Fără categorie

Constituţie în zdrenţe

După 6 ianuarie, de fapt, din noaptea de 6 spre 7 ianuarie, ca urmare a„invadării” Capitoliului, când marii electori l-au […]

După 6 ianuarie, de fapt, din noaptea de 6 spre 7 ianuarie, ca urmare a
„invadării” Capitoliului, când marii electori l-au ales pe Joe Biden preşedinte, şi mai ales după 20 ianuarie, când Joe Biden va depune jurământul, în SUA nu se mai poate, nu se va mai putea vorbi de fraudarea alegerilor. Şi nici în ţările partenere ale SUA, cum e România. Începând din 20 ianuarie, Joe Biden va deveni şi comandantul-şef al armatei americane şi va fi apărat de aceasta, care este de departe cea mai puternică şi mai bine dotată armată din lume.
Dacă instituţiile americane, FBI, Securitatea Internă, tribunalele statelor, Curtea Supremă, Congresul (Senatul + Camera Reprezentanţilor) au considerat că alegerile din 3 noiembrie 2020 nu au fost fraudate, asta înseamnă că, după standardele actuale în America, alegerile nu au fost fraudate. Şi poate că doar Donald Trump, care venea din afara partidelor (Republican şi Democrat), deşi a candidat pentru Partidul Republican, şi suporterii săi, ce-i drept, foarte numeroşi, au avut percepţia (subiectivă !) că alegerile le-au fost furate. Poate că lucrurile se întâmplă la fel în SUA de foarte multă vreme, fiindcă există un consens bipartizan : azi ne alegem noi, data viitoare vă alegeţi voi şi marea democraţie merge mai departe. „Pleacă ai noştri, vin ai noştri !” Sau, în franceză : „Je te tiens, tu me tiens par la barbichette !” („Eu te ţin, tu mă ţii de bărbuţă”). Aleşi republicani, senatori şi deputaţi, au votat „bipartizan” pentru alegerea lui Joe Biden în noaptea de 6 spre 7 ianuarie, iar în 13 ianuarie 2021 Camera Reprezentanţilor (şi 10 republicani) a votat „bipartizan” şi
pentru al doilea impeachment (premieră istorică în SUA) al lui Donald Trump.
Pe scurt, legal, constituţional, Donald Trump a pierdut un eventual al doilea mandat şi Joe Biden a fost ales preşedinte. Asta şi pentru că alegerile din SUA nu seamănă cu alegerile din vreo ţară europeană, iar votul popular pare să fie doar consultativ, nu decisiv, obligatoriu. Victoria veteranei democrate Nancy Pelosi prin a doua tentativă de impeachment votată în Cameră poate fi totuşi încă o victorie à la Pirus. Pentru că adânceşte învrăjbirea şi nu rezolvă nimic.

„Implozia unei naţiuni : tiranie digitală, insurecţie şi lege marţială” este un titlu de articol de pe site-ul Zerohedge din 14 ianuarie 2021 care rezumă situaţia la zi în SUA : „La asta am fost reduşi : suntem o gloată violentă. O naţiune aflată la un pas de legea marţială. O populaţie în arest la domiciliu. Un stat tehnocorporatist care îşi mânuieşte puterea pentru a imobiliza vaste întinderi ale ţării. Şi o Constituţie în zdrenţe. Ne trăim implozia pe numeroase fronturi, toate deodată. Asta se întâmplă când egoului, lăcomiei şi puterii li se îngăduie să treacă înaintea libertăţii, egalităţii şi justiţiei. Să o spunem clar totuşi : aceasta nu este o revoluţie. Aceasta este o bombă cu ceas” (John Whitehead şi Nisha Whitehead – „A Nation imploding : digital tyranny, insurrection, and martial law”, rutherford.org, 12.01.2021)

Încotro se îndreaptă SUA? Pronosticul cel mai serios care se poate regăsi în toată presa cu simpatii pentru Rusia, dar şi în presa germană şi franceză, în cea americană alternativă, este secesiunea unor state americane. Adică dispariţia SUA ca mare putere globală. Încă un imperiu care şi-ar înceta existenţa după Uniunea Sovietică.

Legislatorii din Texas insistă în direcţia secesiunii statului lor (posibilitatea de a face secesiune a Texasului e înscrisă în Constituţie) de o SUA corporatistă („Corporaţia”), condusă de neomarxişti şi extremişti de stânga („comunişti”) care au fraudat alegerile din 3 noiembrie 2020. Alte state învecinate din Sud („Confederaţii”) şi-au anunţat intenţia de a se alătura Texasului. „Reprezentantul Texasului, Kyle Biedermann, într-o emisiune cu Chris Salcedo pe Newsmax TV de luni, 11 ianuarie 2021, şi-a prezentat proiectul de a salva Texasul de sub dominaţia marxiştilor democraţi care au furat puterea la Washington prin alegerile din 2020. Din moment ce comunismul e împotriva Constituţiei SUA, ar putea fi dificil pentru un tribunal să statueze împotriva unui exit al Texasului („Texit”)” (Jim Hoft – „Texas lawmakers consider secession over life under democrat marxism – several states interested in movement”, thegatewaypundit.com, 11.01.2021). Texit, după modelul Brexit, e o vocabulă din ce în ce mai folosită în comentariile din presa independentă americană.
Ruptura dintre republicanii din Sud şi din Centru şi democraţii „marxişti” de pe Coaste (Coasta de Est şi Coasta de Vest) se apropie de un maxim. Bernie G. Thompson, deputat democrat, şeful comisiei de securitate internă a Camerei Reprezentanţilor, i-a indicat pe senatorii republicani Ted Cruz (Texas) şi Josh Hawley (Montana) ca buni de pus pe o listă a celor care nu au voie să se urce într-un avion („terorişti interni” !) (Stephen Dinan – „Dem congressman suggests Cruz, Hawley be placed on non-fly list”, washingtontimes.com, 11.01.2021).

Deocamdată, marele subiect în toată lumea este suprimarea libertăţii de
exprimare. Eliminarea preşedintelui american încă în funcţie, Donald Trump, de pe reţelele de socializare ale Big Tech – Twitter, Facebook, YouTube –, plus revista Forbes, şi alinierea pe aceeaşi poziţie a marilor companii americane şi vest-europene produce un val de proteste, inclusiv în zone ale presei de stânga. „Inchiziţie”, „stalinism”, „maoism”, „revoluţie culturală” (cancel culture…) sunt apostrofări la ordinea zilei. Google, Apple şi Amazon au blocat reţeaua alternativă Parler (un echivalent al Twitter). Pe lângă închiderea în case din cauza covidului, se restrânge grav şi libertatea de exprimare. Twitter a blocat conturile a peste 70 000 de membri Qanon şi ale altor suporteri ai lui Donald Trump. Dar atât Twitter, cât şi alte acţiuni ale noilor tehnologii cad, se prăbuşesc pe Bursele americane. Implozia
democraţiilor e în curs. Tirania, ca şi comunismul, începe cu blocarea libertăţii de exprimare.
Constituţia americană, dar şi Constituţiile europene, care cândva au pus la loc de cinste libertatea de exprimare, libertatea de circulaţie, de întrunire, de asociere, libertatea religioasă, liberul acces la educaţie, la sănătate, la muncă par să fie în zdrenţe sub noua dictatură OMS, o dictatură cu faţă sanitară. Dar ideea că puterea Americii dispare odată cu democraţia e, fără discuţie, greşită, catastrofistă. Puterea Americii, chiar divizată, poate foarte bine continua ca o oligarhie tehnocratică.

Petru ROMOŞAN

13 Comments

 1. Ionela Ionescu

  Marile corporații vor fi viitoarele imperii și nu o țară sau alta.
  Guvernele unor țări cu națiuni numeric semnificative pot oricând deranja trebile corporațiilor.
  Vom trăi într-o lume cu țări din ce în ce mai mici și corporații din ce in ce mai mari.
  Țările mari vor suferi dezmembrări, una după alta iar simultan corporațiile mari vor înhăța competitorii mici sau măcar masa lor de clienți, deci se vor îngrășa din ce în ce.
  Viitorul a început, deja.
  Eșalonat, pe îndelete, toate marile țări se vor dezmembra, este logic.

  • panseluta

   asa aratau si serialele SF de acum 30-40 de ani, cu corporatii galactice care se intalneau la negocieri pt o planeta sau alta.

   dar e atat de simplu sa le interzici prin lege si apoi sa iti faci propria banca nationala care sa nu se mai imprumute din sistemul satanist bancar. trebuie doar sa ai tupeu si sa nu-ti fie frica de moarte, ca pentru asta intri in slujba tarii ca militar sau agent secret.
   singura conditie dupa aia e sa nu permiti speculatia cu moneda proprie.

   • Ionela Ionescu

    Da Panseluto, asa a crezut si Ceausescu si ala din Panama si ala al Libiei si ala al Venezuelei si ala al Irakului si ala al Siriei si aia din America Latina zdrobiti la rand in anii
    ’70 … cand esti o tara singulara atacata din toate partile simultan, demonizata mediatic non-stop nu poti Panseluto…. iar cand in interiorul acelei tari esti un om singular atacat si el simultan din toate partile si demonizat mediatic non-stop, iarasi nu poti Panseluto.
    Teoria ca teoria, practica ne-omoara.
    Daca nu ma crezi, angajeaza-te intre bugetari oriunde vrei tu, stai intre ei macar doi ani, vezi ce fel de oameni sunt, cum e cu fuga de raspundere si cu lasitatea si cu turnatoria. La modul propriu.
    Nu mai spun ca in calitate de tara complet izolata economic si politic , complet, mori de foame cu tara ta cu tot si ajungi sa fii injurat de propriul tau popor 24 de ore pe zi.
    Nu vreau sa-ti pulverizez entuziasmul, dar viata e usor mai complicata de cum o vezi tu.

    https://www.filmedocumentare.com/la-sud-de-granita-politica-in-america-de-sud/

 2. un mizantrop

  Pe noi nu ne-a ajutat niciodata prabusirea unui imperiu…nici implementarea noilor ideologii, nici globalista, nici regionala…nu stiu cum, dar, intotdeauna am picat de partea invinsilor, actualizand la libertinajul care inlocuieste libertatea, ne tot trezim de partea gresita a sexului oral…Ca ne tot falim cu parteneriatul NATO. o structura militara “in moarte cerebrala”, cum zice Micron, ne arata cat de inadecvati suntem, din nou, in fata istoriei…unii au impresia ca daca la americani s-a instaurat progresismul (culmea ironiilor, sa numesti progresism o ideologie care trimite umanitatea cu mii de ani inapoi!),la francezi sunt micronienii pe care-i slugareste pluserismul in Parlamentul European, o sa fim si noi asortati cu “lumea buna”, ca-i avem pe neterminati la butoane…Cand, dupa razboi, tradarea partidelor istorice (chiar inainte de invazia, preconizata, a armatei rosii) a adus “partener” un partid micronian (fara legatura cu Macron!), format din cativa proletari autentici idealisti si o liota de nemancati, ticalosi (unii deja dovediti de instante) si lacomi, fara nicio meserie, fara nicio cultura (nici macar agrara), numai pe baza carnetului de sarac, tot asa am dat vina pe politica strainilor, pe soarta, pe zaruri…dar, am lasat paduchii sa se inmulteasca, sa faca dinastii, pentru ca erau aspirationalul plebei fara capatai…dupa ce ne-am luat “ratia de libertate”, ne-am declarat multumiti, am uitat celalata lozinca “vom muri si vom fi liberi!” si am obosit de-atata democratie, multi balind dupa un tatuc, smecher, descurcaret, fara poveri culturale, morale…uateva…de-aia si au fost realesi Basescu si Iohanis, ca omului prost i-au dat sperante, pe modelul “daca prostalaul ala (strambul, chiorul…) a ajuns pana la Cotroceni, desi se stia ca e turnator, falsificator, evazionist. contrabandist, cu dosare in instanta, unul si cu condamnare…si nu le face nimeni nimic, pai, al meu, care, e doar chiulangiu si nu-l tine memoria, n-ar aspira si el macar la un ministeriat?!” si romanul, un mim social perfect, se intereseaza, afla cam cine i-a sprijinit pe “aia” si face pe dracul in patru sa-si “cumpere oameni”…pentru ca in lume se pot spulbera imperii, romanul, de la vladica la opinca, de la al cu barba sura pan-la al cu tzatza-n gura e preocupat de “achizitionat” oameni utili, orice ¨gospodar¨ are macelarul lui, doctorul lui, meditatorul lui, avocatul, procurorul, judecatorul (ca nu se stie!), dar, mai ales securistul lui…¨achizitiile¨ astea functioneaza ca la cartonase, ai mai multi, mai vinzi, mai oferi…Vine ideologia transgender peste noi, ni se darama istoria, religia (s-a mai intamplat!), romanul e preocupat de adunat pentru ¨astia micii, sa nu munceasca si ei¨…asta cu nemunca, pe post de ideal ne califica pentru orice urgie, ca atatea decenii de securism ne-a aratat ca turnatorul nu piere, ba, in democratie capata si statut legal si orice regim tortionar are nevoie de victime sa fie ocupat….si imbogatiti de razboi, de molima, de epidemie…avem inflatie….Ca China a castigat razboiul, ca Putin rade-n pumni de comunismul care va cuprinde America…romanului sa nu-i strici sarbatorile…despre scaderi de venituri, nu-i preocupat…pai, el ¨traieste, ca prostu, din salar?!¨ In privinta stapanirii corporatiste, nu-mi fac mari ¨sperante¨ si asta de cand am aflat cum se face ¨recrutarea¨ la ei, cand au respins genii reale, profesioniste in domeniu, pe motiv ca ¨nu corespund profilului angajatilor proprii¨…asta e o predictie – cat credeti ca poate functiona o constructie care are pe toate palierele prosti si mediocri, dar, supusi?! Se vor autodevora, pentru ca noua doctrina se bazeaza pe idioti si pe analfabeti, pe care-i poti domina usor, doar ca aia care conduc lumea (de fapt avatarurile lor) sunt la fel de putintei la minte….Despre adevaratii stapani ai lumii, acei gerontocrati uitati de diavol, numai destepti nu se poate spune ca sunt…un destept cu atat de multi bani ar fi gasit calea sa salveze planeta fara s-o intoarca in istorie si sa planuiasca depopularea prin mijloace fasciste…mai ales ca exemplul il avea in Europa, care, si-a ezolvat excedentul demografic prin civilizare…

  • Ioan

   “mai ales ca exemplul il avea in Europa, care, si-a ezolvat excedentul demografic prin civilizare…”
   Spui niste aberatii problema demografica a Europei vine din “eliberarea” femeilor de sub jugul barbatiilor asa cum le place sa zica, din intrarea in mod fortat in piata muncii a acestora si cel mai important al avorturilor si anticonceptionalelor astea au dinamitat demografia Europei nu are nimic cu civilizatia. De aceea Europa importa imigranti in draci si motivul pentru care nativi europeni vor disparea datorita schimbari etnice a tarilor lor si prin metisarea cu noi imigranti. Dar pentru matale asta o insemna civilizatie.

   • Iulia

    Domnule Ioan , ba tocmai ca s-a exprimat foarte bine ”mizantropul”….civilizarea de care vorbeste dumnealui chiar asta inseamna, printre altele, acordarea de sanse egale la viata, munca si cariera femeilor, planificarea unei sarcini atunci cand este cazul sa apara pe lume un copil ( familie stabila, venituri decente care sa permita buna dezvoltare a copiilor, locuinta adecvata etc. etc.). Noi europenii am devenit din ce in ce mai responsabili fata de urmasii nostri, nu puiem ca iepurii inconstienti de prin alte continente, care, privind cum le mor copiii de foame, se apuca sa toarne altii, care saracutii de ei au cam aceeasi soarta….
    Noi am evoluat macar din punctul de vedere al iubirii si grijii reale fata de copii, nu-i fac daca nu am cu ce sa-i cresc.Simplu. Desigur ca sunt foarte de condamnat cele care recurg la avort, avand in vedere ca sunt atatea cai de a preveni o sarcina.Dar asta tine tot de informare, de gradul de cultura, de civilizare pana la urma. Intr-o societate in care se promoveaza sexul animalic, oricand , oricum si cu oricine, nu e de mirare ca rata avorturilor e uriasa. Cuvantul ”iubire” , cel mai Dumnezeiesc sentiment uman, si-a pierdut lumina divina si e folosit una-doua, gen ; te iubesc, ma iubestii, hai sa facem sex. Dar asta e alt topic.
    In concluzie, da, noi europenii, rasa alba, multi dintre noi oricum, suntem mult mai constienti si informati asupra a ceea ce se intampla in lume fatza de alti oameni. Si ne pasa mai mult.
    Invadarea noastra cu coloratzi de diferite etnii nu e facuta cu acceptul nostru…ne sunt varati pe gat cu de-a sila. Desigur ca stiti despre planul KALERGI de dizolvare, anihilare a rasei albe prin metisare si infertilitate indusa pe diferite cai. De ce ? Pentru ca rasa alba gandeste mult mai mult ca altii….rasa alba a dat cel mai mare numar de savanti, muzicieni, scriitori etc, analizeaza, decide, se opune, se revolta, lupta cu sistemele opresive si din cand in cand mai ghilotineaza ”regi” si ” imparati”. Ori asa ceva e de neimaginat pentru satanele ocultei mondiale care vor sa ne transforme in niste roboti zombificati, buni de munca, fara suflet, fara ratiune, fara Dumnezeu. Si cat mai putini chiar si din astia, acum ca au la indemana roboti adevarati sa le faca treburile. Nu mai e nevoie ca vreo religie sa mai citeze Biblia cu ” cresteti si va inmultiti”. Ziceau asta cand oamenii trebuiau sa procreeze mult pentru ca ei sa aiba un numar cat mai mare de sclavi. Gata. Acum au roboti si tehnologie, noi suntem prea multi acum. Si ne decima de multa vreme : mancare toxica de plastic, fumat, medicamente toxice, vaccinuri pline de otravuri, stress in fiecare zi, depresii, insomnii, rate, banci etc. etc. La gunoi cu noi, cat mai repede…suntem mancatori inutili, le scadem resursele de pe Planeta asta, Planeta lor. Nu mai avem loc la noi in casa,
    Satanele care manipuleaza temporar lumea asta ne-au declarat razboi. Covrigul si vaccinurile sunt parte din razboi. Pana unde vor sa ajunga? Cititi despre Pizzagate si Adrenochrom, daca aveti stomac…cam cu astia avem de a face
    Solutia…iesirea din sistemul LOR…fara rate la bancile lor, fara mancare de plastic otravit din supermarketurile lor, fara medicamente toxice, fara serviciu in institutiile lor oricat de tentant ar fi. Nu lucrati in banci, armata, spitale, administratii publice. Nu hraniti hidra satanista.
    Traiul simplu, intr-o casa sanatoasa cu teren in jur, unde sa iti cultivi propria hrana, unde sa ai animale curate, bine ingrijite si corect hranite. Sa cresti copii sanatosi, cu sistem imunitar de fier, cu valori morale si crestine asa cum trebuie. Sa te tratezi naturist cum faceau strabunii nostri, sa ajungem la spital doar in caz de fracturi sau accidente Doamne fereste. In rest sa nu apelam la ei. Sa iti educi copiii cu carti de alta data, in care exista cunoastere adevarata, nu rahatul propagandistic de acum. Sa iti privesti florile, legumele si animalutele din curte cu un zambet, sa simti cum iese din tine depresia, stressul si orice boala. Sa iti faci fantana si sa iti asiguri apa cat mai buna de baut. Leaga-te cat mai putin de retelele lor : apa, canal, curent, gaz, cablu. Tembelizorul e cel mai diabolic instrument cu care iti controleaza viata. Ia-ti stirile din mai multe surse de pe net. Fa-ti propria fosa septica. N-avem incotro cu curentul elecric deocamdata, trebuie sa il platim lor, panourile fotovoltaice nu sunt pentru toata lumea. Eu personal imi transform pas cu pas viata asa cum am spus mai sus. Neavand nevoie de multi bani, nu-mi trebuie serviciu bine platit…ba chiar pot face bani frumosi hranind bio corporatistii care stau la bloc in orasele mari.
    Viata la bloc ne-a facut lenesi si dependenti de retelele altora de utilitati…si trebuie sa platim cat vor ei, sa inghitim scumpiri peste scumpiri. Suntem prinsi in capcana. Nu ai cu ce mai plati, risti sa iti pierzi locuinta. Vinde-o si scapa de stress. Cu parte din banii aia ia-ti o casa si fa-ti propriul colt de rai. Si dupa ce l-ai facut, uita-te in jurul tau si incepe sa ajuti atat cat poti.
    Doamne ajuta!

    • vantelegar

     Iulia ,ai otravit tot ce ai spus cu planificarea sarcinii.

     • Iulia

      Ba chiar deloc, in opinia mea aducerea pe lume a unei fiinte umane trebuie sa fie cel mai responsabil, cel mai bine gandit si planificat act facut vreodata de adulti. Desigur in cele mai multe cazuri parintii procreaza din iubire, isi doresc un bebe care sa fie rodul acestei iubiri si de multe ori sarcinile apar spontan. Oricat de sublim ar fi asta, eu consider ca dreptul la o viata sanatoasa si decenta a viitorului copil trebuie pus deasupra a orice. Prea multi copii sufera crancen, prea multi ajung sa fie victime si destul de multi au sanse scazute sa aiba o viata frumoasa.
      Sa fie clar, NU ma refer aici la parintii mai saraci! Copiii au intai de toate nevoie de iubire totala! Dar de aici pana la a turna copil dupa copil an de an, atunci cand parintii nu au niciunul venituri, doar ca sa mai primeasca o alocatie, sau casa are acoperisul gaurit si ploua inauntru, sau e frig teribil, sau nu e suficienta mancare, sau parintii au defecte genetice sau orice altceva, nu se mai pune problema unei vieti potrivite pentru un copil.
      Asta tine de responsabilitate maxima, de planificare pana la urma. Sa aducem pe lume copii atunci cand sunt intrunite conditii decente pentru a-i creste frumos si sanatos. Care e graba pana la urma ?? Da, vreau un copil, dar e rau sa astept pana imi repar acoperisul si imi fac o soba? Sa stiu ca puiul meu nu face frigul si/sau foamea?
      Ba chiar cred ca ar trebui pus mult mai mult accent pe resposabilizarea viitorilor parinti, probabil chiar predate la scoala obligatiile statutului de parinte. Si poate atunci nu ar mai fi chiar atat de multi copii infometati, abuzati, nefericiti, traficati, disparuti….

    • unde-s multi puterea creste

     planificarea sarcinii e atentat la porunca lui Dumnezeu. daca nu exista planificarea albilor educati sa planifice, nu ajungeam la mana planificatorilor economici straini ca sa ne aduca forta de munca satanista de pe continentul indian si african.

     “nu puiem ca iepurii inconstienti de prin alte continente, care, privind cum le mor copiii de foame”.
     nu moare nimeni de foame, daca era asa nu ajugeau sa depaseasca miliardul, mor pt ca vin astia cu corporatiile sa-i alunge de pe terenurile cu resurse, ca nu sunt lasati sa supravietuiasca si ca li se baga vaccinuri.

     viata nu are legatura cu spatiul si timpul decat pentru cei din scoala iluminista.

   • un mizantrop

    N-am spus nimic despre avorturi, imigratie si ce-oi mai fi inteles tu…m-am referit la civilizatia fireasca, la legea firii care sporeste natalitatea in caz de insecuritate sociala – saracie, dezastre naturale, razboi, ocupatie, e recunoscut ca in aceste situatii cresc si natalitatea si mortalitatea, iar siguranta sociala aduce bunastare si scade natalitatea, odata cu cresterea durratei de viata…despre asta era vorba…daca autoinstalatii stapani ai lumii aveau, pe langa bani de cheltuit, ceva umanitate si inteligenta, ar fi contribuit la dezvoltarea popoarelor pe care le-au incolonat intr-o turma migratoare si oamenii ar fi stat la ei acasa, nu ar fi dat navala intr-o lume straina si ostila…asta era ideea, dar, constat ca, la fel ca progresistii, aveti adevaruri proprii de necombatut si Doamne fereste, sa ajungeti intr-o functie de decizie, “Ministerul adevarului” nu tine de-o ideologie, doar de un apetit al tortionarimii si dictatului, se ucide in numele lui Dumnezeu, la fel de mult ca in numele celor intunecati…o usoara introspectie, o spovedanie, poate, v-ar mai lumina in privinta tolerantei cresine

    • Iulia

     Constat cu tristete ca acolo unde tot felul de ideologii si ” -isme” invadeaza gandirea, simplul bun simt trece drept tampenie orwelliana…
     Ce ideologii ce functii de decizie ce dictat si tortionarism??
     Am emis o opinie de bun simt si atat ! Faci copii daca poti sa le creezi un mediu de dezvoltare armonioasa! Vorbesc precum o mama responsabila si punct. Instinct matern ancestral.
     Iar domnului de dinainte cu incalcarea poruncii lui Dumnezeu a se lasa mai moale, ca Dumnezeu vrea sa avem copii dar nu spune si cati nu? Sau o fi Dumnezeu mai multumit de noi daca vede cum copilul ala sufera de foame si\sau frig ? Desigur ca nu, Dumnezeu e iubire totala si vesnica. Nu e mai bun un prezervativ decat un copil abuzat?
     Prea multi despicatori de fir in patru carora le vajaie mintea de ”-isme”. Asta ne-a adus in punctul unde suntem ! Cei mai simpli, normali si de bun-simt pasi ai vietii sunt acum analizati si in dunga prin prisme ideologice. Si incepem…unul hais, altul cea. Divide et impera.
     Fiecare isi stie drumul…nu e prima data cand ma izbesc de asa ceva. Nu stiu de ce mai sper ca oamenii se pot ridica cu gandirea deasupra a tot ceea ce suntem manipulati sa ne divizeze, ca dincolo de ”-isme” de orice fel,dincolo de parazitii din politica (la ce o fi nevoie de politica nu stiu, tarile au nevoie de gospodari-manageri, nu de paraziti corupti si semi-analfabeti ), suntem toti oameni, cam cu aceleasi nevoi si aspiratii. Si ca ar trebui sa fim uniti in adevarul asta atat de simplu ca sa putem riposta satanelor ce invart lumea. Ne-au impartit in mii de grupulete si ne intarata constant unii impotriva altora.
     Cat timp oamenii traiesc in paradigma asta, lesa ne va fi din ce in ce mai scurta si mai stramta.
     Ma retrag in patratelul meu de viata si va doresc numai bine tuturor.

     • un mizantrop

      II raspunsesem lui Ioan, n-am analizat ce-ai scris…sunt de acord cu tine in privinta ideologizarii a orice…despre satanismul care a cuprins lumea, m-am exprimat si eu…nu ma macina excese religioase, dar, daca te uiti un pic mai atent la lumea de azi, parca asisti la confruntarea dintre bine si rau (unde raul acopera aproape tot), un soi de revansa a lui Lucifer, care vrea sa-i arate Atotputernicului ca n-a meritat sa-si sacrifice Fiul pentru omenirea gata oricand sa renunte la umanitate, adica la farama de Dumnezeire…asta e pozitia mea. Si recunosc, sunt antiavort, dar pentru planificarea familiala, un om destept, foarte drag, spunea pe vremea lui Ceausescu: “e de inteles, chiar de dorit sa faci un copil neplanificat la tinerete, din dragoste adevarata, e recomandabil sa-l faci si pe-al doilea, dar, daca vezi in ce lume i-ai adus si ce le ofera viitorul si-l faci si pe-al treilea la fel, e cam nesimtire”…acum, pot sa nuantez, desi si pe vremea aia era planificare, dar iti trebuia ceva educatie, acum e la liber…poate nu e tocmai in spiritul doctrinei crestine, dar, Dumnezeu intelege mai mult decat ne recita dogmaticii. cand vezi copiii abandonati bunului plac al statului indiferent si la cheremul tuturor perversilor, cand vezi parinti corupti care profita de inocenta lor, cand vezi atatea vieti pierdute la varste fragede, nu pot si nici nu vreau sa inteleg acest “liber la proliferare”…omenirea e bolnava si pana i se gaseste leac, e bine sa ne mai abtinem…

 3. maxtor

  biden “va depune icre”
  -e la 1 saptamana dupa “luna noua”,a sup-o in cur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.