Lichele

Ciorbă electorală sleită: „Scrisoarea de la miezul nopții”, tichia de mărgăritar care-i lipsea pleșuvului Rareș Bogdan

               O bomboană pe colivă, în an electoral După SCRISOAREA CĂTRE LICEENI , operă […]

 

             O bomboană pe colivă, în an electoral

După SCRISOAREA CĂTRE LICEENI , operă de maturitate deplină aparținându-i lui Tudor Chirilă , observăm că stilul epistolar lovește din nou România, de astă dată prin creativitatea dezlănțuită a unei „tinere de 17 ani” , de la care  – ne informează Rareș Bogdan –  i-ar fi parvenit un text destinat, de fapt, lui Dragnea Liviu… Acum, de ce dracului s-o fi rătăcit creația tinerei de 17 ani în cutia poștală a lui Rareș Bogdan și n-a ajuns direct la „andrisant”, rămâne pentru mine un mister… Dar e bine totuși că n-a rămas „o scrisoare pierdută” ci s-a găsit un om cu suflet mare cum e Rareș care să ne arate și nouă ce crede adolescenta cu suflet curat despre CIUMA ROȘIE cu mustață și dublă hernie de disc.

Noua „stea polară”… sau „populară”… sau „populistă”…, că nu știu exact cum se scrie, a PNL-ului, recte Rareș Bogdan, ne informează că: „SCRISOAREA DE LA MIEZUL NOPȚII – îi aparține unei tinere de 17 ani care i-a scris câteva cuvinte șefului PSD, cuvinte pe care mi le-a trimis și mie. (Nu-i dau numele fără acordul ei). Un apel emoționant!

„Apelul emoționant” începe oarecum confuz, dar e explicabil deoarece tânăra, ingenuă și de-o mare sensibilitate, nu-i prea interesată ca Dragnea Liviu să-i citească, lăcrimând, mesajul, ci este mai curând bucuroasă că mesajul a ajuns „unde trebuie”, adică la Rareș Bogdan… păi, zic eu, în aceste condiții , nu era mai firesc să-i scrie direct celui din urmă, măscărindu-l în text, după puterile ei, pe DOMNUL LIVIU ? Că dânsa LIVIU îi zice dictatorului… bestiei… fiarei cu chip de om cu mustață… în fine, ăluia din pricina căruia, așa cum înțelegem din pateticul apel, nu poate și țara asta să se dezvolte normal!

Buna seara, domnule Liviu! Poate ca nu o sa citiți acest mesaj, dar măcar ma asigur ca va ajunge unde trebuie.” (citat de pe pagina de Facebook a lui Rareș Bogdan 17 aprilie 2019)

Domnișoara noastră scrie ca vai de capul ei de adolescent, dar îi acordăm toate circumstanțele atenuante de pe planetă, căci înțelegem că din motive de CIUMĂ ROȘIE ACUTĂ, care i-a amputat toate aspirațiile, scrie dânsa în așa hal…

Nu vă mai gândiți la cum să vă fie dumneavoastră bine, ci încercați un minut să vă gândiți și la viitorul nostru care ( …) nu cred că o să fie aici ceva din care poți trăi, dar vorba aia, «Speranța moare ultima»…

Aș vrea să vă rog din suflet măcar sa încercați sa aveți grijă de țara asta, să vă opriți din a vă bate joc de ea și să nu îi mai faceți rău, pentru ca nimeni nu merită asta din cauza tuturor parlamentarilor care sunt puși acolo efectiv degeaba, mă corectez: sunt puși sa dea legi în asa fel încât să scape ei de dosare, să înrăutățească lucrurile și să fure, să fure tot ce a avut și încă mai are țara asta de la strămoșii noștri.” (aoleu!!! n.n.)

Poate ca nu ar trebui să mă bag eu și să vă scriu acest mesaj, dar sincer chiar nu mă mai pot abține. Nu vă cunosc personal și nici nu mi-aș dori, dar va implor sa va gândiți la noi, generația «smartphone», sau cei «analfabeți cu diplomă», care au adus și aduc în continuare rezultate foarte bune la diferite concursuri, chiar dacă acele rezultate sunt datorită elevilor, părinților și profesorilor meditatori – parcă sistemul de învățământ era GRATUIT.

Adică un bla-bla-bla tip Rareș, dar sporit de inocența și ignoranța autoarei. Sigur că acesta nu e un subiect serios sau interesant pentru dumneavoastră, prieteni, dar eu vreau doar să vă pregătesc… căci vor curge, de acum încolo, până la verdictul celor două scrutine ale anului de grație 2019 (și chiar un pic după), epistole deschise, anonime, agramate, stupide, semnate grav : O ROMÂNCĂ DIN ANGLIA… UN ADOLESCENT DIN PAȘCANI… UN BUN ROMÂN DIN CASTELLON … O PERSOANĂ CINSTITĂ DIN COMUNA VÂNĂTORII MICI… sau dimpotrivă, elevate, intelectuale „la maxim”, semnate de TUDOR CHIRILĂ… OANA PELLEA… ANA BLANDIANA … VICTOR REBENGIUC… O să fie atâtea scrisori „emoționante”, provocând crampe existențiale populației, încât vor umbla cetățenii îndoiți de mijloc pe stradă.

Iar, după acest tsunami de SCRISORI DESCHISE va veni, calm, bazat, inteligent, Andrei Caramitru, ca să pună punctul pe „i”: „Știrea anului 2021 sunt sigur că va suna așa: «Dosarul PSD: procurorii susțin că lotul inculpaților, membri in conducerea guvernului și parlamentului din perioada 2017-2020, a colaborat cu agenți ai Rusiei pentru destabilizarea constituțională și economică a țării, favorizând interesele economice ale Rusiei în detrimentul României – fapte prevăzute de art 394 CP. Procurorii cer pedeapsa maxima – 20 de ani. Inculpații rămân în arest preventiv.»…” ( pagina proprie de FACEBOOK, 18 aprile 2019)

Căci, pe orice colivă propagandistă respectabilă, bomboana se așază, glorios, la final.

                                                                                                                     Luminița ARHIRE

4 Comments

 1. MN

  Hotii, striga cit ii tin puterile , HOTII, HOTII,…. Programul acestor derbedei se reduce la :
  Puscarie pentru Dragnea, pensii nerusinate pentru tortionari, nerespectarea constitutiei(vezi comportarea lui Chiolhanis), infiintarea de noi ONG-uri finantate din afara tarii ( care sustin interesele celor care le finanteaza), si in general Gica contra la absolut orice lucru normal.. Linga asemenea Derbedei , batausi cu aere de intelectuali, oameni cumparati la taraba cu 2 lei, sau redusi mintal este foarte greu sa stai dar sa mai si guvernezi o tara. Sper ca o lume absolut normala sa isi faca aparitia cit mai curind posibil

 2. nevastă-sa "răpită" pe stradă?

  Aia din poză nu-i nevastă-sa aia care cică s-a încercat “răpită” pe stradă? Nu zău, exista și probe că a fost vreo răpire? Ce fiu de tîrfă acest Rares Bogdan, își bagă familia în mizeriile lui electorale. I-au “răpit” famelia sau pur și simplu a fost o regia eftină a unui bolnav național, lansat de un post TV bolnav național?

 3. IQ100

  “Un grup de oameni ai muncii”, ” Un cetatean indignat” “Niste oameni de bine” “un patriot”…nu va suna cunoscut? Astora mai batrani si normal dezvoltati la cap???…Pt cei mai tineri , puneti man pe o carte, faceti niste cornete si cititi pe dunga despre,Gestapo, Stalin, chiar despre bietul Ceasca, poate si despre nea’ Ion Ilici…/

 4. Vasile

  Domnu Julien,

  Nu putem inlocui capul tinerei cu cel al unui bou ca sa aiba si ea, saraca, putina minte dar hai sa facem cumva sa inspire macar niste aer european de ala, poate o ajuta. Ca uite, Ciuma Rosie ne fura pana cand si mintea. Unde mai pui ca ne tine si Biserica inchisi in Evul Mediu mai tare decat tine Olanda spatiu’ Schengen inchis pentru noi. Daa… e hoti popii astia, niste mafioti cu totii… N-are legatura cu toanta noastra, dar am zis sa pomenesc de ei ca doar e pe agenda.
  Eu unul m-am saturat… simt ca nici nu pot sa mai #rezist mult. Cand vin dom’le alegerile alea odata sa gonim penalii?! Ma apuca plictiseala. Uite, pana ajungi matale cap de… stat (sperai ca e cu m**e PSD, recunoaste) eu ma mai uit la desenele alea cu King Julien ca sa ma obisnuiesc cu exotismul vremurilor post-alegeri.

  PS. Domnu’ Rares, nu e pentru dumneavoastra da’ daca tot am net si m-am apucat de scris scrisori deschise, i-o dati dumneavostra lu’ domnu’ Julien?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.