Atitudini

Copiii întunericului – „Solve et Coagula”: Remarcabila scrisoare a arhiepiscopului Carlo Maria Viganò către Donald Trump

                              Vrăjmașul invizibil Sunt foarte puțini […]

 

                            Vrăjmașul invizibil

Sunt foarte puțini cei care cunosc documentul pe care-l dau mai jos. Este vorba despre scrisoarea deschisă pe care arhiepiscopul Carlo Maria Viganò – fost ambasador al statului Vatican la Washington – i-a trimis-o lui Donald Trump pe 7 iunie 2020. Surprinde în tonul scrisorii limbajul tranșant, fără echivocuri, cu care sunt descrise transparent confruntările prezentului. Din păcate realitatea este cea pe care ne-o arată Carlo Maria Viganò: asistăm neputincioși la bătălia dintre un rău minoritar și-un bine majoritar, bătălie pe care tabăra întunecată stă s-o câștige.

Pentru îndrăzneala de-a spune lucrurilor pe nume, ereticul Bergoglio – cunoscut acum sub numele de „Papa Francisc” – l-a extras pe arhiepiscop de la Washington trimițându-l … în Kosovo. Altă mișcare mai transparentă nici că putea fi făcută.

De altfel, o oglindă a bătăliei la scară globală la care asistăm neputincioși este bătălia din sânul Bisericii Catolice unde un număr de nouăsprezece figuri proeminente – având în spate numeroși oficiali și credincioși – încearcă să-l declare oficial eretic pe Papa Francisc, acest agent globalist care are ca principal scop introducerea fățișă a corectitudinii politice și a agendei stângiste actuale în miezul Bisericii Catolice.

Pe moment mă opresc aici, promițându-vă ca, într-un articol viitor, să scriu ceva mai mult despre interacțiunile „discrete” din interiorul Bisericii Catolice. Vă las cu excelenta scrisoare a monseniorului Viganò.

                                                   Domnule Președinte,

În ultimele luni am asistat la formarea a două tabere, pe care le-aș numi biblic: copiii luminii și copiii întunericului.

Copiii luminii constituie partea cea mai mare a umanității, în timp ce copiii întunericului reprezintă o minoritate absolută.

Cu toate acestea, cei dintâi fac obiectul unui fel de discriminare care îi plasează într-o situație de inferioritate morală față de adversarii lor, care ocupă adesea poziții strategice în guvern, în politică, în economie, în presă. Într-o manieră aparent inexplicabilă, cei buni sunt luați ostatici de cei răi și de cei care îi ajută, fie din interes personal, fie din frică. Aceste două tabere, care au un caracter biblic, urmează separarea clară dintre progenitura femeii și progenitura șarpelui.

De o parte sunt cei care, deși au o mie de defecte și de slăbiciuni, sunt animați de dorința de a face bine, de a fi cinstiți, de a forma o familie, de a munci, de a aduce prosperitate patriei lor, de a-i ajuta pe nevoiași și, ascultând de Legea Domnului, să merite a cuceri Împărăția Cerurilor.

De cealaltă parte, sunt cei care se află în slujba propriilor interese, care nu au nici un fel de principiu moral, care doresc să distrugă familia și națiunea, care îi exploatează pe lucrători pentru ca ei să devină nemeritat de bogați, care provoacă dezbinare și războaie interne pentru a acumula bani și putere: în cazul lor, iluzia înșelătoare a bunăstării temporare se va spulbera într-o zi – dacă nu se pocăiesc – lăsând loc îngrozitoarei soarte care îi așteaptă, departe de Dumnezeu, în blestemul veșnic.

În societate, Domnule Președinte, aceste două realități opuse coexistă ca dușmani eterni, la fel cum Dumnezeu și Satana sunt dușmani eterni. Și se pare că acești copii ai întunericului – și pe care îi putem ideintifica cu Statul Paralel, căruia vă opuneți cu înțelepciune, și care poartă un război acerb împotriva dumneavoastră, în aceste zile – au decis să dea cărțile pe față, ca să spunem așa, dezvăluindu-și planurile. Par atât de siguri că au deja totul sub control, încât au lăsat deoparte acea prudență care, până acum, le-a ascuns măcar parțial intențiile.

Anchetele aflate în curs vor dezvălui adevărata responsabilitate a celor care au gestionat urgența COVID, nu doar în domeniul sanitar, ci și politic, economic sau al presei. Vom descoperi probabil că în această colosală inginerie socială, există oameni care au decis soarta umanității, arogându-și dreptul de a acționa împotriva voinței cetățenilor și a reprezentanților lor din guvernele țărilor.

Vom descoperi de asemenea, probabil, că revoltele din aceste zile au fost provocate de cei care, văzând că virusul se estompează inevitabil și alerta socială a pandemiei se estompează și ea, au fost obligați să provoace tulburări civile, deoarece acestea trebuiau să fie urmate de acțiuni de represiune care, deși legitime, puteau fi condamnate ca o agresiune nejustificată împotriva populației.

Același lucru se întâmplă și în Europa, în mod perfect sincron. Este destul de limpede că folosirea protestelor de stradă reprezintă instrumentul pentru atingerea scopurilor celor care doresc să vadă ales pe cineva anume la viitoarele alegeri prezidențiale, cineva care întrupează țelurile Statului Paralel și care exprimă aceste țeluri cu convingere. Nu va fi surprinzător dacă, în următoarele luni, vom afla încă o dată că ascunși în spatele acestor acte de vandalism și de violență sunt cei care speră să profite de pe urma disoluției ordinii sociale astfel încât să construiască o lume nouă, fără libertate: Solve et Coagula, așa cum învață adagiul masonic.

Deși poate părea deconcertant, taberele opuse pe care le-am descris se găsesc și în mediile religioase. Există păstori credincioși care se ocupă de turma lui Hristos, dar există și necredincioși mercenari care caută să împrăștie turma și să predea mieii pentru a fi devorați de lupii lacomi.

Nu este de mirare că acești mercenari sunt aliații copiilor întunericului și îi urăsc pe copiii luminii: așa cum există un Stat Paralel, există și o Biserică Paralelă, care se leapădă de jurămintele făcute în fața lui Dumnezeu. Astfel, dușmanul invizibil, împotriva căruia bunii conducători luptă în treburile publice, este combătut și de bunii păstori în sfera eclezială. Este o bătălie spirituală, despre care am vorbit în recentul meu Apel, care a fost dat publicității pe 8 mai.

Pentru prima dată, Statele Unite au în dumneavoastră un președinte care apără în mod curajos dreptul la viață, care nu se rușinează să denunțe persecutarea creștinilor din lumea întreagă, care vorbește despre Iisus Hristos și despre dreptul cetățenilor la libertatea religioasă. Participarea dumneavoastră la Marșul pentru Viață și, mai recent, proclamarea de către dumneavoastră a lunii aprilie ca Lună Națională a Prevenirii Maltratării Copiilor, sunt acțiuni care confirmă de care parte doriți să luptați. Și, îndrăznesc să cred că suntem amândoi de aceeași parte în această bătălie, deși cu arme diferite.

Din acest motiv, cred că atacul la care sunteți supus, după vizita la Sanctuarul național al Sfântului Ioan-Paul al II-lea, face parte din scenariul mediatic regizat, care nu încearcă să combată rasismul și să readucă ordinea socială, ci să agraveze dezbinările; nu să aducă dreptatea, ci să legitimeze violența și crima; nu să slujească adevărul, ci să favorizeze un grup politic.

Și este tulburător că există Episcopi – precum aceia pe care i-am denunțat recent – care, prin cuvintele lor, dovedesc că sunt aliniați cu tabăra opusă. Sunt supuși Statului Paralel, globalismului, gândirii aliniate, Noii Ordini Mondiale, pe care o invocă din ce în ce mai des în numele unei fraternități universale care nu are nimic creștinesc, dar care evocă idealurile masonice ale celor care doresc să domine lumea, gonindu-L pe Dumnezeu din tribunale, din școli, din familii și poate chiar din biserici.

Poporul american este matur și a înțeles acum în ce măsură marea presă nu dorește să răspândească adevărul, ci dorește să îl ascundă și să îl deformeze, răspândind minciuna care este folositoare scopurilor stăpânilor lor.

Cu toate acestea, este important ca cei buni – care reprezintă majoritatea – să se trezească din letargie și să nu accepte să fie înșelați de o minoritate necinstită, cu scopuri abjecte.

Este nevoie ca cei buni, copiii luminii, să se unească și să-și facă auzite vocile. Ce alt mijloc mai eficient este de a face asta, Domnule Președinte, decât prin rugăciune, cerând Domnului să vă apere pe dumneavoastră, Statele Unite și întreaga umanitate de acest colosal atac al Vrăjmașului.

În fața puterii rugăciunii, înșelăciunile copiilor întunericului se vor nărui, comploturile lor vor fi dezvăluite, trădarea lor va fi vădită, înfricoșătoarea lor putere se va spulbera, adusă în lumină și expusă drept ceea ce este cu adevărat: o înșelăciune infernală.

Domnule Președinte, rugăciunea mea se îndreaptă cu statornicie către iubita națiune americană, unde am avut privilegiul și onoarea de a fi trimis de către Papa Benedict al XVI-lea ca Nunțiu Apostolic.

În acest ceas dramatic și decisiv pentru întreaga umanitate, mă rog pentru dumneavoastră și pentru toți cei care sunt de partea dumneavoastră în guvernul Statelor Unite.

Am încredere că poporul american este unit cu mine și cu dumneavoastră în rugăciune către Dumnezeu Atotțiitorul.

Uniți împotriva Vrăjmașului Invizibil al întregii umanități, vă binecuvântez pe dumneavoastră și pe Prima Doamnă, iubita națiune americană, pe toți bărbații și femeile de bună credință.

                                                                                                   Carlo Maria Viganò

Originalul scrisorii îl găsiți aici: https://s3.amazonaws.com/lifesite/Open_Letter_President_Donald_Trump.pdf

                                                                                                    Dan DIACONU

4 Comments

 1. Nenea Iancu

  Asta inseamna sa ai tupeu. Catolicilor nu le-a lipsit niciodata acesta. Si uite asa am mai prostit o parte din populatie. Ar fi laudabila intentia arhiepiscopului catolic daca ar fi amintint in scrisoare ca catolicii si-au adus aportul din plin de-a lungul istoriei, a ceea ce el condamna acum.

  In alta ordine de idei, l-a impiedicat cineva sa se intoarca la Adevar, adica la Biserica Ortodoxa ?

 2. alex

  Foarte bun comentariu! Subscriu!

 3. Nenea Iancu

  Mare descoperire ! A constatat un prelat catolic ca lumea e impartita in doua tabere ! Pai nu voi ati imparti-o, bai sarlatanilor ?!

 4. CD

  DECODAREA SIMBOLURILOR DE PE STATUIA LUI SATANA
  De James Morgan BBC Stiri, Washington DC

  O statuie controversată dezvelită de Templul Satanic la o ceremonie secretă în Detroit a atras proteste. Dar cine este figura cu cap de țap?
  Și ce simbolizează elementele statuii?

  Statuia de bronz are o înălțime de aproape 9 ft(2,7m) și prezintă un țap hermaphrodit înaripat cunoscut sub numele de Baphomet, flancat de doi copii zâmbitori. Acesta a costat 100.000 dolari (£ 64,000) pe sutele de sataniști pentru a vedea-o dezvăluita.
  Pe termen lung, Templul Satanic vrea să mute piesa la 900 mile distanta (1450 km) sud-vest și sa o ridice vizavi de monumentul “Zece porunci”, în afara orasului Oklahoma City, Capitol Building.
  Acest plan a fost insa aruncat la cos atunci când Curtea Supremă din Oklahoma a decis că utilizarea proprietății de stat în beneficiul unei religii este interzisă în conformitate cu constituția statului – soarta atât a statuiei sataniste cat și a monumentului Zece Porunci este acum neclara.

  Numele Baphomet
  Numele datează de la Inchiziția și tortura Cavalerilor Templieri, precursorii Masoneriei modern, în jurul anului 1100 care, potrivit cronicarilor francezi ai cruciadelor, au mărturisit că se închină unui idol păgân numit Baphometh.
  Unii savanți cred că „Baphometh” a fost pur și simplu o corupție a numelui „Mahomet” – profetul Muhammad.
  Dar de-a lungul anilor, pe măsură ce misterul și speculațiile din jurul Templierilor au crescut, la fel și interpretările cuvântului și înțelesul său.
  O interpretare elaborată a condus chiar și intriga din thrillerul istoric Da Vinci Code al lui Dan Brown, unde cuvântul Baphomet este decodat și tradus în „Sophia” sau înțelepciune.

  Levi’s Baphomet

  Cea mai cunoscută imagine modernă a lui Baphomet a fost desenată în 1856 de ocultistul francez Eliphas Levi, în cartea sa “Transcendental Magic: Its Doctrine and Ritual”- “Magicul transcendental: doctrina si ritualul lui”
  El a avut în vedere un țap hermaphrodit înaripat cu o torță între coarne și o pentagramă pe frunte.
  Brațele sale purtau cuvintele latine SOLVE (separa) și COAGULA (uneste) – puterile de „legare și pierdere” uzurpate de la Dumnezeu.
  Desenul lui Levi a fost sursa de inspirație pentru noul monument al Templului Satanic.
  „Conține toate aceste opusuri binare – deasupra și dedesubt, parțial animal, parțial uman. Bărbat și femeie”, spune Greaves.
  „Întruchipează opusurile și sărbătorește contrastele.”
  Teme de preferinta in ritualul Masonic modern.

  Salutul cu două degete
  Două degete la mana dreapta punctand în sus și două punctand în jos la mana din stânga, ceea ce înseamnă „ca mai sus, așa mai jos”.
  Aceste cuvinte și gestul de însoțire sunt familiare ocultiștilor si masonilor. Ele sunt extrase din lucrările antice ale lui Hermes Trismegistus, ale cărui scrieri au devenit populare în timpul Renașterii și Reformei.
  Expresia este folosită și în legătură cu știința, universul și Dumnezeu, dar Levi a scris că, făcând gestul, Baphomet-ul său „exprimă armonia perfectă a milei cu dreptatea”.

  Doi copii mici

  „Sperăm ca copiii să vadă acest lucru ca pe o operă de artă frumoasă – nu ai de ce să te temi. Asta simbolizează copiii”, spune Greaves.
  „Fața țapului are o expresie neutră. Nu este demonic, feroce sau monstruos – așa cum o fac oamenii să fie – dacă te uiți la ea fără bagajul cultural a initiatului.
  Dar copiii chiar nu au de ce să se teamă de Satana?
  „Nu cred că copiii care se apropie de monument fără a fi amorsați de propagandă vor găsi ceva oribil în legătură cu acesta”, spune Greaves.
  „Dar sa nu ne îndoctrinam copii. În cea mai mare parte copiii sunt forțați să intre în religie. Asta e ceva ce cu siguranță nu ne pasă să facem.”

  Dar manivela din spatele/spinarea copilului, invartita de Satana nu este ea insasi simbolul amorsarii? Si daca nu intra copii in religie ar trebui sa intre in Satanism? Cata ticalosie la aceste lifte sataniste ~ NT.

  The Caduceul – bastonul
  Pe stomacul Baphomet este desenat/sculptat un vechi simbol grecesc doi șerpi încolaciti în jurul unui baston – bastonul purtat de Hermes și vestitorii lui. Caduceul simbolizează comerțul, negocierea și reciprocitatea și a fost cooptat în desenul lui Baphomet de Levi.
  “Pentru noi simbolizează reconcilierea contrariilor – ar fi a avea un monument satanic vizavi de unul creștin”, spune Greaves.
  „Credem că este un mesaj puternic atunci când stă vizavi de cele zece porunci – puteți avea aceste dualități, diferențe fără conflicte.”

  Sanii
  Levi’s Baphomet a fost un țap hermaphrodit, cu sani, „dar am dat sanii jos”, spune Greaves. Templul nu a vrut să se implice într-o dezbatere despre gen, care ar putea distrage atenția de la ceea ce crede că sunt mesajele mai importante ale lui Baphomet. În schimb, spune el, băiatul și fata reflectă faptul că „dualismul bărbat-femeie” este evident văzut în Baphometul lui Levi.

  Pentagram – steaua in cinci colturi

  Văzută atât pe fruntea Baphometului, cât și pe tronul din spatele lui, pentagrama/steaua este un simbol satanic recunoscut pe scară largă si de masoni – și apare adesea inversata.
  Crucea Sfântului Petru este adesea inversată de asemenea – așa a fost în timpul ceremoniei de dezvelire a Templului Satanic.
  „Această inversiune este percepția lui Satana. Le cere oamenilor să-și reconsidere fundamentul cultural, să se uite la dovezi și să-și reconsidere valorile”, spune Greaves.
  „Aveți această viziune unilaterală cu religia instituționalizată ca arbitri ai corectitudinii morale. Aceasta îi împiedică să ia în considerare dacă acestea ar putea fi incorecte astăzi cu privire la probleme, cum ar fi căsătoria gay și drepturile de reproducere. Este adevărat că nu trebuie să te identifici cu Satana pentru a-ți asuma aceste cauze. Dar imaginea lui Satana rezonează pentru noi.”- spune Greaves

  Torța între coarne
  „Torța cunoașterii este cornul mijlociu – glorifică căutarea cunoașterii. Am pus o mare valoare pe care – este într-adevăr centrală pentru convingerile noastre, în general”, spune Greaves.
  După cum a scris Levi: “Flacăra inteligenței care strălucește între coarnele sale este lumina magică a echilibrului universal, imaginea sufletului ridicată deasupra materiei, deoarece flacăra, în timp ce este legată de materie, strălucește deasupra ei.”

  Inscripţii
  Acestea nu au fost încă adăugate, dar Templul Satanic a dat detalii despre planurile lor într-o declarație de anul trecut.
  Pe partea din față a statuii, deasupra pentagramei inversate, va fi unul dintre cele șapte principii fundamentale ale Templului Satanic: „Spiritul compasiunii, înțelepciunii și dreptății trebuie să prevaleze întotdeauna asupra cuvântului scris sau rostit.”
  Partea din spate a plăcii de piatră va afișa un pasaj din opera dramatică a lordului Byron, Cain, care spune: „Atunci cine a fost Demonul? Cel care nu v-ar fi lăsat să trăiți, sau cel care v-ar fi făcut să trăiți veșnic, în bucuria și puterea cunoașterii?”

  Ce este Templul Satanic?

  Grupul se descrie ca fiind „sataniști, seculariști și susținători ai libertății individuale”.
  „Înțelegem figura satanică ca un simbol al naturii inerente a omului, reprezentativ pentru eterna anchetă rebelă, luminată și libertate personală, mai degrabă decât o zeitate sau ființă supranaturală. Noi oferim în mod activ de informare și de a participa la afaceri publice în cazul în care problemele ar putea beneficia de raționale, intuiții satanice.”

  Traducerea CD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *