Abuzuri

Cotroceni all inclusive: Iohannis, la miting cu șefa de protocol

  Că președintele Klaus Iohannis a convocat un referendum național de zeci de milioane de euro, dar a uitat instantaneu […]

 

Că președintele Klaus Iohannis a convocat un referendum național de zeci de milioane de euro, dar a uitat instantaneu de el, preferînd lansări de cărți și mesaje eminamente politice, am mai putea înțelege.

Că președintele Klaus Iohannis încalcă grosolan Constituția participând la mitinguri electorale ale unui partid politic și îndeamnă alegătorii de pe scenă să voteze cu el, am mai putea înțelege.

Că președintele dă mîna pe scenă cu politicieni penali, aflați în plin proces pentru corupție, am mai putea înțelege.

Toate astea și multe altele ar mai fi de înțeles, cum-necum.

Klaus Iohannis la mitingul electoral PNL din Piața Victoriei. În spatele său, activistul #rezist Marian Tivilic Moroșanu, poreclit „Ceaușescu” și consilierul prezidențial Delia Dinu.

Dar că președintele merge la mitinguri electorale cu tot cu șefa de protocol a Administrației Prezidențiale, Delia Dinu, care ia loc pe scenă alături de candidații PNL, marcînd o premieră absolută în istoria post-decembristă, asta e mult mai greu de înțeles.

Și reluăm o întrebare mai veche: oare ce rol joacă această femeie, cu adevărat, pe lîngă președintele României?

                                                                               Bogdan Tiberiu IACOB (inPolitics.ro)

Notă „Justițiarul”: Delia Dinu, țigăncușa sepepistă devenită șefă de protocol la Cotroceni, bruneta care pășește înaintea sasului infatuat și-l pilotează, atunci când robotul pășește țeapăn la diverse evenimente de parcă are un par înfipt în cur, este fiica generalului (r) pensionar Ioan Dinu din Sibiu. Cine mai este și ăsta? Colonelul Ioan Dinu a fost făcut general la apelul de seară pentru obediența cu care s-a pus la dispoziția noului regim condus de alți alogeni, după evenimentele din decembrie 1989 și pentru pupincurismul față de Iohannis, pe vremea când era primar. Colonelul Dinu a fost un politruc comunist pe în învățământul postliceal militar de pe vremea lui Ceaușescu (despre politrucii ăștia toate cadrele militare știau că sunt sifoane la Securitate!), fiind șeful Secției de Învățământ de la Școala militară de infanterie (UM 01512) Sibiu, devenită „Academia trupelor terestre” în „democracy” și ajuns, după „rivoluție” șef la Casa Armatei din Sibiu, devenită și asta „Cercul militar” pe nou.

Tetea Ioan Dinu, colonel politruc comuist la Școala militară de infanterie (UM 01512) Sibiu.

Sibianca Delia Dinu a fost ofițer a Serviciului de Protecție și Pază, care a efectuat și activități cu aroma de poliție politică, prin unitatea sa informativă, fiind adusă la Cotroceni în  mandatele președintelui Traian Băsescu și avansată ca șefă de Protocol. A fost singura persoană din „suita” de la Cotroceni a Băsescului păstrată de „moștenitorul tronului”, Klaus Iohannis, concetățean cu ea. Delia Dinu a fost numită Consilier de Stat la data de 28 august 2012, de Train Băsescu și Consilier Prezidențial în 1 iulie 2016, de Klaus Werner Iohannis.

Delia Dinu.

Iată ce lucruri interesante ne spunea despre consiliera Delia Dinu tot domnul Bogdan Tiberiu Iacob, autorul materialului de mai sus, într-un articol de la începutul acestui an: „ Acum trei ani, printr-o decizie șoc, Iohannis a ridicat-o pe șefa protocolului la nivel de consilier prezidențial – în premieră post-decembristă absolută -, ceea ce înseamnă rang de ministru plin. Asta, după ce transformase compartimentul de protocol, cum se numea în mandatele anterioare, în departament de sine stătător.

Demn de menționat că Dudu Ionescu, fost ministru al apărării și al internelor, responsabil cu Departamentul Securității Naționale ori Ligia Deca, consilierul pe Educație și Învățămînt și responsabila de marele proiect prezidențial România educată, au doar rangul de consilieri de stat.

Ceea ce înseamnă că Delia Dinu participă automat la ședințele informale, în timp ce sus numiții, doar dacă sunt chemați.”

 

1 Comment

  1. Malus Dacus

    Dragi romani,
    Oferiti-i acestui neamt fara scrupule si alegerilor din 26 mai exact tot atat respect cat acesta manifesta pentru Romania, pentru familie, pentru credinta noastra stramoseasca. Manifestati-va dezaprobarea si dispretul pentru el si pentru imperiul neocolonialist UE prin NEPREZENTARE LA VOT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *