Colimator

Cu robotul Klaus la revizie

  Pe vremea cînd Crin Antonescu încă era văzut ca fiind în mod aproape sigur viitorul președinte al României, propus […]

 

Pe vremea cînd Crin Antonescu încă era văzut ca fiind în mod aproape sigur viitorul președinte al României, propus de un PNL aparținînd familiei politice a liberalilor, Klaus Iohannis a reușit, în ciuda tuturor așteptărilor, să muște mîna celui ce l-a adus în politica mare, să îi fure partidul de sub nas și să candideze în locul lui.

Ulterior, deși nu a arătat nici un fel de calitate de om politic, de om de stat sau pur și simplu de om, în afară de aceea că este neamț, același Klaus Iohannis a cîștigat, în mod cu totul și cu totul neverosimil, alegerile prezidențiale, în urma unei răsturnări de situație între cele două tururi de scrutin ce nu poate fi nici acum explicată în logica unei normalități a desfășurării evenimentelor electorale.

Tot ce a făcut Iohannis a fost să tacă deștept, deși uneori nici asta nu i-a ieșit, urmînd ca de succesul său să se ocupe creatorii profesioniști de marionete, roboței și candidați-momîie, ce au ca principal scop răspîndirea democrației și a statului de drept (sic!) în lume.

Așa de bine i-au strîns aceștia șuruburile roboțelului Iohannis și i-au uns angrenajele cu atîta precizie, încît creația lor a reușit, cu toate că mai trebuie lucrat un pic la mecanismul vorbirii, să se cațere în cea mai înaltă funcție a statului român.

Ascensiunea roboțelului seamănă izbitor cu cariera politică a unei alte creaturi a băieților responsabili cu diseminarea democrației (sic! sic!) pe plan mondial, căruia i s-a pus denumirea de Traian Băsescu și care, în mod similar, a înfipt un cuțit în spate celui ce l-a lansat, practic, în politică, Petre Roman fiind în cazul acesta victima. Iar modul în care l-a devansat, în 2004, între cele două tururi de scrutin, pe Adrian Năstase, arată că pentru alegerile prezidențiale din 2014 din România regizorii nici nu s-au mai obosit să scrie un nou scenariu.

Dealtfel, scenariul (din 2005 a fost) continuat de Klaus Iohannis, buche cu buche, în 2015: întocmai ca și Traian Băsescu, de cum a fost urcat în jilțul de la Cotroceni, prima lui grijă a fost să se ocupe de interesele celor ce îi schimbă uleiul: a chemat F.M.I. în țară, a solicitat nervos suplimentarea bugetului apărării, pentru a putea fi susținute trupele de ocupație ale NATO în România, a avut, în contradicție evidentă cu interesul național, poziții publice oficiale extrem de belicoase la adresa Rusiei.

Roboțel disciplinat, Iohannis (a cerut) în 2015, ca și Băsescu în 2005, „propriul său guvern”, în speță acapararea totală a puterii, pentru a putea pune liniștit în aplicare planurile Stăpînirii străine, și nu se dă în laturi de la nici o ticăloșie pentru asta.

A declanșat, în acest scop, o mineriadă a procurorilor, a supus Parlamentul, reprezentantul, măcar simbolic, a ceea ce a mai rămas din democrație și din voința poporului, unor atacuri innaceptabile pentru un stat constituțional, a întărit, mai abitir decît oricînd, poziția DNA, ce a devenit un adevărat organ de forță, pentru a pune pumnul în gură celor indezirabili sau incomozi.

Orbi sa fie românii, ca să nu vadă că trăiesc exact scenariul din 2005, cînd Băsescu nici nu s-a ales bine președinte și a început să îi toarne găleți de lături lui Tăriceanu în cap, ca să declanșeze anticipate și să aducă PD-L la guvernare.

Din ce se poate vedea cu ochiul liber, regizorii sînt aceiași. Actorii, cu mici variațiuni pe temă, la fel. Audiența, în orice caz, e tot aia, dar nu dă semne că ar fi priceput mare lucru.

                                                                                                                                  invectiva.ro

 

 

2 Comments

  1. m*** nemtilor

    nemtii ar trebui pusi pe lista neagra a amenintarilor contra Romaniei. eu unul ma pis dragi nemti pe calitatea dumnevoastra si caterinca cu calitatea germana. prefer de un milion de ori mai mult o bere Bucegi sau Azuga pe care sa scrie unde e facuta. Luati-va LIDL si Kaufland si marsh afara de aici ..

  2. Absolut corect. Si mai ales, poate se trezesc si “naivii” aia care-l vedeau pe Iohanis, omul (?!) deasupra jocului politic si mai ales peste cei ce sar peste linia democratiei, aia care-l asimileaza cu un arbitru, deasupra intereselor meschine (!) urmarite de politicieni. Acum, cand am vazut-o pe “sfioasa” Desdemona (dovedita de instanta ca falsificatoare si uzand de fals), in umbra perdelutei (la una din casele obtinue prin valorificarea actelor false, dovedite), chicotind si salutand gloata medievala care a devoalat manaria judiciara, aplaudand in piata executia unui om, in folosul presedintelui. Poate nu ne-am fi dat seama, dar mitingurile “spontane” de sustinerea iohanisului cu ocazia condamnarii adversarului sau (politic, altfel, cum?!) i-au dat “in gat” pe monstri coborati direct din vremea inchizitiei.
    P.S. Cel mai grav pacat al justitiei aservite politic, clar, e ca au condamnat a doua oara, pe un dosar de doi bani, fara probe, pe un delict cel putin interpretabil, nu pe omul Dragnea, ci pe reprezentantul majoritatii romanilor. Asa e si asa a fost si la Referendum. Ce ne trebuie mai mult pentru a intelege ca Justitia e aservita unei puteri, la randul ei aservita celor ce nu urmaresc binele poporului. Daca ar fi vrut sa-l condamne pe Dragnea, ar fi urmarit fapte reale, ar fi pornit de la prejudicii imense aduse patrimoniului si economiei, din vremea cand asta “colabora” cu Udrea si Oprea, sau le termina “investitiile” incepute in dispretul nevoilor romanilor. numai ca toate acele “programe” erau “avizate” si “completate” de statul paralel si n-are nimeni interes sa afle cine e implicat in marea furaciune. Nu sunt adeptul teoriei staliniste ca “si daca n-a facut asta, condamnarea se sustine, ca stim noi ca a faptuit altele”, e ca la condamnarea lui Nastase ca “e perceput in spatiul public ca imaginea coruptiei”, asa ca…E abominabil ca justitie; daca n-ai dovezi e nevinovat, daca nu le cauti asta spune multe despre tine, nu despre el. In paralel, apostolii “anticoruptei Kovesi” sustin imaculata conceptie despre cea mai patata reprezentanta a magistraturii…, dar, “capul lui Motoc vrem!” si anticorupta cu gasca ei se executa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *