Observator

Concluzii după alegeri

  În primul rând, poporul român nu a vrut să dispară PSD, cum vor Iohannis, PNL și USR/PLUS. Ba, dimpotrivă, […]

 

În primul rând, poporul român nu a vrut să dispară PSD, cum vor Iohannis, PNL și USR/PLUS. Ba, dimpotrivă, poporul român a vrut ca PSD să ființeze în continuare. Drept dovadă, poporul i-a dat PSD cu patru procente peste PNL. Și cu patrusprezece peste USR/PLUS. Patru procente înseamnă mult, iar patrusprezece procente, înseamnă foarte mult. Ca să glumim un pic, PSD este un partid mai mare pentru că PNL este un partid mai mic. Ba, mă tem că dacă PSD nu ar fi ales să băltească (și el) în zona mocirloasă a corectitudinii politice, dacă ar fi avut lideri cu-adevărat români, care să discute cu poporul despre suveranitate, despre demnitate și identitate națională, despre patriotism și iubire de neam, despre glia lăsată moștenire de străbuni și despre spiritul de luptă pentru apărarea ei, diferența ar fi fost și mai mare. E de mirare cum PNL și USR/PLUS nu realizează ce înfrângere colosală au suferit!

Apoi, mergând mai departe pe firul logic, același popor nu a vrut ca PNL să conducă Guvernul României. Că, dacă ar fi vrut, ar fi votat preponderent cu el. În plus, absenteismul dovedește că poporul nu a avut încredere în bunele intenții ale PNL și USR/PLUS. Că, dacă avea, ar fi trecut peste orice dezagrement, ar fi mers la urne și ar fi votat aceste desanturi politice xenofile, neo-progresiste, corpocrato-globaliste, iubitoare de LGBT, îndrăgostite de Securime, adulatoare al Poliției Politice, adepte al Dublei Măsuri și vajnice susținătoare ale nedreptăților sociale.

În fine, când tu, Iohannis, construiești o Alianță pentru Dezbinarea Românilor, să nu te miri că alții construiesc o Alianță pentru Unirea Românilor! Să nu te miri că, uite, mai există români care, agățându-se acum și de firicelul de AUR, să-și dorească o țară cu mai mulți patrioți, nu cu mai puțini, cu mai puțini trădători, nu cu mai mulți, cu oameni exponențiali care să definească identitatea națională, nu să o nege, o țară în perimetrul căreia să existe mai multă iubire, nu mai puțină, și mai puțină ură, nu mai multă.

                                                                                                   Florin MATEI

5 Comments

 1. Iubirea de neam
  E floarea ascunsa-n bobocii pe ram,
  Ascunsa cu grija in seva tulpinii,
  Ce da rostul vital radacinii.
  Iubirea de mosi
  Si sfintii stramosi,
  E pragul intrarii in matca strabuna,
  Chemarea din glia,care-ncununa
  Viata si moartea-mpreuna.
  Iubirea de Tara
  Nelimitat temerara
  E Of-ul pastrat intre coaste,
  E tacerea viselor noastre,
  Cu care ne nastem,traim si murim,
  E sfanta icoana la sfarsitul vietii
  Ce vrem s-o redam tineretii,
  Ramasa in urma si vie,
  Sperand la minunea ce o sa vie.

 2. ioanca

  Dacă nu ar fi compromis americanii serverele de la Scytl, Frankfurt…,pnl-ul ar fi câştigat detaşat…, avem şi noi un (dumne)zeu al nostru…

  • gigimutu

   ioanca,

   cred ca ai dreptate, dar eu mai cred si ca daca furau en gros si bagau peneleprele la vreo 50 % din pix (sau din soft), iesea lumea in strada si iesea iures, ca in decembrie 89, le-a fost frica la iohanovici and co!

 3. Tudor

  Cu Rafila prim-ministru va curge lapte și miere.
  Legea ce pedepsește vorbitul evreilor, recunoașterea holocaustului din România, marile înstrăinări, băgatul pe gît al constituției (prelungirea cu o zi și ceva a referendumului) ce, printre altele, a scos votul popular pt intrarea în UE și NATO, plus desființarea armatei, băgatul în constituție a stării de urgență și multe altele sînt toate de pe vremea…am uitat. O să dau un sărci pe gugăl.

 4. ioanca

  Nici un politician, indiferent de partid, nu poate fi reprezentant legitim al poporului Român, la vot au participat 32,48%, iar 67,52% dintre alegătorii cu drept de vot nu sunt de acord cu actuala cloacă împuţită să ne reprezinte; https://ro.sputnik.md/politics/20201211/32852888/Rezultatele-reale-ale-alegerilor-despre-care-nu-se-vorbete.html .
  Aşa că ducă-se pustiului de unde au venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.