Colimator

Cronologia demersurilor pentru înființarea  pe banii românilor a unui așa-zis „muzeu al holocaustului din România”, de unde să fim acuzați cu minciuna că suntem ucigași de evrei

  Istoricul cazului așa-zisului „Muzeu național de istorie a evreilor și al holocaustului din România” băgat pe gâtul românilor pe […]

 

Istoricul cazului așa-zisului „Muzeu național de istorie a evreilor și al holocaustului din România” băgat pe gâtul românilor pe banii lor și – culmea! – într-un palat numit „Dacia”,  de unde să fim acuzați că suntem un neam de asasini participanți la un genocid etnic pentru care nu există dovezi concrete!

Procesul împotriva înființării Muzeului Ilegal al Holocaustului la palatul Dacia, în locul Pinacotecii Municipiului București: Istoricul cazului

2009 – Erste-Bank scoate la vânzare Palatul Dacia-România de pe str. Lipscani nr. 18-20, monument istoric clasa A.

30.08.2012 – Primarul general Sorin Oprescu propune și Consiliul General aprobă:  Hot.134/2012 prin care Primăria București inițiază programul „Pinacoteca Minicipiului București”, unde primul obiectiv este găsirea unui spațiu de expunere

28.06.2013 – Primarul general Sorin Oprescu propune și Consiliul General aprobă:  Hot.180/2013, prin care Primăria București cumpără cu 14 milioane de euro Palatul Dacia-România pentru expunerea colecției Pinacotecii

Primăria ține clădirea nefolosită timp de doi ani.

29.02.2016 – Consiliul General aprobă Hot.40/2016, prin care administrarea clădirii este dată Direcției Dezvoltare și Investiții a Primărei, cu scopul de a se demara lucrările de amenajare

Prefectul Bucureștiului a contestat în instanță Hot. 40/2016 pentru tehnicalități juridice minore și astfel a blocat posibilitatea de finanțare a lucrărilor de amenajare.

6.03.2016 – 11.03.2016 – Vizita de stat a președintelui Klaus Werner Iohannis în Israel.

8.03.2016 – Președintele Iohannis vizitează Muzeul holocaustului „Yad Vashem” din Ierusalim, unde declară: „Sunt pe deplin hotărât să sprijin înfiinţarea în România a unui Muzeu al Evreilor şi Holocaustului. Voi discuta cu Guvernul să avem un plan concret cât de curând”… „profesorii şi elevii români să vină şi să înveţe despre Holocaust” … „un astfel de muzeu ar produce transformări în planul mentalităţilor societăţii”.

7.07.2016 – Comitetul Evreiesc American își trimite directorul executiv în România pentru a stabili împreună cu președintele Iohannis și cu primul ministru Cioloș înființarea unei  „structuri educaționale instituționalizate care să furnizeze cursuri de pregătire pe tema Holocaustului”.

30.08.2016 – Primul ministru Cioloș semnează Hotărârea de Guvern nr.  625/2016, care este baza juridică pentru înființarea unui „muzeu de istorie a evreilor din România”, cu bani publici, de către „Institutul Național pt Studierea Holocaustului din România –Elie Wiesel”.

Simultan, HG 625/2016 trece Institutul „Elie-Wiesel” în directa subordine a primului ministru, astfel încât finanțarea acestuia se face discreționar de către primul ministru

20.09.2016  – Doi reprezentanți ai Muzeului Holocaustului din Washington vin în România și dicută cu liderii PSD, PNL și UDMR.  „Este vorba de o simplă construcție de agendă”, a precizat directorul Institutului „Elie Wiesel”… Liviu Dragnea: „Nu am renunțat să le ofer tuturor tinerilor din România promovarea toleranței…”

21.09.2016 – Cei doi reprezentanți ai Muzeului Holocaustului din Washington stabilesc cu Primarul General Gabriela Firea, în prezența unui oficial al Ambasadei SUA, ca Primăria Bucureștiului să ofere gratis o clădire Institutului „Elie Wiesel”, în care să amenajeze muzeul de istorie a evreilor.

23.09.2016 – Institutul „Elie Wiesel” depune la Primăria București o cerere de atribuire a Palatului Dacia-România în care să organizeze muzeul de istorie a evreilor precizat în HG 625/2016

29.09.2016 – Primarul General Gabriela Firea a propus și Consiliul General a aprobat ÎN UNANIMITATE Hotărârea nr. 285/2016, prin care „Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel” primește drept de administrare pe vecie pentru Palatul Dacia-România.

10.10.2016 – Primarul Gabriela Firea a participat la inaugurarea Pieţei „Elie Wiesel” din București, alături de Hans Klem, ambasadorul SUA, Alexandru Florian, directorul Institutului pentru Studierea Holocaustului „Ellie Wiesel”și Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, cu prilejul Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului în România.

Primarul Gabriela Firea la inaugurarea Pieţei „Ellie Wiesel” împreună cu ambasadorul Hans Klemm și alte oficialități.(Foto Inquam Photos / Mircea Manole)

10.10.2016 – Președintele Iohannis se referă la viitorul muzeu al evreilor: „suntem pe deplin hotărâţi să devenim lideri regionali în promovarea cunoaşterii Holocaustului … extinderea programelor educaţionale pentru funcţionari publici, magistraţi, oameni politici, diplomaţi, personalul din structurile de ordine şi siguranţă publică.

28.10.2016 – Începe procedura juridică de contestare a Hotărârii 285/2016 prin depunerea de plângeri prealabile

27.01.2017 – Se depune la Tribunalul București cererea de anulare a Hotărârii 285/2016, pârâții fiind: Primarul General, Consiliul General și Instituția Prefectului Municipiului București

Conform legislației, din acest moment și până la pronunțarea unei decizii de către instanță, Hotărârea 285/2016 nu mai poate să producă efecte. Până nu se termină procesul, orice discuții oficiale și aranjamente privind muzeul de istorie a evreilor în Palatul Dacia – România pot fi considerate ca presiuni politice asupra justiției.

14.03.2017 – Doi directori ai Muzeului Holocaustului din Washington vin la București și discută cu Liviu Dragnea despre înființarea muzeului, în prezența ambasadorului SUA, Hans Klemm.

16.03.2017 – Cei doi directori și ambasadorul SUA discută și cu primul ministru Sorin Grindeanu despre înființarea muzeului. Îi propun funcția de membru de onoare în comitetul de conducere a muzeului. Îi acordă funcția de membru în „Comitetul Consultativ pentru Realizarea Muzeului”.

17.03.2017 La Palatul Victoria se desfășoară prima reuniune internațională a „Comitetului Consultativ pentru Realizarea Muzeului”.

27.04.2017 Consiliul General a aprobat Hotărârea 153/2017 prin care se ignoră obligativitatea de a aștepta decizia Tribunalului și permit în continuare Institutului „Elie Wiesel” să preia clădirea și să investească în amenajarea muzeului. În cazul în care Primăria va pierde procesul, Consiliul General se obligă să returneze Institutului „Elie Wiesel” toată suma investită, indiferent cât.

04.05.2017 – Primul ministru Grindeanu vizitează Muzeul holocaustului din Ierusalim „Yad Vashem”. Grindeanu:  „Guvernul României și Consiliul General al Capitalei susțin înființarea unui Muzeu de Istorie a Evreilor și al Holocaustului în România, fiind deja atribuită o clădire în acest sens în centrul vechi al Bucureștiului”.

04.06.2017 – Comitetul Evreiesc American îl invită pe președintele Iohannis ca oaspete de onoare la Forumul Global al Organizației și îi acordă titlul „Light onto the nations” pentru „promoting Holocaust education”.

15.06.2017 – Primul termen în proces. Juristul Consiliului General susține că nu au primit plângerea prealabilă, deoarece operatoarea de la Biroul de Relații cu Cetățenii nu a introdus în calculator faptul că plângerea prealabilă era adresată și Consiliului General. Prin urmare, consideră că nu a fost îndeplinită procedura plângerii prealabile. Judecătorul a decis că nu se poate invoca propria culpă pentru formularea apărării și acordă un nou termen.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, decorată cu „Medalia de onoare – Prieten al comunităţilor evreieşti din România”.

21.07.2017 –  Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a primit„Medalia de onoare – Prieten al comunităţilor evreieşti din România”. Medalia a fost acordată în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Templul Coral. „Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, și-a exprimat recunoștința față de primarul general pentru implicarea personală în realizarea pieței «Dr. Alexandru Safran», sprijinul constant acordat Teatrului Evreiesc de Stat și pentru punerea în valoare a culturii idiș din România, respectul arătat față de evreii din România cu referință specială la decizia privind Piața «Elie Wiesel», implicarea dedicată în soluționarea problemelor apărute în activitatea Federației Comunităților Evreiești din România.”, a informat municipalitatea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook. Click pe imagine pentru mărire!

20.09.2017 – Președintele Iohannis se întâlnește la New York cu liderii principalelor organizații evreiești din SUA: American Jewish Committee, B’nai B’rith International, World Jewish Congress, Anti-Defamation League, Conference of the Presidents of Major American Jewish Organizations și National Coalition Supporting Eurasian Jewry, World Jewish Restitution Organization…. s-a discutat și despre ” promovarea educației privind Holocaustul, inclusiv prin proiectul înființării Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România”.

28.09.2017 – Al doilea termen în proces. Consiliul General al Municipiului București solicită ca Institutul „Elie Wiesel” să devină parte în proces. Se acceptă solicitarea și se acordă termen pentru ca Institutul să-și formuleze apărarea.

09.11.2017 – Al treilea termen în proces. Bucureșteanul Tiberiu Poparad depune o cerere de intervenție. Se acordă termen pentru judecarea acesteia.

13.12.2017 – Informare adresată Primăriei cu privire la intenția de organizare a unei adunări publice pe strada Lipscani, în fața Palatului Dacia-România, cu scop de informare a cetățenilor despre acțiunea în justiție în derulare. Primăria, prin viceprimarul Bădulescu, nu a permis evenimentul, pe motiv că acesta ar contravine Art. 9 lit. a din Legea 60/1991.

11.01.2018 – Al patrulea termen în proces. Solicitare de documente adresată Consiliului General.

17.01.2018 – SUA trimite la București un emisar special care se ocupă de Holocaust, Thomas K. Yazdgerdi, să discute cu reprezentanți ai guvernului și cu conducerea Institutului Elie Wiesel despre muzeu. … „Am auzit că în curând va avea loc licitaţia internaţională. (…) Înţeleg că se doreşte ca muzeul să fie deschis în 2020. Sunt multe de făcut, vorbim de o investiţie de 25 de milioane de dolari”.

19.01.2018 – Președintele Comitetului Evreiesc American vine în România și le cere lui Liviu Dragnea și președintelui Iohannis să-și exprime angajamentul în dezvoltarea și implementarea proiectului Muzeului Istoriei Evreilor și a Holocaustului din România.

22.02.2018 – Al cincilea termen în proces. Repetare solicitare de documente.

22.03.2018 – Al șaselea termen în proces. Imposibilitate de prezentare reclamant.

03.05.2018 – Al șaptelea termen în proces. Înscrisuri depuse la dosar de Primărie și Consiliul General nu au fost aduse la cunoștința reclamantului. Solicitare tremen nou pentru informare și analiză.

16.05.2018 – Prim ministrul Viorica Dăncilă acordă 3 milioane lei către Institutul „Elie Wiesel” din fondul alocat Secretariatului General al Guvernului, pentru a demara o licitație internațională (cea de care a vorbit emisarul special al SUA la 17.01.2018) pentru organizarea muzeului în Palatul Dacia-România. Nota de fundamentare NU precizează nimic despre litigiul asupra amplasamentului muzeului, ca și cum nu ar exista!

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă la Memorialul Yad Vashem din Ierusalim.

14.06.2018 – Al optulea termen în proces. Lipsă apărător.

05.07.2018 – Al nouălea termen în proces. Solicitare interviere martori.

27.09.2018 – Al zecelea termen în proces. Depunere crereri de intervenție Costel Cotârlan-Simioniuc, Liviu Stamate, Jan Pantelimon și prof. Ion Coja.

8.11.2018 – Al 11-lea termen în proces. Prof. Coja depune o a doua cerere de intervenție. Judecătorul informează că toți intervenienții sunt citați pentru a-și susține cauza.în 6.12.2018, care va fi și ultimul termen din proces.

6.12.2018 – Al 12-lea și ultimul termen din proces. Toți intevenienții sunt prezenți. Prof. Coja susține că șefii Comunității evreiești din România au acționat în sens contrar înființării muzeului, prin faptul că au trimis în Israel o mare parte din materialele care ar fi putut deveni obiecte muzeale: arhiva presei evreiești din anii imediat următori instaurării comunismului în România, arhiva cu toate rapoartele privind suferințele evreiești din timpul războiului, săpunul făcut din evrei etc; a prezentat judecătorului imagini cu exemple de manipulare grosolană a adevărului de către memorialiști evrei.

A rămas în pronunțare.

6.12.2018 – Președintele Iohannis se întâlnește la Palatul Cotroceni cu ambasadorul SUA, însoțit de doi directori ai Muzeului Holocaustului din SUA și de directorul Institutului Wiesel.

Iohannis „a subliniat importanța expertizei pe care partenerii internaționali o pot oferi în demersurile privind amenajarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din București… acest muzeu trebuie să devină o resursă educațională importantă, mai ales pentru tinerele generații.

Cum se simțea judecătorul știind că el urmează să decidă dacă să mai fie sau nu muzeu evreiesc în Palatul Dacia-România, în același timp în care președintele țării discuta cu ambasadorul SUA despre amenajarea muzeului?

 6.12.2018 – Tribunalul dă verdictul: HOTĂRÂREA CGMB 285/2016 A FOST DATĂ CU ÎNCĂLCAREA LEGII ȘI SE ANULEAZĂ

7.02.2019 – Bruxelles, Conferința „Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comuna pentru o mai buna protejare a comunitatilor evreiesti din Europa – de la practici la actiuni” cu participarea reprezentanților liceului evreiesc Lauder-Reut din București prin invitația adresată președintelui si fondatorului Complexului Educațional Lauder-Reut, doamna Tova Ben Nun-Cherbis de către premierul Romaniei, Viorica Dancila, în contextul deținerii Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Cu aceasta ocazie, Viorica Dăncila a reafirmat „angajamentul constant al României în lupta împotriva antisemitismului și a mulțumit pentru implicarea Complexului Educațional Lauder-Reut din București în derularea unor proiecte educaționale destinate tinerei generații, în prezența președintelui Congresului Mondial Evreiesc, ambasadorul Ronald S. Lauder(…)”.

Premierul Viorica Dăncilă și reprezentanții Complexului Educațional „Lauder-Reut” (grup școlar evreiesc fondat de statul Israel în București) la Bruxelles

11.02.2019 – Se face publică motivarea hotărârii.

16.02.2019 – Expiră termenul de 15 zile în care se poate face recurs. Niciuna dintre părți nu a făcut recurs și HOTĂRÂREA RĂMÂNE DEFINITIVĂ

26.02.2019 – Primarul general Firea pune din nou pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General propunerea de hotărâre care numai ce a fost anulată de Tribunal.

La dezbateri, viceprimarul Florescu Michaela-Tomnița (arhitect și cadru universitar) a ținut un discurs care va rămâne de referință în favoarea păstrării Palatului Dacia-România pentru Pinacotecă.

Cu doar 15 voturi DA din 34 necesare, propunerea este respinsă.

27.02.2019 – „Newsweek” publică un articol partizan despre respingerea proiectului muzeului evreilor în Palatul Dacia-România, în care prezintă numai punctul de vedere al Institutului Wiesel, prin directorul său Alexandru Florian. Este pentru a doua oară când se spune că ceva este în neregulă cu muzeul evreilor, în cei doi ani de proces.Majoritatea presei tace în continuare.

11.03.2019 – Primarul general Firea pune pentru a treia oară pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General propunerea de transformare a Palatului Dacia-România într-un muzeu evreiesc. Institutul Wiesel a trimis un reprezentant la ședință și dezbaterile sunt aprinse. Se remarcă trei discursuri: cel patriotard-caragielesc al vice-primarului Aurelian Bădulescu și argumentațiile juridice și logice ale consilerilor Iliescu Cătălin Lucian și Orlando Culea.

Cu 34 de voturi DA din cele 36 necesare, propunerea primarului general Firea a fost din nou respinsă.

13.03.2019 – Ministerul Afacerilor Externe organizează o conferință la care sunt aduși primul ministru Dăncilă, ministrul de externe Meleșcanu și ministrul culturii în fața ambasadorului Israelului și a ambasadorului SUA. Acesta din urmă le amintește de toate intervențiile la nivel înalt pe care le-a făcut de când este el în România pentru înființarea muzeului evreilor în Palatul Dacia-România și îi urechează că au trecut doi ani și nu au făcut nimic.

Directorul Institutului Wiesel: „Vă asigur că în 2022 veţi fi invitaţi să participaţi la deschiderea acestui muzeu.

Prim-ministrul Dăncilă: „Sunt necesare, la nivel naţional, măsuri suplimentare în direcţia fixării în conştiinţa publică a societăţii româneşti, a unor elemente legate de responsabilitatea României în evenimentele din perioada Holocaustului.

13.03.2019 – Guvernul României organizează un eveniment cu titlul „Viitorul memoriei: Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului în România” la care participă reprezentanți ai organizației evreiești internaționale B`nai B`rith, Federația Comunităților Evreiești din România, Institutul „Elie Wiesel”, Muzeurile Holocaustului din SUA, din Ierusalim, din Berlin, din Paris și din Belgia (comunicatul nu precizează pe banii cui s-au deplasast acești oameni) și copii aduși de la Complexul Educațional evreiesc Lauder-Reut din București.

Viorica Dăncilă: „Unul dintre cele mai importante proiecte în curs de desfășurare în acest moment este deschiderea în România a Muzeului Național de Istorie Evreiască și a Holocaustului.

Premierul Viorica Dăncilă, discurs la „Viitorul memoriei: Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului în România”.

David Morărescu, absolvent „Lauder-Reut”: „Sunt orașe în care este periculos să fie purtată kippa, restaurante Kosher care sunt atacate și locuri în care afișarea unor simboluri precum Steaua lui David atrage comentarii negative.

Dalia Goldberg, elevă „Lauder-Reut”: „Bunicul meu, Mircea Goldberg, împreună cu părinții săi și sora mai mică au fost victime ale Holocaustului. La 17 ani, bunicul meu împreună cu tatăl său, a fost forțat să lucreze în condiții inumane. Din fericire, bunicul meu și familia sa au supraviețuit…

Viorica Vasilica Dăncilă cu elevii Complexului Educațional evreiesc „Lauder-Reut”, participanți la Conferinţa internaţională „Viitorul memoriei: Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului în România”.

13.03.2019 – Ziarul „Adevărul” dă startul la o campanie de presă manipulatoare și partizană privind înființarea muzeului în Palatul Dacia-România.

15.03.2019 – PSD exclude din partid pe unul dintre cei doi consilieri generali care au refuzat să voteze pentru cedarea Palatului Dacia-România, pe motiv că a încălcat disciplina de partid.

24.03.2019 – Prim ministrul Dăncilă merge în SUA și participă la conferința AIPAC (Comitetul Americano-Israelian pt Politici Publice). La întrevederea cu liderii AIPAC „a prezentat acțiunile Guvernului României menționând deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București.”

27.03.2019 – „Newsweek” și viceprimarul PSD Bădulescu încep o campanie de presă diversionistă cu scopul de a da impresia că consilierii generali au avut motivații antisemite când s-au opus transformării Pinacotecii în muzeu evreiesc.

Bădulescu a jucat rolul antisemitului de serviciu, amenințând că va ridica o statuie Mareșalului Antonescu și cerându-le evreilor „să se întoarcă de unde au venit”. Astfel, a ridicat mingea la fileu organizațiilor evreiești din SUA și le-a oferit pretextul să informeze la nivel internațional că există antisemitism în Consiliul General al Bucureștiului. În realitate, Bădulescu a votat de fiecare dată în favoarea muzeului de istorie a evreilor!

Urmează marți 23 aprilie…

23.04.2019 – Ședință a Consiliului General al Municipiului București în care se pune din nou pe ordinea de zi propunerea de transformare a Pinacotecii în muzeu de istorie a evreilor

Sursa: http://procesmuzeuholocaust.info/rezumatul-cazului/

Citiți și:

Mihai Tociu, patriotul care a obținut în instanță anularea Hotărârii prin care Primăria București a oferit Institutului „Elie Wiesel” palatul Dacia, revoltat de o măgărie sionistă a postului Antena 3!

Un nou apel al domnului Mihai Tociu, curajosul bucureștean care a solicitat în instanță anularea Hotărârii prin care Primăria a oferit Palatul Dacia Institutului „Elie Wiesel”!

Români, apărați Palatul Dacia oferit gratis de sluga Gabriela Firea în poziție de drepți și nu permiteți să fiți acuzați de acolo că aparțineți unui neam de criminali!

Un bucureștean solicită anularea Hotărârii prin care Primăria a oferit un imobil Institutului „Elie Wiesel”!

Anual, în 9 octombrie, străini dubioși și români ticăloși se întrec în a acuza neamul românesc de crime incredibile

Ce holocaust au săvârșit românii împotriva evreilor?

50 de miliarde! Atât a cerut Israelul pentru evreii din Transnistria ca despăgubiri!

Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor?

Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor? (II)

Atenție, se lucrează intens ca românii să fie înfățișați ca un popor de criminali!

Adevărul despre vizita lui Iohannis în SUA

HoloKLAUSUL lui Iohannis!

Domnule Iohannis, ce faceți cu holocaustul pe care vreți să-l băgați pe gâtul românilor? Germania și-a asumat pogromul de la Iași!

Domnule Iohannis, ce faceți cu holocaustul pe care vreți să-l băgați pe gâtul românilor? Germania și-a asumat pogromul de la Iași! (II)

 De ce poartă politicienii români kipa, sunt evrei religioși?

Sioniștii pregătesc recolonizarea!

Planul colonizării României de către evrei nu este de azi sau de ieri…

 

5 Comments

 1. alex

  Saraca, ROMANIE, tara frumoasa, cum alta nu-i! Cum ai ajuns tu, sa fii la cheremul vanzatorilor de tara, la cheremul tradatorilor si a cozilor de topror! Cat de idiot trebuie sa fii, sa poti sa-ti vinzi la jidani patrimoniul tau national! Iertati-ma, suntem un neam de sluga sau suntem urmasii lui Mircea si Stefan? Cum puteti rabda asa ceva bucuresteni( sa cunteti mai aproape de Palatul “Dacia”)? Chiar nu va doare de ce-i romanesc? Chiar vreti sa amanetati la alogeni viitorul copiilor si nepotilor vostri? Dumnezeule, unde s-a ajuns!

  • Anonim

   Romania nu mai are viitor asa ca ce mai conteaza ce mai vand catre straini? Sau credeti cumva ca populatia etnica romana o sa mai fie majoritara in cateva decenii cand majoritatea batranilor o sa moara din diferite motive? Sa fim seriosi pentru un moment si sa gandim la rece, efectiv se nasc mai multi copii romani, cu toate ca nu stim daca sunt etnici sau cu partener strain, decat in Romania si e importat de luat in considerare ca asta inseamna si fertilitatea foarte mare a etniei rrome/tiganesti, deci cu alte cuvinte se nasc si mai putini etnici romani decat ne spun diferitele institutii.In momentul de fata sunt probleme mult mai mari decat plata sau concesionarea de diferite cladiri catre khazari.

   • alex

    De ce crezi d-ta ca Romania nu are viitor? Cum sa nu conteze ce se vinde? Partea proasta este ca pe romani( o mare parte din ei) nu-i mai intereseaza decat ziua de maine, mancarea si sexul. Degradarea este( cel mai tragic ) este in mental, datorita criminalelor guvernari de dupa Lovilutie, care au pus pe butuci educatia si sanatatea!
    Gresit gandesti d-ta, daca consideri ca problema Patrimoniului National nu are mare importanta! Este vorba de tot ce este romanesc, de identitatea noastra nationala, de cultura noastra, etc! Sa va aduc aminte, cum de a disparut din istorie sumerienii? Prin aducerea la conducerea institutiilor sumeriene, a celor care se inchina lui Iehova!

    • Anonim

     Pentru ca o tara traieste prin oamenii care au facut-o daca acestia dispar, ceea ce se intampla in fiecare zi din diferite motive, atunci ce rost are sa ne facem griji cine detine o cladire sau ce se vinde catre straini daca ei nu o sa mai fie?

 2. alex

  “……….au disparut….”Am corectat , fiindca nu pot sa suport greselile de ortografie! Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.