Cap limpede

Cine conduce România?

  Tot mai ades este întâlnită în spațiul interuman întrebarea „cine conduce România?“. Din motive bănuibile, întrebarea ajunge rar în […]

 

Tot mai ades este întâlnită în spațiul interuman întrebarea „cine conduce România?“. Din motive bănuibile, întrebarea ajunge rar în spațiul public. În general, nu se răspunde în mod semnificativ și lămuritor la această problemă.

În practică, lucrurile se desfășoară aparent în tipare asociate țărilor cu etichetă de democrație. Se organizează alegeri. Pe baza rezultatelor acestora, partide politice constituie alianțe. Se alcătuiesc guverne și consilii locale. Se aleg primari. Dar, când să se continue în normalitatea lăudată, începe circul. Manevre de culise sunt derulate pentru înlocuirea structurilor alese cu structuri numite. Mase de oameni complet neinformate, sau mai precis dezinformate, sunt scoase în stradă. Diferite mașinațiuni politice sau parlamentare sunt inițiate spre a împiedica îndeplinirea programelor guvernamentale, bune sau rele, după cum se întâmplă să fie. Justiția intervine masiv. Se spune, împotriva corupților! Un fel de luptă surdă se desfășoară de fapt între justiție și politică. Mai nou, însă, conflicte vizibile au loc între procurori și judecători! Un întreg arsenal de încălcări reale, presupuse sau inventate, între atributele și domeniile de competență ale instituțiilor statului ajung în judecarea Curții Constituționale, care a devenit un fel de arbitru în probleme normale, dar și dincolo de normalitate. În spatele tuturor acestor încurcături și mișculații se simte răsuflarea grea a serviciilor secrete, care sunt și puternice și foarte multe și care, în plus, se mai calcă în picioare și între ele. O încercare apăsătoare de repudiere a structurilor alese și de înlocuire a lor cu unele numite este sesizabilă la tot pasul. Oricum, se vede de la o poștă că cineva acționează sistematic pentru a-și impune voința, recurgând la orice mijloc, inclusiv la ignorarea sau anularea indirectă a scrutinurilor electorale, când rezultatele nu-i convin.

Unde merge România? Senzația este că spre neant! Cine o conduce înspre acolo? Aceasta este întrebarea!

Logica, standardele capitaliste în care se află România ne spun clar și răspicat că o țară nu poate fi condusă decât de proprietarii ei. Ca în orice structură politică și economică din aproape orice orânduire socială, darămite în capitalism, unde proprietatea este sfântă! Răspunsul net este că România este condusă de capitalul străin. Deoarece acesta este proprietarul actual al României. Acesta deține majoritatea activelor, realizează peste jumătate din cifra de afaceri și, mult mai important, reprezintă jumătatea care înglobează toate punctele strategice și de decizie, în timp ce capitalul românesc constituie jumătatea care pune pingele în economie și deci, în politică.

Din motive pe care nu le face publice, capitalul străin nu vrea să recunoască deschis acest fapt și de aici încurcăturile! Probabil că nu se dorește a se învedera că România nu mai este o țară suverană, că a devenit o biată colonie la dispoziția străinilor și că, dacă s-ar recunoaște statutul ei de colonie, responsabilitățile ar trebui asumate de proprietar, în timp ce, lăsate în seama fostului proprietar devenit acum chiriaș, toate relele pământului pot fi puse în continuare în cârca românilor! Vai, vai de mama noastră!

Asta este situația în privința conducerii României. Trăim în capitalism, și în capitalism proprietarul decide. Iar proprietarul României este acum străin. Nu poate fi altfel, chiar dacă se dorește a se prezenta situația altfel! Din când în când, dar mereu mai ades, situația își arată adevărata față, oricât ar ascunde-o unii sau alții! De îndată ce proprietarului străin nu-i convine ceva, atunci inventează dușmani, rezultate ale alegerilor sunt ignorate, câștigători ai acestora sunt făcuți vinovați de te miri ce, structuri ale procuraturii, care și așa nu descoperă vreun străin corupt, ci numai români corupți, intervin spre a-i delegitima pe nefericiții victorioși, demonstranți apar ca la un semn în stradă etc. etc. Și toate cele asemenea sunt puse în mișcare atunci când salariile sunt într-un fel sau altul crescute, căci instrumentul principal de împilare a României de către stăpânul străin este salariul colonial, unul de multe ori mai mic decât în țările de origine ale respectivului capital străin la productivități ale muncii egale sau chiar superioare în subsidiarele din România.

                                                                                                                               Ilie ŞERBĂNESCU

Sursa: http://www.cotidianul.ro/cine-conduce-romania-301215/

 

6 Comments

 1. alex

  Daca suntem colonie – si suntem – intrebarea este: cum facem ca strainii sa-si asume responsabilitatea pentru colonia numita Romania? Dar ma indoiesc de acest lucru. Practic ii doare undeva daca suntem sau nu colonie, daca avem sau nu democratie, ei s-au instalat practic la jefuirea tarii.

 2. mihai

  1. USA , Canada , Australia , Noua Zeelandă , Indonezia , au fost colonii
  2. În Romania toate instituțiile sunt conduse 95% de români , partidele politice sunt 95% alcătuite și conduse de romani , administrația locală și centrală este alcătuită din români , parlamentul și guvernul +votanții sunt 95% români , adică circa 4 milioane care se ocupă de destinele românilor sunt români și ei au stabilit cum trebuie să trăiască românii .
  3.În 28 ani s-au vândut , tocat și furat în valoare de câteva sute de miliarde de USD , de către cei menționați la pct 2 , dintr-avere comună . De ce nu domină capitalul românesc patriot ?

  • Ropotin

   Pentru ca de 28 de ani PRESEDINTII SI GUVERNANTII nu au fost BARBATI, nu au fost PATRIOTI, NU SI-AU IUBIT TARA ! Incepand cu Iliescu si cu Roman ne-au vandut si batjocorit. Si lantul a avut aceleasi verigi pana azi la Iohannis si GUVERNANTII ba ai lui, ba ai cui oare ??? Dar sigur nu ai poporului roman ! UNDE ESTI TU TEPES, DOAMNE…?! Cu stima, Victoria

 3. Alexandru Sas

  ORICE DISCUTIE DESPRE POLITICA IN COLONIA ROMANIA ESTE INUTILA, ATATA TIMP CAT LUMEA RAMANE IN BEZNA SI NU ISI DA SEAMA DE ADEVARATII INVADATORI-PUTEREA CONCEPTUALA. IN 1989 S-A DAT ADEVARATA LOVITURA POPORULUI PRIN PIERDEREA SUVERANITATII SI INDATORAREA TARII PENTRU TOTDEAUNA PRACTIC GRUPULUI GLOBALIST DE CRIMA ORGANIZATA (CA SI CAP AL CARACATITEI-BNR-SUCURSALA “BIS” CU BANCA MAMA IN ELEVETIA). ATATA TIMP CAT CONDUCEREA NU VA AVEA DREPTUL DE EMITERE DE MONEDA PROPRIE, NU ARE ROST SA DISCUTAM, FENOMENUL FIIND DEJA CRONICIZAT. NU MAI SUNTEM AI NOSTRI. BANCA IA BANI CU DOBANDA, IAR ACEASTA DOBANDA NU SE TIPARESTE, DECI POPORUL ESTE INDATORAT LA INFINIT!!! POLITICIENII O SA RECURGA DOAR LA METODE DOAR SI NUMAI PENTRU A LE FI LOR BINE; EI STIIND ACESTE LUCRURI VA DATI SEAMA CA NU O SA SE OCUPE DE VIITORUL VOSTRU PENTRU CA STIU CA ESTE SUPRIMAT TOTAL…TOATE MANEVRELE SI LEGILE DATE PESTE NOAPTE SUNT PRAF IN OCHI, ELE NU O SA SCHIMBE NICIODATA NIMIC, DOAR RECASTIGAREA DREPTULUI DE PROPRIETARI AI TARII ESTE SOLUTIA!

 4. Nicu Cohen

  Raspuns….Felul cum Romania si-a pierdut statalitatea si a devenit o Corporatie ..LEGEA Nr. 28 din 15 martie 1991 pentru acceptarea de catre Romania a Acordului (Statutului) privind Corporatia Financiara Internationala (C.F.I.) ”
  http://www.legex.ro/Legea-28-1991-1935.aspx Care aveati cunostiinta de acest instrument legal prin care tara noastra Romania a fost desfiintata , corporatizata ,impartita pe Actiuni – Shares si predata corporatiei BIRD ,Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare – (International Bank for Reconstruction and Development ) , subordonata Word Bank , subordonata Federal Reserve .
  Astfel s-a creat Corporatia Romania .. Acesta Corporatie nou creata – Corporatia Romania i-a expropriat pe romanii si si-a insusit in proprietate prin asazisa Privatizare …………………… c) Preşedintele corporatiei, functionarii şi personalul corporatiei, în exercitarea funcţiei, datoreazã intreaga rãspundere corporatiei şi nici unei alte autoritãţi………..”
  “Secţiunea 5
  Imunitatea arhivelor – Arhivele corporatiei vor fi inviolabile……..Deci noi ca cetateni nu avem voie sa stim ce si cum .
  Dupa aceasta lege BIRD ca investitor principal a devenit Proprietara Corporatiei Romania , a pus Actiunile Corporatiei Romania de vinzare la Bursa (New York) si de la Bursa -[ Corporations on the US Securities Exchange ] – de unde cumparat-o Israelul -acesta fiind si el la rindul lui o Corporatie – Deci asta e sistemul matrix -matrioshka , o corporatie in burta altei corporatii .

 5. Daca corporatia nu doreste ca noi sa stim nimic …cum de stim de aceasta lege, de ce este publica?..de ce se vorbeste despre ea?…care este scopul accesului la aceasta informatie, care ar fi trebuit ascunsa de noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *