Atitudini

Cine este Corina Șuteu, impusă ca ministru al Culturii de tandemul Iohannis-Cioloș?

    „Un popor fără cultură este ușor de manipulat” spunea Marin Preda. Și justețea acestor cuvinte ne doare pe […]

 

 

„Un popor fără cultură este ușor de manipulat” spunea Marin Preda. Și justețea acestor cuvinte ne doare pe noi toți astăzi când la Cotroceni a fost pusă pe fotoliul de Ministru al Culturii din România o rușine a României.

O persoană care a scuipat pe România când conducea ICR New York și a afișat tricouri pe care era scris „fuck Romania” și cu gestul reprezentativ…

suteu_1

O persoană care făcea, prin expozițiile pe care le organiza în numele României, apologia fascismului, a pornografiei și a vulgarității. Și toate astea pe banii noștri. O persoană care încalcă fără jenă legile țării. Am numit-o pe Corina Șuteu.

suteu 0

Dar acest lucru nu se putea întâmplă, dacă o persoană parașutată de la Bruxelles pentru a conduce un grup de incompetenți adunați precum hainele ce sunt depuse în conteinerele pentru săraci, nu ar fi propus-o pentru acest post, în pofida tuturor informațiilor ce o descriau pe Corina Șuteu. O rușine pentru România. L-am numit pe Dacian Cioloș.

Dar nici această lovitură sub centură, dată culturii, nu putea avea loc, în situația în care garantul drepturilor și intereselor românilor și ale României, cel care cunoștea în egală măsură cine este Corina Șuteu, ar fi respins propunerea. O rușine pentru România. L-am numit pe Klaus Iohannis.

Dar dincolo de acesasta decizie mizerabilă, acești doi oameni esențiali pentru interesele românilor și ale României, au demonstrat că a scuipa România, merită premiat printr-un post de ministru.

Domnule președinte ales, Iohanis și domnule prim-ministru neales, Cioloș, v-ați dat arama pe față. Ați demonstrat că nu aveți nimic a face cu binele românilor și al României.

Nu aveți nimic a face cu interesele țării noastre.

Nu aveți nimic a face cu valorile naționale românești.

Este clar că aveți o temă, să stricați tot ce are încă valoare în România. Și ați început în mod fățiș și fără jenă cu ceea ce înseamnă CULTURA. Dar nu veți reuși, pentru că nu vă vom lăsa să vă bateți joc de Cultura României. Să nu va imaginați că va aflați la conducerea unui popor de idioți. Românii au fost, sunt și vor fi mereu un popor de patrioți cu credința în Dumnezeu, care nu se lasă manipulați și călcați în picioare. Românii pe care credeți că-i puteți luă de proști, după cum vi se cere să o faceți de către cei ce vă dirijează, ca pe niște marionete, acești români adevărați, care sunt de mii de ori mai mulți decât cei ce din naivitate, mai cred încă gogorițele pe care le spuneți, vă vor trimite de unde ați venit. Și nu cu flori. NU AVEȚI DREPTUL SĂ DISTRUGEȚI CULTURA  ACESTUI NEAM.

 

 

                                                    Bogdan STANOEVICI ( fost ministru, Românii de Pretutindeni)

Facebook

1 Comment

  1. goudelas ch.

    nu pot intelege cum un popor asa de destept i-si alege conducatori ca aceste doua personaje sau ii accepta in cazul GUVERNULUI numit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *