Abuzuri

Cronici contemporane (I)

               CRONICA UNEI EXECUȚII PUBLICE Luni, 20 mai 2019.  La  Înalta Curte de Casație și […]

 

             CRONICA UNEI EXECUȚII PUBLICE

Luni, 20 mai 2019.  La  Înalta Curte de Casație și Justiție are loc ultimul termen în dosarul liderului pesedist Liviu Dragnea. Afară, în stradă, grupările pro și contra zbiară ca niște căpiați. Repet de câteva ori în fața completului de judecată, premonitoriu, numele lui Mencius.  Verdictul  se amână, cum altfel?, la 27 mai 2019, după alegeri. În aceeași  zi, instanța se va pronunța și în cauza peneliștilor George Scutaru și Dan Motreanu. Pe amurgite,  la Rahova, este adus din țările calde și Radu Mazăre. Simbolul stângii hrăpărețe, în opinia multora. Electoratul haștagist avea nevoie de un șoc emoțional, statul iohannist lucrează cu aprindere  pentru… întreprinderea transnațională.

Vineri, 24 mai 2019, Casual Friday, dacă luăm în serios Ambasada Danemarcei la București. „Care-i prognoza? Va fi o duminică fierbinte și după, posibil să fie mai răcoare!” citim pe o postare ciudată, un fel de  parolă, de genul celei cu „Radu cel Frumos” din decembrie 1989. O înșiruire de cuvinte declanșatoare a crimei judiciare, asemănătoare asasinatului căruia i-au  căzut victime  soții Ceaușescu. Mă ia cu frig pe șira spinării, vikingii nu risipesc vorbe aiurea, știu ei ce știu.

Duminică, 26 mai 2019. Seara, la închiderea urnelor de vot,  Klaus cel Fălos și Răzbunător proclamă orgasmic victoria zdrobitoare a Dreptei reunite sub sloganul „Muie, PSD!” Ori de câte ori îl  privesc pe sibian, îmi repet că Lev Tolstoi n-a greșit cu nimic când a zis că „înfumurarea micșorează capacitatea intelectuală.”[1] La o populime ca a noastră, nici că se potrivea  altceva! La scurt timp, Liviu Dragnea iese să  ne anunțe că  totul e pierdut. Discursul unui om sfârșit.  Bate în retragere și încearcă să-i îmbuneze  pe  lunetiștii care luaseră deja linia de ochire.

Luni, 27 mai 2019, ora 12. Paiața de la Cotroceni dă buluc pe  micile ecrane și anunță, nitam-nisam, că „hoții și infractorii trebuie să stea la pușcărie”. Peste o oră și ceva, apare și decizia  de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Exact  cum le recomandase implicit Klaus Werner Iohannis, curată coincidență ! În cazul liberalilor, pronunțarea va fi la 10 iunie, prea bătea la ochi inegalitatea de tratament penal. Cretinii din noua societate civilă iau cu asalt Piața Victoriei și desfac sticlele cu șampanie. Țara de cobai a ajuns o țară de canibali, nu înainte  de a fi traversat și stepa ieruncilor. Țiganii au obiceiul de a chefui cu morții în cimitire, huliganii junglei multilateral  globalizate  sunt mai sofisticați: ciocnesc paharele cu licori  scumpe pe leșurile adversarilor.

Marți, 28 mai 2019. Potăile pesediste amușină mirosul de sânge și se întorc  la carmangeria din Kiseleff. Mulți dintre pupincuriștii încarceratului își arată bărbăția la catafalcul proaspăt  dispărutului  și se angajează să… reformeze partidul. Ceilalți, recent ostracizați, sunt reevaluați și își recapătă brusc apetența pentru funcții. Vorba cuiva din anii ’90: „S-au deconspirat !”

Miercuri, 29 mai 2019. Viorica lu’ Dăncilă are o revelație: „Nu știu ce e ăla stat paralel, eu am fost plecată din țară vreo nouă ani. Nu m-ați auzit și nici nu o să mă auziți vorbind despre așa ceva !” Sărmana, iartă-i, Doamne, pe cei săraci cu duhul ! În  jurul clădirii Guvernului se reped dulăii, marii carnasieri,  cu Klemm în frunte, care avusese grijă să iscălească și diplomele de merit pentru zeloșii activiști filoamericani din presa dâmbovițeană aservită. „Idiotul util” își făcuse datoria cu vâf și-ndesat și merita recompensele. În siajul yankeului s-a ivit și un maidanez pripășit  o vreme pe malurile Potomacului, ridiculizat de Ion Iliescu cu un apelativ greu de uitat: „Prostănacul”.

Întors  de la Bruxelles, vremelnicul locatar al palatului din Deal s-a înfățișat grabnic  și impozant la microfon, cu același rânjet tâmp- sfidător. „Bravo poporului român, euro-stăpânii vă felicită, ați votat exact pe gustul lor!”  și-a lăudat el compatrioții, de parcă era părintele unui copil oligofren mângâiat  pentru că se spălase pe mâini după ce fusese la closet. Și, bineînțeles, a cerut demiterea unor miniștri proscriși, imediat ! Care „imediat înseamnă imediat”! „Domnii cu această convingere a lor că pot ajuta poporul sunt aidoma căpușelor care ar  vrea să însănătoșească omul pe care îl parazitează”[2], mă trezesc cugetând aidoma scriitorului rus.

Pe la nămiaz, Ambasada Marii Britanii, tot de la noi, a  lămurit definitiv lucrurile: „Moment excepțional pentru democrația românească. La trei decenii după căderea comunismului, România a demonstrat zilele acestea, prin prezența masivă la vot și printr-o decizie cheie a justiției, că instituțiile sale funcționează.Quod erat demonstrandum.

Mă frec la  ochi și mă rog ca autorii comunicatului britanic să  aibă parte de sentințe în care judecătorii să-i trimită la carceră deoarece un martor, de pildă, a declarat că John „era un fel de Dumnezeu, în sensul că toată lumea îl asculta, să nu îl supere”, aceasta fiind „cea mai sugestivă și relevantă” depoziție… Sau că sociologul E. Tannenbaum scria în  cărțulia sa, Experiența fascistă: societatea și cultura italiană, că „influenţa interpersonală exercitată într-o situaţie definită şi dirijată, graţie proceselor de comunicare, spre atingerea unui scop determinat”. Ori: „Este cunoscut faptul că o persoană cu cât deţine mai multă putere, «cu atât este mai larg teritoriul de manevră al acesteia şi cu atât mai sigură   eficienţa tacticilor de influenţă aplicate»” (din păcate nu ni se spune cine-i autorul  perlei…). Mda, „conducerea și puterea sunt esențial sinonime”, se bagă în vorbă  și F. E. Fiedler și uite cum  participația  penală  a  instigării și-a găsit o motivare doctă și cosmopolită.

De aici până la înlăturarea prezumției de nevinovăție n-a mai rămas decât un pas, lesne făcut prin două întrebări memorabile. Ce to be or not to be, Shakepeare e un biet diletant ! Așadar, raționamentul se termină cu semne de întrebare:

– „Or, dacă inculpata a susţinut că a avut printre temele de discuţii şi pe cele referitoare la buget, confirmate de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu care, după precizările sale, s-ar fi purtat doar în prezenţa martorei Magheru şi secretarului judeţului, de ce nu ar fi credibilă susţinerea inculpatei Alesu Floarea că ar fi discutat despre situaţia celor două angajate doar cu Liviu Nicolae Dragnea?”;

– „Or, dacă cu inculpata Stoica Anisa Niculina a purtat o discuţie într-un spaţiu aglomerat, după şedinţa biroului permanent, legată de angajarea acesteia, de ce nu ar fi credibilă și susţinerea inculpatei Alesu Floarea potrivit căreia ar fi avut o discuţie pe holul de la ieşirea din sala de şedinţă a Consiliului Judeţean, înainte de începerea conferinţei de presă, referitoare la rezolvarea situaţiei celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa?”

Mai contează că nefericita instigată, confruntată, în prezența pretoriului de judecată, cu instigatorul, devenit dușmanul poporului cretinizat cu premeditare, a relatat că „domnul Dragnea nu mi-a impus să le ţin angajate pe cele două, puteam să iau o măsură de sancţionare a acestora, dar nu am luat-o.

Domnul Dragnea nu mi-a reproşat niciodată că, aşa cum am arătat, am sancţionat-o disciplinar pe Stoica Anisa. Arăt că domnul  Liviu Dragnea nu mi-a reproşat că am chemat-o la muncă pe Stoica Anisa Niculina.

Când domnul Dumitrescu mi-a spus să o chem la serviciu pe Stoica Anisa nu am discutat acest aspect  cu Liviu Dragnea. (…)

Nu, inculpatul Liviu Dragnea nu a exercitat asupra mea niciun fel de constrângere ori presiune pentru menţinerea pe funcţie a celor două persoane.

Nu, nu cunosc ca inculpatul Liviu Dragnea să-şi fi exercitat influenţa din perspectiva celor două funcţii îndeplinite asupra vreunei persoane din conducerea DGASPC Teleorman»” și „De față la această discuție între mine și Liviu Dragnea nu a mai fost prezentă nicio persoană Nu pot indica o persoana care să confirme aceste întâlniri și obiectul legat de cele două persoane.”

Chichițe avocățești, vor ricana viermii necrofagi înmulțiți cu miile pe leșul unei țări sugrumate cu perna statului de drept. Au trebuit trei decenii  ca să ne predăm străinilor  în chiotele de bucurie ale imbecililor cu atitudine. Societatea deschisă a închis România în zgomotul asurzitor al cătușelor,  ce paradox sinistru ! De aceea, propun ca pe frontispiciul fiecărei instanțe băștinașe să dăltuim în eternitate citatul blestemat al chinezului Mencius: „Acolo unde există voința de a condamna, există și probe.” Ce „Justitia  domina et regina omnium virtutum.” ? Baliverne romane… Fiindcă voința e  totul, nicidecum legea !

                                                                                                                        Marian NAZAT

Sursa: Blogul Marian Nazat

[1] Despre Dumnezeu și om. Din jurnalul ultimilor ani (1907-1910)

[2] Lev Nikolaevici Tolstoi, Despre Dumnezeu și om. Din jurnalul ultimilor ani (1907-1910)

 

 

5 Comments

 1. gelu

  Raspunsul e foarte simplu. SRI=Securitate este formata dintr-o armata de 16.000 de capete de bovine organizata dupa structura militara si dispune de asemenea de o armata de peste 500.000 de informatori la nivelul intregii tari. SRI are in subordine agentii mass-media cu care desfasoara o campanie desantata impotriva tutuor politicienilor care ar reprezenta pentru ei o primejdie de a-i inlatura de la butoanele puterii reale, de facto din Romania. SRI dispune de asemenea de psihologi scoliti in arta manipularii s-a razboiul de gherila urbana, psihologi care se afla in spatele campaniei de ura desantata dezlantuita de batalioanele lobotemizate de atac stradal #rezist care tracaseaza psihic si fizic memebrii la varf ai PSD. Lobotemizatul din Suedia care a ridicat MU.EPSD la rangul de opinie politica a actionat la comanda SRI sau SIE. Si acum daca la miile de angajati ai SRI si a celor o jumatate de milion de informatori mai adaugam 2-3-5 memebrii ai familiilor lor intelegem de ce propaganda SRI indreptata impotriva PSD are asemenea sorti de izbanda. Ce de facut??? SRI trebuie demilitarizat de urgenta, reduse efectivele cu 6/7 din personal si interzicerea prin lege de a mai detine firme economico-finaciare sub acoperire. Banii rezultati din aceste activitati fiind folositi pentru finantara organizatiei huliganie #rezist si a imensei propagande din mass-media aservita si controlata de SRI.

  • Malus Dacus

   Lucrurile sunt mult mai grave. Sunt mii de agenti ai altor servicii secrete straine in Romania care s-au instalat la comanda SRI. SRI nu mai este un serviciu secret romanesc, nu mai deserveste interesele romanilor desi noi il platim foarte gras. Nu s-a putut taia bugetul SRI deorece s-au opus puterile straine care ramaneau astfel fara principala parghie de control a statului roman cu toate puterile lui: executiva , legislativa si judecatoreasca. Deci pentru a demantela SRI si SIE trebuie intai sa infruntam toate puterile straine statale sau nestatale care ne asupresc si jefuiesc chiar prin folosirea SRI si SIE impotriva Romaniei!!! Cum cred ca s-ar putea incepe lupta cu hidra asta:
   1. Crearea unui serviciu de contraspionaj!!! Format doar din ofiteri de elita patrioti romani.
   2. Acestia trebuie urgent sa-i deconspire pe magistratii cu epoleti, care trebuie inlaturati si judecati. O data curatata justitia se poate merge mai departe..
   3. Deconspirarea jurnalistilor acoperiti. Trebuie urgent curatata presa.
   4. Interzicerea ONG-urilor cu scop politic, juridic. ONG-uri care militeaza pentru catuse nu mai trebuie sa existe! Mai mult, aceste ONG-uri sunt pline de agenti straini care trebuie expulzati. Pot exista in continuare ONG-uri pentru protectia copilului, a animalelor, ecologice, a patrimoniului cultural, whatever care sa-si declare in mod transparent sursele de finantare.
   5. Deconspirarea politicienilor corupti. Curatarea clasei politice de securisti!
   6. Desfiintarea SRI si SIE prin demiterea sau pensionarea (cu pensii comparabile cu cele ale angajatilor MApN) tuturor cadrelor din aceste servicii. Refacerea acestor servicii in baza unor legi noi, angajarea unor oameni curati, buni profesionisti, loiali romanilor si Romaniei. Si bineinteles cu bugete mult reduse!
   Oricum nu vad forta politica care ar putea sa porneasca treaba asta. Cred ca numai o revolutie autentica ar putea avea sorti de izbanda. Din pacate marea masa a populatiei nu intelege ce se intampla iar presa are grija sa ne tina in ignoranta.

   • Fara demilitarizarea SRI, reducerea personal cu 6/7 si interzicerea prin lege ca SRI sa mai desfasoare activitati economice-financiare-mass-media nimic si nimeni nu va putea schimba situatia de imbarligatura de Politie Politica din Romania. Sunt bune si masurile tale dar fara aceste 3 masuri SRI v-a continua sa stabileasca cine trebuie sa castige alegerile, cine sa fie PM si cine presedinte de tara.

   • gelu

    Bune si masurile propuse de tine dar fara: 1-demilitarizarea SRI. 2-reducerea perosnalului cu 6/7. 3-interzicerea de a desfasura activitati economice-financiare-mass-media. Nu vom avea niciodata o democratie adevarata si reala in Romania.

   • IQ100

    ‘Sunt mii de agenti ai altor servicii secrete straine in Romania”
    serios…si punctual…acum 6-7 ani, am avut contact cu o familie mixta, din o tara majora europeana…sot sotie, doi copii,,stateau intr-o zona rezidentiala din apropierea Bucurestiului si aveau o firma …nu se omorau cu munca….am lucrat si eu la o firma “cinstita” si faceam treaba multa; mai sunau clientii, ii mai sunai tu, ma mai alerga patronul dupa o factura, mai duceam Contabililul cu hartii la ANAF, ne mai calca cate un control, mai dadeam-la cerere!- o SPAGUTA ( in marfa BLC) in vama ( Coruptie, coruptie!!!) ma mai intreba patroana de un bilet la ordin, mai expediam o marfa, mai ridicam alta …si eram 2-3 angajati hingheriiti bine…dansii insa, mixstii repatriati din tara Westica, NU aveau angajati si pe dl acesta, parca arhitect de formatie, in jumate de an, odata l-am auzit la un telefon cu ceva probleme de serviciu,( neconflictule) in rest, vizite la prieteni, serate…iar doamna, habar n-am ce facea , dar timp avea…
    aah, si sa nu uit..NU aveau probleme finaciare, nici personale, nici cu firma…
    de pe atunci , cand ambasadele nu dictau chiar in halul acesta, la bunul simt , mi-am zis ca ocupatiile lor sunt de acoperire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *