Observator

Cu casca sufleorului în ureche, Klaus a behăit ca un berbec scopit la Iași

       UN DISCURS LA FEL DE ISTORIC CA SUMMITUL DE LA SIBIU Într-o dimineață de mai, anul 2019, […]

   

   UN DISCURS LA FEL DE ISTORIC CA SUMMITUL DE LA SIBIU

Într-o dimineață de mai, anul 2019, președintele nostru s-a trezit cu împunsătura unei dorințe de neoprit între coaste… păi, nu e el un scriitor recunoscut de toată lumea literară, cu trei bestselleruri pe piață? este! și atunci ce mare lucru ar fi să țină un discurs fără hârtiuță la Iași, de exemplu, și să uimească audiența cu calitățile lui de orator desăvârșit? Simplu și fain!

Firește, deoarece el e președinte, nimeni n-a îndrăznit să-i spună că-i mai bine să se abțină, ca să nu râdă lumea cu gura până la urechi. I-au pus totuși un aparat în ureche, în așa fel încât să poată fi strunit de vreun purtător de cuvânt al PNL, Dancă Ionel, spre exemplu, că el îmi vine în minte, în caz că bate câmpii nepriponit… dar nimeni nu s-a gândit că președintele nu va deschide aparatul, încrezător în retorica lui de neînvins…

Vizita de la Iași a început bine… un cetățean cu flori în mână a venit grăbit în întâmpinarea lui . Klaus s-a bucurat și s-a îmbujorat discret: „Vai, ce frumos!…mi-ați adus flori” numai că omul , puțin încurcat a zis :„… ăăă… eu le duc la teatru… dar veniți la teatru, nu? ” și a plecat la fel de grăbit, cu flori cu tot … iar în urmă a rămas o pereche de buze umflate, peste niște dinți uriași, de cabalină aflată pe pajiște…

În fine… iubit de mulțime, ovaționat în fel și chip, Klaus a dat drumul unui discurs pe care l-aș numi EPOCAL și extrem de util… cam la fel de util ca summitul de la Sibiu… Căci acolo, la Sibiu, România a avut un câștig clar, de necontestat: niște inși îmbrăcați aproape identic, cu excepția unei doamne, Angela, care avea o tunică verde-brotăcel, foarte elegantă, din pricina căreia mulți au crezut că dânsa e Rareș Bogdan, au mâncat și au băut pe banii noștri, s-au tras în poze iar la sfârșit ne-au zis că nu intrăm în Schengen, deoarece suntem corupți și nu mai avem un stat de drept european, în care să poată fi arestat cine trebuie la momentul oportun, de preferință în campanie electorală.

Discursul lui Klaus a sunat așa:

FOARTE FRUMOS aici… Soarele, vremea, dar CEL MAI FRUMOS este că vă întâlnesc pe voi. Bravo! O echipă FOARTE BUNĂ care s-a prezentat astăzi AICI. Şi m-am bucurat FOARTE MULT că m-au invitat şi pe mine. E o MARE PLĂCERE să fiu AICI. Ştiţi că am fost de multe ori, cineva a numărat, cred ca asta este a şasea sau şaptea vizită pe care o fac la voi, în dulcele târg al Ieşilor. Parcă ÎMI PLACE DIN CE ÎN CE MAI MULT şi asta datorită vouă.” (Nota redacției „Justițiarul”: Cineva care folosește repetativ și abuziv adverbul „foarte”, astfel încât pentru el totul are valoare de superlativ absolut, nu poate să fie decât un necunoscator al limbii în care se exprimă ori un imbecil.)

Aceste vorbe înțelepte fiind rostite, președintele a trecut la „miezul problemei”:

Ei ( ieșenii inimoși, n.n.) m-au invitat să vă vorbesc despre referendum. Şi cu siguranţă asta o să şi fac (!!! n.n.). Mă întreabă unii ce-i cu referendumul ăsta (!!! n.n.). Istoria nu este lungă, dar trebuie să mergem puţin în urmă ca să înţelegem de ce este important să votăm(…) Aşa nu se mai poate! Îmi doresc în România o justiţie liberă (…) Avem infractori în fruntea statului. Atunci s-au gândit să îndoiască legile. Exact asta face PSD, de doi ani şi jumătate încearcă să îndoaie legile, nu pentru voi, ci pentru ei, ca să scape ei.

Măi, da’ și ale dracului legi, nu se lasă ele îndoite de doi ani și jumătate… însă nu PSD-ul, ci Klaus încearcă să le-ndoaie, că toată ziua le trimite ținându-se de șale la Curtea Constituțională și cu toată acestă strădanie, ele se întorc de-acolo erecte și cu nasul pe sus, de nici nu-ți mai vine să le trimiți …
Ușor încălzit pe dinăuntru, căci și roboții plâng, nu-i așa? prezidentul a continuat, imperturbabil:

Românii vor plăti. Din acest motiv, vă spun: Aşa nu se poate! Noi nu suntem hoţi. Noi suntem români, care vrem să mergem înainte cu ţara noastră. Ce e de făcut? E simplu, trebuie să mergem la vot! Votul vostru, al românilor, contează.”

Ați auzit, cetățeni, discurs mai idiot și improvizație mai catastrofală? Până a terminat alocuțiunea, președintele era cât pe ce să uite de referendum, deși asta părea să fie tema, la început. Platitudinile și truismele au curs lin, ca o ploicică de primăvară, și au lăsat cu gura căscată participanții la miting… sau oricum erau gură-cască… nu știu, nu mi-am dat seama.. dar, pe neașteptate, și-a adus aminte:

Oamenii nu reacționează suficient. Nemerniciile făcute de PSD-iști în justiție ne afectează pe toți.Pentru aceste mârlănii, pentru aceste atacuri la justiție veți plăti voi, toți românii pentru CĂ CAlitatea vieții va scădea semnificativ. De aceea am convocat acest referendum, nu pentru că n-aveam ce să fac, că aveam ce să fac.( !!! n.n.) Am convocat acest referendum pentru a da șansa românilor să dea un răspuns clar PSD-iștilor, să înțeleagă PSD-iștii că România este o țară cu oameni care-și doresc stat de drept, o economie funcțională.( !!! n.n.)”.

Ce-are „economia funcțională” cu „prefectura”, e greu de spus. Că n-am găsit întrebarea de la referendum cu privire la economia funcțională. În scurt timp, cum Klaus nu știa ce să mai spună, și tăcerea ar fi devenit jenantă, a sărit Rareș Bogdan să îl salveze cu un discurs îndemnând la calm, rațiune și înțelegere între oameni:

Să vă fie frică, pesediştilor! Moldova se ridică! Iaşiul, Suceava, Neamţ, Vrancea, Bacău, Botoşani, Brăila, Vaslui!. Se ridică împotriva celor preocupaţi de drepturile infractorilor, cei care se preocupă ca cei din fruntea PSD să scape de puşcărie. De doi ani de zile PSD guvernează împotriva românilor. L-au atacat pe preşedinte, căruia toți liderii europeni i-au mulţumit. L-au atacat spunând că nu e român. Infractorule! Klaus Iohannis e mai român decât tine şi toţi din gaşca ta!

Vă mărturisesc că după ce m-am luminat spiritual, direct de la președinte și PNL, a trebuit să mă odihnesc câteva minute bune, ca să-mi revin….și m-am gândit: păi, când inteligenții neamului vor mai aminti de-acum încolo despre „analfabeta” Veorica, eu cred că ar fi de dorit să recitească alocuțiunea de mai sus. Astfel vor deveni mai buni și mai toleranți, și vor zări, printre genele mijite, cam la ce „genunchiul broaștei” prezidențiale a coborât ăsta ștacheta!

                                                                                                                       Luminița ARHIRE

P.S. Vedeți că a pus mâna la urechea stângă, deoarece în dreapta avea un aparat. Exact ca-n bancul cu ardeleanul care avea un morcov în ureche și unul, văzând asta, strigă la el: „Bade! măi, bade! vezi că ai un morcov în ureche!” „Ceee?” „Ai un morcov în ureche, măi!!” „Cuuum?” „Ai grijă că AI UN MORCOV ÎN URECHE!!!” „Nu-nțeleg, no, dragule… vorbește și dumneata mai tare, că eu am un morcov în ureche și nu prea aud!”

Citiți și articolul Iohannisme

 

 

1 Comment

  1. Miki

    Felicitări! Un articol de nota 10! Observații de nota 10! Umor fin de nota 10!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.