Observator

„Cine nu sare, la închisoare!”

                      Motto: „Prostul nu e prost destul, dacă nu e […]

 

                    Motto: „Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul” (Proverb românesc)

Cât poți fi de prost să faci campanie timp de aproape trei ani USR-ului iar acum să te dai de ceasu’ morții că te bate la curu’ gol? Prin ianuarie 2017, când încă mai credeam în partidul al cărui fondator am fost, m-am dus la sediul PMP „din Iorga” și le-am spus unora, care se credeau politicieni, că ieșind și urlând în Piață alături de partidul SRI, nu fac altceva decât să-l crească și ei să se decredibilizeze. Aș’! Aveai cu cine discuta? Se duceau ca zombi în Piața Victoriei și urlau ca apucații.

Le-am explicat atunci că USR este partidul SRI, condus direct de Hellvig și de Coldea, iar povestea cu ieșitul și urlatul la lună nu va face altceva decât să întărească un partid artificial de zombi, care se prăbușise în sondaje. În fapt, SRI și-a făcut propriul partid și pentru că pe ofițerii nătângi nu-i duce capul la altceva, au scos lumea în stradă, au mutat Parlamentul în Piață și au împrăștiat ura în societate.

Masă de manevră au fost fraierii care au crezut că bâta a luat locul Democrației, că revoluțiile bășite țin loc de dezbatere parlamentară.

Acțiunile din stradă, despre care o să mai scriu, așa zisele proteste spontane, fără excepție, au fost organizate direct de SRI, cu implicare și coordonare directă. Ele au avut mai multe scopuri:

  • Menținerea Puterii SRI în Justiție și Societate
  • Ascunderea fărădelegilor pe care le fac
  • Creșterea Propriului Partid SRI, adicâ USR. Măcar dacă ai un pic de minte, doar un pic, cât găina, ai observa din numele partidului că în loc să-i zică „ISR”, adică “SRI” întors, i-au zis „ USR”, pentru fi ușor de recunoscut.

Aportul cel mai mare la creșterea USR l-a avut Hellvig direct. Eu v-am spus că ăsta-i prost de bubuie. Atât l-a dus pe el capul. A aruncat toată țara în aer, pentru a crește partidul lui Coldea și Maior. Cam câtai’ proasta poți fii să faci o asemenea gogomănie?

Guțulanii  „au pus botul”, adică au făcut jocul SRI și al lui Iohannis: Toate partidele de dreapta, cu ofițeri controlați puși în fruntea lor, la ordin, au muncit pentru a crește USR. Că e vorba de PNL sau PMP, au dat buluc în piață, urlând ca apucații, nici ei nu știau de ce. Îl mai țineți minte pe Orban sărind în sus ca apucatul?

Rezultatul?  Îl vedeți acum, și o să-l vedeți peste o lună: USR o să bată de o să rupă PNL la alegeri, iar PMP probabil nu va face pragul. Oricum, se chinuie rău cu tot cu Băsescu aruncat primul pe listă, doar-doar o sări de 5%; nu cred.

Tâmpiții ăștia, care-și spun politicieni și care se încalță cu un pantof de-un fel și altul de alt fel (nu mă refer la Junker, ăla e bețiv) au reușit ceea ce nu a reușit Securitatea de când a fătat-o Lenin: Să o ajute să-și facă un partid doar al ei, care vrea să conducă un guvern, la un moment dat.

Iar acum dau din colț în colț, urlând „ca proasta-n târg” și milogind voturi cu panouri și bannere aruncate peste tot. Degeaba, (oricum le vor da jos poimâine, că așa e legea; cât de prost poți fi să faci o așa lege?) că-i va „usca” USR-ul la alegeri.

Hai Orbane, Tomac și toată gașca de tâmpi, nu vă mai duceți în Piață să săriți în sus? Cum era aia, Ludovice?  „Cine nu sare, la închisoare!” Vezi că nu te-am mai văzut sărind cam demult, și dosarul cu Transalpina te așteaptă, cald și aburind.

                                                                                                                              Gelu VIȘAN

 

1 Comment

  1. gelu

    Cat dreptate are d-ul Gelu Visan, din nou d-ul Gelu Visan e cel mai tare. Pacat ca cei de la Antena3 nu-l cheama de loc in studio iar cei de la Romaniatv o fac foarte rar. In ceea ce priveste Securitatea lui Helvvig aceasta poate fi pusa cu botul pe labe in trei pasi si trei miscari. Numai sa existe vointa politica. 1. Demilitarizarea acestei institutii de Politie Politica pe fata. 2. Interzicerea SRI de a mai desfasura activtiati economico-finaciare. 3. Reducerea numarului capetelor de organe la 1/6 din actualul efectiv, in conformitate cu numarul bovinelor filatoare raportate la 100.000 de locuitori din tarile UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.