Opinii

Cine se scuză se acuză! Trecutul către prezent: Căpitanul Dogaru Mircea, istoric militar, către locotenentul de infanterie Nicolae Ionel Ciucă

                                        […]

 

                                                        Domnule locotenent,

În Mesajul nr. 400/17.12.2020, abordati comemorativ, ca amator, evenimentele din Decembrie, inscrise in Constitutia Romaniei ca ”Revolutia din decembrie 1989” (Art. 1, Al. 3), si care, ”la 31 de ani”, cu tot bagajul de FAPTE SI IMPLICATII REALE, sunt de competenta mea, ca cercetator stiintific abilitat sa investigheze Trecutul! Cerebral, pe baza de izvoare certe, necontrafacute, si nu emotional! Pentru ca, dupa 31 de ani de manipulare in dauna intereselor nationale, romanii, in frunte cu cei ramasi ”cu rani deschise, lacrimi neuscate, suferinte nealinate”, vor si merita ADEVARUL! Or, ca prim sfat pe care imi ingadui sa vi-l dau, tinere domn, este acela de a accepta ca un recurs la Istorie si la Adevar, motivat emotional, in scop politicianist, nu va putea niciodata taia ”Nodul Gordian”.

Vedeti dvs., cercetarea istorica are regulile ei iar istoricul niste arme cumplite, in fata carora esueaza si cel mai diabolic plan politic – intrebari de tipul ”Cine?”,”De ce?”, ”In ce scop?”, ”Cum?” etc. Sunt de acord ca ”fiecare institutie” implicata in evenimente trebuie investigata, dar nu pentru perioada 16-22 decembrie 1989, pentru ca este neprofesionist sa afirmi ca Revolutia s-a terminat pe 22 Decembrie, la orele 12.10 ”trecute fix”, ci pentru perioada 16 decembrie 1989 – 8 decembrie 1991, ziua intrarii in vigoare a noii Constitutii. Pentru ca o revolutie se termina atunci cand un sistem juridic lamentabil este inlocuit cu altul, poate si mai lamentabil! Cat despre institutii, pana la cele romanesti – complice, de mana a saptea, ar trebui investigate cele direct implicate, care detin Adevarul: KGB, CIA, FBI, BND, MI-6, MOSSAD, AVO, KEOD etc.

Cine erau cei peste 100.000 de ”turisti”, luptatori profesionisti, strecurati in Romania, la recunoastere de obiectiv si al caror ultim esalon ar fi parasit-o, dupa declaratiile lui Petre Roman, abia in decembrie 1990 (Cazul ”Air Antares”?)? Chiar apartineau 57.000 dintre ei exclusiv SPETZNATZ si OMON, potrivit declaratiei televizate a sefului contrainformatiilor militare de atunci? Cine au fost ”eroii” cazuti ”in revolutia din Romania” carora li s-a ridicat un monument in curtea unei unitati militare din Seghedin, cine au fost cei antrenati si instruiti la Debretin pe macheta Transilvaniei, cine cei condusi de un transfug roman, ulterior activist civic, de-a lungul fostei frontiere romano-austro-ungare si ce armate NATO aveau si au in dotare asa-zisa munitie ”cu cap vidia”? Cine au fost ranitii lichidati/rapiti din spitalele Timisoarei pentru ca delirau in limba lui Petofi sau cei extrasi de la Bals, proveniti din cele 72 de masini LADA, spulberate de tunurile lt.col. Dumitru Cioflina si care aiurau in limba lui Puskin? Cine erau ”ziaristii fara frontiere” dusi de mine, cpt. Dogaru Mircea, de la Otopeni la Hotelul Flora si care, fara sa se cazeze, au plecat imediat, in seara zilei de 22 decembrie, sa ocupe pozitii in toate locurile din Capitala, in care avea sa se traga? Ce cauta, pe 19 decembrie 1989, lt.col. Vladimir Putin la Hotelul Athenee Palace si George Soros la brateta cu Silviu Brucan (Saul Brukner) la Universitate, in fata Facultatii de Istorie, pastorita atunci, in numele PCR, de regretata Zoe Petre si ”demitizatorul” Lucian Boia, pe atunci specialist in ”Programul PCR”? De ce tip erau cele 10 elicoptere ridicate ”de pe Dunare, de pe vase inscriptionate RSS Ucraina” (Gheorghe Trosca dixit) care si-au batut joc de noi la Alexeni, Boteni si Otopeni? Cui apartin sutele de cruci, fara nume, aparute atunci in cimitirele Patriei? Etc., etc., etc… Sunt intrebari ridicate in presa vremii si ramase fara raspuns.

Numai dupa investigarea ”institutiilor” mentionate ne vom putea apropia de Adevar! Altfel, vom cauta acari Paun, batand apa in piua, prin restrangerea cercetarii doar la ”fiecare dintre actiunile personalului M.Ap.N. (De ce nu si ale Militiei si Directiilor Securitatii statului? – nn), soldate, in decembrie 1989, cu pierderi de vieti sau in urma carora au fost raniti oameni”. Pentru ca, altfel, excluzand decisiva implicatie externa si adevaratele personalitati cu ”rol determinant”, gen George Bush si Mihail Gorbaciov, vom oferi viitoarelor generatii de romani, imaginea unei armate de idioti care s-au impuscat singuri, intre ei (dar profesionist, intre ochi, pe sub casca), deoarece afirmati ca vorbiti ”in numele celor peste 1.000 de oameni cazuti din sete de libertate”, intre care ”cei aproximativ 275 (nu 275,2 ? – nn) de militari si salariati civili ai ministerului”!

De acord, domnule locotenent, ca trebuie sa ne cerem iertare victimelor, militari si civili, dar nu pentru vina de de a-i fi ucis, ci pentru vina de a nu-i fi aparat! Si de a fi lasat Tara pe mana profitorilor straini si a tradatorilor! Pentru ca, loviti si noi, profesionist, in stomac, in anii, 1985-1989, ai ”pregatirii de artilerie” a ”revolutiei spontane”, mai rau decat civili (fiindca nu aveam voie nici macar sa ne asezam la cozi, in uniforma), am fost suficient de naivi sa topaim in strada, alaturi de fratii nostri civili, strigand ”Libertate!” in timp ce Romania ni se scurgea printre degete!

Iar eu, ca istoric militar, am avut o vina majora, pentru ca trebuia sa recurg la arma noastra secreta, intrebarea ”Cui prodest?”. Mi-e si frica sa ma intreb astazi, la 31 de ani, cui a folosit, pentru ca: 65% din pamantul tarii, cu ape cu tot, e proprietate straina; industria concurentiala ne-a fost facuta praf iar cea de astazi isi trimite, ca si comertul si bancile, profiturile, in strainatate; padurile noastre au luat tot drumul strainatatii, bogatiile subsolului si toate domeniile strategice sunt in mana strainilor, noi devenind simpli consumatori de mana a doua, platiti la subzistenta, obligati sa cumparam, inclusiv in domeniul militar, la pret de specula, gunoaiele altora si sa ne prefacem ca ne alegem ”democratic” liderii!

Sa nu disperam, insa, pentru ca exista o ciclicitate in Istorie. Bunicii nostri au fost ostasi liberi ai Tarii, inrosind cu sangele lor, pentru Tara, harta Europei, intre Stalingrad si Viena. Parintii nostri au ajuns slugile ocupantului sovietic, dar s-au eliberat in, mod inteligent, in anii 1958-1968, cand au construit Armata, politia si serviciile nationale. Noi am fost, pana in deceniul trecut, ostasi liberi ai Tarii, pentru care am renuntat, prin juramant, la aproape toate drepturile omului si cetateanului. In ceea ce-i priveste pe urmasii nostri, insa…numai Istoria va putea sa-i defineasca pe cei ce-si lasa oasele, pentru mesaje despre ”freedom and democracy” pe niste coclauri pe unde numai stramosul nostru trac Alexandru Macedon si ostasii sai si le-au lasat! Dar ceea ce stim cu certitudine este ca nicaieri si niciodata un militar nu si-a cerut si nu-si cere scuze pentru executarea ordinului, a carui ignorare, in stare de razboi declarata, se pedepseste cu glontul. Politicienii, insa, adica cei vinovati si de starea respectiva si de aparitia ordinului…DA! Intr-o singura situatie, noi, militarii suntem moral, obligati, sa ne cerem iertare poporului…atunci cand nu ne-am facut datoria fata de Neam si Tara! Cu sau fara voia noastra! Ca mine si ca toti cei care v-am pastorit in urma cu trei decenii, ca dascali sau comandanti!

Ca ultima observatie… Si noi si revolutionarii am fost batuti pe umar, ovationati, gadilati sub barba si laudati, pana cand am fost disponibilizati, noi, si trecuti in somaj, prin distrugerea industriei, civilii. Ne-au promis, prin legi organice, marea cu sarea, apoi, considerand ca ne-am bosorogit si unii si altii si nu mai suntem apti de riposta, ne-au retras, insultandu-ne si supunandu-ne oprobiului public, toate drepturile. Mai nou, ne-am trezit si cu COVID-19, aparut, parca, pentru ca generatia noastra sa paraseasca mai repede, ”pe cale naturala, sistemul”! Atentie, insa, ca Istoria se repeta, atunci cand aceleasi conditii se reintrunesc si aceleasi interese extern-interne isi dau mana!

Honor et Patria! Vae victis!

Dr. Mircea DOGARU, istoric militar,

Astazi col. (r) si presedintele S.C.M.D.

9 Comments

 1. lovitura de stat

  revolutie = lovitura de stat, dintr o serie mai lunga folosind mijloacele unei revolutii colorate si nemultumirea sociala speculata in acest sens.

 2. Adrian Grigoriu

  Excelent Domnule Colonel Dogaru. Este primul text spre adevăr scris de dvs. pe care îl citesc. Or mai fi si altele dar ca acesta nu am gasit încă.

  Aveți un spijin în mine și alții pe calea adevaruluui.

  Doamne, ajută!

 3. un mizantrop

  E un inceput…sper sa citesc si continuarea despre adevarata cabala marginasa care ne vnide si ne cumpara “in viu”, sau nu, ca de cand au fost cocotzati in cele mai inalte functii din stat, toti sibienii astia cu studii pe sarite, periodic “trebuie sa moara oameni”…si n-are cum sa nu aiba legatura cu crimele de la Sibiu din 1989, cu Nicusor Ceausescu si pleiada care se inghesuia sa-i intre-n voie, cu tortionarii renascuti, cu legea care-si pierde orice putere in apropierea noului Scornicesti…

 4. bali

  Cuie Muca !

 5. bali

  Pardon, rectific : Ciuie Muca !

 6. ladima

  deci e adevarat cu elicopterele..e filmat gen gusa cand vorbeste la tel cu 1 subaltern care i raporta ca sint 8 elicoptere in spatiul aerian pe radar si gen vlad intervine mirat si spune de unde 8 ca mai mult de 3 nu aveau la securitate…

 7. Dan

  io te ba si eo care nu n telegeam de ce le e frica astora de mine !!! acum stiu, pen ca nascut in Agnita Sibiu is !:)

 8. Yossif

  in anul 1989 a fost lovitura de stat. criminalul nu a fost pedepsit desi traieste. si nu se stie daca va fi pedepsit. cati ani mai trebuie sa traiasca? justitia e pt. jurati! daca spui ca este cineva vinovat inseamna ca arunci cu piatra

 9. Sictir! Tov.col(r) dr.Dogaru , ati uitat ce “lucrati”inainte de revolutie ? Ar trebui sa stie toata lumea , ati fost instuctor la comitetul de partid din Academia Militara, si predati <Socialismul stiintific, Economia politica si Constructia de partid in armata si alte asmenea mizerii La revolutie
  v-au alungat colegii dv ofiteri care voiau sa va impuste pentru ca voi cei de la aparatul de partid ati tras in oameni Ca sa va pierdeti urma ati fost imprastiati pe la alte unitati, dvs. fiind pus sa ne invatati economia capitalista si alte" aberatii capitaliste" la Academia Tehnica Militara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.