Colimator

Cronica unor violențe anunțate, „pas cu pas” se respectă scenariul autorilor Iohannis & SRI

  Manipulare grosolană       „Mitingul diasporei”, pretext pentru declanşarea Operaţiunii „Colectiv 2” La această oră, avem deja toate […]

 

Manipulare grosolană

      Mitingul diasporei”, pretext pentru declanşarea Operaţiunii „Colectiv 2”

La această oră, avem deja toate semnele care arată că aşa-zisul „miting al diasporei” a fost de la început o imensă manipulare pentru a ascunde o acţiune mult mai complicată, gîndită în aceleaşi laboratoare ale profesioniştilor. Escaladarea violenţelor a început la ora 16.30, cînd în Piaţa Victoriei erau doar cîteva sute de oameni. Acela a fost semnalul declanşării unei adevărate operaţiuni al cărei scenariu era binecunoscut de forţele oculte aflate în spatele acestui miting, pregătit cu minuţiozitate de cîteva luni.

Între acţiunile de manipulare a opiniei publice, este şi întreţinerea unei strări tensionate în întreaga ţară, astfel încît desfăşurarea evenimentelor să aibă un impact cît mai mare. Astfel, pe tot parcursul serii, postul Digi24 afişa pe ecran numărul de protestatari prezent în marile oraşe. Iată informaţia derulată în buclă despre Craiova: ora 22:06 – „Protestatari – 1.000”.

Cu doar 15 minute înainte, adică la ora 21:51, am realizat o captură de pe webcamera instalată chiar în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, care transmite nonstop imagini din acest loc. Pe imagine se vede foarte clar că prin Piaţa goală sînt doar cîţiva trecători care nu au nici o legătură cu vreun miting (clik pe imagini pentru mărire!):

La această dezinformare evidentă, se adaugă şi celelalte manipulări din zilele precedente, cînd pe reţele de socializare circulau informaţii false despre blocajul din Vama Nădlac, deşi imagininile erau din Beijing! Din fericire, imediat după postarea mincinoasă a lui Matei Mircea, preşedintele „Partidului Violet DD”, a venit demontarea minciunii de către Utică Marian şi astfel toată lumea a aflat că imaginea este din China.

Nici nu este nevoie de vreo analiză sofisticată, căci aveţi mai sus cele două imagini, iar cerculeţele arată că pur şi simplu imaginea a fost luată de pe un site care arată aglomeraţia din vama chinezească şi postată ca şi cum ar fi din Vama Nădlac! Valul acesta continuu de manipulări spune multe despre faptul că „Mitingul diasporei” a fost doar un pretext menit să amplifice o acţiune pe care forţele oculte au pus-o la cale pentru obţinerea unui efect menit să genereze un fel de „Colectiv 2”!

Bomboana pe colivă a pus-o însă chiar preşedintele Klaus Iohannis, cu postarea sa pe Facebook: 

Klaus Iohannis

Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!

Toată lumea a văzut scena îngrozitoare în care doi jandarmi au fost puşi la pămînt de un grup de huligani şi bătuţi într-un mod bestial. Unul dintre ei era o femeie jandarm, aflată acum în spital posibil cu coloana vertebrală ruptă! La numai cîteva minute, a venit şi Comunicatul lui Klaus Iohannis, în care a condamnat „intervenţia brutală a jandarmeriei”!

Toate aceste lucruri nu sînt decît cîteva semne care arată că aşa-zisul miting al diasporei nu a fost decît pretextul unei operaţiuni care nu s-a încheiat, ci abia a început. Cineva se pare că are de dus la capăt un scenariu înfiorător. În aceste condiţii, trebuie să ne amintim ce spusese acum cîteva zile acelaşi Klaus Iohannis la Consiliul Naţional PNL: „Există soluții. Voi sunteți cea mai importantă parte a acestei soluții. PNL este un partid puternic și nu este singur! Nu sunteți singuri! Aveți lângă voi milioane de români, alte partide în opoziție bine intenționate, societatea civilă. Toamna aceasta și anul viitor trebuie să reprezinte revenirea la normalitate în România!”

Se pare că această acţiune descrisă de preşedintele României deja a început odată cu „mitingul diasporei”, în care au fost atraşi mulţi oameni de bună credinţă pentru a fi folosiţi ca masă de manevră, în timp ce huliganii îşi făceau treaba de care ceilalţi nu aveau habar!

Mare atenţie la ce se va întîmpla în zilele următoare!

                                                                                                               Ion SPÂNU

Sursa: COTIDIANUL

Nota redacției „Justițiarul”: Nu a fost o surpriză evoluția evenimentelor de la mitingul din 10 august. Violențele fuseseră aunțate anterior pe paginile de Facebook ale celor care pregătiseră protestele și se ocupau cu mobilizarea paticipanților. Era clar că așa se va întâmpla, mai ales după ce asociația care solicitase de la Primăria Capitalei autorizarea mitingului a anunțat că renunță, deși primise aprobarea, tocmai ca să nu existe organizatori responsabili pentru violențele ce urmau să aibă loc!

Când erau doar o sută de „protestatari” în piață, am asistat la „uvertură”: prima tentativă violentă de spargere a cordonului jandarmilor, mai mult pentru „încălzire” și testarea reacției celor în uniforme. Culmea este că a fost o încăierare între jandarmi și sereiștii deghizați în „diasporezi” supărați, adică un fel de înfruntare fratricidă, imposibilă pe vremea lui Ceaușescu: trupele de Securitate (jandarmii) contra Securității „civile” (serviciul secret, devenit ulterior SRI)!

O actriță execrabilă, deși s-a căznit să respecte scenariul, a fost femeia în căruciorul cu rotile, știut fiind că persoanele cu dizabilități impresionează lesne românii, mai ales în situația extremă în care o astfel de persoană ar fi agresată fizic de cineva și cu efect însutit garantat dacă agresorii ar fi fost jandarmii cei fioroși! Intuisem că va urma un recital actoricesc de când femeia s-a oferit să adune de pe jos peturile aruncate de manifestanți înspre jandarmi, împreună cu însoțitorul ei. Aflați în spatele cordonului jandarmilor, aceștia aveau vizibilitate maximă, fiind și urmăriți insistent de cameramanii televiziunilor de casă ale SRI-ului.

Cei doi au jucat însă prost scena, însoțitorul aruncându-se la pământ, urmat fiind de femeia invalidă care s-a aruncat teatral peste el. Ulterior, aceasta a mințit cu un tupeu grosier, afirmând că jandarmii i-au răsturnat căruciorul. Nu a fost așa, jandarmii nu au atins-o pe ea și nici căruciorul! Am văzut scena de cel puțin cinci ori.

Până și faptul că presa străină s-a bulucit în număr foarte mare la acest miting, așa-zis „al diasporei”, ca „să vadă Europa dictatura pesedistă care reprimă nemilos poporul revoltat”, a fost un semnal clar că protestele vor degenera special pentru a crea „emoția lui Iohannis”, conform propriilor declarații ale acestuia privind vulnerabilitatea populației la „emoții”. Reacția oamenilor ieșiți masiv în stradă, declanșată de starea emoțională, a fost folosită cu succes după tragedia de la „Colectiv” de Klaus Werner Iohannis pentru ca acesta să-și instaleze „guvernul meu”.

                                                                                  Marius Albin MARINESCU

1 Comment

  1. D-ne ajuta!

    Poate ceva bun. Cantecul de lebada al lui Clem si si altora sa speram.. Sunt disperati, prost pregatiti si ptr lozinci nu gasesc adjectiv.. De Postul Sf. Maria. In timp ce polonezii isi permit sa anunte ca primesc refugiati crestini !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *