Puncte de vedere

Ciuca bătăilor

  Definiția recunoscută oficial se referă la un sportiv sau o echipă care se clasează permanent pe ultimul loc. Eu […]

 

Definiția recunoscută oficial se referă la un sportiv sau o echipă care se clasează permanent pe ultimul loc. Eu o voi privi acum din alt punct de vedere, noi am ajuns ciuca bătăilor în fața Elveției la orice nivel.

Primul nostru meci cu elvețienii a avut loc în anul 1933, în deplasare, și s-a terminat 2-2 (în min. 75 conduceam cu 2-0).

La 24 mai 1967 pierdeam în Elveția cu 7-1 returul din campania de calificare la Euro 1968. Băieții noștri au spus că înainte de meci, medicul echipei le-a dat un fel de energizante, dar cînd au intrat pe teren au simțit că li s-a turnat plumb în picioare.

Am mai obținut noi niște victorii cu elvețienii, după care însă am pornit-o la vale pe tobogan.

În 1981, în preliminariile CM din Spania, elvețienii ne bat la București cu 2-1 (după ce noi condusesem cu 1-0).

În 1990, în meci amical, tot elvețienii ne bat cu 2-1.

În 1991 obținem o victorie în meci amical (1-0).

În 1994, la CM din SUA, elvețienii ne adminstrează un sec 4-1.

În 2012 ultima noastră victorie (tot 1-0, tot în meci amical).

Anul 2019 l-aș numi „anul Burleanu”:

26 iunie 2019, echipa de fotbal pe plajă a României a fost surclasată de Elveţia cu 10-0, joi, în ultimul său meci din Grupa A la Jocurile Europene de la Minsk.

23 oct. 2019, selecționata Under 17 a României a pierdut la limită jocul cu Elveția, 0-1, primul din cadrul turneului de calificare pe care România îl găzduiește în această săptămână.

Săptămîna aceasta fetele noastre au plecat în Elveția, declarații optimiste, sîntem mai bune, trebuie să învingem. Rezultatul? Nationala de fotbal feminin a Romaniei a suferit o infrangere categorica in preliminariile pentru Campionatul European din 2021 (0-6).

Săptămîna fotbalistică a culminat cu meciul România-Suedia, 0-2.

Am scris încă de acum peste trei ani despre Burleanu și despre cei care l-au propulsat în fruntea FRF, spre nenorocirea fotbalului românesc. Burleanu, un alt corupt asemănător lui Iohannis. (Victorie! Am pierdut în fața Albaniei doar cu 0 – 1!)

Dar săptămîna proastă nu se încheiase însă! Sîmbătă fetele de la handbal au pierdut, CSM în deplasare, Vîlcea acasă.

Punctele noastre forte, gimnastica, handbalul, canotajul, caiac-canoia, luptele, boxul, scrima, tirul, atletismul, s-au stins încet, unul după altul. Am citit că în cazul F.R. Ciclism (de mulți ani) și F. R. Tenis, noile conduceri, alese în adunări generale diferite, se confruntă în instanță – este incredibil!

                                                                                *

Am resimțit deja instalarea guvernului Orban. Pe 12 nov. (la 8 zile de la instalare), ANAF mi-a emis decizia de impunere anuală pentru asigurările de sănătate pe anul 2015. Pe 1 martie 2019 îmi emiseseră decizia pentru anul 2014. De ce se grăbesc? Se gîndesc oare că dau colțul și nu știu pe cine să execute silit? Alți bani dați la stat, alte drumuri (astea mă distrug!).

                                                                                                *            

Hai să închei cu niște păreri politice. Am citit articolul Care-i prostul?

Nu am auzit pînă acum de dl. Bogdan Petry. Mi-au plăcut caricaturile domniei sale, mi-a plăcut (din punct de vedere subiectiv) și articolul pe care l-a publicat, dar am cîteva obiecții.

În primul rînd, îl contrazic – CTP nu este prost făcut grămadă. El a fost un mare gunoi al presei românești, dar nu un prost. L-am „lăudat” o dată, după ce în ziarul  „Adevărul” nr. 126/26 mai 1990 a publicat articolul „Dacă aș fi fi fost managerul electoral al partidelor istorice.”. Avea dreptate, campania electorală a liberalilor și țărăniștilor a fost catastrofală, arhaică. În nr. 9/iunie 1990 al publicației mele de partid, „Deșteptarea”, am publicat articolul „Adevărul – cîteodată – adevărat”. Desigur, nu a avut timp să îmi răspundă.

Eu eram trist, el jubila (sau juisa) de bucurie. A fost (și este în continuare) un mercenar de primă mînă al presei noi (ca și Ion Cristoiu, despre care nu intru acum în amănunte).

Traian Băsescu evident nu este un prost – este un geniu diabolic, dacă ar fi fost un geniu angelic, ar fi fost salvarea României. Dar Dumnezeu nu își trimite îngerii asupra noastră – știe el de ce.

Problema este alta. Dl. Petry, ați scris că ați urmărit-o pe Vasilica la TV și ea a vorbit clar, corect și fără bâlbe.

Eu nu am avantajul dvs., mie mi s-a tăiat cablul, eu nu știu dacă Vasilica a vorbit sau a citit.  Constat însă că sentimentele anti-Iohannis o ridică pe Vasilică pe un piedestal de aur.

Ascult la radio noile discursuri ale Vasilicăi, sînt agresive, sînt așa cum trebuie, dar sînt prea tardive. Înainte, stătea ca vaca la montă. De ce nu a inițiat niciodată procedura de suspendare a lui Iohannis pentru multele încălcări ale Constituției? De ce nu vorbește niciodată despre gravele lui păcate penale? De ce l-a trădat pe Liviu Dragnea și interesele economice ale României? Reflectați la asta.

Nu-mi fac nici un fel de iluzii cu privire la turul doi, milioanele de români imbecilizați (care îmi este greu să înțeleg cum) l-au votat în primul tur pe Iohannis, cu votanții USR și cu românii din diaspora, care nu prea știu ce se întîmplă în țară (și care cei mai mulțți au părăsit România din cauza lui Iliescu și Năstase) , îi vor asigura o victorie zdrobitoare.

Requiescat in pace România! Așa a votat poporul!

                                                                                                          Dan Cristian IONESCU

 

1 Comment

  1. gigimutu

    da domnule ionescu,

    asa a votat boborul, da si sts-ul, ce mai fura la voturi, cu ghiotura, pentru fuhrer!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.