Observator

Cristina Tarcea, președinta ÎCCJ, l-a descris pe Iohannis în cuvântarea de la bilanțul Parchetului General, dar nu s-a prins nimeni!

  Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fragment din cuvântarea de la bilanțul Parchetului General: „Am avut […]

 

Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fragment din cuvântarea de la bilanțul Parchetului General: „Am avut un vis urât, ce e drept, un vis în care m-am întâlnit cu impostorul. El nu se numea aşa în visul meu, se numea reformatorul. Prin urmare, am hotărât să vă împărtăşesc ce este în visul meu impostorul sau reformatorul, cum doriţi să îl numiţi. El este cel care ştie că, dacă ar fi urmat regulile, nu i s-ar fi cuvenit niciodată bunurile, privilegiile şi poziţia de care se bucură. El se uită în ochii tăi când este vorba despre bunuri, privilegii şi poziţii, ca şi cum ar fi urmat regulile, dar nu îndrăzneşte să te privească drept în faţă atunci când, profitând de bunuri, privilegii şi poziţie, te calcă în picioare pentru că tu ai avut îndrăzneala să respecţi regulile.

Impostorul urăşte sincer oamenii corecţi pentru că ei sunt oglinda în care îşi vede propria goliciune, aceea spirituală şi de caracter. În schimb, el acuză, de regulă cu fapte reprobabile pe care le-a făcut el. El ticălos, nu e nimic şi tu esti ticălos, pentru că nu se poate să fii altfel, e inadmisibil să fii altfel. Ce era impostorul din visul meu? Era cel care luptă pentru dreptate, pentru dreptatea lui, crezând întotdeauna că dreptatea lui este dreptatea socială. El nu o să-şi plece niciodată privirea asupra celui călcat în picioare în numele luptei pentru dreptatea lui chiar dacă cel călcat în picioare nu este doar un om, ci poate un sistem sau poate chiar mai mult decât un sistem.

Să te ferească Dumnezeu să ajungă impostorul într-o poziţie importantă, nimeni, nici tu, nu a făcut niciodată nimic, nu s-a întâmplat nimic până nu a marcat el locul şi timpul. Şi totul începe de atunci, de la momentul el. Impostorul solitar în visul meu nu ar fi fost chiar atât de periculos dacă nu ar fi purtat în el vocaţia impostorului păianjen, acela care îşi ţese din timp pânza de mătase, în care îşi depune cu mare grijă ouăle din care vor ecloza la momentul potrivit figurii identice.”

Vizionați discursul: https://www.facebook.com/punctul.culminant.victor.ciutacu/videos/395568040994946/

2 Comments

 1. ^^

  Sa ma bata mama, ce pilda a tinut.. Intr-adevar, Iohannis se incadreaza, doar ca e amuzanta partea cu “sistemul”. Ce i-o fi venit coanei Tarcea sa tina asa discurs?

  • Godzila Lascu

   Justiţiarul face mişto de Klaun.
   Femeia ceia se referea la Tudorel . Ce să-i vină ? Nu e cu boii acasă. Şi asta e la ICCJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *