Colimator

Colegul Iohannis

  Președintele tremură pentru el, pentru țară sau pentru cîțiva amărîți bolnavi, aflați la granițe sau pe drum? Ieri, alaltăieri, […]

 

Președintele tremură pentru el, pentru țară sau pentru cîțiva amărîți bolnavi, aflați la granițe sau pe drum? Ieri, alaltăieri, ne vorbea de o simplă răceală. Se purta ca o moașă comunală instalată la Cotroceni care nu poate trece de propoziția: Lasă, dragă, că trece!

Azi, se teme de întoarcerea în țară a celor care l-au votat, necăjiții plecați la muncă, românii care au stat în ploaie și s-au luat de gît cu polițiștii din diverse țări ca să ajungă să-l voteze pe Klaus Iohannis. Cum să nu voteze cu Băsescu și, mai apoi, cu Iohannis? Erau siguri că votul lor are puterea unui cui bătut în capacul sicriului pentru înfrîngerea comunismului care amenința România! Nici prin vis nu le-a trecut că se înghesuie ca proștii să pună umărul la victoria Noii Securități. Și, acum, le spune de la obraz:

„–Despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora! Se apropie Sărbătorile Pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători!”

Să se considere reprezentați de președintele care își va lua nevasta de mînă si o va duce la slujbă!
Klaus Iohannis se face că nu înțelege situația. Zice că emigrația economică vulnerabilă este departe de țară și nu s-a întors acasă. Și o roagă să nu se întoarcă de Sfintele Paști. Habar nu are că peste un million de oameni a trecut prin filtrele sanitare inexistente din vămi precum stolurile de păsări peste coroanele desfrunzite ale copacilor. Să accepte că diasporenii s-au întors deja este ca și cum ar recunoaște că „Guvernul meu” n-a fost în stare să organizeze nimic. S-a făcut doar că prinde iepuri la Nădlac și la Borș, în timp ce România s-a umplut de repatriați la grămadă. Toată explozia de contaminări din săptămînile următoare va fi rezultatul prestației sale și a Guvernului său condus de Ludovic Orban. Și dacă vor fi pierderi mai mari, în contul cui vor fi trecute?

Politicianul care și-a imaginat că ne păcălește și că își rezolvă confortul mandatului cu niște mediocri ascultători plantați în govern trage singur ponoasele. Este obligat să constate că Orban și Vela și fermecătorul bîlbîit Costache, vedeta Sibiului, nu sunt în stare să organizeze mai nimic. Lipsesc materiale banale, de la alcool și măști la aparate de respirat. Ca să se scoată și să-l apere pe protectorul său, ministrul Sănătății zice că Rezervele de Stat ale Romaniei au fost lăsate goale de PSD! Știe Klaus Iohannis ce sunt alea „rezerve de stat?” Le-a văzut? Le-a verificat? A călcat prin ele în cei cinci ani de mandat? A făcut scandal că sunt goale și a cerut umplerea lor? Și dacă izbucnea un război? Îl pierdeam, probabil, de lipsă de detergenți, de mături și de alcool sanitar! Scrie în caiețelul lui Iohannis cu „primul și al doilea pas” ce presupune securitatea României? În afară de SRI și de SIE și de SPP ? Ceva despre securitatea alimentară, despre cea sanitară, energetică sau economică a țării pe care o conduce? Sau el nu știe decît despre avioane americane și tanchete nemțești?

Din păcate, președintele României și-a făcut „Guvernul meu” din oameni nepricepuți și neconvingători. Adeseori, îl împing să spună prostii. Alteori, îl obligă să vorbescă în locul lor. Ludovic Orban, Marcel Vela și Victor Costache, se exprimă atît de prost și de bolovănos încît nu pot convinge nici o capră să dea tot laptele pe care-l are, necum o populație speriată de epidemie!
Citiți și vă cruciți de mesajul președintelui României către populație:

„–Spuneți oamenilor, când se întâlnesc, să nu mai dea mâna, să nu se îmbrățișeze. Cel mai bine, să nu se întâlnească decât acolo unde este absolut necesar. Știu că este greu. Suntem un popor cu oameni calzi, oameni apropiați.Dorim să fim împreună. Dar această situație specială cere, și ne-o spun toți experții, și cei din țară, și cei din străinătate, că dacă vrem să încetinim răspândirea bolii, trebuie să evităm contactul direct. Este, pe de altă parte, important să mergem la serviciu, acolo unde munca nu se poate face de la domiciliu, și acolo unde este obligatoriu să mergem trebuie să avem grijă, nu dăm mâna, nu ne îmbrățișăm, stăm la o distanță rezonabilă, un metru, doi metri unii de alții, atunci când vorbim sau când muncim împreună”.

Arogantul și non-empaticul Klaus Iohannis se preface că vibrează și arde de emoție.

„–Stimate colege, stimați colegi din administrație!
Trebuie cu toții să transmitem românilor lucruri importante, nu doar despre ce fac autoritățile, ci și ce așteptăm de la ei să facă, respectiv în această situație de epidemie, ce să nu facă!”

A ajuns Iohannis coleg cu Firea, cu paznicul de la Lehliu și cu primarii pesediști pe care îi voia dispăruți! Mai rămîne să-i pupe și pe Liviu Dragnea și să-l imite pe Postelnicu, cel care s-a beștelit singur, zicînd că a fost un dobitoc! Dar Iohannis, din alte motive, poate pentru că n-a ținut minte că Liviu Dragnea și bandiții din PSD au mărit substanțial salariile medicilor. Ne-ar fi tratat Victor Costache? Atfel, pe cine ar fi aplaudat românii într-un carnaval al prefăcătoriei? Și cine ar fi tras la galerele luptei împotriva acestei epidemii? Ieri și luna trecută, începuseră să-i aresteze pe doctori! Voiau să-l dea jos și pe Raed Arafat. Acum, se fac că le pupă mîinile și se întreabă în gînd, cine dracu ne mai trata dacă îi lăsam cu 2-3.000 de lei pe lună?

Între timp, președintele a mai recurs la un mesaj patetic, scris de bună seamă de altcineva. Pentru că nici acesta nu mi se pare convingător, găsesc că este mai corect să i-l întorc ca fiind din partea mea, deși ar putea veni și de la o mare parte din populația țării noastre:

„Dragă domnule președinte al României,
Fiți responsabil! Fiecare efort, oricât de mic pe care l-ați face este important pentru a împiedica răspândirea epidemiei în țara noastră. Coordonați și disciplinați insituțiile statului, cereți socoteală asupra felului în care Guvernul cheltuie banii și fiți solidar cu noi în aceste momente grele pentru populație. De noi toți, dar și de dumneavoastră, depinde în mare măsură să trecem cu bine situația în care ne aflăm.”, (autorul articolului a schimbat adresantul textului rostit de președinte, socotind că se potrivește și acestuia, fiind chiar mai potrivit pentru cel care l-a rostit).

                                                                                             Cornel NISTORESCU, Cotidianul

Post Scriptum: Cine stă ca o proptea la mediocritatea colegilor Klaus Iohannis și Ludovic Orban trebuie să afle că acest articol nu conține opinii sigure!

2 Comments

  1. un mizantrop

    Iohanis primeste scenariul, pe rand…pe masura ce apuca sa citeasca o foaie, o primeste pe urmatoarea…E clar ca nu intelege ce citeste, sunt doar adaptari ale discursului merkelian…

  2. adria

    Cred că brambureala vine de la faptul că primește diferite scenarii (care deseori se bat cap în cap), de la diferiți ‘parteneri’, fiecare cu interesul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.