Cadran international

Credincioșii ortodocși protestează împotriva drapelelor LGBT arborate la ambasadele SUA și Marii Britanii din Moscova

  În ciuda poziției administrației Trump împotriva drapelelor LGBT pe stâlpii de pavilion ai ambasadei și în ciuda unei legi […]

 

În ciuda poziției administrației Trump împotriva drapelelor LGBT pe stâlpii de pavilion ai ambasadei și în ciuda unei legi rusești care interzice propaganda LGBT care poate sau va fi văzută de copii, ambasada SUA la Moscova a decis să arboreze steagul curcubeului LGBT pe clădirea sa joia trecută, în onoare mișcării LGBT.

Ambasada Marii Britanii la Moscova a făcut aceeași mișcare două zile mai târziu, cu doar câteva zile înainte ca rușii să voteze o serie de amendamente constituționale, inclusiv pentru a defini în mod constituțional căsătoria ca fiind doar între un bărbat și o femeie.

Astăzi, Ambasada SUA în Rusia onorează Drapelul Mândriei LGBT în cadrul sărbătorii #PrideFlagDay … Drepturile LGBTI sunt drepturile omului. Drepturile omului sunt universale. Mândria este concepută pentru a sublinia că toată lumea merită să trăiască o viață liberă de ură, prejudecăți și persecuție. ”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a ambasadei, începând cu 25 iunie.

Reprezentanții ambasadei britanice au postat pe 27 iunie un mesaj similar pe contul lor Telegram. Acțiunile lor nu au fost primite pozitiv în societatea rusă.

Mișcarea ortodoxă „Patruzeci de Ani” a ținut duminică pichete la ambasadele respective sub sloganul „Rusia are propriile valori”, participanții ținând o icoană a tuturor sfinților care s-au arătat în țara rusă, conform RIA-Novosti .

Mișcarea celor patruzeci de ani a legat această acțiune a celor doi reprezentanți diplomatici de faptul că votul popular asupra amendamentelor la Constituția rusă a început în aceste zile, unul dintre acestea definind căsătoria ca uniune între un bărbat și o femeie, ceea ce contrazice conceptul de politică de stat din SUA și Marea Britanie de promovare a valorilor LGBT în lume.”, au declarat reprezentanții mișcării.

De asemenea, activiștii ortodocși au remarcat că steagurile au fost atârnate cu încălcarea legii ruse. „Acest lucru este ilegal și arată lipsa de respect pentru legile țării gazdă de către diplomații americani și britanici.”, au spus aceștia.

Deputatul de stat Vitaly Milonov a cerut în mod special procurorului general Igor Krasnov să verifice incidentele pentru încălcarea dreptului rus.

Patriarhia Moscovei și-a exprimat aprobarea protestelor, menționând că demonstrarea unor astfel de simboluri este „lipsită de respect față de viziunea asupra lumii a multor cetățeni ruși”.

Împărtășim preocupările comunității ortodoxe, care s-au opus afișării simbolurilor legate de minoritățile sexuale la ambasadele Statelor Unite și ale Marii Britanii. Credem că fiecare țară are dreptul la inviolabilitatea valorilor sale, inclusiv a celor legate de căsătorie și familie.”, a declarat luni pentru RIA-Novosti Vakhtang Kipshidze, șeful adjunct al Departamentului Sinodal pentru Relațiile dintre Biserică și Societate și Media.

Afișarea unor astfel de simboluri face parte dintr-o agendă politică care duce la discriminarea împotriva oamenilor cu credințe tradiționale ortodoxe, a mai menționat el.

Între timp, purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov, a menționat că Ministerul Afacerilor Externe analizează situația.

Sursa: https://orthochristian.com/132247.html

4 Comments

 1. fanariotul

  Din asta se vede ca Departamentul de Stat nu e sub controlul administratiei Trump.Una zice Trump ,alta fumeaza Pompeo.In colonia Romanica au avut nevoie de 4 ani sa schimbe pe Klemm cu Zuckerman,Adica un neomarxist cu altul

 2. cornelius

  Din fericire, in anul acesta bantuit de Covid-19, pandemie mai putin periculoasa decat intentiile celor uniti sub sloganul “devianti (sexuali) din toate tarile, uniti-va”, mareata manifestatie nu a mai avut loc. Ultima posibilitate ca sa faca se se vorbeasca de ei a fost aceasta lamentbila spanzurare a drapeluiui policrom sub inaltul patronaj al stelelor americane.
  Daca, aparent, figura le-a reusit la Moscova, starnind indignarile firesti ai crestinilor rusi, acelas lucru nu s-a putut petrece la Ierusalim unde au arborat un sexi-drapel pe gardul ambasadei. Pretextand ca aceasta actiune nu este autorizata, Primaria evreeasca a orasului a demontat in timp record carpa policroma si a protestat vehement. Se vede treaba ca Departamentu de Stat este inca plin cu simparicii “democrati”.
  Si asta pana cand QAnon va triumfa!
  In acest timp la Moscova, Dl Putin a adus anumite modificand constitutia, introducand-l pe Dumnezeu in interiorul ei si adaugand un articol care precizeaza ca familia rusa este compusa dint-un BARBAT si o FEMEIE!

 3. CD

  Rusii au scos un bank referitor la situatie, ca Ambasada LGBT+ a pus steagul SUA langa steagul ei in Moskova.
  Priviti poza de mai sus si vedeti ca rusii au dreptate, cele doua steaguri sunt alaturi, unul teapan si altul ca se falfaie.
  Faptul ca au pus la Moskova un ambasador idiot denota ca americanii nu mai cred ca pot face ceva ca sa influenteze politica ruseasca, asa cum au incercat in trecut si le-a reusit cu Gorbaciov si Ieltin.

 4. Stefan Lupu

  Către redactorii articolelor: vă rog să fiți mai atenți la greșeli – omisiuni, erori care pot induce alte înțelesuri și altele asemenea!… Știu, errare humanum est, dar nu dați ocazia de a răstălmăci!… Mulțumesc! Viață lungă pentru justitiarul.ro!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *