Puncte de vedere

Cornel Nistorescu: „Iohannis blochează România”

                     Altă talpă de la Iohannis Nu mi-am imaginat niciodată că […]

 

                   Altă talpă de la Iohannis

Nu mi-am imaginat niciodată că primarul Iohannis ar putea deveni un asemenea președinte. Ciufut, încruntat, închis la orice sugestie din afară, răzbunător și atît de primitiv în felul în care înțelege disputa politică.

Iohannis blochează România. Klaus Iohannis se poartă ca un căprar german alungat de nevastă într-un oraș de provincie. Nu mai contează nimic. Numai interesul său îi tropăie pe nervi. Luptă orbește împotriva celor care nu-i cîntă în strună sau îi privesc ironic cocoașa. I-a și contaminat pe liberali cu același stil. Sau ei încep să-l imite prostește.

Încep să fiu colindat de gîndul că și Rareș Bogdan și Ludovic Orban au fost instruiți la Cotroceni cu cîteva propoziții simple, de genul, mă băieți, săriți pe ei și mîncați-i! Și amîndoi s-au transformat în niște lătrăi de serviciu, trimiși la întîlniri să traducă mesajul din gîndirea președintelui. Faptul că Orban îndemna mai ieri alaltăieri, la sărit cu bîtele și cu plîngeri penale pe PSD și pe ALDE, mi se pare ca făcînd parte din același spirit rudimentar care îl caracterizează pe Klaus Iohannis.

Ce-i așa de dubios că doi miniștri se retrag pentru a participa la campania electorală? Nu este normal? Ce-ar însemna ca ei să își mobilizeze funcționarii și din ministere în confruntarea cu președintele Iohannis și cu liberalii? N-ar fi normal ca președintele României să le accepte demisia și să aprobe, de îndată, înlocuirea lor? Ce așteaptă?Vrea morțiș ca Parlamentul să propună și să voteze o suspendare a lui Klaus Iohannis pînă ce PNL-ul pe care-l susține furibund își termină și el campania de înjurături și amenințări?

Din păcate, primarul Sibiului dovedește că n-a înțeles rolul funcției de președinte și că, dincolo de limitele sale, mai are și un caracter ce nu poate fi definit fără riscul de a jigni. De luni bune, Klaus Iohannis bagă strîmbe și pune tălpi guvernării, socotind că este dreptul său provenit din atributele funcției să blocheze orice vine din partea PSD-ALDE. E comandantul garnizoanei carpatice și toată lumea trebuie să asculte. Încuiat să fii și tot înțelegi în cele din urmă că blocarea continuă a Executivului se va repercuta în viața oamenilor, în funcționarea societății și în eficiența economică. Istoria nu cunoaște perioade de înflorire în care conducătorii să fi insistat într-un asemenea hal în blocarea guvernului.

Din păcate, Alianța PSD-ALDE s-a trezit într-o nouă încurcătură. Și de data aceasta fără soluție și fără o decizie bine pregătită. Mai bine dădea o ordonanță de urgență prin care decidea ca întîrzierile președintelui și zilele petrecute la Sibiu să-i fie deduse din salariu, decît să tot recurgă la amînări și cîrpeli.

La ce bun să vorbești de o restructurare a Guvernului? Numai așa, ca să îl pregătești pe președinte pentru următoarea mișcare? Dacă tot sunt hărțuiți de Klaus Iohannis și dacă tot aveau soluția restructurării, de ce n-au anunțat că reduc trei-patru posturi din acest Guvern, și așa lățit ca o plăcintă de post? Ar fi cîștigat și bugetul, cetățenii ar fi înțeles că PSD-ul și ALDE sunt puse pe treabă și, dacă Iohannis le mai face o figură, îl înghit cu fulgi cu tot. Or, ei se tot bîlbîie și o tot amînă, sărind dintr-o ședință în alta, jucînd o aparentă scenetă democratică exact în momentul în care este nevoie de un bărbat care să le spună PSD-iștilor: – Băieți, ia să-l punem pe ăsta cu botul pe labe!

                                                                                                            Cornel NISTORESCU

 

2 Comments

  1. Constantinescu

    Vad ca mai face si semnul masonilor!

  2. Anne Ban

    Bravo, domnule Nistorescu! L ati scanat bine si pe Gica_Contra, dar gândesc la fel despre o suspendare, despre o talpă de la mortăciunea de guvern și, nu de acum, chiar pe când era și Dragniaaaa printre ei și atât de invocat în tot din in toate! Mi am pierdut așteptările și mă tem de transferul de blaturi din sport și aici….cu tristețe pt țara asta blocată de unul NEmerituos a fi în această înaltă funcție dar și pentru noi, locuitorii ei, cărora președintele ne face rău cum nici cel mai mare dușman nu ne face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *