Atitudini

Criza „pompierilor atomici” din PNL

  Agitat ca un buric al pămîntului vîrît în politică, Rareș Bogdan nu pierde nici un prilej pentru a mai […]

 

Agitat ca un buric al pămîntului vîrît în politică, Rareș Bogdan nu pierde nici un prilej pentru a mai lansa cîte un panseu de Bulă. Amenință, laudă, promite, hămăie cu vocea sa pițigăiată, într-o limbă română sugrumată de lanțurile gramaticii și se vrea băgat în seamă.

La Slujba Laudei Liberale de duminică, Buricul Pămîntului a chemat Partidul Național Liberal la rugăciune. „Să vă rugați pentru sănătatea lui Ludovic Orban.”, a zis el, ca și cum obraji supți și fața căzută a premierului ar trăda probleme serioase de sănătate. Dacă îi chema să se roage pentru mintea lui Ludovic Orban am fi înțeles! Omul chiar are nevoie! Criza de idei trădează o criză de gîndire a liberalilor și lungă ca un tren de marfă. Ea poate fi observată și în ce-i privește pe ceilalți, inclusiv pe Rareș Bogdan. Să-l numești pe primul ministru un „Pompier atomic” este ca și cum ai zice „Eu, Bulă sunt vocea Sasului Divin!

Rareș Bogdan: „Nu știu cât de bine v-ați fi simțit, dacă făceam emisiuni. Nu mulți, vreo 3-4 dintre dumneavoastră. Orban e un pompier atomic și comunică și pentru dumneavostră.” Ce vrea să spună Buricul Atomic despre Pompierul atomic? Că este de rîsul lumii ca și personajul mexican al lui Miguel Delgado? Nu cred că Rareș Bogdan știe ceva despre dimensiunea comică a Pompierului atomic, filmul mexican al lui M. Delgado, după cum nici Klaus Iohannis nu s-a găndit la o comedie cînd s-a umflat în pene și s-a botezat singur „un fel de pompier atomic”.

„Pompierul atomic” o comedie mexicană de doi bani, la fel ca plăvanul alogen care-și arogă titlul respectiv. (Foto și text „Justițiarul”)

Pentru Iohannis, Orban și Rareș Bogdan, personajul caraghios din filmul lui Miguel Delgado este un erou. Altfel spus, Klaus Iohannis nu s-ar fi botezat singur ca fiind „un fel de «Pompier atomic» care a prevenit prăbuşirea României”.

De ce i-aș lua pe cei trei politicieni ca fiind altceva decît niște Pompieri atomici, mai ales că această denumire (poreclă) și-o asumă singuri? Mai mult, ea i s-ar potrivi de minune și lui Florin Cîțu, și lui Ion Ștefan, și lui Victor Costache, chiar și în variantele feminine ale miniștrilor Raluca Turcan și Violeta Alexandru (Bau). Cultura lor a ajuns pînă la comedia respectivă și toată țara este raportată numai la ea. De Caragiale fug ca de dracu, iar de personajele lui Shakespeare se tem pentru că le zgîlțîie frica!

Ce a vrut să spună Klaus Iohannis botezîndu-se singur „Pompier atomic”? Dar Ludovic Orban?

„Închei prin a vă spune, intrăm într-o perioadă tulbure, haide să fim cinstiți, cu 21% în Parlamentul României și cu o susținere eterogenă, care este asigurată de mai multe grupuri politice, cărora celor mai mulți le mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-au dat, dar în multe situații gândesc altfel decât noi, sunt încă prizonieri ai unor altor concepte de dezvoltare a României. Cu 22% este foarte greu să guvernezi România”, a spus premierul Ludovic Orban.

O spun limpede, nu știu ce se va întâmpla în Parlament, dar vă zic clar, nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament, care nu are nicio legătură cu interesul României”, a completat el.

Nu îmi este teamă de ei și, indiferent, ce se va întâmpla în următoarea perioadă, noi avem un singur lucru de făcut, să răspundem așteptărilor românilor, să ne ducem către fiecare român, să le arătăm visul nostru, credința noastră și puterea de a le realiza, să reușim în toate alegerile care vor urma, indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, cu alegeri directe, cu alegeri indirecte, că o să fie parlamentare la termen sau anticipate, să câștigăm alegerile, pentru că doar astfel România poate să ajungă la realitatea pe care o visez eu și o visați fiecare dintre voi”.

După mintea lor, România arde sau se dărîmă și ei ca niște pompieri sîrguincioși, devotați și meseriași opresc prăbușirea României.

Să ne înțelegem! Datele economice ale României, la instalarea PNL, oricît le tot bombăne Florin Cîțu (un pompier atomic și la Finanțe) nu erau așa catastrofale. Dimpotrivă! Cu toate trompetele date la volum asurzitor, liberalii au imaginat și apoi au anunțat un dezastru, un incendiu național, pe care tot ei, în frunte cu Klaus Iohannis și Ludovic Orban, l-au domolit și l-au stins.

Îmi pare rău că trebuie să contrez această famfaronadă politică, dar toată strategia liberalilor, cu președinte cu tot, s-a redus la urlete și acuzații nebune, fără să lase loc nici unei propuneri serioase. Mi-am imaginat că se tem că ideile lor de modernizare a țării stau pitite pe undeva și vor fi scoase la iveală după preluarea puterii.

Nici vorbă! Gîndirea politică a liberalilor s-a zvîrcolit în aceleași limite cu ale președintelui. Moarte PSD, urmașii comuniștilor, desprinderea de UE și căratul țării la ruși și alte asemnea cretinătăți menite a speria populația au prins rădăcini pe multe creiere lustruite. În trei luni, am aflat că trupa aceasta nu are nici un plan și nici o idee. Împroașcă venin peste adversari și își face cu tupeu afacerile.

De doi ani, trombonul liberal fredonează același cîntec. Și vocea președintelui ronțăie aceleași propoziții acre, de salvator al neamului. Ceea ce nu este!

Ar fi o netrebnicie să ne imaginăm că peste noapte, după trei luni de prestații ridicole și incoerente, Ludovic Orban ar putea spune altceva decît a spus la această Cădelnițare Național Liberală de duminică!

Știți ce cred ei? Că numai 22% dintre parlamentari sunt pentru România normală. Restul sunt niște idioți care nu știu pentru ce luptă! Numai el este un devotat pentru interesele țării, numai el luptă și crede (fără sa judece) în România normală, pe zi ce trece mai anormală decît alaltăieri. Ceilalți, crede el, sunt niște nemernici, niște trădători, niște inutile hiene politice și niște ne-români!

O spun limpede, nu știu ce se va întâmpla în Parlament, dar vă zic clar, nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament, care nu are nicio legătură cu interesul României.Acest caraghios „pompier atomic” a hotărît, împreună cu Klaus Iohannis și cu Buriucul pămîntului de Rareș Bogdan, că majoritatea parlamentară nu are nici o legătură cu țara. Că este dușmănoasă, rea și coruptă, în vreme ce toată avuția lor și a liberalilor, case și conturi, fabrici și proprietăți, funcții și beneficii au venit de la Dumnezeu, nu din învîrteli dubioase. În schimb, Victor Costache și Ion Ștefan, Andrei Baciu și Cristian Bușoi, Rareș Bogdan și Violeta Alexandru sau Andrei Vela și toți dezlînații din PNL sunt inima și creierul României. Unul de ținut la saramură și de arătat și generațiilor viitoare!

„Nu îmi este teamă de ei și, indiferent, ce se va întâmpla în următoarea perioadă, noi avem un singur lucru de făcut, să răspundem așteptărilor românilor, să ne ducem către fiecare român, să le arătăm visul nostru, credința noastră și puterea de a le realiza, să reușim în toate alegerile care vor urma, indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, cu alegeri directe, cu alegeri indirecte, că o să fie parlamentare la termen sau anticipate, să câștigăm alegerile, pentru că doar astfel România poate să ajungă la realitatea pe care o visez eu și o visați fiecare dintre voi.”, a mai spus Orban.

Doamne, iartă-i delirul de om care visează și nu face nimic și se poartă ca un pompier atomic ajuns mare dregător peste o țară care nu înțelege prin ce hîrtoape și pe ce drumeaguri este amăgită!

                                                                                                             Cornel NISTORESCU

 

1 Comment

  1. mototol

    Delir e puțin spus, e deja schizofrenie, ciracii scăpați din grajduri sunt în stare să se uite in reflecția din pisoar și să constate că se uită înapoi la ei salvatorii romaniei, ăștia sunt boi da nu au nici coarne, ce utilitate are astfel de animal? Iauzi, paltonu și mandolina capete pătrate(fără pi) sau cu pi ca și ăștia umblă în cercuri :)), deținătorii salvării naționale, păi voi nu sunteți să dați cu pateu pe pâine fără să vă pice pe jos secăturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.