Observator

Circa 1500 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei împotriva Carantinei

  Circa 1500 de persoane au protestat la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, împotriva Carantinei, presa a mințit noi am făcut […]

 

Circa 1500 de persoane au protestat la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, împotriva Carantinei, presa a mințit noi am făcut Crowd Checking

Duminică 12 -VII – 2020 la Bucureşti în Piaţa Victoriei a avut loc un protest care în punctul său culminant a depăşit cu puțin 1500 de persoane, instrumentele de măsurare a maselor ne arată 1689 de persoane. Ar trebui luat in considerare și că, a mai existat un grup de persoane care a rămas pe carosabil în fața Muzeului Antipa. Protestul împotriva Carantinei a început în jur de ora 18.00 și a durat cam până în la ora 21.00 .

Crowd Checking

Principala Problemă a fost ora înainta „18.00” la care a fost programat mitingul pe reţelele de socializare. Piaţa Victoriei a fost ocupată în jurul orei 19.00 astfel la circa o oră după ocuparea centrului “Pieţei” oameni au început să plece, mâine fiind zi de lucru.

Presa din România a raportat părtinitor filmând grupurile mici care au rămas la peste două ore de la ocupare „Pieţei” sau grupuri izolate. Nici o televiziune nu a prezentat imaginii elocvente din prima oră de desfăşurare a mitingului din centrul Pieţei Victoriei.

                     La Bucureşti împotriva Carantinei

Un lucru pozitiv este că protestul a fost total depolitizat de această dată, nici Catarama nici George Simion nu au mai fost prezenţi sau nu au mai ajuns la microfon. Prezenţa acestora nu ar fi fost rea în sine, dar prin faptul că aceştia reprezintă nişte partide ar fi putut politiza întregul protest. Domnul Iulian Capsali a prins printre ultimii cuvântul iar discursul sau nu a stârnit mare interes.

De această dată alte personaje s-au remarcat domnul, respectiv: Adrian Aciu, Cipira Grajdeanu, Pompiliu Diplan, şi surprinzător actorul Mugur Mihăiescu.

Mugur Mihăiescu

Publicul a fost foarte vast astfel la un moment dat un vorbitor mulţumeşte jandarmilor că au gestionat situaţia fără violenţă iar piaţa răspunde scandând „jandarmeria apăra hoţia”. La un moment dat un grup a încercat să scandeze „jos guvernul” şi a fost rapid înăbuşit de alte sloganuri anti-pandemie.

Este clar că nu a existat o „agendă” şi că principala revendicare este legată de legea pandemiei, care conţine mai multe măsurii foarte discutabile precum carantina persoanelor, confiscarea bunurilor sau separarea familiară. In mod evident in Piața erau prezente mai multe grupuri, Noua Dreapta, Frăția Ortodoxa, un grup de călugări, un grup de oameni în straie tradiționale, mai multe grupulețe mici.

          Jandarmeria a împărțit amenzi … oamenii și-au văzut de protest

Mediafax a anunţat că s-au dat 13 amenzi în valoare de 16.500 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenţie şi combatere a pandemiei

Jandarmerie Romană a identificat organizatorii mitingului din Piaţa Victoriei, în persoana domnilor Pompiliu Diplan care a fost amendat cu 5.000 RON (2.500) şi a lui Dan Ciprian Grajdeanu care nu a primit procesul verbal dar i-a fost spus că amenda să va fi de 30.000 lei.

Iosefina Pascal a avut un miting separat cu maşini la ora 17.00, miting făcut după model american şi care a fost notificat legal. Mai multe maşini s-au plimbat în cerc în zona Pieţii Victoriei claxonând puternic.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut o abordare total nepotrivita referitoare la cei care au iesit in Piata: „Îi aşteptăm la spital”.

Pe rețelele de socializare s-a anunțat protest și mâine de la ora 18.00

Au început manipulările

În timp  ce Mediafax a anunțat că protestul din Piața Victoriei împotriva Carantinei a fost organizat de Iosefina Pascal,  despre care ni-se spune că este asistent al europarlamentarului Maria Grapini, în timp ce Malin Bot ne prezintă ca fapt sigur că Iulian Capsali este organizatorul protestului. Gazeta jurnalistului Grigore Cartianu Ziariștii merge un pic mai departe și învinovățește direct propaganda rusă, care în opinia distinsului lucrează prin intermediu unor situri din “Republica Moldova“.

În principiu orice banalizare a conceptului de „propaganda rusa” este extrem de periculoasa din considerentele ce reies din povestea „Petrică și Lupul”.

Sursa: https://razboiulinformational.ro/site/2020/07/crowd-checking-circa-1500-de-persoane-au-protestat-in-piata-victoriei-impotriva-carantinei/

8 Comments

 1. Constantin Mircea

  Felicitări celor care au organizat mitingul, felicitări celor care au participat! La cât de gravă este situația, este foarte trist nr. de aprox. 1500 de participanți! Normal, ar fi trebuit să fie 15000 de participanți sau mai mult! Nr. participanților spune mult.. Deasemenea, o umbră, cel puțin, ca să nu zic pată, în mijlocul participanților, este prezența obscurului Iulian Capsali! Ar fi multe de spus despre acest personaj, dar nu se cade aici. Doar că, pentru el, genul acesta de acțiuni, sunt doar cea mai bună ocazie să se manifeste..

 2. Gândiți-vă că s-ar fi putut întâmpla să fie 20-30 în piața, maxim 200. Apoi priviți această cifră de 1500. Ea este foarte încurajatoare pentru viitor, mămăliga se umflă. La noi mai încet ca la sârbi. Cei din piață sunt cei mai sănătoși Români, alături de cei care și-ar fi dorit să fie acolo dar n-au avut posibilitatea. Nucleul există, avem pe ce clădi. Doamne ajută!

  • Alexandru Balcu

   important e ca si azi, 14 iulie, intr-o zi de marti, am fost peste 100 de persoane. Vorba lui Pompiliu – atunci cand si putini fiind am plecat din perimetru si am inceput sa marsaluim ca sa nu luam amenzi – important e sa mentinem protestul viu, mai ales in timpul saptamanii sa participam, pentru ca in week-end sa beneficiem si de sustinerea oamenilor din afara Bucurestiului. Doamne-ajuta!

  • Constantin Mircea

   Ar fi bine să fie cum ziceți! Doamne Ajută!

  • Constantin Mircea

   Ar fi foarte bine să fie cum ziceți! Doamne Ajută!

 3. LevSt.

  Marea greseala a fost cand (din cele 2 optiuni) s-a optat(preferat, mai corect) varianta populista si pagubitoare, adica “grija pentru om”, evident falsa, era mult mai corect daca se mergea pe limitari minime, ale unor grupe de persoane( batrani, bolnavi cronici, etc.) iar populatia :in putere”, isi continua munca, actuala cale a distrus si economia si va mai aduce inca multe sute de morti, evitabile daca se mergea pe metoda “imunizarii de turma”, adica toata lumea trecea prin boala cam in aceiasi perioada(2-3-4 luni) si se capata o rezistenta (imunitate), situatia actuala doar a prelungit acele max. 4 luni, cine stie la cate, sau chiar la cati ani… A devenit evident -din pacate- ca faza pe tari a trecut si este nevoie de o actiune PLANETARA:
  OMS: Focarele de coronavirus se răspândesc precum un ”incendiu forestier”. Trebuie să luam în calcul măsurile de izolare(…)___—-___cand am scris despre situatie, de multe ori am pus cuvantul “pandemie” intre ghilimele, cu sensul ca inca nu era chiar o pandemie, dupa toate canoanele, adica si difuziune geografica planetara cat si numar mare de imbolnaviri severe si -mai ales- decese…cateva zile in urma, insa acest numar(decese) a trecut de 0,5 milion, iar zonele neinfectate sunt mici insule sau enclave continentale, care insa pot fi “lovite” oricand, pentru ca virusul nu tine cont de bornele de frontiera, si foloseste ca si taxi, orice, animale salbatice, ape, dar -mai ales- vantul si -desigur- chiar unii oameni, care circula aiurea, fie ca nu cred in existenta acestui agent fie ca nu le pasa,etc. Situatia a devenit grava, motiv pentru care in 8 Iulie am trimis o scrisoare catre OMS, in care ceream interventia hotarata, si anume SINCRONIZAREA PLANETARA a interventiei, o formul de 3/3/3, adica o DEZINFECTIE PLANETARA, adica 15 zile absolut toata planeta sta acasa( exceptiile de rigoare, spitale, politie, energie, etc.), in primele 3 zile armata si garzile civile, dezinfecteaza si cea mai izolata rezidenta din varf de munte, se asteapta 3 zile(timp in care se recolteaza probe, precum si inainte de inceperea dezinfectiei), alte 3 zile de dezinfecti cu 3 zile astepatre si ultimele 3 zile de dezinfectie, si -garantat, toate probele finale (din aer, apa, sol, suprafete, animale de companie, nasul oamenilor, etc.) vor demonstra eficienta dezinfectiilor, si de aici, se trece la o deschidere DAR tot cu precautie( masti, distanta, sanitatie speciala de grup si individuala), iar unde apare un singur caz, repetarea actiunii, local sau regional…NUMAI TOATA PLANETA pusa in linie , in aceasta actiune, va da rezultate, altfel totul este doar impingerea zonelor infectate dintr-o parte in alta, cu reveniri periodice in mai toate locurile… Cum am zis, am trimis acea scrisoare la OMS la 4 adrese, [email protected], [email protected], [email protected] si [email protected], am primir raspuns numai de la ultimul…Sa speram ca sugestia mea va fi analizata, cred ca actiunea este singura-la zi- care poate salva situatia…

 4. Alexandru Balcu

  Important e ca miscarea de protest sa fie mentinuta vie. fiecare bucurestean, cum poate, sa incerce sa ajunga macar o zi lucratoare pe saptamana, de la ora 18, in Piata Victoriei. Sperand ca sambata sau duminica sa fim mii de oameni in piata. Un alt lucru important – #rezistentii incep sa se obisnuiasca cu faptul ca “au pierdut Piata Victoriei”, acesta-i simtamantul meu. Sa nu le dam prilejul s-o recastige. Doamne-ajuta!

  • Alexandru Balcu

   Am iesit si pentru copii, si pentru paduri, si pentru a protesta impotriva traficului de carne vie. Si personal, nu dau doi bani pe Arafat. Joaca si el un rol, alminteri pare in general speriat de bombe. Si nici Iohannis demonul nu e raul principal. Cititi legea pe care vor s-o adopte doamna Maria. Cel mai rau e ca exista un articol cu atac direct la copiii nostri, practic o forma vicleana prin care sa ii ia legal, sa nu-si mai bata capul cu mafia, el statul sa devina Mafiotul la vedere cu acte in regula. Si stati linistita, nimeni dintre protestatari n-are de gand sa atenteze la singuratatea si intimitatea nimanui. Fiecare e liber sa-si puna si doua masti una peste alta, sa se baricadeze in casa daca vrea, sa se spele cu spirt si chiar cu acid clorhidric daca pofteste. Numai sa nu-l forteze si pe altul sa faca la fel. Asta-i tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *