Cadran international

Medic danez: Coronavirus, o epidemie de panică în masă

  Aproape toată lumea cu care vorbesc, persoane laice și colegi (sunt specialist în medicină internă și am lucrat timp […]

 

Aproape toată lumea cu care vorbesc, persoane laice și colegi (sunt specialist în medicină internă și am lucrat timp de doi ani la un departament de boli infecțioase) consideră că pandemia Coronavirus este, mai mult decât orice, o pandemie de panică.

Pe 8 martie, am publicat în BMJ despre acest aspect. Am scris: Ce s-ar fi întâmplat dacă chinezii nu și-ar fi testat pacienții pentru a detecta coronavirus sau nu ar fi existat nicio probă? Am fi continuat cu viața noastră, fără restricții, fară să ne îngrijorăm de unele decese, aici și acolo, în rândul persoanelor în vârstă, pe care le vedem în fiecare iarnă? Cred că da.

OMS estimează că un sezon gripal ucide aproximativ 500.000 de oameni, sau de aproximativ 50 de ori mai mult decât cei care au murit până acum în mai mult de trei luni ale epidemiei Coronavirus.

Am mai scris: „Este asistența medicală bazată pe dovezi pentru a închide școli și universități, a anula zboruri și întâlniri, interzicerea călătoriilor și izolarea oamenii oriunde se întâmplă să se îmbolnăvească? În Danemarca, guvernul recomandă anularea evenimentelor cu peste 1000 de participanți. ”

Acum este mult mai rău. Toate adunările din Danemarca de peste 10 persoane sunt interzise, ​​chiar și în aer liber, și pot primi o amendă de 1500 kr (aproximativ 250 USD) cei care încalcă această regulă. Ce scenariu de vis pentru orice conducător cu tendințe de dictatură; toate demonstrațiile democratice sunt ilegale.

Meciurile de fotbal ale amatorilor sunt încă permise, dacă există doar câte cinci jucători pentru fiecare echipă și fără spectatori. Am glumit despre tenisul meu, dar acum, cele patru ore pe săptămână de tenis au dispărut, chiar dacă nu putem fi mai mult de 4 persoane pe teren. În continuare am glumit despre golf, întrucât nu-mi puteam imagina că cineva ar interzice golful. Au făcut-o, chiar dacă există o mulțime de oameni care se plimbă sau aleargă în pădurea din jurul terenului nostru de golf, și chiar dacă mai puteți merge pe câmp, dacă nu arătați ca un jucător de golf. Sala noastră de sport CrossFit a fost, de asemenea, închisă conform ordinelor guvernamentale.

Mi-a mai rămas o singură glumă, pe care am aruncat-o când soția mea mi-a spus că în sala de prânz a catedrei de microbiologie clinică unde lucrează, fiecare al doilea scaun ar trebui să fie lăsat gol, în timp ce sala de conferințe este supraaglomerată ca de obicei, de asemenea, la unitatea intensivă de îngrijire din spitalul nostru! I-am răspuns că ar trebui să le spună colegilor că de acum încolo, premierul nostru va permite o singură persoană la un moment dat în paturile duble daneze. Păstrarea distanței este mantra noastră, iar oamenii pe care îi întâlnim în pădure  cotesc de la distanță pentru a evita să se apropie prea mult de noi. Este cam amuzant.

În Italia, oamenii împrumută câinele vecinului pentru a ieși un pic la aer proaspăt, deoarece este încă permis să meargă cu câinele.

Ne-am închis granițele cu Germania și Suedia, deși avem mai multe cazuri de coronavirus decât aveau ei. De ce să nu închidem insula Fyn, în centrul Danemarcei, ceea ce este ușor, deoarece există un pod pe fiecare parte care poate fi blocat de militari? Unde se oprește asta? Logica a fost una dintre primele victime.

Nu voi discuta aici de ce mortalitatea este atât de diferită în Italia și Coreea de Sud, dar mi se pare foarte prudent faptul că le-au spus oamenilor să stea în casele lor în Coreea de Sud, dacă se îmbolnăvesc – și numai dacă se îmbolnăvesc foarte rău -, o ambulanță vine și-i duce la un spital care nu este supraaglomerat. Dacă o contaminare este mare, mortalitatea va fi, de asemenea, mai mare, deoarece nu va fi suficient timp pentru a realiza imunizarea. Prin urmare, spitalele supraaglomerate vor avea rate de mortalitate mai mari. Panica face doar asta: duce la spitale supraaglomerate.

Panica pare o nefericită suprareacție exagerată. Nici măcar nu știm dacă riscul de a muri dacă vă infectați cu Coronavirus este mai mare, decât dacă aveți gripă sau multe alte infecții cu virusuri, iar majoritatea celor care mor sunt bătrâni și suferă de comorbiditate, la fel ca în cazul gripei.

Problema noastră principală este că nimeni nu se va impacienta vreodată pentru măsuri prea draconice. Vor fi neliniști doar dacă fac prea puțin. Deci, politicienii noștri și cei care lucrează cu sănătatea publică, fac mult mai mult decât ar trebui. Nu au fost aplicate astfel de măsuri draconice în timpul pandemiei de gripă din 2009 și, evident, nu pot fi aplicate în fiecare iarnă, care este tot timpul anului, întrucât este întotdeauna iarnă undeva. Nu putem închide întreaga lume permanent.

Dacă se dovedește că epidemia va scade în scurt timp, vor exista o mulțime de persoane care vor aproba măsurile luate. Și putem fi siguri că noi măsuri draconice vor fi aplicate iarăși data viitoare. Amintiți-vă anecdota cu alungarea tigrilor. „De ce sufli în trâmbiță?” „Pentru a ține departe tigrii.” „Dar nu există tigri aici.” „Vezi? Fiindcă am sulfat eu în trâmbiță!”

Din păcate crește numărul sinuciderilor în timpul șomajului și atunci când afacerile oamenilor construite cu atenție de-a lungul mai multor ani se află în ruină. Panica înseamnă, de asemenea, uciderea vieții în sine. Articolul lui John Ioannidis este cel mai bun pe care l-am citit până acum:  „Un fiasco în devenire? Pe măsură ce pandemia coronavirusului stăpânește, luăm decizii fără date fiabile. ”

                                                                           Prof. Peter C. Gøtzsche, deadlymedicines.dk

Sursa:  globalresearch.ca via Invictus

 

 

3 Comments

  1. Raul

    Articolele de genul acesta denota ceva: indisciplină! Oamenii nu sant obisnuiti sa mai respecte reguli! In Danemarca, unde exista un Institut al Fericirii, ar trebui sa se studieze si asta! Pandemia nu se refera la numarul de victime ci la gradul mare de raspandire, de contagiune, iar tipul ăsta care scrie ar trebui sa stie asta. Pana la urma, ce trebuie sa facem? Sa nu mai iesim asa des din casa? Sa nu ne mai vizitam? Așa, și? Suferim de vreo agitatie patologica incat nu suportam sa stam in casa? In dominatia facebook asupra relatiilor sociale, ne plangem ca nu ne mai vizitam? Sau ne plangem ca nu ne mai ducem la un serviciu de la care nu mai stiam ce sa inventăm ca să chiulim?! Vesnic vom fi nemultumiti! Nu avem o disciplina interioara, nu santem responsabili. Asta din cauza educatiei primite, mai ales dupa 1990 cand s-a intretinut un haos si toata lumea a fost indoctrinata de libertate. Libertatea nu este excesiva, nu trebuie sa aduca atingere unei alte persoane. Dreptul meu la sanatate – pe care guvernul ar trebui sa mi-l garanteze, dar nu o face atat timp cat vine diaspora infectata – nu trebuie sa fie atins de dorinta unora de a se plimba hai hui prin societate. Daca am fi in razboi, cum este Siria de ex, ce-am face? Apropos, pe refugiati nu i-a inteles nimeni, dar noi ne jelim pentru 1-2 luni de restrictie! Santem un popor de leneși si de plângăcioși!

  2. marin

    Ne otravesc / contamineaza constant cu buna-stiinta intr-un „proiect” mondial impotriva omenirii! Daca este vreun exercitiu militar – asa cum afirma Mike Pompeo, moment in care Trump s-a panicat pentru ca habar nu avea ce „strategii” se intampla pe la spatele lui, pe cand DECLANSAREA planului marshall, pe care il solicita la tv basescu, pentru ca am semnat in alb SA FIM COBAI? Ah NU AVEM INCA SUFICIENTI „MORTI DE CORONAVIRUS” SI NU AM AJUNS INCA SA NU MAI AVEM CE MANCA CA-N ITALIA ?? IN TIMP CE SUEDEZII SE DISTREAZA PRIN CLUBURI ? Distanta sociala pentru unii, dar nu pentru altii. Urmeaza vaccinarea si medicatia fortata a oamenirii si falimentarea tarilor ! Intre timp padurile Romaniei au disparut ! Tu stai acasa ca altii ne fura tara ! ESTE SUPER CA #STAIACASACAVALUAMVIETILESITARA SE UITA LA NETFLIX IAR FILMUL „RECOMANDAT” de „stapani” ESTE: CONTAGION?? PE BUNE?? EU VA PROPUN: „IDIOCRACY” !!

  3. gigimutu

    nu va mai uitati la teveuri ca numa mint de ingheata apele, mor….tii mamii lor!!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *