Colimator

Cîteva motive ascunse pentru care regimul Iohannis întreține Panica Pandemiei

  Ieșirea din Pandemie, indiferent de costuri, pare a fi esența atmosferei publice din toate țările lumii. Firește, așa cum […]

 

Ieșirea din Pandemie, indiferent de costuri, pare a fi esența atmosferei publice din toate țările lumii. Firește, așa cum am mai arătat, măsurile de relaxare, dublate de sporirea numărului de testări, au dus la creșterea numărului de persoane infectate. Evident, e vorba de persoane asimptomatice. Fenomenul a fost luat în calcul de liderii principalelor state occidentale. S-a socotit că această creștere, mai ales în ce privește cazurile de internare la ATI nu va duce la debordarea spitalelor, ca în cazul Pandemiei.

Toate estimările arată că sporurile cauzate de relaxare, ba chiar și de nerespectarea măsurilor de protecție, nu vor face ca pericolul de la începutul Pandemiei să revină în forță. Prin raportare la cifrele din perioada Crizei, deși mari față de ultimele zile dinaintea relaxării, nu constituie un motiv de îngrijorare. Și chiar dacă ar fi, îngrijorarea e împinsă în plan secund, pentru că liderii altor state s-au decis. Se va reveni la normal chiar și dacă Pandemia ar reveni. Omenirea are de ales între a muri de foame și a muri de virus. Așa se explică teza de largă circulație potrivit căreia trebuie să ne obișnuim cu virusul.

Atmosfera de la noi e net diferită de cea dominantă în alte state ale Lumii. Regimul Iohannis și-a pus la lucru toate instrumentele de manipulare pentru a se reveni la atmosfera de Panică din timpul Crizei. Cioclii Apocaliptici, în frunte cu doctorul Raed Arafat, s-au întors în platouri pentru a ne speria. Din acest punct de vedere, Raed Arafat îl întrece pe Dracula. Face spume la gură de furie că nu-i credem profețiile apocaliptice, insultă pe cei care-i ascultă poruncile, cere CNA prin Grupul de Comunicare Strategică, interzicerea la tv a celor care-l contrazic.

Că e vorba de o manipulare ne spune Statistica.

Nici la noi, judecînd din punctul de vedere al cifrelor, nu se poate vorbi de o revenire a Pericolului. Cea mai mare cifră de infectări noi s-a înregistrat pe 22 aprilie 2020: 468 de cazuri.

Numărul de decese a fost de 508. Să reamintim că această cifră a fost înregistrată în condițiile stării de urgență, cu măsurile drastice de restricție, inclusiv cea de interdicție a ieșirii din casă, și în condițiile în care numărul de teste era foarte mic. Pe 24 iunie 2020, cînd atmosfera publică a fost dominată de revenirea Pericolului, cînd Cioclii apocaliptici în frunte cu Raed Arafat, suflau de zor în trîmbițele Pandemiei, numărul de noi cazuri a fost de 460 și numărul de decese de 10. Păi dacă în condițiile relaxării din ultimul timp, ba chiar și în ale a ceea ce se numește, în intervențiile Cioclilor apocaliptici, iresponsabilitatea de a nu respecta măsurile de protecție, avem un număr de 460 de cazuri noi, cum să credem, mai ales dacă luăm în calcul și sporirea numărului de teste, că a revenit Pericolul Pandemiei, că trebuie să ne întoarcem la restricțiile din aprilie?

Regimul Iohannis are nevoie de întreținerea Panicii, a stării de urgență psihologice, a păstrării în prim planul agendei publice a temei Pandemiei, în timp ce în toate celelalte țări tema Coronavirus a trecut în plan secund, ca fapt crucial pentru a încuraja consumul pe plan intern și turismul pe plan extern (cine ar călători într-o țară dominată de panica tipică Pandemiei?!), pentru că:

1. Dă timp derulării unor afaceri de corupție cum e de exemplu cea cu achiziționarea a 119 milioane de măști pentru defavorizați. Aceste măști, despre care aflăm că n-au fost aduse încă din China, vor ajunge (dacă vor ajunge!) destul de tîrziu la persoanele defavorizate. Pînă sînt aduse din China, pînă sînt preluate de Guvern, pînă sînt duse la primăriile din cele mai depărtare localități și mai ales pînă primăriile le dau persoanelor defavorizate va mai trece apă pe Dunăre, inclusiv cea de la inundații. Pentru ca afacerea să nu pută, e nevoie de prelungirea stării de alertă.

2. Evită momentul socotelilor. Pe măsură de ne depărtăm de perioada măsurilor de restricție, printre cele mai dure din Europa, Poporul român începe să se întrebe dacă au fost justificate gravele încălcări ale drepturilor omului. Exagerînd Pericolul de acum, regimul Iohannis vrea să ne convingă că măsurile de dictatură stalinistă au fost necesare. Ați văzut ce se întîmplă dacă nu dăm amenzi, dacă Armata nu patrulează pe străzi, dacă v-am dat voie să ieșiți din case? Numărul de infectări a crescut. Nu-i așa că n-am greșit, arestîndu-vă la domiciliu, internîndu-vă cu forța în spitale?

3. Scutește Guvernul de a alcătui și adopta planuri de relansare economică. Cum să întrebi Guvernul despre ceea ce face pentru economie cînd lupta cu Pandemia e în toi? Ar răspunde imediat: De asta îți arde acum, cînd trebuie să găsim spitale pentru infectați?

4. Justifică toate erorile și prostiile guvernării. De ce nu dați pensiile și alocațiile? Cum de ce? Pentru că s-a prelungit Pandemia. De ce nu s-a înregistrat nici un progres în infrastructură? Pentru că ne-a împiedicat Pandemia. Atît în campania pentru locale, cît și în cea pentru parlamentare, PNL va justifica dezastrul din îndeplinirea făgăduielilor electorale prin Pandemia care n-a fost luată în calcul.

5. Pregătește terenul pentru marea fraudare a alegerilor. Așa cum am mai scris, în România stăpînită de generalii din instituțiile de forță nu falsificarea alegerilor reprezintă o problemă, ci justificarea în ochii opiniei publice a rezultatelor date de fraudă. Rezultatele stranii obținute în alegeri, ca urmare a fraudării alegerilor, și-au găsit rapid justificarea în votul din Diaspora. Cum de-a pierdut ALDE la europarlamentare și a cîștigat USR? Foarte simplu. Și-a spus cuvîntul Diaspora.

Anul acesta Diaspora nu mai poate fi folosită pentru a justifica rezultatele stranii ca urmare a fraudării. Nu de alta, dar Diaspora a revenit în țară. Și atunci trebuia găsită o altă explicație astfel încît rezultatele să nu bată la ochi. Și această explicație va fi prelungirea Pandemiei. Pentru slabele rezultate ale PSD se va invoca panica din rîndul bătrînilor.

Nu știm dacă această panică va fi. Nu contează. Ea va fi o acoperire perfectă pentru rezultatele măsluite. PNL va obține majoritatea absolută. Cum dracu? se vor întreba unii. Răspunsul va fi: Anul acesta din cauza Pandemiei campania nu s-a mai desfășurat în chip tradițional. Prin urmare anul acesta n-a mai contat atît de mult ca altădată mitingurile electorale, pomenile electorale. A contat campania on line. Și imediat PNL va fi binecuvîntat drept partidul care a dus o campanie on line ieșită din comun. De ce a pierdut PSD la scor? Pentru că anul acesta n-a mai putut da găleți cu făină. În realitate, scorul e rezultatul unei fraude. Da, dar el va fi justificat prin condițiile aparte ale campaniei electorale de anul acesta.

                                                                                    Ion CRISTOIU, cristoiublog.ro

2 Comments

  1. IQ100L

    Si daca din plan face parte si falimentarea Absurdistanului?
    Daca sunt BINE dirijati de stapanii de afara??

  2. SOFIA

    SANT CONVINSA CA AVETI DREPTATE DAR VA CONJUR FACETI CEVA CU EA …DREPTATEA!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.