Observator

Complicitatea la abuz a unui „domn cumsecade, decent, credincios și patriot”

  Motto: „Am vorbit cu un domn cumsecade, decent, credincios, patriot, care votase cu USR Plus și a trăit un […]

 

Motto: „Am vorbit cu un domn cumsecade, decent, credincios, patriot, care votase cu USR Plus și a trăit un veritabil șoc când i-am spus că USR-Plus e vârf de lance al tuturor mizeriilor progresiste și ideologiilor anti-creștine. A trebuit să recunoască: votase din ură… De ce ură? Păi toată lumea urăște pe Dragnea deci trebuie să fi făcut ceva rău.” (Bogdan Alexandru Duca , 17 iunie 2019, pe pagina lui de FACEBOOK)

Deci, să reluăm: este vorba despre „un domn cumsecade, decent, credincios, patriot” care a votat cu USR, fără să aibă habar ce-are-n cap acest partid semi-ficțiune, și doar pentru că îl ura pe Dragnea!

Păi, atunci eu spun așa: „Mama lui de domn cumsecade și credincios!”…  că pe oameni la fel de cumsecade ca ăsta s-a bazat abuzul nesfârșit al instituțiilor de forță ale statului-ocult-din-spatele-statului, mereu. Domnul cumsecade și credincios nu numai că neștiind cu ce se mănâncă ideologia USR-PLUS a pus ștampila cu sete pe alianța de strânsură, dar, ca bonus, nici nu și-a argumentat cu nimic ura pentru Liviu Dragnea și dorința lui intimă de a-l vedea la pușcărie.

Când discuți cu astfel de oameni, luați de val, este neprețuită clipa în care le vezi mutra când ajung să se gândească sincer la spețele în care a fost condamnat Dragnea.” (Bogdan Alexandru Duca, 17 iunie 2019, pe pagina lui de FACEBOOK)

Scriind asta, Bogdan Duca pare că îl compătimește, oarecum, pe total ignorantul cetățean decent. Eu cred că e o compătimire prost investită: omul nu este, nici pe departe, o victimă. Victimă e doar cel care merge la pușcărie pe baza unei îndelungate acțiuni de distrugere a imaginii publice. „Cetățeanului decent” al lui Bogdan Duca i-ar fi luat tot atât timp să se informeze pe cât i-a luat ca să citească porcăriile de pe NET care-l asemuiau pe Dragnea cu Escobar, deoarece – nu-i așa? – și Pablo Escobar fusese condamnat având un ascendent moral asupra unei cucoane de la Protecția copilului din Medellin care a ținut în serviciu două „senõritas” care nu treceau pe la „oficina” cu lunile!

De ce unul care dorește din suflet ca Dragnea să înfunde pușcăria nu are minima decență de a afla PENTRU CARE ANUME VINĂ trebuie să se petreacă asta, ÎNAINTE de a se petrece, în schimb cască gura a uimire când află DUPĂ? „Credincios”, spune Bogdan Duca? Credincios cui?

Ne-am obișnuit să acordăm cetățeanului toate circumstanțele atenuate de pe planetă… că el n-a știut… că el nu a înțeles… că n-a fost bună comunicarea… Zău? Despre asta este vorba sau este vorba despre: „…las’ să-l văd eu în cătușe că mă informez pe urmă ce-a făcut”?

Nimic omenesc sau decent în această atitudine. Și nimic inteligent. Doar reacție viscerală pură, mizerie umană camuflată cu o ridicare din umeri „…mie nimeni nu mi-a spus…”. Nici nu trebuia să te ia cineva cu binișorul și să-ți șoptească la ureche, decentule! Informația e peste tot. Doar să vrei să o citești sau să o asculți.

Cu ajutorul ignoranței VOITE a acestora a fost executat cu sânge rece Liviu Dragnea. Ei toți au fost rotițe din „mecanism” și și-au acceptat cu bucurie rolul de rotițe.

Așa cum în 2009 doamna Codruța, procuror general al României, îl aducea în țară cu un avion particular semi-plătit de Sebi Ghiță pe „fugarul” Nicolae Popa, mișcând cu ocazia asta și niște voturi dinspre „catindatul ” prezidențial Geoană către rivalul Băsescu, observăm cum de curând și o altă doamnă de nădejde, Ana Birchall pre numele ei, la fel de prietenă cu Ambasada Licuriciului dodoloț ca și ilustra Codruță, are grijă ca doar cu câteva zile înainte de alegerile din 26 mai 2019 să-l servească publicului votant pe „fugarul” Radu Mazăre, mutând cu acestă ocazie niște voturi de la propriul partid către neprihăniții de la USR-PLUS- că, de! nu mai poate lumea cu baronii și corupții ăștia de la PESEDE! Coincidență, zic… Și urmează coincidența-coincidențelor, chiar a doua zi după pierderea alegerilor, când Liviu Dragnea, președintele celui mai mare partid din România, este arestat pentru o instigare la abuz, în timp ce „făptuitoarea” abuzului e de bună credință, deci achitată. Dar nimic, absolut nimic, cu atât mai puțin șirul coincidențelor puse cu mâna, nu-l mișcă pe „cetățeanul decent și credincios” al lui Bogdan Duca.

Nu uitați, însă, prieteni, că prin arestarea lui Dragnea, ura cetățeanului „cumsecade” a fost doar parțial satisfăcută. Iar porția care nu s-a consumat fierbe încă precum mustul într-o butelie cu dopul înfundat… e o chestiune de timp reorientarea acestei bombe cu ceas către o altă destinație sau către un alt destinatar. Și nu există complicitate mai explicită la crima cu premeditare decât ura generică.

                                                                                                           Luminița ARHIRE

1 Comment

  1. un mizantrop

    Da. Problema acestor cetateni cumsecade si credinciosi e ca au mereu nevoie de un portret pe care sa scuipe si de cele mai multe ori de cineva care sa-i indemne sa faca asta, sa le aduca argumente pentru a-si hrani ura…Ei, eu pe astia ii dispretuiesc mai mult decat pe zombi aia corporatisti, adusi cu microbuzele in Piata Victoriei sa parfumeze aerul cu basinile lor corporatiste care-i califica sa hotarasca soarta unui popor dincolo de vointa lui…Pentru ca domnii astia sunt la randul lor factori de influenta, au un statut in familiile lor, care nu stiu ca au functionat toata viata dupa un tipar livrat de altii…Si da, cel mai grav e ca se si reproduc, ba, mai si aduc ca argument al respectabilitatii lor calitatea de parinti…Si sa ne lamurim odata – e mult mai legitim si informat votul dat de un pesedist (pensionar, bugetar, asistat social, ca sa luam categoriile blamate…), care voteaza cu ala care-l reprezinta si ii promite, printr-un program, sa-i imbunatateasca viata, decat votul #istului student, oengist, corporatist, domn respectabil #pensionar (la randul lui dependent de pomenile stangii), care voteaza cu asazisa dreapta, fara program, cu singura motivatie ura si se trezesc nauci ca votul lor, pe langa prejudiciul adus persoanelor informate care-au votat ce le trebuie, aduce la putere niste unii buni doar de zavera, care se grabesc sa taie drepturi si libertati, ca asa au citit pe fitzuica primita de la cei ce le-au asigurat diurna, ba mai arunca tara si in haos economic si social, ca e greu sa guvernezi impotriva intregului popor…Imaginati-va ce va fi la toamna, cand beneficiarii talhariei electorale isi vor fi primit instructiunile corporatiste…Daca printre #isti ar fi si persoane cu ceva materie cenusie in functiune, ar reocupa Piata Victoriei (de acum apropriata…) in scopul invers demersurilor de acum, cu pancarde si laboante pe care sa scrie – am fost niste dobitoci, nu restauratiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *