Cadran international

Cuba a condamnat atacurile teroriste comise la Caracas

  HAVANA, 28 iun. (ACN). – Cuba a condamnat atacurile teroriste comise la Caracas, miercuri, într-o DECLARAȚIE A MINISTERULUI RELAȚIILOR […]

 

HAVANA, 28 iun. (ACN). – Cuba a condamnat atacurile teroriste comise la Caracas, miercuri, într-o DECLARAȚIE A MINISTERULUI RELAȚIILOR EXTERNE, pe care ACN o transmite în continuare:

DECLARAȚIA MINISTERULUI RELAȚIILOR EXTERNE AL REPUBLICII CUBA

Ministerul Relațiilor Externe al Republicii Cuba condamnă energic atacurile teroriste comise la Caracas contra Tribunalului Suprem de Justiție și Ministerului Puterii Populare pentru Afaceri Interne, Justiție și Pace.

Este injustificabil faptul că unele guverne și unii politicieni, în loc să exprime o condamnare fermă și directă a acestor acte teroriste și puciste, le prezintă ca pe o presupusă revoltă polițienească și le manipulează pentru a incita la ruperea uniunii civico-militare și pentru a ataca decizia demnă a președintelui Nicolas Maduro de stavilire a haosului și de apel la apărarea legitimă a ordinii constituționale.

Nu mai suprinde faptul că Organizația Statelor Americane (OSA) și Secretarul său General au devenit, prin tăcerea lor, complici la cele întâmplate sau la ceea ce s-ar putea întâmpla.

Cuba respinge cu hotărâre folosirea terorismului și amestecul extern în Venezuela, reafirmându-și cea mai fermă solidaritate cu Revoluția Bolivariană și liderii săi. Nimeni și nimic nu va opri bravul popor al lui Bolivar și Chavez să lupte cu determinare în apărarea ideilor sale și cuceririlor obținute și să restabilească pacea pe care alții au zdrobit-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *