anul 2010, DNA l-a trimis în judecată pe Gideon Zelivansky pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată. Dosarul a fost însă înregistrat pe rolul Tribunalului București abia în 2013, iar procesul a început un an mai târziu. (Ca o stranie coincidență, avocatul lui Zelivansky în acest dosar de evaziune este astăzi apărătorul unuia dintre patronii clubului Colectiv, în dosarul de omor din culpă.)”

„Ȋn septembrie 2015, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel București. La 28 octombrie, instanța a rămas în pronunțare. Pe care a amânat-o de trei ori. La 26 noiembrie 2015, Gideon a primit decizia definitivă a instanței: pedeapsa i-a fost redusă la 6 ani de închisoare. N-a executat nicio zi. N-a dat înapoi statului român niciun leu. Este căutat via Interpol.” Un excelent semnal, un material scris de una dintre cele mai doxate jurnaliste din România, Adriana Oprea-Popescu…

Legăturile agentului Mosad Gideon „distrugătorul” la nivel înalt în SRI sunt confirmate – el a realizat legătura dintre Daniel Dragomir, fostul șef al sectoarelor informativ – operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului din SRI și Dan Zorella, șef al organizației de front a Mossad, Black Cube, utilizată pentru atacarea Laurei Codruța Kovesi, cu suportul lui Mihai Răzvan Ungureanu. Ăștia cu “combaterea terorismului” sunt și cei mai pricepuți în executarea de acțiuni teroriste…că veni vorba de sifonarea unui cadru STS, despre care nimeni nu mai vorbește, colonelul Enache Stefan, din cadrul U.M. 02999, ce avea o functie cheie in cadrul securitatii informatice si a comunicatiilor din PALATUL VICTORIA, insider al Puterii din data de 31.07.1990, de când a fost angajat acolo!

                                                                                                     George RONCEA

Epilog: „Pe data de 04.01.2016 ofiţerul a fost trecut în rezervă şi nu mai face parte din rândul cadrelor militare în activitate din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, a precizat STS și de atunci mucles total pe temă.

2 Comments

  1. atac terorist

    atac terorist pus la cale de unde din exterior cu doua scopuri:
    – jerta pentru satan si – inlaturarea guvernului ponta (pentru alte scopuri).

    eu asta am inteles si cred din tot ce am citit si vazut pana acum. restul sunt detalii

  2. bali

    De ce va mai mirati atita daca, cel care s-a catarat in geaca singerie pe trupurile carbonizate ale victimelor de la Colectiv pentru a forta rasturnarea guvernul Punta si a incepe impunerea dictatoriala a guvernelor si serviciilor “lui”, este “ales” dupa 4 ani de victime sa continue a le fi calau ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.