Lichele

Cozmin Gușă – licheaua perfectă

                              Mizeria umană L-am cunoscut pe Cozmin […]

 

                            Mizeria umană

L-am cunoscut pe Cozmin Gușă când a venit prin 2004, la Craiova cu Roberta Anastase, la o cină prelungită la hotelul lui Berceanu din Craiova, fostul Jiul, după o acțiune de campanie electorală. Fuseserăm prin vreo două comune, unde ținuse niște discursuri în care bătuse cu grație câmpii. Cu Roberta și cu Lavinia Șandru lucrasem la Organizația de tineret, iar ei venind împreună la acțiunea de campanie, eram oarecum politicos și față de Gușă. Toată seara, până noaptea târziu, a ținut să-mi spună că a vorbit el cu cineva și sunt șase oameni conduc lumea (?!?), mi-a spus și niște nume, și că noi, pământenii ceilalți, nu avem ce face (?!?). Citisem cartea, despre care el habar nu avea, care mi se păruse o teorie conspiraționistă ca oricare alta, dar vorbise el cu unu’ și-i spusese ăla că așa este. Vorbise pe dracu’, auzise vreo poveste la vreun șpriț! Toată seara m-am uitat la el și m-am întrebat prin ce dracu de resorturi ajunsese el să aibă decizie în PD-L!

După ce a câștigat Traian Băsescu știu că a vrut șef la SRI, dar că nu s-a putut din motiv de dosar.

L-am mai văzut de câteva ori, odată prin septembrie 2015, cu vreo trei luni înainte de a cădea guvernul Ponta, când mi-a/ne-a spus (pentru că nu eram singur) că peste trei luni Vasile și cu Oprea o să dea jos guvernul și se ceartă între ei care să fie prim-ministru, el fiind de partea lui Vasile (Dâncu), pentru că toți, Coldea, Maior și Iohannis sunt de partea lui. Am verificat informația și într-adevăr avea dreptate. Știu că am prevenit public asupra acestui plan, chiar la Sorina Matei de vreo trei-patru ori, dar nimeni nu credea: „Hai domne’, Dâncu?”

 Cei doi chelboși de la Realitate, Cozmin Gușă și Rareș Bogdan, cu bunul lor prieten, evreul soroșist Eduard Hellvig, pus șef la SRI de Klaus Werner Iohannis, alt impostor pe care-l pupă zilnic în cur cei doi pseudo-jurnaliști din Cluj. În fotografie se mai află Călin Mitică, primul din stânga, un țigan plin de bani devenit peste noapte „om de afaceri” în domeniul feroviar, pe care l-au tapat de bani ploșnițele astea imorale și lipsite de talent găzetăresc, în special Rareș Bogadan, care nu se sfia să-și facă vacanțele de lux cu toată familia pe tărâmuri exotice alături de Călin Mitică și pe banii acestuia. La mijloc este alt impostor de la Realitatea TV: Octavian Hoandră, îmbogățit prin șantaje de presă.

Cei doi chelboși de la „Realitatea” TV, Cozmin Gușă și Rareș Bogdan, cu bunul lor prieten, evreul soroșist Eduard Hellvig, pus șef la SRI de Klaus Werner Iohannis, alt impostor pe care-l pupă zilnic în cur cei doi pseudo-jurnaliști din Cluj. În fotografie se mai află Călin Mitică, primul din stânga, un țigan plin de bani devenit peste noapte „om de afaceri” în domeniul feroviar, pe care l-au tapat de bani ploșnițele astea imorale și lipsite de talent găzetăresc, în special Rareș Bogadan, care nu se sfia să-și facă vacanțele de lux cu toată familia pe tărâmuri exotice alături de Călin Mitică și pe banii acestuia. La mijloc este alt impostor de la Realitatea TV: Octavian Hoandră, îmbogățit prin șantaje de presă.

După care, cei care voiau puterea au organizat „Colectivul”, au murit zeci de tineri nevinovați, și într-adevăr au doborât guvernul, dar Vasile ( Dâncu) nu a ajuns decât Prim Vice Prim Ministru; iar Gușă și Realitatea au devenit cei mai puternici susținători ai Sistemului.

Nu aș fi spus niciodată despre discuțiile acestea, dacă nu aș fi văzut mizeria pe care a făcut-o aseară la emisiunea Sorinei Matei.

Întrebat cu eleganță despre faptul Elan Schwartzenberg spune că i-a falsificat semnătura pentru a-i fura Realitatea TV, într-un dosar care zace de vreo patru ani la Koveși sub cur( afirmația mea), și de ce este Realitatea protejată de Sistem și stă în insolvență cu datorii către Stat de zeci și zeci de milioane de euro, Gușă a început să o persifleze pe Sorina Matei, să se dea rănit, să-l înjure pe Dragnea, să fugă de răspuns în stil de vagabond de cartier, dai și fugi, pentru că a folosit o tehnică de comunicare pe care o folosesc doar vagabonzii televiziunilor, l-a atacat și pe Mirel Curea, spunându-i „domnule căpitan”, că știe el nu știu ce.

Rar mă enervez uitându-mă la televizor, dar acest personaj toxic pentru societatea românească, despre care m-am abținut cu greu să scriu până acum, a întrecut absolut orice măsură a grobianismului pervers. Chiar nu-l cunosc pe Mirel Curea decât de „bună ziua”, pe Sorina Matei la fel, dar să fii atât de abject încât să cobori în rahatul pe care-l mănânci seară de seară și de acolo să împroști pe toată lumea, e prea mult!

Penibilă prestația telefonică de aseară a lui Cozmin Gușă de la B1 TV. Jurnaliștii din studio îl întrebau de datoriile postului insolvent Realitatea TV și dobitocul: Dragnea, Dragnea, Batman, Batman! Ba, mai mult, taman el Gușă-SRI îl acuza pe onestul jurnalist Mirel Curea că ar fi ofițer sub acoperire. Jalnic! Pe banditul chelios și prost de bubuie nu-l cercetează nimeni cum a ajuns putred de bogat? În fotografie cei doi chelboși care fac pe patrioții la postul insolvent Realitatea TV. Excelentă etichetarea lui Rareș Bogdan pe „burtieră”: CUR. BOGDAN! Gura păcătosului...

Penibilă prestația telefonică de aseară a lui Cozmin Gușă de la B1 TV. Jurnaliștii din studio îl întrebau de datoriile postului insolvent Realitatea TV și dobitocul: Dragnea, Dragnea, Batman, Batman! Ba, mai mult, taman el Gușă-SRI îl acuza pe onestul jurnalist Mirel Curea că ar fi ofițer sub acoperire. Jalnic! Pe banditul chelios și prost de bubuie nu-l cercetează nimeni cum a ajuns putred de bogat? În fotografie, cei doi chelboși care fac pe patrioții la postul insolvent Realitatea TV. Excelentă etichetarea lui Rareș Bogdan pe „burtieră”: CUR. BOGDAN! Gura păcătosului…

Da, într-adevăr, acest Sistem Mafiot și Ticălos este întreținut, spălat la cur și de astfel de personaje, profitori financiar de pe urma corupției celor care îl conduc, pentru că asta se întâmplă în România, o gașcă coruptă până în măduvă: Coldea, Koveși, Dâncu, Maior, etc, susținuți de atârnători ca Gușă, vor să pună mâna pe toate afacerile și puterea, dând la o parte o altă gașcă, cu nimic mai prejos decât prima.

Și dacă tot suntem la ora la care adevărurile ies la iveală, poate ne spune Cozmin Gușă cine l-a sunat pe Geoană insistent să vină din campanie în ultima zi și să se ducă la Vântu, dar mai ales, care este motivul pentru care Serviciul de Informații Externe al României și SRI nu au fost de acord cu numirea lui în 2005 de către Traian Băsescu în fruntea SRI, el devenind de a doua zi dușmanul de moarte al lui Traian Băsescu?

Doar pentru corectitudine, că eu m-am săturat de toți marțafoii și jocurile lor mizerabile.

                                                                                                                                                   Gelu VIȘAN

 

Nota redacției: Ilustrarea articolului și comentariile la fotografii aparțin redacției „Justițiarul”.

 

                                                 * * *

 

                          Cine este Cozmin Gușă?

Pe uşa vilei de la Cornu a lui Cozmin Guşă scrie „Live Fast”, probabil fără nici o legătură cu scurta sa viaţă politică. Tot pe uşă e desenat şi un cap de mâţă. Vila cu trei niveluri posedă un teren de tenis cu nocturnă şi câteva rânduri de pomi. Proprietatea lui Cosmin Guşă e cocoţată tocmai sus pe deal, de unde poate să aibă o panoramă cuprinzătoare a majorităţii proprietăţilor politice din zonă. În faţă are un Jeep Grand Cherokee, o limuzină Lexus şi un Mercedes A Classe. Lângă vilă, un bătrân sortează o movilă de ceapă, iar pe terasă Cozmin Guşă citeşte în linişte. Întreaga proprietate este evaluată la peste 5.000.000 de euro. Bani de furat.Toată presa îl scuipă în chelie pe lacheul lui Pazvante Chiorul, Cozmin Guşă, un şobolan dresat de Serviciile Secrete: KGB, CIA, MOSSAD, SRI (I).

Aparent este convingător. Are o voce puternică şi un timbru radiofonic. Dă impresia că ar şti multe dedesubturi şi, din spusele sale, reiese că ar fi fost marele maestru al combinaţiilor, pe oriunde a trecut; fie că e vorba de trustul magnatului Dan Voiculescu, de Partidul-Stat al lui Năstase şi Iliescu, ori chiar de „Revoluţia Portocalie”, Guşă pretinde, direct sau indirect, că ar fi creierul din umbră sau chiar matca strategiilor, ideilor şi, în final, a  succeselor respectivelor instituţii. În realitate, Guşă  nu este decât un tupeist profitor, cu toate caracteristicile de rigoare – incult, cabotin şi mincinos.

Peste toate astea, Guşă, care a încercat să arunce cu caracterizări de tip „păpuşă” sau „păpuşar” în toată lumea, este, el însuşi, o păpuşă în mâini deloc curate. Aşa susţin şi apropiaţii săi, aşa reiese şi din analiza carierei sale, precum şi a averii uriaşe pe care o posedă. Ziaristul mediocru Cozmin Guşă a deschis ochii în lumea Capitalei, fiind adus de la Cluj la Trustul „Intact” în urma negocierii unui contract de producţie între Vasile Stângă – pe vremea aceea patron al celebrului circuit financiar „Eurobingo” – şi Antena 1. Respectivul circuit financiar a fost o afacere extrem de dubioasă, lăsată liberă pe piaţă de Serviciile Speciale Româneşti de la acea vreme şi care a adus sume exorbitante în buzunarele unora şi altora.

Desigur, Antena 1 a câştigat bani cinstiţi, întrucât încasările au fost din producţie publicitară şi din alte activităti legale, de presă. Cozmin Guşă s-a mai remarcat în faţa patronului Dan Voiculescu, cunoscut pentru „ariciul” pe care îl are în buzunar, propunând ca o măsură de rentabilizare a trustului scăderea salariilor angajaţilor. Acest fapt, pe lângă tendinţa sa de a controla activitatea „Jurnalului Naţional” şi a multor emisiuni de la Antena 1, l-a făcut pe celebrul ziarist Marius Tucă să îi declare război deschis acestui parvenit.

În unele cercuri, Dan Voiculescu afirmă că individul cu eczemă pe chelie îl fura şi făcea numai găinării. Guşă spune că a câştigat bani frumoşi la Antena 1. Ce a făcut cu ei şi unde s-au dus aceşti bani nu se ştie, pentru că averea lui – constând în imobile şi terenuri scumpe, precum şi acţiuni la diverse societăţi – începe să se oficializeze abia după intrarea în politică. Contrastul este mult prea evident: până la „penetrarea” în politică, Guşă era proprietarul unui teren şi al unei fâneţe în Comuna Cornu, cumpărate la preţuri modeste la acea dată; după 2001, începe un sir formidabil de investiţii imobiliare, care reies chiar din Declaraţia sa de Avere – două vile în Bucureşti, două apartamente tot în Capitală şi o casă de vacanţă în Comuna Cornu. Nu amintim decît în treacăt zvonurile care circulă despre proprietătile trecute pe numele familiei – părinţi, soţie ş.a. Dar, dacă Guşă are curajul pe care-l tot clamează, să facă bine şi să-şi roage rudele de gradul 1 şi 2 să-şi  facă publice Declaraţiile de Avere. Noi facem prinsoare că tupeistul pe cale de răsuflare nu va avea curajul să răspundă acestei provocări. Luînd în ordine proprietăţile individului, constatăm că ele se află în zone de prim rang ale Bucureştilor – atitudine caracteristică arivistilor şi parveniţilor care au pretenţia că sînt figuri centrale ale vieţii Capitalei. Interesant este că una din case este închiriată, pe bani frumoşi, circa 3.000 de euro pe lună, firmei „OMV”. Adică, exact firma care a privatizat „Petrom”-ul, afacere îndelung analizată şi atacată de Guşă & Co. De altfel, în mod suspect, atacurile PIN-ului la adresa „Petrom” au încetat la fel de brusc cum au şi început. Concluzia o pot trage cititorii.şi eventualii anchetatori.

O altă chestiune interesantă este averea mobilă a lui Guşă. Milioanele de dolari care compun astăzi bunurile mobile şi imobile ale liderului PIN sunt obţinute, conform propriilor declaraţii, din dividende. Având în vedere politica oricărei firme de a aloca o cotă extrem de mică veniturilor din dividende – majoritatea profitului fiind reinvestit – înseamnă că firmele la care este acţionar Guşă au obtinut anual beneficii de sute de milioane de euro! Credem că s-ar putea da o lovitură Mafiei economico-financiare legate de politică printr-o anchetă care să plece de la corelarea profiturilor declarate de către firmele la care sunt acţionari politicienii şi Declaraţiile de Avere ale acestora. Pentru că, nu vi se pare suspect că un individ care nu acumulează nici un fel de avere ca director într-un mare trust să cumpere sau să construiască 5 vile şi apartamente după ce nu mai face afaceri, dar intră în politică? De asemenea, îl întrebăm pe dl. Adrian Năstase, fost preşedinte executiv al PSD – şi părinte politic al lui Cozmin Guşă –, cu cât îl plătea pe fostul său secretar general (al PSD), astfel încât acesta a putut să acumuleze cele 5 proprietăţi imobiliare între 2001 şi 2005?!

Dacă tot am adus vorba despre PSD, atunci să vorbim şi despre cea mai tenebroasă afacere a lui Cozmin Guşă: investiţia rusească de la Câmpia Turzii. Liderul PIN s-a dus personal cu ruşii pentru a-i introduce la Câmpia Turzii şi a făcut totul pentru ca aceştia să realizeze privatizarea. Rezultatul – un dezastru economic, faliment, şomaj, spolierea Statului Român de încă un obiectiv industrial extrem de important. Sigur, nu discutăm acum dacă Guşă a avut vreun rol în evoluţia post-privatizare a întreprinderii; problema pe care o ridicăm noi este în ce calitate a intervenit Guşă pentru privatizarea întreprinderii? La vremea aceea, el nu avea nici o funcţie administrativă, nu era nici parlamentar, nici membru al Executivului, nici nu reprezenta în vreun fel judeţul…

Era, pur şi simplu, un influent ins politic (din partidul de guvernământ!), care, după cum se vede, şi-a folosit din plin aceste canale politice în favoarea firmei ruseşti. Or, aşa ceva ar fi definit, de către procurorii din întreaga lume civilizată, drept trafic de influenţă.

Oare DNA nu ar putea lua la verificat şi această implicare a politicului în privatizare? Încă o întrebare: de ce îi este teamă „curajosului” Cozmin Guşă să se ducă prin Câmpia Turzii? Oare pentru că l-ar lua la omor locuitorii oraşului la a căror sărăcire a contribuit atât? Informaţiile de care dispunem ne permit să formulăm ipoteza că Afacerea Câmpia Turzii a însemnat şi căderea lui Cozmin Guşă din PSD. Serviciile de Informaţii Externe, conduse la acea vreme de Ioan Talpeş, au demonstrat o conexiune între aşa-zişii investitori ruşi – susţinuţi de Guşă – şi forţe oculte din fosta Uniune Sovietică. Informaţiile au ajuns la conducerea statului (şi a partidului) şi s-a decis eliminarea acestui agent de influenţă din partid. De aici, rezultă şi „prietenia” pe care i-o poartă Cozmin Guşă fostului general, Ioan Talpeş. Faptul că acesta din urmă nu contraatacă cu datele pe care le are este foarte explicabil – fostul ofiţer respectă jurământul de  confidenţialitate.

Conform informaţiilor, Cozmin Guşă îşi continuă afacerile cu aripa întunecată a suprastructurii fostei Uniuni Sovietice. Vizitele sale la Moscova, urmate de explicaţii bâlbâite şi incoerente, nu fac decât să confirme o anumită subordonare a acestui tânăr faţă de bătrâna şi odioasa structură ex-sovietică. O altă legătură, acuzată şi dezvăluită chiar de foştii săi colegi de partid, este aceea cu Virgil Măgureanu şi Iulian Vlad. În ceea ce-l priveşte pe bătrânul general, din informaţiile noastre reiese că acesta refuză avansurile lui Guşă, fiind contrariat de insistenţa cu care îi promovează numele – precum şi aşa-zisele întâlniri în doi – la fiecare apariţie în public. În ceea ce-l priveşte pe Virgil Măgureanu, legătura lui cu KGB şi cu zona de influenţă ex-sovietică este bine cunoscută, fiind reclamată în mii de articole de politicienii şi presa care au făcut marea greşeală de a-l introduce pe Cozmin Guşă în Parlament.

Fostul său coleg, deputatul avocat Aurelian Pavelescu,  declara, exasperat de situaţia din PIN: „Cozmin Guşă trebuie să clarifice relaţia lui cu Iulian Vlad, pentru opinia publică, pentru cei care au rămas în PIN şi care au încredere în continuare în el. Trebuie să clarifice relaţiile lui cu Virgil Măgureanu! Trebuie să clarifice relaţiile lui cu Mircea Popa! Trebuie să clarifice de unde vin banii, şi pentru partid, şi pentru propria lui persoană. Cozmin Guşă este o persoană care nu are o meserie. Cozmin Guşă de meserie este fizician, a făcut  Facultatea de Fizică. A intrat în presă într-un mod destul de ciudat. A spus că are 3 case şi 3 apartamente (un apartament şi o vilă ar fi pe numele familiei – nota red.). Averea lui de pe Declaraţie depăşeşte 1 milion de euro”. În concluzie, Cozmin Guşă ar face bine ca, înainte de a scuipa în stânga şi în dreapta, să dea câteva explicaţii cu privire la propria persoană. Care sunt legăturile cu Rusia, de unde şi cum a acumulat formidabila sa avere – inclusiv aceea a familiei? Desigur, cu abilitatea lui şerpească, va ocoli aceste întrebări… Acum el încearcă să muşte patrioţii şi  oamenii care încearcă să facă ceva în ţara aceasta.

Gigi Becali avea dreptate – suntem martori! Acest Guşă i-a fost prezentat de către Viorel Hrebenciuc; îl invităm pe preşedintele PNG să spună câţi bani i-a cerut Guşă – şi de câte ori – ca ajutor sau ca împrumut (?!), pe vremea când lucra în trustul lui Dan Voiculescu. Asta, ca o dovadă de câţi bani dispunea Guşă înainte de a intra în politică…

Sursa: https://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/46140-cine-este-cosmin-gusa.html

 

3 Comments

 1. Don Visan, Guse are dreptate, cind spune despre gradul de capitan, dar se refera la el, el atat a putut avansa in grad la CIA, Mossad sau FSB! Atat poate! In schimb, dl Culea, daca ar fi SRI-st, ar fi cel putin colonel, dupa stiinta si prestatie!

 2. Florin

  La „realitatea” tv toţi sunt jidani: Cozmin Guşă, Lavinia Sandru, Ion M. Ioniță, Rares Bogdan, Oreste, Adrian Niculescu, Octavian Hoandră, Edward Pastia … sinagoga „realitatea” tv

  Toata mass-media oficiala trebuie boicotata, denigrata, ignorata… pentru ca in totalitate apartine Sistemului marxist-globalist evreiesc (Realitatea=Antena=Digi24=RomaniaTv=B1=ProTv=PrimaTv … absolut toate)

  Clasa politica si mass-media oficiala sunt una si aceeasi mafie, împărţită în două tabere aparent opuse, pentru a putea sa ne dezbine si sa ne subjuge permanent. Boicot!

 3. alexandru sabau

  Mai du-te, ma….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *