Atitudini

Congresul PSD sub semnul lașității și o predare necondiționată

     Oamenii paraleli l-au condamnat pe Liviu Dragnea a doua oară! Acum un an, în Iunie, Liviu Dragnea vorbea […]

 

   Oamenii paraleli l-au condamnat pe Liviu Dragnea a doua oară!

Acum un an, în Iunie, Liviu Dragnea vorbea în fața a 400.000 de membri despre Statul Paralel. Ieri, 1% din cei patru sute de mii, liderii lor, și-au negat propria acțiune de acum un an. Este ca și când, alături de „lidera” lor care a fost plecată nouă ani din țară, i-a lovit brusc amnezia. Mă rog, pe majoritatea, exceptând-i pe cei 700 care s-au arătat impresionați de discursul lui Pleșoianu. Din păcate, nici amicul meu Liviu, pe care sincer, îl simpatizez, nu a propus vreo soluție concretă.

De ceva timp, de când știam rezultatul din Congres și trocurile lui Dăncilă, mă frământă o întrebare: cum pot 400.000 de oameni, pentru că dacă în Congres erau atâția, rezultatul era același, cum pot deci sute de mii de oameni să-și nege în decurs de un an propriile convingeri?

Ar putea zice unii că acum un an au fost aduși cu forța. Fals. Am fost în Miting  și nu m-am dus pe lângă vreo tribună să-mi fac poze pentru Facebook, ci am petrecut timp de mai mult de o oră printre ei și m-am așezat în mijlocul unei mări de oameni. Am dat mâna cu sute și am vorbit cu mulți dintre ei. Erau revoltați pe un Sistem care a acaparat România. Ieri, 80% dintre reprezentanții lor, ceea ce ar însemna vreo 320.000 din cei patru sute de mii, au votat pentru acest Sistem.

Resorturile unui astfel de comportament straniu, patologic aproape, un fel de dedublare de personalitate, de negare a propriilor eventuale convingeri, sunt mult mai grave decât credeți la prima vedere: Nu le ai sau sunt convingeri de conjuncture!

Nu PSD-ul s-a bătut cu Statul Paralel, ci Dragnea, iar cei mai mulți dintre ei – de voie, de nevoie – și-au urmat liderul. Când liderul a fost închis, l-au părăsit instantaneu și s-au pus la umbră, pentru a-și salva situația materială, pâinea adică. Mai mult de 100.000 dintre ei depind de guvernare, într-o formă sau alta. Și cum convingerile trec prin stomac, au votat cu „pâinea”, ca să-i răspund lui Liviu Pleșoianu. PSD-ul nu s-a bătut niciodată cu Sistemul, doar unii dintre lideri, prinși cu spatele la zid, în frunte cu Dragnea, au ripostat, până au fost învinși.

Marele Război pe care însă l-a pierdut PSD-ul nu este cu Sistemul, ci cu Supranaționalele. Pentru că aici lucrurile sunt clare: Dacă în bătălia cu Statul Paralel pot exista și înfrângeri, bătălia pentru independența României este mult peste acest război, ține de păstrarea ființei acestui popor.

Ieri, niciunul dintre cei care au vorbit de pe scenă nu a pronunțat cuvântul „Multinaționale”. Deodată, a dispărut din limbajul PSD și susținerea Capitalului Românesc, și OUG 117, și „Dublul Standard”, și apărarea resurselor, și Independența și Suveranitatea României. Niște aluzii palide ale lui Pleșoianu, cu americanii și gazele, și cam atât. „Frecție la picior de lemn”.

Alături de lipsa convingerii în lupta cu Sistemul, cu care majoritatea PSD-iștilor nu s-au bătut, capitularea în fața Coloniștilor reprezintă de fapt marea înfrângere a PSD-ului.

PSD-ul s-a transformat dintr-un partid de Stânga într-un partid Neomarxist. Însă diferența dintre ei și USR, de exemplu, este că cel puțin cei de la USR cred în utopia aceasta, în timp ce PSD-iștii și-au schimbat „convingerile”, pe care oricum nu le-au avut, ca să-și salveze „pâinea”, adică poziția, adică ciolanul. Iar un Partid fără convingeri este un partid mort și îngropat, dar nu știe, crede că încă e viu.

Peste toate, PSD l-a condamnat ieri a doua oară pe Liviu Dragnea!

Vă rog să vă imaginați următorul scenariu: Cei 4.000 de delegați, înainte sau după Congres, mergeau în față la Rahova și strigau într-o voce: „Nu te lăsăm!” Cam cât credeți că avea azi în sondaje PSD? Vă spun eu: 40%! Vă dați seama că zeci de autocare au trecut prin fața Pușcăriei în care zace ca Deținut Politic liderul lor, iar ei nici nu au întors privirea? S-au dus să se hlizească cu Dăncilă în poze! Ce resorturi fac ca membri unei familii, care ar trebui să fie un partid, să se poarte atât de crud?

Gândiți-vă că într-o familie, capul familiei, soț și tată, bunic, unchi, este ridicat nevinovat de Securitate, iar soția, copiii și neamurile se așează la masă cu Securiștii, le pupă mâna, după care noaptea, mama se mai bagă și în pat cu ei și chicotește într-o partidă de sex nebună, iar copiii și neamurile strigă de bucurie prin casă! Cam asta au făcut ieri PSD-iștii, în frunte cu Dăncilă: S-au băgat în pat cu Securiștii, au chicotit de drag, iar la sfârșit Securistul-Șef le-a aruncat o sută de lei, pe care s-au bătut.

                                                                                                                     Gelu VIȘAN

1 Comment

  1. Dorina

    Perfect ați prezentat situația în care se află PSD-ul, partid care peste nu puțin timp se va dezintegra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.