Colimator

Cioloș, ticălosule mic!

  Nu le-a păsat de Țară! Mai putem noi lăsa Țara pe mâna lor?             […]

 

Nu le-a păsat de Țară! Mai putem noi lăsa Țara pe mâna lor?

 

                               Cioloș, ticălosule mic!

 

Pe 29 august 2016 am pus pe site textul de mai jos:

„Urgența numărul 1 în România este, de mai mulți ani, stoparea vînzărilor de pământ către străini. Se impune ca în cel mai scurt timp guvernul să emită o ordonanță de urgență în acest sens. De ce guvernul Cioloș are altă abordare a acestui subiect de importanță capitală pentru viitorul României pe câteva generații? Avem nevoie de o ordonanță de urgență care să-și facă imediat efectul, iar ulterior, când ordonanța va fi discutată în Parlament, ea va fi pusă la punct. Am informații de la notari că în ultima vreme ritmul achizițiilor de terenuri de câtre străini a crescut. Ce mai așteptăm? S-ar putea ca legea când va fi dată să nu mai aibă ce proteja! Nu mai putem aștepta, oameni buni!”

 

Acest text i l-am trimis și primului ministru Dacian Cioloș, prin mai mulți mesageri, inclusiv Televiziunea Română, unde pe 31 august numitul Cioloș a răspuns întrebărilor venite din public! Moderatorii emisiunii i-au pus și întrebarea de mai sus, primită de la mine. Iar răspunsul lui Cioloș, evaziv și pe alături de întrebare, conținea un singur element concret: promisiunea că în maxim 3 săptămâni guvernul va veni cu propuneri noi privind acest subiect! Din 31 august până azi au trecut de trei ori cele trei săptămâni, iar guvernul nu a venit cu nicio propunere privind stoparea vînzării terenurilor către străini sau măcar îngrădirea și descurajarea acestor vînzări!

 

Între timp a mai fost și o emisiune la Jocuri de putere, când același Dacian Cioloș a fost din nou întrebat ce intenții are pentru a stopa vînzarea pământului la investitori străini, cu care ocazie a spus o mare prostie, o inepție care îl descaliică pe numitul Cioloș ca tehnocrat sau politician: cică e nevoie să-i educăm pe români, să le ridicăm nivelul de conștiință patriotică, determinându-i pe români, când au un teren de vîndut, să nu-l vîndă la străini, ci numai la românașii noștri!…

Băi, Cioloș! Ne iei de proști sau chiar ești?!…

O să-ți fac o mărturisire! Eu, Ion Coja, ca senator agrarian și publicist, am vorbit și scris mai mult ca oricine din Țara noastră pe tema interzicerii vînzărilor de terenuri către străini! Pe moment, în legislatura 1992-96, am reușit să legiferăm această interdicție. În legislatura următoare, când s-au dat cele mai multe legi dintre legile trădării naționale, la insistențele lui Emi Constantinescu s-a legiferat vînzarea către străini a terenurulor de orice fel!… De aici a pornit dezastrul fondului funciar al României!…

Ei, bine! La un moment dat, în urmă cu vreo cinci ani, eu, Ion Coja, am fost nevoit să vînd câteva hectare din pământul moștenit de la părinții mei. Și mi-am pus atunci întrebarea: ce mă fac dacă cumpărătorul cel mai bun, care va oferi cel mai convenabil preț, va fi un străin, un maghiar sau turc, un evreu sau un grec ori un extraterestru?! Eu, marele naționalist, cui voi vinde pământul românesc aflat în proprietatea mea?!… Și mi-am dat seama că nu voi condiționa alegerea cumpărătorului după alte criterii decât prețul oferit!… Doar de nevoie, nevoia de bani, vindeam pământul! Nu ca să mă distrez!…

Prost nu este acest Cioloș atunci când vine cu asemenea idei!… Ci este cinic și batjocoritor la adresa noastră, a românilor! Să nu vîndă românii, dacă-i deranjează cumpărătorii străini! Cam asta este în capul său! Și al altora! Politicieni sau tehnocrați trădători de Țară!

În concluzie, Cioloș și gașca lui au publicat zilele trecute un fel de program de guvernare, penibil de superficial, de lălăit! Opera vreunui vorbete din gașca de trântori numiți consilieri! Asumat prin semnătura de premier, i se dă greutatea maximă: dacă rămâne prim ministru, panglicarul Cioloș îi asigură pe stăpânii săi de la Bruxelles că nu va modifica nimic din privilegiile pe care le au străinii de a se face stăpâni pe pământul Țării! Pe solul și subsolul atât de bogat al României!

Oameni buni! Platforma România 100 nici măcar nu conține sintagma „cumpărători străini”. Nu pomenește nimic de intenția PNL sau a lui Cioloș de a se pune capăt acestui proces de subminare a identității noastre naționale! A siguranței noastre naționale! Căci aceasta este prima dintre consecințele faptului că românii încetează să mai fie proprietari majoritari în România! Este grav afectată siguranța națională! Independența și suveranitatea românilor, a Țării lor!

În 1990 românii, ca etnie, erau majoritari ca populație și ca proprietari funciari! Legile și măsurile luate de guvernanții trădători de Neam și Țară de după 1990 au atentat la cele două atribute, ținta lor fiind ca românii să-și piardă acest statut, de majoritari! Majoritari din punct de vedere demografic, majoritari ca proprietari ai Țării, ai solului și subsolului românesc!

Nu zic că au fost mai „românești” guvernările anterioare lui Cioloș! Dar, pentru prima oară din 1997 încoace, mass media a conștientizat dezastrul în care am ajuns și și-a pus, în ultimul ceas, problema stopării vînzării de terenuri către străini, problema recuperării de la aceștia a măcar o parte dintre aceste terenuri! Și în felul acesta, de gura presei, politicienii noștri au fost invitați în ultimele luni să ia o atitudine fermă și clară în această problemă, care ar trebui să fie una din temele principale ale campaniei electorale.

Am văzut mai sus care este soluția lui Cioloș și, cu siguranță, a liberalilor, care și l-au asumat pe premierul trădător și impostor deopotrivă! Soluția lor, a liberalilor, nu convine nicicum intereselor noastre, ale românilor! Este soluția care perpetuează privelegii pentru străini, în dauna unor interese vitale românești! Vin oare ceilalți competitori electorali, PSD ori UDMR etc, cu alte soluții, mai bune?

Să-i vedem! Să-i vedem, fiecare partid, angajându-se în termeni expliciți (1) să pună capăt defrișărilor sălbatice, chiar dacă sunt legale, dar nu și legitime, conforme cu interesul național pe termen lung! Și, de asemenea, (2) să pună capăt vînzării de terenuri către străini și să declanșeze procesul de recuperare a acestor proprietăți, cât s-o mai putea, spre a fi redate celor în drept: statul român și proprietarul român fermier agricol performant!

Căci acestea sunt cele două teme majore care ne dor prin indiferența iresponsabilă sau complice a guvernanților de până acum! Nu le-a păsat de Țară partidelor care ne-au guvernat după 1990! Mai putem noi lăsa Țara pe mâna lor?

 

                                                                                                                                        Ion COJA

 

Post scriptum: Oare ce piedică ar fi în calea guvernului dacă va legifera interdicția de a se exporta lemn buștean sau cherestea, cu un grad de prelucrare mic? Cine ar mai fi interesat să taie pădurile, legal sau ilegal?! O asemenea măsură salvatoare se poate lua de azi pe mâine, printr-o simplă ordonanță de urgență, ba chiar și printr-o hotărîre de guvern! Singura condiție este să existe voința! Voința de a fi de folos României Viitoare!

1 Comment

  1. ionel

    ESTE CRUD DAR ADEVARAT ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *