Colimator

Creați în laborator: Zece viruși mortali și bacterii

  Oamenii de știință sunt creativi si neliniștiți. De data aceasta, creează noi viruși și bacterii în laboratoarele lor. Oamenii […]

 

Oamenii de știință sunt creativi si neliniștiți. De data aceasta, creează noi viruși și bacterii în laboratoarele lor. Oamenii de știință preferă, de obicei, schimbarea bacteriilor și virușilor deja existenți sau dispăruți pentru a produce tulpini noi care vor învinge imunitatea, vaccinurile și medicamentele noastre. Uneori, ei preferă să creeze noi viruși și bacterii de la zero. Cu toate acestea, aceste tulpini nu sunt întotdeauna periculoase pentru oameni, chiar dacă ar putea fi mortale pentru animale precum șoarecii și chiar pentru alte bacterii.

                                1. Horsepox (variola cailor)

Oamenii de știință de la Universitatea Alberta au creat horsepox, un virus letal strâns legat de variola la fel de mortală. Spre deosebire de variola, cavala nu afectează oamenii și este fatală doar cailor. Oamenii de știință au creat virusul în timpul unui studiu de șase luni sponsorizat de compania farmaceutică Tonix. Cercetătorii au achiziționat bucăți de ADN prin comandă prin poștă și le-au aranjat pentru a forma virusul. Întregul proiect nu a fost scump. Bucățile de ADN folosite pentru a crea virusul au costat doar 100.000 USD. Studiul a provocat o dilemă în momentul în care a fost dezvăluit. Alți oameni de știință au fost îngrijorați că guvernele sau chiar teroriștii ar putea folosi cunoștințele pentru a crea virus de variolă pentru arme biologice. O epidemie de variolă ar putea deveni mortală pentru noi astăzi. Nu mai suntem vaccinați pentru asta, deoarece am eradicat boala în 1980. Cercetătorii au clarificat că au creat virusul pentru că doreau să dezvolte vaccinuri pentru variola îmbunătățită. Ulterior, Tonix a scos la iveală că a produs un vaccin contra variolei cu virusul anti-impunere. Alți oameni de știință spun că cercetătorii ar fi putut extrage caepox din populațiile de cai sălbatici în loc să-l creeze de la zero. Tonix a spus că s-ar fi descurcat doar dacă ar fi știut că au acces natural la virus. Cu toate acestea, cercetătorul principal David Evans a spus că a recreat virusul, deoarece Tonix ar fi fost în imposibilitatea de a comercializa virusul horsepox luat din sălbăticie.

                            2. Moartea neagra sau ciuma bubonica

Între 1347 și 1351, milioane de europeni au suferi de o boală misterioasă care a ucis peste 50 de milioane de oameni. Astăzi, știm că această boală este Moartea Neagră, care este cauzată de bacteriile Yersinia pestis. Cu toate că Moartea Neagră este încă în jur, nu este la fel de puternică cum a fost. Cu câțiva ani în urmă, cercetătorii din mai multe școli, inclusiv Universitatea din Tubingen din Germania și Universitatea McMaster din Canada, au recreat bacteriile mortale din probele de ADN extrase. din dinții unei victime care a murit în timpul ciumei. Au primit doar 30 de miligrame de bacterii din dinți, dar asta a fost suficient pentru a le recrea. Ca urmare, cercetătorii au confirmat relația originală a bacteriilor cu Moartea Neagră din zilele noastre. Unii oameni de știință au susținut că bacteriile erau diferite tulpini, dar acum li se confirmă că sunt aceleași. Cel pe care îl avem astăzi a devenit mai puțin mortal după ce a suferit mutații.

                                3. Polio (virusul poliomielitic)

La fel ca omologii lor de la Universitatea din Alberta, oamenii de știință de la Universitatea de Stat din New York au creat un virus artificial mortal cumpărând bucăți de ADN prin comandă prin poștă. De data aceasta, este polio – și este la fel de puternic ca și cel natural. Șoarecii expuși la poliomielita artificială s-au îmbolnăvit la fel cum ar fi fost expuși la poliomielita naturală. Polio-ul creat in laborator a fost controversat în rândul oamenilor de știință. Cercetătorii care l-au produs și i-au luat codul din bazele de date disponibile aproape ale tuturor oamenilor. Alți cercetători se tem că laboratoare particulare și-ar putea dezvolta propriul lor polio artificial, fiind mult mai ușor de făcut decât alte virusuri periculoase, cum ar fi variola. Codul genetic al lui Mallpox are 185.000 de litere, în timp ce polio are doar 7.741 de litere. Deși suntem deja la un pas de eradicarea poliomielitei, oamenii de știință se tem că va trebui totuși să fim vaccinați împotriva bolii, deoarece aceasta ar putea fi recreată.

                             4. Mousepox sau variola soarecilor

Cu câțiva ani în urmă, cercetătorii de la Universitatea Națională Australiană și Organizația de Cercetare Științifică și Industrială a Commonwealth-ului (CSIRO) au creat o tulpină mutantă mortală de varicelă, din greșeală. Mousepoxul este un alt virus letal care aparține aceleiași familii ca și variola cailor. Cercetătorii au încercat să dezvolte controlul nașterii pentru șoareci în momentul în care au creat greșit virusul. Au inserat o genă care a promovat crearea interleukinei 4 (IL-4) în variola soarecelui, pe care au injectat-o ​​la unii șoareci. Șoarecii au fost vaccinați și nu trebuiau să fie răniți de mousepox. În loc să facă șoarecii infertili așa cum se așteptaseră cercetătorii, virusul slăbit a devenit letal și a distrus sistemele imune ale șoarecilor, ucigându-i în nouă zile. Noua varicelă de mouse a fost atât de periculoasă încât a fost rezistentă la vaccinare. Jumătate din ceilalți șoareci vaccinați expuși la varicele de soarece, au murit. Cercetătorii au fost atât de speriați de invenția lor, încât nu au dorit să publice rezultatele lor. S-au întâlnit chiar și cu militarii australieni pentru a confirma dacă este sigur să fie publicat. Oamenii de știință se tem că variola umană ar putea suferii mutații și deveni mai mortală dacă este injectată cu IL-4. Cu toate acestea, nu sunt siguri, deoarece nimeni nu a încercat-o încă. Știm că este doar o chestiune de timp înainte să o facă un om de știință.

                                          5. SARS 2.0

Severe acute respiratory syndrome sau Sindromul respirator acut sever (SARS) este un virus letal. Peste 700 de persoane au fost ucise în timpul unei epidemii de SARS care a infectat 8.000 de persoane în 29 de țări între 2002 și 2003. Acum, oamenii de știință l-au făcut mai mortal. Noul virus mutant SARS a fost creat de un grup de cercetători condus de Dr. Ralph Baric din Universitatea din Carolina de Nord. Ei o numesc SARS 2.0. Cercetatorii au dezvoltat virusul prin adaugarea unor proteine ​​la SARS care apar in mod natural. SARS 2.0 este imun la vaccinuri și tratamente utilizate pentru a vindeca virusul SARS care apare în mod natural. Echipa a spus că cercetarea a fost necesară, deoarece virusul SARS natural ar putea suferii mutații și deveni imun la vaccinurile noastre. Prin crearea unui virus mortal și mutant, am putea dezvolta vaccinuri mai puternice, care ne vor salva de o epidemie SARS mai letală, adică dacă SARS-ul natural va suferii muții vreodată. dintr-o epidemie mortală SARS ar putea începe acea epidemie dacă ar scăpa vreodată din laborator.

                     6. MERS-Rabies Virus Hybrid sau virusul turbării

Oamenii de știință au creat un virus hibrid MERS-rabic. Ideea este să utilizăm virusul pentru a dezvolta un vaccin care ne va proteja. Rabia este o boală mortală care poate fi transmisă oamenilor prin mușcăturile câinilor infectați care, de obicei, au virusul în saliva lor. Sindromul respirator est general (MERS) este un virus nou care a apărut în Arabia Saudită acum câțiva ani. Este strâns legat de SARS și este răspândit de la lilieci la cămile și, în final, la oameni. MERS a infectat 1.800 de persoane în momentul primei epidemii și a ucis peste 630. Rata de fatalitate este de aproximativ 35 la sută. După cum am menționat în intrarea anterioară, SARS a infectat peste 8.000 de persoane în timpul unei epidemii din 2003, dar a ucis puțin peste 700. Deși SARS a provocat mai multe decese în termeni absoluti, are o rată de fatalitate mai mică decât MERS. Doar aproximativ 10% dintre victimele SARS au murit. Și deocamdată, nu avem niciun vaccin pentru MERS. Pentru a crea hibridul MERS-rabie, cercetătorii au luat câteva proteine ​​din virusul MERS și l-au adăugat la rabie. Ei au folosit noul virus pentru a dezvolta un nou vaccin care a făcut șoarecii rezistenți la rabie și MERS. Ei cred că vaccinul poate fi folosit și pentru oameni și pentru cămile cu risc de a obține MERS.

                                          7. Phi-X174

Phi-X174 este un alt virus artificial pe care l-am produs în laboratoare. A fost creat de cercetătorii de la Institutul de alternative de energie biologică din Rockville, Maryland. Cercetătorii au modelat virusul artificial după virusul phiX natural. PhiX este un bacteriofag, o categorie de virusuri care infectează și omoară bacteriile. Cu toate acestea, nu are niciun efect asupra oamenilor. Cercetătorii au creat virusul artificial în 14 zile, cu toate acestea seamănă atât de mult cu virusul natural, încât este imposibil să-l distingem. Cercetătorii speră că noul virus este primul pas în dezvoltarea bacteriilor mutante și artificiale care pot fi utilizate în beneficiul omului.

                                    8. Virusul fără nume

Cercetătorii de la University College London și Laboratorul Național de Fizică au creat un virus fără nume, care ucide bacteriile și se comportă ca un virus real. Ca phi-X174, este un bacteriofag, dar mai mortal. Virusul fără nume atacă orice bacterie din jurul său. În câteva secunde, se rupe în părți mai mici care se atașează și creează găuri pe corpul bacteriilor. Găurile devin rapid mai mari, forțând bacteriile să-și scurgă conținutul. Bacteriile mor curând după aceea, în ciuda puterii înfricoșătoare, virusul fără nume nu este periculos pentru om și nu a atacat celulele umane în timpul testelor. Cu toate acestea, ar putea intra în celule umane la fel ca virușii naturali. Cercetătorii speră că rezultatele vor fi folosite pentru a trata și studia bolile bacteriene la om. Virusul ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a modifica gena umană.

                                        9. Gripa aviară

Unii oameni de știință olandezi au creat o versiune mutantă și mortală a gripei aviare deja letale. Gripa naturală a păsărilor nu se transmite cu ușurință printre oameni. Cu toate acestea, cercetătorii au modificat-o astfel încât să poată fi. Pentru a-și testa noul virus, cercetătorii au expus niște dihor. Dihorii au fost aleși pentru că aveau simptome similare gripei aviare la om. Zece generații mai târziu, virusul deja schimbat a suferit mutatii din nou și a devenit aerian. Gripa naturală a păsărilor nu este o boală transmisă în aer. Studiul a fost controversat în comunitatea științifică. A devenit cu atât mai mult când cercetătorii olandezi au încercat să publice procesul de creare a virusului mortal. Deși oamenii de știință se tem că teroriștii ar putea folosi studiul pentru a produce o armă biologică mortală care ar putea ucide jumătate din oameni din lume, cercetătorii implicați spun că studiul a fost necesar pentru a ne permite să ne pregătim pentru o epidemie de gripă a păsărilor cu mutatii.

                                   10. Virusul H1N1

În 1918, lumea a fost martora sosirii unei epidemii de gripă mortală. Acesta a fost virusul H1N1. Până când s-a terminat, până la 100 de milioane de oameni erau morți. Gripa a făcut ca sângele să se scurgă în plămânii victimelor. Au eliberat sânge din nas și gură înainte de a se îneca în sângele din interiorul plămânilor. Gripa a revenit în 2009. Dar a fost mai puțin letală, chiar dacă a fost mutată și mai mortală decât ar fi trebuit. Oamenii de știință Yoshihiro Kawaoka au prelevat mostre de tulpină mutată care a provocat epidemia din 2009 și a folosit-o pentru a crea o tulpină mortală care a fost rezistentă la vaccinuri. Această tulpină a fost similară cu cea care a provocat epidemia din 1918. [10] Kawaoka nu intenționa să producă o versiune mai letală a gripei la acea vreme. El a vrut doar să creeze versiunea originală a gripei, astfel încât să poată studia modul în care aceasta a mutat și a fost capabil să ne ocolească imunitatea. Virusul mortal este depozitat într-un laborator și ar putea deveni fatal dacă este eliberat vreodată.

Impresionante și laborioase, chiar năstrușnice, sunt forțele depuse de unii semeni, pentru a face rău, chiar unul global. Genialitatea poate avea și coarne. Suntem la mâna acestor nebuni și deși totul este evident, încă nu realizăm asta.

                                                                       Traducere, adaptare și ilustrare Bogdan PETRY

Sursa: Site-ul Listverse

                                         Notă „Justițiarul”:

Mai țineți minte gripa tip A (H1N1) numită și gripa porcină? Până să o dea pe coronavirus, în 16 ianuarie a. c. putea fi citită știrea aceasta: „Un bărbat de 76 de ani, nevaccinat, a murit din cauza gripei porcine, la Spitalul Municipal Hunedoara. Acesta este primul deces din județ, în acest sezon, la care a fost confirmat virusul gripal AH1N1.”

Gripa tip A (H1N1) numită și gripa porcină, a izbucnit în Mexic în 2009 și a evoluat ca o pandemie, răspândindu-se în întreaga lume. Cică a provocat 19.654 de decese la nivel mondial, iar în România se crease aceeași panică de acum și toate decesele, mai ales cele ale bolnavilor cronici și vârstnicilor erau raportat ce fiind cauzate de virusul AH1N1. Până și actorul Toni Tecuceanu (37 de ani) de la Cronica Cârcotașilor a fost declarat pe 5 ianuarie 2010 ca decedat de gripă porcină, deși cauza morții a fost alta. În România s-a spus că au fost 122 de decese cauzate de gripa porcină în perioada noiembrie 2009-aprilie 2010.

Același fenomen se întâmplă acum în Italia cu virsul COVID-19: toate decesele bolnavilor cronici și ale oamenilor în vîrstă sunt raportate ca fiind cauzate de coronavirus! Scopul mistificării? Vă las să vă gândiți singuri care ar fi, destul că vă manipulează alții la greu…

                                                                                               Marius Albin MARINESCU

2 Comments

 1. Individa de la FMI a spus, cu subiect si predicat, ca pensionarii traiesc prea mult si afecteaza economia mondiala…
  La putin timp a aparut COVID-19 care omoara pensionari, pensionari de boala si bolnavii cu boli cronice…
  Coincidenta?
  Eu, de 16 ani nu mai cred in coincidente. Voi?

 2. gigimutu

  un singur lucru nu am aflat din articol,

  cine a pus pe piata virusul asta, coronavirusul, ca sigur si asta e un rezultat al marilor ” oameni de stiinta ”, cercetatori care pentru un teanc de verzisori isi vind sufletul diavolului!
  ca sa stim si noi pe cine tre sa stringem de git!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.