Atitudini

Cristian Tudor Popescu i-a insultat pe credincioșii ortodocși și pe patriarhul României

  Într-un articol recent, intitulat „Satană în sutană”, publicat pe Republica, Cristian Tudor Popescu îl compară pe liderul ortodoxiei române, Patriarhul […]

 

Într-un articol recent, intitulat „Satană în sutană”, publicat pe Republica, Cristian Tudor Popescu îl compară pe liderul ortodoxiei române, Patriarhul Daniel, cu preoţii din Teba şi îi acuză pe ierarhii BOR că „i-au cântat în strună lui Ceauşescu până în ultima clipă”.

Controversatul jurnalist Cristian Tudor Popescu i-a insultat de-a valma pe Patriarhul Daniel și pe credincioșii ortodocși.

Iată câteva pasaje șocante din textul scris de CTP, care au stârnit revolta multor români : „IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie.”

Insultele abundă în întreg textul lui Popescu, acesta numind printre altele la clerul ortodox „Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române” care „a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism”.

„Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor.”… și așa mai departe.

Cristian Tudor Popescu nu s-a oprit aici , el trecând la insultarea în masă a credincioșilor ortodocși: „Se duce omul unde sta acolo hoitul ăla în plexiglas și vin oamenii și se duc acolo, își scot masca, ling plexiglasul și iși pun masca la loc.”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a reacționat joi vehement la criticile din spațiul public la adresa Patriarhului Daniel, după ce Preafericitul a relatat cum, în 1989, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale Sf. Dimitrie, iar după numai câteva luni, regimul ceaușist a căzut. Oficialul BOR denunță „zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”.

Bănescu face referire, fără a-l nominaliza, la Cristian Tudor Popescu, cu trimitere şi la „Adevărul”, publicaţia pe care acesta a condus-o în anii 90.

Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se iţesc capetele pleşuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant?

Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv «goldporaţie» (termen folosit de CTP – nr.), la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat «Înalt Preafericitul», zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale «adevărului» pe protestarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză «jurnalistică».

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede.

Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de «bâlciul deșertăciunilor» în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim.

Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes.”, a transmis Vasile Bănescu, într-o declaratie.

– Nu puișor, nu e Baba Cloanța! Este un Bau-Bau cu care îl sperie tanti Prelipceanu pe soțul ei ca să pape tot rahatul servit la DIGI TV. (Foto și text „Justițiarul”)

La rândul său, un fost coleg de liceu al jurnalistului a scris că „CTP s-a născut în imposibilitatea de a fi castrat”

Faptul că Adrian Severin a fost coleg de liceu cu Cristian Tudor Popescu – este mai puțin cunoscut decât acela că același înalt demnitar a întocmit, într-un moment critic, o listă cu șefi de ziare angrenați în acțiunile unor servicii secrete ale altor state.

Severin îl caracterizează dur pe fostul său coleg de școală: „Din câte știu eu, boul este un taur castrat.”, scrie Severin într-un comentariu la o postare a lui Mirel Curea despre… același CTP, în care îl numește „BOU, nu Vită”.

Severin spune că… „Se pare că CTP s-a născut, printr-un capriciu al naturii, în imposibilitatea intelectuală de a fi castrat.”

Ei bine, explică Severin, „De aici ura împotriva lui Dumnezeu, vinovat de a nu-l fi dăruit cu aptitudinea ca măcar într-o cutie de chibrituri să își păstreze fala.”

„Singurul său moment de glorie, când Dumnezeu i-a pus mâna în viitoarea chelie, a fost acela de a fi copil de mingii la niște meciuri din Cupa Davis, prin anii când era, nu «crucișătorul» presei românești laureat de «servicii» , cot la cot cu falsul său admirator Băsescu-Petrov, ci un biet elev de liceu disprețuit de colegi.”, scrie Severin, într-un articol reprodus aici

                                                                                          CER ȘI PĂMÂNT ROMÂNESC

Citiți și:

Cristian Tudor Popescu (CTP) – un exhibiționist limbut!

„Cvadruplu tulup” conjugal cu Cristian Tudor Popescu

Oximoronul săptămânii: Inteligența simptomatică a hăului din țeastă

Jurnal de ospiciu: Pleșuvul vultur hoitar

Războiul „(în)crucișătorilor”

Vietăți (și mai) dezgustătoare: astăzi, Cristian Tudor Popescu

Sorin Ovidiu Vîntu despre  Cristian Tudor Popescu: „primată care își folosește propriile-i fecale aruncându-le în cei care o hrănesc”

„Crucișătorul” Cristian Tudor Popescu (I)

„Crucișătorul” Cristian Tudor Popescu (II)

Din ciclul „Cămașa de forță”: Cristian Tudor Popescu se ia la trântă cu Dumnezeu

STUDIU DE CAZ: cristian tudor popescu și sindromul isteriei în fața perfecțiunii

Cristian Tudor Popescu, epava „crucişătorului presei româneşti”

Două lichele: Bogdan Chirieac și Cristian Tudor Popescu

 

 

6 Comments

 1. Laura

  CTP lucreaza pentru SATANE globaliste ale bancherilor. El are nevoie de VACCIN CU NANO particule ca venereaza acesti bancheri care investesc in asemenea tehnologie, bancheri care detin complexul militar industrial unde asemenea experimente sunt la ordinea zilei. CTPule ia botnita si vaccinul cu nano exact in testicule , ca tu esti pro globalism.

 2. Dan

  diversiunea SECURISTA a reușit: patriarhul PLANDEMIEI apobă închiderea bisericilor de Paște, aprobă botnița și distanțarea „sociala” în biserică, face reclamă la plandemie, aprobă umilirea pelerinilor și distrugerea României, și brusc, când toată lumea e scârbită si lămurită, el devine (în presă) mare „erou” / „victima” / „martir” …

 3. Cristian Tudor Popescu e ruda generalului de securitate Iulian Vlad…cel care a participat activ la demonizarea romanilor, torturi, puscarii si canal. Ce sticleti sa lase in urma decat unul care sa ii duca vrerea mai departe. Fiul lui Iulian Vlad l-a consiliat pe Dragnea pana l-a ingropat…Despre ce evolutie romaneasca mai vorbim?!

 4. kali13

  Mai terminati odata cu ”Controversatul jurnalist” , ăsta e o biată lighioană spurcată

 5. D

  Da ma, e adevarat ca omul asta uraste biserica, e adevarat ca e o lighioana, dar spune adevarul pe care altii nu-l spun… in biserica chiar a fost turnatorie la securitate, chiar n-a spus nimic impotriva comunistilor ci s-au aliat cu ea. Mai devreme sau mai tarziu trebuiau spuse astea in fata unor oameni din fruntea BOR care acum se pleaca satanistului din Vatican si altora ca el, trebuia sa le aminteasca Dumnezeu ca nu sunt curati si sa ia aminte sa se faca verticali in misiunea pe care o au. Dumnezeu a ingaduit asta ca o lectie pentru oamenii din BOR care au tradat si tradeaza in continuare pe Dumnezeu si pe oameni. Mi se pare gresita atitudinea cu care s-a raspuns… cum ar putea sa raspunda oamenii acestia firesti daca nu acuzand partea care acuza, de grosolanie, de prostie si asa mai departe? S-au indepartat de la ce era important si au ajuns la a murdari pe celalalt. Unui gunoi nu-i raspunde tot cu gunoi ca nu se va vedea de el, raspunde-i cu delicatete ca sa se rusineze!… Iar daca esti cu musca pe caciula, oare care ar fi atitudinea pe care ar fi trebuit sa o ai?

  • Tudor

   „2. Taina Spovedaniei n-a fost încălcată în România și acest lucru l-a confirmat CNSAS. Dar cred că s-a încălcat, o dată, Taina Creștinării, atunci când tenismanul farfuriot C.T. Popescu n-a fost botezat cu toată apa care spală păcatul strămoșesc. Au completat preoții cu niște lichid de parbriz (din ăla cu clăbuci), menit să curețe viitoarele insanități ale lui Popescu. Și viitoarea chelie panoramică.”

   https://www.national.ro/razvan-ioan-boanchis/c-t-popescu-carausul-de-flamura-al-neoutecistilor-700737.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *