Observator

Cu ura pe oameni călcând: „Să moară toți bătrânii, toți pensionarii!”

  Când imaginea de forță a campaniei tale se rezumă la „tineri civilizați care aruncă în scârbă cu bani în […]

 

Când imaginea de forță a campaniei tale se rezumă la „tineri civilizați care aruncă în scârbă cu bani în moșii milogi”, e clar că ai o problemă gravă de viziune asupra poporului al cărui stăpân te vrei. Iar, când vezi că vreo 30% dintre români îl consideră un gest firesc, chiar frumos, nu poți decât să rânjești încântat prin tot felul de poze cu slugoi. Dar, de ce să mai discutăm despre „umanitate”, când noul trend de dreapta este: cu ura pe oameni călcând?

Am dat, la un moment dat, peste comentariul unei moderatoare tv de la un post anti-Dragnea. Cum cântărea ea josnicia: „ce, e mai umilitor că li s-a aruncat 1 leu, când PSD le aruncă 50 lei?” Adică, mai era loc de încă 49 lei, cocălarii ăia ai PNL sau USR au fost chiar decenți, zice doamna, de-a dreptul revoltată că lumea îndrăznește să nu vadă măreția acelor corifei ai educației cu scuipături.

Cum ar veni, după mintea ăstora de se cred pe dreapta dacă prizează fascismul direct în creier, săracii sunt de vină că se bucură de o pâine în plus, în loc să moară odată de foame cu demnitate. Ei vorbind de la înălțimea unor blocuri de fițe și a unor salarii grase. Băgând într-o zi mâncare în câinele sau mâța lui, cât bagă bietul sărăntoc în gură într-o săptămână.

Să ne înțelegem, nu vin să apăr PSD, nici nu am nimic împotriva celor ce câștigă bine. Cine are minte să facă bani, să îi folosească sănătos! Dar, asta nu dă dreptul nimănui să emită idei fasciste la adresa altor semeni. Pentru că acolo s-au dus cu acest dispreț, pe care îl aveau deja natural, peste care Iohannis și USR nu au făcut decât să presare puțină ură. Timp de patru ani…

Ce strigă toți figuranții de se cred mari „democrați”? „Să moară toți bătrânii, toți pensionarii!” Ați auzit cu toții, ați văzut multe postări cretine de genul acesta. Ați auzit, însă, vreun lider de la PNL, USR sau PLUS să strige la oamenii lor, să oprească acest fascism? L-ați văzut pe marele neamț Iohannis să ia poziție și să spună că o asemenea atitudine nu este acceptabilă? NU! Deși, știu prea bine cu toții acest „narativ”. De ce? Pentru că de la propaganda lor a plecat! Și pentru că și ei gândesc la fel: „cum naiba să facem să moară mai repede pensionarii, să rămânem cu tineretul ăsta atât de ușor de ambalat și prostit?” Asta e ceea ce au în cap toți, de la Iohannis, la Orban și Blaga, la Lolek & Bolek ai USR+. Asta e marea politică de dreapta din ziua de azi: MOARTE CELOR CE NU SE SUPUN!

Da, pe de o parte înțeleg revolta tinerilor! Se grăbesc să acumuleze mult, să le fie bine, lumea de azi i-a sălbăticit, le pasă doar de ei, nu mai empatizează cu restul, nu au chef să își înțeleagă semenul, oamenii sunt văzuți tot ca produse de consum, aruncă gagica sau prietenul ca pe o doză de bere goală. Iar moșii ăștia de îi sprijină pe cei ce pun taxe corporațiilor, îi deranjează și îi încurcă.

La 45 de ani nu mă pot numi nici tânăr, nici bătrân, deci ar trebui să fiu capabil să mă uit obiectiv spre ambele generații. Și este clar că avem un conflict puternic între generații: cea veche, crescută în grădina zoologică „Comunismul”, și cea nouă, crescută în parcul natural „Corporatismul”. Cei vechi vor să le dea Statul, pentru că așa au fost educații și pentru că, la vârsta lor, nici nu pot lua munca de la capăt. Ăștia noi vor să nu mai existe Stat, pentru că după ei, viitorul e în corporațiile care le dau de mâncare și care ar merita să conducă lumea. Culmea e că ăștia micii strigă „milogii” după bătrâni, când și și ei sunt în aceeași stare de dependență de cineva. Dar, înțeleg, e de rahat să fii milog la Stat, ești super „cool” doar dacă ești milog la vreun guler alb drogat. Deh, are și slugărnicia deontologia ei. Și o fi și asta pe sezoane, ca moda.

Ce le scapă din vedere acestor tineri care nu mai au răbdare cu timpul, e că acești bătrâni au muncit și ei, la vremea lor, tot la normă, tot la „target”. Că au fost alte vremuri, că au muncit la Stat, nu la Corporație, nu contează, toți au muncit, nu le-a dat nimeni nimic pe gratis, nu au fost milogi. Și nu sunt ei de vină că azi, când sunt la bătrânețe și depind de Statul cu care au un contract, sunt șantajați cu 50 lei și sunt prostiți că sunt eroi cei care le dau ceea ce merită, de fapt, de drept. Acești oameni au dreptul la viață, au dreptul la ajutor și la grijă, de bine de rău, și-au făcut datoria la vremea lor. Nu poate să îi extermine Iohannis, nici nu îi poate expulza Cioloș. România e și țara lor, sunt aici dinaintea noastră, au contribuit la dezvoltarea ei și trebuie să găsim soluții bune pentru toți, nu doar pentru unii mai puternici sau mai urlători.

Așa că, tinere revoltat, înainte de a o înjura pe mă-ta și a-i dori moarte lui tac-tu, gândește-te cine e de vină pentru dependența lor. Mai întâi TU, pentru că poate nu ai muncit (sau furat) destul ca să le dai suficienți bani părinților tăi, astfel încât să nu fie șantajabili cu pensia. Apoi, o fi și Guvernarea de vină, dar atunci nu scuipa după bătrânii amărâți, aduși de primari la mitinguri, ci răfuiește-te cu liderii politici de vârf. Și, în final, întreabă-te ce naiba au făcut liderii tăi, cei pe care tu îi proslăvești, pentru acești oameni. Pentru că niciunul dintre actorii de pe piața politică nu e nou-nouț, toți au fost pe la guvernare și niciunul nu a făcut nimic pentru a-i „elibera” pe acești oameni, toți au perpetuat acest sistem de pensii mincinos, care îi face pe oameni la bătrânețe sclavii Statutului. TOȚI!

Da, PSD profită din plin de acest „sistem” și nu are de ce să îl schimbe, s-ar sinucide. Dar, ia spune repede care e planul lui Iohannis, Orban, Rareș, Barna, Cioloș, Băsescu pentru pensionari? Care e planul lor pentru tine, la bătrânețe, deoarece in câteva zeci de ani ajungi și tu acolo, „la mila Statului”? Ah, ei sunt exclusiv cu Justiția, nu au timp de pensii, autostrăzi, joburi. Ei nu au nicio datorie să producă programe de guvernare, soluții alternative? Au nevoie de tine doar acum, să îi aduci la guvernare chipurile ca să salveze Justiția aia de se prostitua cu SRI. Ei, sărăcuții, nu au minte să gândească pe termen lung. Voi aveți așteptări de la bieții bătrâni, nu de la băieții cu costume de la Milano. Oh, daaa, uitasem, în noua viziune de dreapta, se ocupă corporațiile de astea, iar politicienii doar i-au șpagă ca să nu le deranjeze și se îmbată de dimineață ca să nu vadă.

Așaaa! Și pentru cei care nu au loc la corporație sau nu îi duce capul la un asemenea nivel, ce facem? Pentru zidari și alte domenii „unprofitable” pentru rechinii financiari, ce soluții au Iohannis, Cioloș sau Kovesi? Ce facem cu oamenii ăștia mai puțin dotați sau pur și simplu cu pasiuni pentru alte domenii? Când vor îmbătrânii ce aveți de gând cu ei? Le veți da să mănânce tonele de dosare făcute de Poliția Politică (SRI+DNA), despre care vă prostesc „zeii” voștri că ar fi „soluția finală” pentru prosperitatea României?

Nasol! Unde nu-i cap, vai de viitor! Fix așa a început și comunismul ăla de care îi acuzați pe moși, dar pe care îl cultivați acum în haină fascistă. Cu ură socială și moarte revoluționară. Dar, voi sunteți eleganți, nu îi gazați, nu îi împușcați, îi executați subtil cu scuipătura românească! Pardon, aruncatul cu bani după cineva nu tot scuipat e?

                                                                                                                        Cristian Bodea

 

3 Comments

 1. alex

  Felicitari pentru articol! Exceptional! Ati zugravit foarte bine adevarata stare de fapt din Romania noastra actuala! Si exact: acesti tineri trebuie sa se gandeasca ca si ei vor ajunge in situatia batranilor, de care isi bat joc astazi! Partea proasta este ca acestia nu au o viziune de viitor, traiesc pentru azi, maine vor vedea ei.

  • IQ100

   salut , alex! NU vor ajunge…vor crapa de boli /prostie/accidente/droguri/depresie/supramunca inainte..de aceea si sunt educati si crescuti asa…
   subscriu insa la calitatea articolului…de exceptie, chiar aici, intr-o companie selecta…

 2. Georgescu Viorel

  Generația mea a fost crescută chiar în libertate,am prins ,,retragerea trupelor sovietice”,pâinea,zahar,malai pe cartele in anii 60 ,apoi a urmat o perioadă de prosperitate până prin anii ’84 ,după care s-a strâns surubult pentru că s-a dorit ( și reușit) rambursarea creditelor către FMI…am avut libertatea de a ne distra ( ceaiurile dansante), chefurile in familie cu muzică bună,fără obscenități,și cu băuturi fine( până în ’80 și la ,,Fortuna” găseai whisky,Rom Havana de 3-5 sau 7 ani, votcă poloneză sau rusească , și apoi pălincă, țuică și…vinul ..
  Aveam libertate și timp…8 ore muncă restul liber, concediu își permitea tot omul muncii,erau stațiuni pentru țăranii cooperatori,pt muncitori și apoi în perioada anilor 80 cu toate restricțiile de circulație și cota de benzină…mergeam la iarba verde,la pescuit) la munte,mare cuplați în funcție de Nr mașinii…libertate de a merge la biserică…am fost cununat la biserică,am botezat copii la biserică ( asta in anii 73 -77) cine spune că era interzis ori minte,ori nu știe sau poate avea o funcție care îi impunea un anume comportament ..deci nu am trăit ,,în gradina zoologică a comunismului” am făcut și excursii in afară prin BTT .cu grupul și chiar individual…e drept în „lagărul socialist” Polonia,URSS,RDG,Bulgaria, Cehoslovacia ..am muncit 38 de ani și nu am o pensie nesimțită ( 1400) ,la fel și soția ( asistenta medicala după 38 ani 1300) Pe timpul meu școală era gratuita,manuale gratuite, asistenta medicala,stomatologie la școli și întreprinderi, cabinete medicale ,se acumulau cunoștințe,eram bine pregătiți ,..etc..Generațiile de azi o spoiala de școală,au pretenții ,s- au deprins cu nemunca,cu băutura,curve,unii cu droguri,nu mai exista respect nici pt proprii părinți…sunt sub dictatura banului,sunt sclavi indiferent de locul de muncă nu mai se muncește pt.indivud,pt societate cu pentru un stăpân…muncitor sau in halat alb tot sclav…eu știu că munceam pentru mine, pt familia mea pt că ne bucurăm toți de munca noastră..muncitori,intelectuali țărani…nu exista o clasă exploatatoare…rezultatele muncii fiecăruia se regasea in blocuri de locuințe,spitale,grădinițe,camine, dispensare medicale, stațiuni de odihna și tratament ..nu munceam sa își ia un ,, baron” inca o vilă sau 3 mașini și încă 3 amante ..etc..dar știți toate astea .. mulțumim pentru atenția acordată în articolul de mai sus,dar am simțit să fac precizarea că noi am fost LIBERI,nu am fost sclavii nimănui ,ai unei lichele parvenite, îmbogățite post lovitură de stat…să aveți o viață liniștită 😜

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *