Fără categorie

Comunism vs anti-comunism

  Dacă PSD este „Ciuma Roșie” și, prin deducere logică, reprezintă comunismul, atunci am o veste proastă pentru anti-comuniști. Din […]

 

Dacă PSD este „Ciuma Roșie” și, prin deducere logică, reprezintă comunismul, atunci am o veste proastă pentru anti-comuniști. Din 1990 încoace, adică exact de la căderea comunismului, PSD (sub diversele titulaturi ale vremurilor, FSN, FDSN, PDSR, USL, PSD) a câștigat 7 din cele 8 scrutinuri pentru alegerile parlamentare din România.

A câștigat în 1990, cu 70% (pe 2, UDMR, cu 8,5%, iar pe 3, anti-comuniștii din PNL, cu 8%).

A câștigat în 1992, cu 35% (pe 2, anti-comuniștii din CDR, cu 25%). În 2000, cu 45% (pe 2, PRM, cu 25%, pe 3 anti-comuniștii de la PD, cu 9%), după guvernarea dezastruoasă a anti-comuniștilor din perioada 1996 – 2000.

A câștigat în 2004, în alianță cu PUR, cu 37% (pe 2, anti-comuniștii din Alianța Dreptate și Adevăr PNL – PD, cu 32%). Doar faptul că PUR a întors armele după alegeri a făcut ca anti-comuniștii să formeze guvernul.

A câștigat în 2008, cu 33,5% (pe 2, anti-comuniștii din PDL, cu 33%). În acest caz, deși Partidul Social Democrat a obținut mai multe voturi decât Partidul Democrat-Liberal, cel din urmă, grație unui sistem de distribuire proporțională a mandatelor, a obținut mai multe mandate decât primul.

A câștigat în 2012, cu 60% (pe 2, anti-comuniștii din ARD, cu 17%).

A câștigat în 2016, cu 45% (pe 2, anti-comuniștii din PNL, cu 20%).

Comuniștii au pierdut doar în 1996, clasându-se pe 2, cu 28%, după anti-comuniștii din CDR (37%), dar anti-comuniștii, în 4 ani de guvernare, au făcut țara zob, dându-le comuniștilor prilejul să revină en fanfare, în 2000, la conducerea țării.

În aceste condiții, vaietul prelung al anti-comuniștilor cum că ,,of, nu mai scăpăm odată de roșii ăștia” și osârdia lor în a-i elimina prin orice mijloace pe cei care-i bat mereu la alegeri merită a fi disecate nițel.

Așa este, măi anti-comuniștilor, nu mai scăpăm de ,,roșii”. Știu, apelați la marota asta patetică pentru că fronda pe care o simțiți din postura de perdanți este imensă. Din cel mai profund machiavelism, induceți ideea că, vezi-Doamne, din cauza ,,comuniștilor” și a ,,bolșevicilor” se întâmplă toate relele de pe pământul carpato-danubiano-pontic. Păi, măi elevaților, măi deștepților, măi sublimilor, în 1996-2000, ,,roșii” au condus țara? Dar în 2004-2008? Dar în 2008-2012, când s-au prăduit sute de milioane de euro prin ANRP, ,,dreapta” băgându-le în propriul buzunar? Dar în 2016 cine a condus-o? Moșu’ (cel roșu) din groapă? Nu tot ai voștri, măi anti-comuniștilor?

Dar, știți de ce ,,roșii” revin mereu și mereu la putere, desăvârșiților? Pentru că, așa cum am expus mai sus, norodul îi votează preponderant pe ei, nu pe voi, bă! Dar, știți de ce îi votează? Pentru că norodul simte, bă, că voi (și-ai voștri) nu aveți pic de empatie socială, că pe voi (și pe ai voștri) vă călăuzește numai interesul personal, că pentru voi (și pentru ai voștri) important este doar interesul de gașcă. Dacă norodul ar constata că-l băgați și pe el în seamă, că-i mai dați și lui câte ceva, că se alege și el cu o liniuță în plus, în sus, la capitolul ,,nivel de trai”, că mai puneți, măcar din când în când, preț și pe libertățile lui individuale și pe drepturile lui cetățenești, poate că sărmanul norod și-ar atârna mai multe nădejdi în voi (și le-a atârnat în 1996, dar constatând că s-a ars, a revenit la starea inițială). Dar, când norodul conștientizează pe pielea lui cât de rapaci sunteți voi și-ai voștri, cum mama dracului să vă prefere? Când norodul vede că voi vă eliminați adversarii politici punându-le cătușe (din purul motiv că le dețineți), nu contrapunându-le, ca alternativă de guvernare, o ofertă de trai mai bun pentru cetățeni, cum să-i ardă de verdele vostru înrourat?

O mai fi el, norodul, și prost, naiv, needucat, rural, anacronic, dar nu într-atât încât să vă dea cecuri în alb de-a fitea. Între două rele, ceva-ceva trebuie să facă diferența. De-aceea îi alege norodul, periodic, pe ,,roșii”. Ca să evite dezastrul total din existența lui, după prăpădul pe care-l faceți voi și-ai voștri. Și pentru că, de bine, de rău, ,,roșii” mai peticesc existența norodului, o mai coafează, o mai dau cu spoială. Dar voi și-ai voștri, nimic! Numai voi (și-ai voștri) să trăiți, numai voi (și-ai voștri) să aveți beneficii, numai voi (și-ai voștri) să vă bucurați de viață. De-aia revin sistematic ,,roșii” la putere, măi rafinaților, pentru că voi (și-ai voștri) sunteți mai haini și mai câinoși la inimă decât ei, mai egoiști și mai cinici!

Știu, măi anti-comuniștilor, că n-ați înțeles absolut nimic din ce-am scris mai sus, dar măcar m-am răcorit nițel…

                                                                                                                                  Florin MATEI

1 Comment

  1. Vlad Tepes

    D-le Matei,
    Adevar graiti, dar ar fi fost minunat daca va adresati, cu preponderenta, ardelenilor si banatenilor , mari iubitori de satrapi alogeni si de culoarea bruna sau, cel mult, galbena !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.