Puncte de vedere

Cred că sîntem din lac în puț

  Am citit articolul d-lui Ion Spânu Jale mare la revocare, procurorii DNA abia au scăpat să nu fie îngropați […]

 

Am citit articolul d-lui Ion Spânu Jale mare la revocare, procurorii DNA abia au scăpat să nu fie îngropați împreună cu faraoanca Kovesi!, și mai ales am vazut fotografia de sub titlu. De fapt, de aici, de la acea fotografie, am început acest articol, deși nu mă simțeam încă refăcut.

În primul rînd, îl felicit pe Klaus Iohannis. Gîndindu-se la interesul lui, a făcut pentru prima dată un lucru bun în interesul României. Klaus Iohannis, amenințat cu anunțata intenție a PSD-ALDE de a discuta luni hotărîrea suspendării sale în vederea demiterii (absolut justificată) și-a dat seama că de data asta este groasă, și atunci a sacrificat-o pe Codruța.

Într-adevăr, în parlament, PSD-ALDE, plus UDMR, plus nefastul grup al celorlalte minorități naționale ar fi votat suspendarea lui Iohannis.

Ia gîndiți-vă ce ar fi însemnat asta, nu pentru Iohannis ci pentru România. Ar fi însemnat că la Cotroceni s-ar fi instalat ca președinte interimar Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, cu doi președinți de cameră din gașca mafiotă PSD-ALDE și cu o majoritate care le permite să treacă cu șenilele peste interesele României (parlament în care foștii ingineri Eugen Nicolicea – deputat neîncetat din anul 1992 pînă azi, și despre care aflăm că a doua facultate absolvită de Eugen Nicolicea este Dreptul de la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învățământ la Distanță”, dar nu se spune cînd, și Florin Iordache – deputat neîncetat din anul 2000 și vezi https://romanialibera.ro/special/dezvaluiri/ministrul-justitiei–doctor-la-o-fabrica-de-diplome-din-republica-moldova–de-ce-si-a-luat-florin-iordache-doctoratul–la-chisinau modifică în interesul mafiei proiectele de lege trimise de Tudorel Toader) și cu un guvern condus de Vasilica din care, printre alții, fac parte ca ministru al apărării naționale Mihai Viorel Fifor, specialist în literatura română, ca ministru de interne Carmen Daniela Dan, fostă secretară de școală în Teleorman, ca ministru al muncii și justiției sociale Lia Olguța Vasilescu, fostă jurnalistă. Ca de obicei, serviciile secrete s-ar fi pus în slujba lor.

Cine l-a sfătuit pe Iohannis să se lepede de Codruța, a făcut bine – altfel, Iohannis ar fi fost suspendat, iar Tăriceanu oricum ar fi demis-o.

La despărțire, Codruța și-a prezentat bilanțul. Din articolul d-lui Ion Spânu aflu că din acest bilanț fac parte 68 de demnitari trimiși în judecată, dintre care 37 au fost condamnați definitiv. Nu se spune care este situația celorlalți. Nu știu dacă s-a pomenit numărul achitaților definitiv. Nu știu dacă a pomenit cîți bani s-au recuperat efectiv din sumele cu care aceștia au fost mituiți sau pe care aceștia le-au jefuit de la stat. În pofida opiniei manifestanților pro-Kovesi, eu spun din din nou că promovarea ei a însemnat favorizarea marii corupții, în primul rînd cea euro-atlantică.

Din articolul d-lui Ion Spânu, aflu că interimara la conducerea DNA, Anca Jurma, este fiica fostului procuror general Nicolae Cochinescu. Am rămas surprins întrucît au fost cîțiva ani buni în care am fost coleg de servici cu Viorica (soția lui Nicolae Cochinescu), o femeie de bun simț și la locul ei, despre care habar nu aveam că are o fiică (adevărul este că aceasta nu a venit niciodată cu noi la șprițurile cel puțin săptămînale, unde puteam să aflăm mult mai multe despre familiile colegilor).

Ca o chestie de can-can, acum cîțiva ani am aflat că o rezervă dintr-un azil de bătrîni, era împărțită de doi foști procurori generali (amîndoi numiți de Iliescu), respectiv Vasile (Lică) Manea Drăgulin (Dumnezeu să îi ierte multele păcate, dacă așa va considera El că trebuie) și Nicolae Cochinescu.

Și acum, ajung la fotografia de sub titlu. Privind în spatele Codruței, mi se pare că văd că la DNA sînt mai multe femei decît bărbați.

Precizez de la bun început că încă mai sînt în țară (dar și în vestul Europei) destule femei care pot jura că nu sînt misogin. Dar nefiind de felul meu pollitically correct, eu spun adevărul. Sînt meserii pe care femeile nu le pot face, unele sînt recunoscute și lăsate doar în spinarea bărbaților (mineri în subteran, hamali în gară, docheri în port, gropari, ambulanțieri la morgă care să adune din boscheți bucăți de cadavre intrate în putrefacție, etc.), dar și altele care ni se impun, în mod mincinos, că pot fi făcute de femei. Ca să fiu convins de egalitatea femeilor cu bărbații, vreau să văd femei care acceptă aceste ocupații, care UE nu ne obligă să le oferim femeilor.

Ani de zile am mîncat anchetă pe pîine, așa că știu mai bine decît oricine ce vorbesc. Au fost, în procuratură, femei competente (nu multe!), dar toate în domeniul judiciar (adică puneau concluzii în instanță), nu în domeniul anchetei.

În această materie, a anchetei, îmi amintesc de doamna avocat Kahane (nu îi mai țin minte prenumele și nici nu îi pomenesc originea ca să nu fiu acuzat de antisemitism). Era o doamnă foarte finuță, care în anii 50 era procuroare și care, cu mînuțele ei mici și finuțe, troznea cît putea peste ochi, peste față și peste gură pe „dușmanii poporului”.

Am mai cunoscut și alte femei procuror care s-au ocupat de anchetă, dar nu am nici o vorbă bună despre ele, chiar dacă altminteri erau inteligente.

Așa cum bărbații nu pot să alăpteze copiii, tot așa nici femeile nu au aptitudinile necesare date de Dumnezeu pentru anchetă (sa miroși” vinovatul, să faci planul de anchetă, să întinzi capcane, să joci teatru – altul decît cel jucat de neveste în fața soțului, să culegi, să interpretezi, să analizezi și să sintetizezi informațiile, etc.).

Repet pentru a multa oară. Dumnezeu a hărăzit femeii un rol extrem de important (pe care femeile de azi l-au uitat) și anume să aducă pe lume copii, să îi crească și să îi educe cum trebuie. Pe plan profesional, au abilități pe care bărbații nu le au sau le au mai puțin, au sensibilitate, au migală, locul lor este în educație, în sănătate, în artă, în cultură. Pentru numele lui Dumnezeu, mărginiți-vă la domeniile pentru care ați fost hărăzite, nu vă doriți să fiți prim-ministrese, ministrese de război, ministrese ale poliției, procuroare. Așa ceva nu vrea decît satana și mîna sa dreaptă, UE!

O nouă femeie în fruntea DNA înseamnă un nou eșec în lupta împotriva corupției – luptă pe care de fapt nu o vor nici autoritățile din România, nici UE, nici SUA.

                                                                                                    Dan Cristian IONESCU

4 Comments

 1. Arhanghel

  Autorule, îți scapă respectarea Constituției pe fondul pierderii consilierei prezidențiale constituționaliste, trimisă la șantajat un judecător CCR.
  Este unanim acceptat că alianța de la guvernare nu a câștigat puterea, așa cum a fost lămurită încă de la bun început de mărețul tău case din meditații și venituri din chirii, nereturnate. Hărțuiți și abuzați, membrii mafiei ALDE-PSD, cum o numești tu, au reușit cumva să zboare două jeguri securiste, Coldea și Kovesi, asta în timp ce alte jeguri securiste, Ungureanu și Maior, s-au pierdut pe drum.

  Procurorii din cadrul DNA au ajuns acolo prin concurs? M-am opus eu ca procurorii din DNA să aibă experiență? Au reușit procurorii DNA să stopeze jaful din România? Deci, ce anume a salvat Iohannis?

  Bă, leagă naibii informațiile pe care le ai, urmărește realitatea cotidiană și nu ne mai jigni inteligența!

  • Dan Cristian Ionescu

   Nu am cum sa jignesc ceva ce la unii este inexistent.

 2. IQ100

  1.Din NWO face parte și promovarea femeii acolo unde nu ii este locul, tot pt a șterge diferența de “gen”, pt bulibaseala totala a indivizilor. Bonus: omul nepotrivit la locul nepotrivit va strica lucrurile în mod sincer, natural.
  2.Anumite babaciuni menopauziste chiar sunt rele și foarte eficiente în răutatea lor. Mădălina Alldark, Hitlerica Clismalis, Mojica Maibei sau Demonica Macrou sunt exemplele cele mai cunoscute. Deși nici hienele mai mici, precum Vivandiera europeana, sau Lituanca Balenis, țin și ele aproape sa muște de cor România tot mai mica.

 3. IQ100

  Sorry pt ultima fraza. Sunt pe mobil și nu am vederea de ansamblu, dar ați prins ideea: “Nici cu alea nu mi – e rușine ” sau “și alea țin aproape.. etc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *