Editorial

Coconul Crin, reactiunea si demagogia pseudoliberala

<p>Prin alianţa pecetluită împreună cu dinozaurul Dan Voiculescu şi Victor Ponta, pupilul altei fosile comuniste, Crin Antonescu a compromis definitiv şi irevocabil liberalismul din România. Uniunea Social Liberală (U.S.L.) este din start o aberaţie, o alianţă care contrazice principiile de stânga şi de dreapta a partidelor care şi-au dat mâna. Normal ca această struţo-cămilă artificială să şchioapete de la primii paşi, deoarece asistăm la încălţarea unei clone cu doi pantofi de acelaşi fel, adică şi pentru dreptul tot o încălţăminte de picior stâng. Partidul Naţional Liberal şi-a părăsit mai demult locul de pe eşichierul politic, mai precis din noiembrie 2009, când proaspăt învinsul din alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, şi-a dat girul pentru ca electoratul liberal să voteze, alături de pesedei, spre triumful Prostănacului. Nu a fost să fie, dar Crin Antonescu a păstrat aceeaşi politică, reducând statutul partidului liberal la un unic articol format din doar două cuvinte: Jos Băsescu!

Fără program concret de redresare economică, doar cu un discurs sforăitor şi demagogic, Crin Antonescu este în mod cert un exponent al reacţiunii conform definiţiei din DEX a acestui termen: „împotrivire politică și economică a claselor în declin față de orice manifestare a progresului social; forțe social-politice reacționare, ostile progresului.” În acest moment, Partidul Naţional Liberal nu face altceva decât să se opună, constant şi fără argumente, reformelor iniţiate de democraţi, dar şi luptei anticorupţie declanşată de guvernul condus de Emil Boc. Modul dictatorial prin care junele tomnatic a înţeles să conducă P. N.L., deciziile luate de unul singur şi doar în funcţie de interesele personale sau de narcisismul său patologic alimentat din plin de televiziunile lui Voiculescu, au culminat cu imposibila alianţă sau acel buchet mortuar de flori în număr par, format din trei trandafiri şi un „crin” otrăvit, care poate să fie depus omagial pe mormântul partidului Brătienilor. Dorinţa de a apărea non-stop pe ecranele televizoarelor, performanţă care i-a adus porecla de Antenescu şi visul iluzoriu de a ajunge cândva preşedintele românilor, acestea sunt singurele motive pentru care marioneta ajunsă preşedinte şi-a sacrificat propriul partid, fără să mai ţină cont de tradiţia sau doctrina acestuia. Prin decizia de a se alia cu neocomuniştii şi securiştii, găgăuzul s-a manifestat ca un găgăuţă, demn de prostănacul pe care-l sprijinise la alegerile prezidenţiale din 6 decembrie 2009. Dacă s-ar realiza un sondaj electoral cinstit, nu cele trucate care ne sunt prezentate periodic şi care şi-au dovedit falsitatea chiar cu prilejul alegerilor la care ne-am referit mai sus, s-ar vedea cu siguranţă declinul partidului liberal, care nu doar că şi-a pierdut simpatizanţii, care votau reflex cu reprezentaţii dreptei, ci chiar parte din proprii membri, posesori ai carnetului de partid şi cotizanţi conştiincioşi.

Culmea este, că doar datorită ambiţiilor prosteşti ale unui singur om, s-a ratat şansa unei alianţe a partidelor de dreapta, tot Antonescu fiind cel care a refuzat mâna întinsă de către P.D.L. pentru formarea guvernului de după alegerile prezidenţiale. Dacă marioneta „patriciană” lăsa deoparte orgoliile de fată mare abuzată la beţie, probabil că acceptul pentru formarea unui guvern liberalo-democrat ar fi revitalizat şi reabilitat P.N.L., după ruşinoasa şi marea huiduială de la Timişoara din 1 Decembrie 2009, când Găgăuţă, Prostănacul şi Tolomacul apăruseră flancaţi de steaguri roşii în balconul Operei, taman acolo unde, în urmă cu 20 de ani, se proclamase primul oraş liber de comunism din România!

Percepţia de trădare a doctrinei liberale, în rândul simplilor membri de partid, a dus la dezertări masive. Astfel 200 de membri ai P.N.L. Constanţa au trecut , cu arme şi bagaje, la P.D.L. şi acesta este doar începutul… Care sunt avantajele alianţei cu Felix şi „bunicuţa”? Minore, reduse doar la apariţia lui Crina Antenescu pe micile ecrane cu acelaşi discurs insipid şi pătimaş, care nu mai atrage pe nimeni. Ba, din contră, provoacă dezgust prin saturaţie, exact ca apariţiile lui Nicolae Ceauşescu de pe vremuri. Şi, era să uităm, nespecificarea apartenenţei politice a  recent trimisului în judecată Hada Ovidiu, primarul Hunedoarei. Posturile de televiziune mogulo-felixiene şi mogulo-eoliene dezinformează prin omisiune nespecificând faptul că primarul şi viceprimarul, trimişi în judecată de către D.N.A., aparţin P.N.L. Hunedoara. Dar, în cazul crimei din Irlanda posturile respective repetau obsesiv, de trei-patru ori în interiorul aceleiaşi ştiri, că Marian  Mihalache a fost  vicepreședinte la PDL Hunedoara. Mai mult, calupul de știri începea cu prezentarea cazului fostului vicepreședinte PDL Hunedoara, condamnat pentru omor în Irlanda şi continua cu trimiterea în judecata a primarului şi viceprimarului din municipiul Hunedoara, dar fără specificarea apartenenţei politice a acestora pentru a da impresia că şi aceştia sunt tot de la P.D.L…. Manipulare ordinară şi intoxicare parşivă, acestea sunt „beneficiile” palpabile ale scoaterii pe tarabă a partidului liberal.

Justiţiarul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *