Observator

Comisia Europeană a activat procedura de infringement României pentru tăierile ilegale din păduri

  Comisia Europeană a activat procedura de infringement pentru România, din cauza legislației defectuoase care nu permite gestionarea și verificarea […]

 

Comisia Europeană a activat procedura de infringement pentru România, din cauza legislației defectuoase care nu permite gestionarea și verificarea de către autoritățile române a cantităților mari de lemne tăiate ilegal din pădurile României.

În cazul României, autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu.”, au transmis reprezentanții Comisiei Europene, într-un comunicat de presă.

Comisia precizează că „există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor”.

De asemenea, CE a mai constat că „unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările”.

Astfel, CE a decis, miercuri, să transmită României o scrisoare de punere în întârziere. Țara noastră are „un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie”.

În caz contrar, Comisia Europeană poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat.

                                                                                                reporterglobal.ro

 

5 Comments

 1. flegma

  mie mi se pare genial: UE jefuieste Romania si acum ne spus ca de ce ne am lasat jefuiti? Asta nu mai e tupeu sau ceva care sa fie discutat marginal. E nevoie de o flegma romaneasca pe steagul UE

 2. Nenea Iancu

  Ce e corect e corect.
  Tot lemnul l-au luat corporatiile din occident si acum tot ei ne pun sa platim si amenzi. Ca sa nu mai vorbim ca UE abea acum a vazut problema padurilor din Romania.
  Mai ramane sa platim amenzi pentru ca ne-am demolat industria sau ca nu avem autostrazi desi totul a fost in interesul si la ordinul strainilor.

  Occident = satanism

 3. Dima

  Cata ipocrizie din partea UE: corporatiile lor (gen Schweighofer) au voie sa vina si sa taie fara mila padurile Romaniei, apoi exporta lemnul ca materie prima in toata Europa … dar daca taranul roman se duce sa-si taie niste crengi sa se incalzeasca peste iarna, il prinde padurarul si ii face dosar penal pentru taiere ilegala de arbori.
  Ce alternativa la incalzirea cu lemne are omul obisnuit de la tara? Gaz, curent, panouri solare?
  Mafia taierilor ilegale de copaci porneste exact de la aceasta problema: majoritatea celor care stau la casa (nu numai la tara, ci si in multe dintre orasele mici) au nevoie de lemne pentru incalzirea locuintei pe timpul iernii, neavand posibilitati materiale pentru a plati facturile imense la gaz.

 4. Ionela Ionescu

  Așa fac GOLANII, împing bătrânii pe scări și pe urmă îi întreabă candid : de ce te grăbești tataie ?
  Și după aia râd mult, așa se dickstrează ei.

 5. Ionela Ionescu

  Învinovățirea, demonizarea și batjocorirea (de către jefuitor) a celui jefuit este metodă nazistă.
  Jefuitul este cel declarat vinovatul pentru jaf. De cine ? De către jefuitorul care face legile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *