Lichele

„Crucișătorul” Cristian Tudor Popescu (II)

  „Dacă și apelul unui grup de membri ai Academiei Române a stârnit dispreț, contestări, de parcă ar fi vorbit […]

 

Dacă și apelul unui grup de membri ai Academiei Române a stârnit dispreț, contestări, de parcă ar fi vorbit niște dușmani ai României, atunci cu siguranță că avem o problemă. MULTORA LE LIPSEȘTE O DOAGĂ SAU „PUR ȘI SIMPLU, SE CRED MAI DEȘTEPȚI DECÂT MEMBRII ACADEMIEI FRANCEZE CU CEA A ROMÂNIEI LUATE LA UN LOC (…) CRISTIAN TUDOR POPESCU, ISTERIC ȘI VITUPERANT, ca o falcă de Dracula deschisă deasupra P.S.D., A GĂSIT DE CUVIINȚĂ SĂ CONTRIBUIE ȘI EL LA CAMPANIA DE … DEMOLARE A VALORILOR PE CARE NU LE PRICEPE. ȘI SĂ SE ÎNTREBE DE CE NU AU REACȚIONAT NEMURITORII PE VREMEA COMUNISMULUI, DE PARCĂ PÂRLITUL DE INGINER POPESCU AR FI FOST PLECAT ATUNCI PE ALTĂ PLANETĂ… În cele din urmă, Popescu poate fi înțeles și iertat. Așa a fost el lăsat… DACĂ NU SCUIPĂ VITRIOL, NU POATE SĂ SPUNĂ NIMIC COERENT, LOGIC ȘI FOLOSITOR”. (Cornel Nistorescu, director al ziarului Cotidianul).

Cantonându-se în „turnul de fildeș” al convingerii că este mai presus de toți și de toate, heirupistul propagandist al globalizării – C.T.P. – s-a avântat într-o partinică coridă politică, în „tabăra” neo-liberală, lăsându-ne impresia că, în afara mondializării, a „binefăcătoarei” U.E., s-ar duce pe „apa sâmbetei” și România și românii! În al său eșafodaj scenarist, delirant, a început să „dea lecții” institutelor de istorie, chiar membrilor Academiei Române, încercând să îi corupă pe românii transilvăneni la teza conform căreia, în „amintirea” unei romanțate apartenențe a Transilvaniei la Imperiul austro-ungar (în concepția lui C.T.P., „un fel de U.E.”, Transilvania și-ar găsi o altă cale, adică „menirea fericită”, dacă s-ar ajunge cumva ca „monștrii” Dragnea și Tăriceanu „să scoată, de facto, România din U.E.”!

În realitate, însă, C.T.P. nu reușește altceva decât, creînd o tensiune artificială, diversionistă, să ne facă să credem că există partide bune și partide rele, în România și în U.E., când – de fapt – nici nu merită să ne pierdem vremea în ipotetice lupte sterile între lideri, întrucât cu toții execută agenda (distructivă) a „utopiei comunitare”, cu a sa ideologie „progresistă”!

Nu ar fi deci rău ca, înainte de a ne „apleca urechea” la acest brigadier al viitoarei colectivizări neo-marxiste, generatoare de „spasme catastrofice” care i-au făcut pe englezi să își ia „adio” de la U.E., să lăsăm deoparte felul cum C.T.P. „bate câmpii”, speriindu-ne că fără U.E. „ne ducem în șanț”, pentru a ne readuce aminte cum la aderarea în U.E. am fost amăgiți că vom intra într-o structură democratică de state suverane și egale în drepturi, pentru a ne revolta că astăzi U.E. dorește edificarea unui Stat Totalitar Global care sprijină dizolvarea valorilor noastre tradiționale (Suveranitatea, Familia, Biserica Ortodoxă etc), pentru a medita de ce anume Nagel Farage (principalul lider antieuropean de la Londra) a afirmat că „grupuri de criminalitate organizată țin în mâna lor țări precum România” (aspect confirmat și de reputatul prof.univ. dr. Corvin Lupu, deconspirator al nefastului Soroș via G.D.S.), pentru a lua aminte cum o eminență a magistraților României (Oliviu Tocaciu) ne întărește în certitudinea că U.E. nu este nici democratică, nici clădită pe principiul separării și echilibrului puterilor în stat (deoarece nealeșii din Comisia Europeană le dictează celor din Parlamentul Europei și C.E.D.O.): „U.E. nu este actualmente o democrație parlamentară… este o dictatură! U.E. este o plutocrație, adică exercitarea puterii mai marilor bogătași ai lumii efectuată prin cartelurile indistriale, comerciale și bancare, în primul rând prin cartelul petrolului și medicamentelor și prin corporațiile multinaționale succesoare ale lui I.G.Farben Industrie, care continuă să controleze Europa, cât și prin elita „aristocratică” globală din umbră, care le conduce pe toate acestea”!

Păi, stimați cititori, nu ar fi oare bine ca C.T.P. să meargă și să „explice” poporului englez „incultura” acestuia („anti-europeanul” Dragnea, din mintea lui C.T.P., s-a pronunțat de fapt pentru aderarea României la moneda euro!) de a fi decis ieșirea Angliei din U.E.? Sau să îl întrebe pe părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, de la Mitropolia Ardealului, cum de a „îndrăznit” să afirme că „nu mai suntem sub dominația austro-ungară, ci sub ocupația U.E.”? Sau să îi întrebe pe mai-marii economiști ai Țării, cum ar fi Ilie Șerbănescu, cum de a fost posibil ca sub „ochii” U.E. să fim distruși ca popor și să fim conduși de inși „imaculați” (susținuți de C.T.P. și U.E.) care au călcat în picioare legea … cu ale lor protocoale secrete? Dar, NU! Căci pentru C.T.P., văzându-se ca o instanță supremă, a mai pune întrebări, când îți închipui că sunt la cheremul tău și Biserica și Statul și poporul, este ceva „demodat”! Învechit! Și trebuie schimbat! Indiferent cum!

De ce nu demisionează Augustin Lazăr (procurorul general al României – n.a.)? Dar mai ales de ce s-a pus în funcțiune o întreagă mașinărie pentru a-l spăla? De ce AU RISCAT SĂ SE COMPROMITĂ, SPĂLÂNDU-L CU LIMBA, PUBLICIȘTII… PRECUM C.T.P.?” (Ion Cristoiu, editorialist la cotidianul Evenimentul Zilei).

Când i-am auzit pe mai-marii lumii cum ne „îmbrobodeau” cu sintagma „statului de drept”, după atâtea fărădelegi ale sistemului comunist, nu ne-am închipuit că mult-trâmbițata lor apetență declarativă față de cetățean o vor transforma, folosindu-se de „spuma” mediatică a unor servili din care a ieșit și C.T.P., într-o „armă” prin care, accelerând apariția Suprastatului Universal, sistemul de drept va fi înlocuit cu sistemul de forță, bazat pe o reglare de conturi în care, țineți-vă bine, oameni nevinovați vor cădea pradă unor dosare contrafăcute, în te miri ce loc, dar numai la Tribunal … nu! Așa se face că, în România, sub pretextul „anticorupției”, s-a declanșat un adevărat „festival” al perchezițiilor și arestărilor, orchestrat de binomul SRI-DNA, prin care „judecata” tuturor indezirabililor s-a făcut subversiv, în spatele ușilor bine capitonate ale supremației procurorilor, pe „culoare cu epoleți” subordonate (televiziuni, facebook, „strada” etc) pentru a se pune „pumnul în gură”, prin monitorizare și șantaj, până și „marilor stâlpi” ai magistraturii Țării: Corneliu Bârsan (C.E.D.O), Gabriela Bârsan (Î.C.C.J.), Toni Greblă (C.C.R.) etc. Practic, în urma acestor neo-epurări, din numărul impresionant al „românilor” târâți prin tribunale, ca să ne fie „învățătură de minte” la toți, mulți nu au mai apucat să își vadă stabilită sentința nevinovăției și, în huiduielile unui public avid să vadă cătușe și sânge, au făcut infarct și au murit în aresturi și spitale!

Cum credeți, însă, că a reacționat C.T.P. în fața acestor abuzuri ale „anticorupției”? S-a „supărat”, el, pe retrocedările frauduloase din Transilvania? Sau pe derapajele anticonstituționale ale tandemului Iohannis-Köveși-Lazăr? NU! În schimb, în ton cu adepții maghiari ai antiromânismului, C.T.P. s-a prevalat de un „justițiarism” segregaționist, insufându-le ardelenilor că ar putea trăi mai bine într-o eventuală separare de „corupții” lui Dragnea din Moldova și Muntenia!

Situația lui C.T.P. este cu atât mai ingrată cu cât, fiind de-a lungul timpului în relații strânse cu controversații afaceriști Vântu, Patriciu, Taher și Ioan Niculae, „incoruptibilul” C.T.P. a primit bani de la aceștia și, ca urmare, poetul Mircea Dinescu i-a ironizat, pamfletar, arghirofilia. Măcar Ion Cristoiu, „rivalul” său în jurnalism, ne-a dezvăluit destul de răspicat: „Instituțiile noastre de forță se ocupă de 15 ani încoace de jocuri politice mafiote, la comanda Președintelui, Marele Protector al sistemului”! Qoud erat demonstrandum!

Un amestec de dezgust și revoltă îmi inspiră și spectacolul presei actuale din România. Ea este, într-adevăr, liberă. Dar, în cele mai multe cazuri, în sensul cel mai negativ al cuvântului. Trec peste vulgaritățile incredibile, sordide, ale unor publicații… Mă refer, în special, la ziarele conduse de foști jurnaliști, formați la presa U.T.C. (…) DAR PARCĂ NIMIC NU ÎNTRECE ÎN AGRESIVITATE VERBALĂ ȘI VIOLENȚĂ … PE CRISTIAN TUDOR POPESCU (…) A DEVENIT UN ORACOL TV: VIOLENT, GROBIAN, CU FIZIONOMIE DE KLLER DIN FILMELE DE SERIE B. UN SPECTACOL ORIBIL” (Adrian Marino, istoric, laureat al Premiului Herder).

Căutând să fie original, cu zelul unui alchimist aflat permanent în căutarea „pietrei filosofale”, C.T.P. își uluiește audiența, neavizată, cu concluzii din cele mai „trăznite”, pornite de altfel de la premise greșite, cu intenția de a face asocieri și generalizări cu care să poată demola imaginea publică, individuală sau colectivă, a celor ce „mișcă” în frontul neo-marxist! Deseori, în exhibiționismul său public, C.T.P. marșează pe o grandoare a suficienței, specifică agenților selectați ca să distrugă reperele actualei orânduiri, înmărmurindu-ne cu felurite concepții antiumane și anticreștine:

  • Eu nu am nici o treabă cu Dumnezeu”;
  • „Cu Biserica Ortodoxă am o problemă”;
  • „Femeia nu e om”;
  • „Nașterea de copil este una din cele mai nedemocratice fapte din lume (…) Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în viață”;
  • „Cantitatea de prostie pe cap de locuitor crește” etc!

Că are audiență, sau nu, C.T.P. este omniprezent pe canalele TV! „Șarjele” lui, de laborator, golesc însă de sens sufletesc și îi derulează pe toți cei care, „hrăniți” cu iluzia diversionistă că sunt tineri, frumoși și liberi, exultă când îl aud că se poate trăi, de-a valma, într-un Stat Planetar (hiperbolizat) al cărui stăpân, Antihrist, îi „convinge” pe unii să renunțe, imberb, la țări, popoare și Dumnezeu

Anumite organisme media … iau bani nu îi iau din piață. Se bagă în insolvență. Se duc unii și dau bani la aceste slugi. NU DAU DE POMANĂ BANI LUI C.T.P. SAU ALTORA. Eu m-aș uita, dacă aș fi organ de anchetă, DE UNDE LE INTRĂ ĂSTORA BANII ȘI DE UNDE AU ĂIA DE DAU BANI ACEȘTI  BANI” (Mircea Badea, realizator TV, 2015).

Este suficient să ne reamintim cum (nu doar) România a fost păcălită în teroarea lui ΄89, când globaliștii ne-au „servit” o lovitură de stat sub formă de „revoluție”, pentru a ne da mai bine seama că, în postceaușism, ni s-a fabricat o așa-zisă clasă politică, cu false „stângi” și „drepte” care să ne distragă atenția, printr-o luptă acerbă (gen C.T.P.), dar în esență mimată, în așa fel încât să ne cultive disperarea, haosul, ca să ne poată alinia, precum oile, în „țarcul globalizării”!

Consider așadar că, într-o mascaradă politică în care „agendele” dictatoriale U.E. nu mai țin cont de valorile naționale și de democrație, după modul în  care Comisia Europeană (nealeasă) „ține sub papuc” Parlamentul Europei (ales), a mai vorbi de pluralism în România, de dreapta sau de stânga, este o deșertăciune la fel de mare ca și credința împărtășită nouă cu atâta emfază de C.T.P., că unele partide ar fi mai bune și altele mai rele! Fals! Și iată, stimați cititori, de ce: dacă „dreapta” (lui C.T.P., Iohannis, Cioloș, Barna etc) se definește doctrinar prin niște valori pe care aceștia nu dau „doi bani” (naționalism, Ortodoxie, pro-familie, anti-homosexualitate), la fel se întâmplă și cu „stânga” (lui Dragnea, Tăriceanu etc), cea care ar trebui să fie invers decât cealaltă!

Da, suntem înșelați! Adevărul este că nici dreapta românească, nici stânga, nu sunt ce ar trebui să fie! Efectiv, TOATE PARTIDELE EXECUTĂ FĂRĂ CRÂCNIRE ideologia corectitudinii politice, a europenității globaliste, iar a te mai supăra, a te mai agita împotriva unor politicieni sau partide, cum „se dă în stambă” C.T.P., înseamnă că ne pierdem vremea cu niște manipulatori mai mult sau mai puțin conștienți…

                                                                                                               Prof. Costel NEACȘU

Prima parte a articolului: „Crucișătorul” Cristian Tudor Popescu (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *