Sănătate

Propolisul, un remediu natural împotriva Covid-19

     Covid-19 vindecat în cateva zile cu propolis, testele de laborator confirmă               […]

 

   Covid-19 vindecat în cateva zile cu propolis, testele de laborator confirmă

                      Comunicat Propolis-Covid 19 / 24.08.2020, Melidava, România

În ultimele 3 săptămâni, împreună cu o colegă medic, am urmărit prin teste de laborator pacienții noștrii pozitivi COVID-19, cărora le-am recomandat un protocol cu un extract de propolis.

Toți s-au negativat în câteva zile, conform testelor de laborator.

Produsele utilizate

– Propolis mielat (tinctură de propolis 30% concentrație în propolis, cu miere 10%, extract realizat în etanol de 65°), produs de Melidava

-sau tinctura de propolis cu 30% concentrație de propolis, extract realizat în etanol de 60-70°.

– sau tinctură de propolis cu 30% concentrație de propolis, extract realizat în etanol de 60-70°.

Protocolul aplicat

 • 3 x 3 ml/zi, în primele 3 zile
 • 2 x 2 ml/zi, în continuare, până la 14 zile
 • pentru persoanele peste 90 kg greutate, recomandăm creșterea dozei la 3 x 4 ml/zi în primele 3 zile, respectiv 2 x 3 ml ulterior

Administrarea s-a realizat

 • dimineață + prânz + seara, în primele 3 zile
 • dimineață + seara, în continuare.

-în cazul tincturii de propolis se amestecă cu miere, pentru un efect mai bun

Pacienții:

 • Patru au fost internați pentru COVID-19, tratați cu medicamentele în uz, Azitromicină sau Kaletra, dar au rămas pozitivi după 3 teste efectuate până la externare. Au început să ia produsul cu propolis după externare.
 • Un pacient a avut simptome acasă, lipsa gustului și mirosului, stare generală afectată. Debutând vineri, s-a amânat testarea până Luni, dar imediat a început să ia produsul cu propolis.
 • Doi au fost pozitivi sănătoși, izolați și tratați la domiciliu. Au început să ia produsul cu propolis după testul pozitiv.

Medicamente convenționale au luat doar cei spitalizați, exclusiv pe durata internării.

 • În plus, peste 200 de oameni au luat profilactic, de la începutul pandemiei, Propolis mielat 3 ml/zi, dimineața. Lor le-am recomandat, în caz de contact cu persoane pozitive COVID-19, să aplice protocolul menționat mai sus.

Rezultate

 • La testarea din a patra zi de la începerea administrării propolisului, toți s-au negativat.
 • Până Luni simptomele au dispărut, iar la testare rezultatul a fost negativ.
 • Au făcut testare de control unul la 9, celălalt la 14 zile de la primul test. Ambii s-au negativat.
 • Nici unul dintre cei care au luat preventiv, nu ne-a comunicat că ar fi pozitiv, chiar dacă unii știu că au avut contact cu persoane pozitive.

Din nou natura omniscientă ne oferă o soluție simplă și rapidă într-o problemă severă.

Avem în prezent în observație persoane pozitive care iau propolis și urmează a fi testate.

Vom continua să comunicăm rezultatele clinice si de laborator.

Ne bucurăm dacă ne trimiteți informațiile pe care le dețineți despre alți oameni care au beneficiat de propolis versus COVID-19.

ATENȚIE!

Un produs etichetat drept tinctură de propolis, dacă are culoare deschisă și/sau  miros dominant de alcool, este un extract slab, cu eficiență redusă!

Tinctura de propolis corect preparată are culoare brun închis. Mirosul de alcool dispare, fiind acoperit de cel aromat, specific principiilor bioactive extrase din propolis.

                                                                                                             Dr. Cristina AOȘAN

                                                                                                     Asociația Melidava, președinte

Sursa: https://www.zi-de-zi.ro/2020/08/24/covid-19-negativat-in-cateva-zile-de-propolis-testele-de-laborator-confirma/

Propolisul și potențialul său împotriva mecanismelor de infecție cu SARS-CoV-2 și boala COVID-19

Propolisul, un material rășinos produs de albine din exudatele de plante, a fost folosit de mult timp în medicina tradițională pe bază de plante și este consumat pe scară largă ca un ajutor pentru sănătate și un sistem de stimulare a sistemului imunitar.

Pandemia COVID-19 a reînnoit interesul pentru produsele de propolis din întreaga lume; din fericire, diferite aspecte ale mecanismului de infecție SARS-CoV-2 sunt potențiale ținte pentru compușii propolisului. Intrarea SARS-CoV-2 în celulele gazdă se caracterizează prin interacțiunea virală a proteinei cu enzima celulară de conversie a angiotensinei 2 (ACE2) și serin proteaza TMPRSS2. Acest mecanism implică supraexprimarea PAK1, care este o kinază care mediază inflamația pulmonară indusă de coronavirus, fibroza și suprimarea sistemului imunitar.

Componentele propolisului au efecte inhibitoare asupra căilor de semnalizare ACE2, TMPRSS2 și PAK1; în plus, activitatea antivirală a fost dovedită in vitro și in vivo. În studiile preclinice, propolisul a promovat imunoreglarea citokinelor pro-inflamatorii, inclusiv reducerea IL-6, IL-1 beta și TNF-α. Această imunoreglare implică monocite și macrofage, precum și căi Jak2 / STAT3, NF-kB și inflammasome, reducând riscul sindromului de furtună de citokine, un factor major de mortalitate în boala COVID-19 avansată.

Propolisul s-a dovedit, de asemenea, promițător ca un ajutor în tratamentul diferitelor comorbidități care sunt deosebit de periculoase la pacienții cu COVID-19, inclusiv boli respiratorii, hipertensiune arterială, diabet și cancer. Sunt disponibile acum produse standardizate de propolis cu proprietăți bioactive consistente. Având în vedere situația de urgență actuală cauzată de pandemia COVID-19 și opțiunile terapeutice limitate, propolisul este prezentat ca o opțiune terapeutică promițătoare și relevantă, care este sigură, ușor de administrat pe cale orală și este ușor disponibilă ca supliment natural.

                                                                          Biomedicine & Pharmacotherapy           

Sursa: https://www.x-mol.com/paper/1295420263488954368?recommendPaper=1275282422527193088

 

1 Comment

 1. Articol incomplet. Care-i procedura de testare si eroarea ei? RT-PCR cu eroarea de 30% fara specificitate sau antigen cu o specificitate de 99,68%? Pai, AGRIPAVI si ELLE OIL’S DVB va da clasa: vindecare in 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.