Observator

Cu SRI-ul lor în frunte, statul subteran va avea victorii multe!

                       Ce fel de SRI avem? Raportul comisiei de supraveghere […]

 

                     Ce fel de SRI avem?

Raportul comisiei de supraveghere și control a SRI‎ începe să circule. Mă așteptam ca el să conțină același bla-bla ca și alte rapoarte. Mă tem ca sîntem în situația de a ne fi înșelat. În România, circulă o vorbă. Dacă vrei sa îngropi o problemă, atunci fă o comisie. Este exprimarea neîncrederii noastre în toate. Cetățeanul român preferă să își rupă gîtul decît să aibă încredere în ceva. Iata că respectiva investigație se termină cu consemnarea unor fapte care ne pot ajuta să ne facem singuri o concluzie. În același timp, Raportul Comisiei Manda, deocamdată citat pe surse, ne arată sub sigla unei comisii parlamentare de anchetă ce fel de SRI am avut și, după toate probabilitățile, mai avem. Cîțiva lătrai, de serviciu în toate puterile, hămăie pe televiziuni că lucrurile s-au schimbat, că de cînd este Hellvig în fruntea SRI toate sunt lege și normă la milimetru. Parcă ar fi un banc ardelenesc prostesc și nevinovat, ca să distreze si babele.

Să revenim la Raportul Manda. Cu dezvăluirile șefului ANI (Horia Georgescu) și după audierile lui Maior și Coldea, avem‎ o concluzie cutremurătoare. George Maior a folosit SRI în interes personal. A făcut și jocuri politice, a tras sfori și a pregătit terenul pentru alte poziții importante. Pentru sine și ai săi. Reiese clar că George Maior s-a amestecat în politică de partea lui Victor Ponta, de la formarea guvernului pînă la întocmirea de note și dosare pentru diverși adversari politici. ANI, cu ale sale autosesizări, nu era decît un instrument de terorizat adversarii.

Într-un articol din Evenimentul zilei‎, Dan Andronic povestește cum s-a amestecat George Maior în fotbal. Era vorba de cîștigarea titlului de campioană și de alegerea președintelui FRF. Abia acum începe să fie clar de ce a fost arestat Gică Popescu în preziua alegerilor și cu alegerea lui Burleanu. Abia acum se leagă povestea cu arestarea lui Becali și cîștigarea titlului.

Abia acum vedem cum Burleanu joacă pentru CFR, mai nou echipa lui Vasile Dâncu. Grupul de la Cluj nu s-a mulțumit cu șefia DNA și a Parchetului General, cu Guvernul Boc și cu șefia SRI, a vrut și conducerea FRF și titlul de campioană a României la fotbal. Și tot Grupul de la Cluj a vrut sa își numească președintele său. Adica pe Klaus Iohannis care și el vrea măcar o echipă în prima ligă de fotbal.

Raportul Comisiei Manda descrie o stare de lucruri. SRI-ul se implica în toate, de la fotbal la politică, de la desemnări de contracte pentru clienți politici și clienți SRI pînă la format guverne și numit miniștri.

Ca o concluzie logică, nu poate fi străin nici de elaborarea de scenarii și nici de organizarea sau declanșarea unor evenimente.

Raportul va fi depus  și citit în Parlament și cuiul va rămâne bătut pentru multă vreme pentru toți cei care vor să schimbe ceva. Cine ar putea să îl scoată și să trimită serviciile secrete la locul lor prevăzut de lege?

                                                                                                               Cornel NISTORESCU

Sursa: COTIDIANUL

 

1 Comment

  1. alex

    Asa cum merg treburile astazi in Romania, s-ar putea ca intrebarea de final, al d-lui Nistorescu,sa ramana retorica pentru mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.