Cadran international

Cuba ar putea salva Italia și lumea de coronavirus?

      Medicii cubanezi și medicamentele lor pentru salvarea lumii de COVID-19 În timp ce primul test clinic pentru […]

 

    Medicii cubanezi și medicamentele lor pentru salvarea lumii de COVID-19

În timp ce primul test clinic pentru un vaccin contra coronavirus a început astăzi în Statele Unite, Cuba ar fi putut deja dezvolta un medicament de succes capabil să vindece COVID-19. Lumea occidentală a recunoscut cu greu potențialul cu care această mică națiune din Caraibe contribuie la cea mai mare provocare cu care s-a confruntat lumea în foarte mult timp.

Este aproape un miracol, Cuba are doar patru infecții coronavirus active, dar nu grave. Nimeni nu a murit în Cuba încă din cauza unei infecții cu COVID-19. Bolnavii din Cuba includ trei turiști italieni și un cetățean cubanez, cu zeci de alți cetățeni izolați din precauție ca fiind cazuri suspecte, dar neconfirmate, aflați în carantină.

Țara comunistă din Caraibe a fost una dintre ultimele din America și Caraibe care a raportat prezența infecției pe teritoriul său.

Medicii cubanezi sunt în prim plan, până la punctul că au fost întotdeauna trimiși de guvernul lor din întreaga lume pentru a răspunde la situații de urgență pentru sănătate. De exemplu, să ne gândim la situația de urgență Ebola din Africa de Vest în 2013.

Ministerul Sănătății din Cuba estimează că din anii ’60 și până astăzi, medicii săi au activat până la 600.000 de misiuni în 164 de țări. Multe dintre ele sunt încă active în 67 de țări, în special în țările africane și latino-americane.

Radio Havana Cuba este postul oficial de emisie internațională din Cuba, administrat de guvern. Poate fi auzit în multe părți ale lumii, inclusiv în Statele Unite. Stația a raportat despre medicamentele deja dezvoltate în Cuba, capabile să vindece virusul. Această veste a fost publicată și în Morning Star News în Marea Britanie, China și Cuba News.

Astăzi, Ambasada Cubanei la Roma, Italia, a evidențiat oferta Organizației de Prietenie Italia-Cuba (ANAIC) și a Coordonatorului Național al Rezidenților Cubanezi din Italia (CONACI) care au trimis apeluri separate autorităților italiene pentru a evalua posibilitatea de a solicita contribuție din partea Cubei, cu personal medical și interferonul cubanez Alfa 2B, care a fost utilizat cu succes împotriva COVID-19 din China.

Conform rapoartelor din China, Alfa 2B a contribuit foarte mult la stoparea răspândirii virusului la minimum.

Giulio Gallera, consilier pentru sănătate și bunăstare a regiunii Lombardiei în Italia, a informat public, sâmbătă, 14 martie 2020, că a solicitat asistență medicală de la Cuba. Consulatul cubanez a răspuns spunând: „Este de datoria noastră să confirmăm că am primit o scrisoare de la domnul Gallera, care oficializează solicitarea de a avea personal cubanez specializat în gestionarea bolilor transmisibile. Această scrisoare a fost transmisă în mod corespunzător de către ambasada cubaneză în Italia autorităților cubaneze competente, cu care rămânem în contact în aceste scopuri.

Industria farmaceutică cubaneză este pregătită să trateze mii de potențiali pacienți COVID-19 pe insulă, potrivit Eduardo Martínez, președintele Grupului de afaceri BioCubaFarma.

Martínez a explicat, vineri, la o conferință de presă, că 22 de medicamente produse în Cuba fac parte din protocolul prevăzut pe insulă pentru a trata epidemiile de coronavirus, dintre care, a spus el, „avem pentru tratamentul a mii de oameni și suntem pregătiți să creștem semnificativ producția celor cu acoperire mai mică ”.

În Caraibe, Jamaica, St. Kitts și Nevis și St. Vincent și Grenadine au anunțat că vor solicita sau au solicitat deja asistență medicală de la omologii lor cubani.

Primul lot de 21 de asistente medicale de specialitate din Cuba va ajunge în Jamaica pe 24 martie pentru a stimula capacitatea sistemului de sănătate de a face față coronavirusului (COVID-19).

Încercăm să aducem în jur de 100 de asistente medicale de specialitate suplimentare în sistem, concentrându-ne în principal pe unități de înaltă intensitate sau UCI (unitate de terapie intensivă).”, a declarat ministrul Sănătății și Wellness, Dr. Christopher Tufton la St Lucia News.

Ministrul, care s-a adresat la o informare de presă pe 13 martie la Biroul premierului, a declarat că dezvoltarea urmează discuțiilor cu guvernul cubanez.

Terrance Drew, un expert în sănătate din partea opoziției Partidul Muncii St. Kitts și Nevis (SKNLP), a declarat că vor să ceară autorităților cubaneze „ajutor în crearea unei infrastructuri și a unui plan pentru tratarea persoanelor infectate”.

eTurboNews a adresat  Ministrului Turismului din Jamaica, Edmund Bartlett, pentru contribuția sa, dar nu a existat încă niciun răspuns. Bartlett este, de asemenea, șeful Centrului Global de Reziliență și Management al Crizelor (GTRCM) cu sediul în Jamaica.

Între timp, vârfurile frustrării din Italia: „Încă o dată, cea mai mare solidaritate și contribuție provine din țările socialiste.

Și asta în timp ce Uniunea Europeană este complet dezorganizată în fața acestei situații de urgență (până la punctul de a nu avea o politică comună în această privință) și nu face aproape nimic serios în favoarea țării noastre. Italia primește mult mai puține fonduri în comparație cu Spania, Polonia și Ungaria, în ciuda faptului că este cea mai afectată de virus până în prezent.

Industria farmaceutică cubaneză a garantat sâmbătă producerea celor 22 de medicamente utilizate pentru tratamentul coronavirusului COVID-19, în special Interferon Alfa 2B, care s-a dovedit a fi foarte eficient în combaterea bolii.

Medicina cubaneză ar putea trata mii de pacienți cu coronavirus.

Președintele grupului BioCubaFarma, Eduardo Martinez, a explicat că Republica insulară a dezvoltat 22 de medicamente care vor fi utilizate pentru a conține focarul.

Până acum se știe că unul dintre medicamentele fabricate de Cuba, Interferon B, a reușit să vindece eficient mai mult de 1.500 de pacienți cu coronavirus și este unul dintre cele 30 de medicamente alese de Comisia Națională Chineză de Sănătate pentru a combate bolile respiratorii.

A fost dezvoltat pentru prima dată în 1986 de o echipă de cercetători de la Centrul de Inginerie Genetică și Biotehnologie (CIGB) și introdus în sistemul de sănătate cubanez.

Dl Martinez a descris Interferon B drept „produsul principal al setului de medicamente cubaneze”, cu medicamentul dezvoltat atât în Cuba cât și în China, în cadrul unei întreprinderi comune, ca parte a unui acord între țările socialiste.

El a spus că medicamentul ar putea fi exportat și în alte țări pentru a ajuta la blocarea răspândirii virusului și a trata pe cei care prezintă simptome.

Directorul CIGB, Eulogio Pimentel, a spus că are suficiente provizii care „ar fi echivalent cu tratarea practic a tuturor cazurilor infectate apărute în China” unde peste 80.000 de persoane au fost infectate.

Cuba a trimis o echipă de medici și doze de Interferon B în Italia, unde lucrează alături de experți chinezi pentru a ajuta la combaterea și conținerea focarului de coronavirus COVID-19.

Interferonul uman recombinant Alpha 2B, produs în Cuba, precum și un alt grup de medicamente, fac parte din protocolul pentru îngrijirea pacienților cu această boală și orice complicații care pot apărea.

Martinez Diaz a dat asigurări că Centrul pentru Inginerie Genetică și Biotehnologie (CIGB) are „toate capacitățile de a furniza acest antiviral sistemului național de sănătate”.

Cuba a furnizat medicamentul, care este produs cu tehnologia cubaneză în cadrul companiei comune Changchun Heber Biological Technology , situată în Jilin, China.

În prezent este utilizat la personalul de sănătate vulnerabil și de asistență medicală ca măsură preventivă, precum și la pacienții cu COVID-19 sub formă de nebulizare, deoarece este o cale rapidă de a ajunge la plămâni și de a acționa în stadiile incipiente ale infecției, au subliniat oficialii.

În legătură cu acest medicament terapeutic, directorul adjunct al CIGB Marta Ayala Avila a explicat că interferonii sunt molecule pe care organismul însuși le produce ca răspuns la atacurile virale, ceea ce le face primul răspuns organic al sistemului imunitar pentru combaterea bolilor.

În focarele anterioare ale coronavirusului, SARS în 2002 și MERS în 2012, interferonii au fost folosiți și pentru îngrijirea și tratamentul persoanelor infectate.

Studiile publicate ulterior au arătat că acești viruși, în loc să inducă crearea de interferon în organism, scad producția acestor molecule, de unde și eficacitatea medicamentului în tratarea COVID-19.

Directorul general Eulogio Pimentel Vazquez a declarat presei că au un inventar al produsului care ar fi echivalent cu suma necesară pentru a trata totalul celor infectați care au avut loc în China.

https://www.facebook.com/teleSUREnglish/videos/493745461551023/

Informațiile au fost colectate dintr-o serie de surse cubaneze, chineze, jamaicane, italiene și britanice și nu toate articolele menționate în acest raport pot fi confirmate independent de eTurboNews.

                                                                          Juergen T STEINMETZ, eTurboNews

3 Comments

 1. Dima

  Era o chestiune de timp pana italienii vor cere ajutor din afara UE si iata ca apeleaza la un tratament eficient cu antivirale din tarile socialiste. Pe langa interferonul Alfa 2B, un alt antiviral extrem de potent este si Arbidol folosit pe scara larga in Rusia la tratarea racelii si a gripei.
  Si iata cum un medicament dezvoltat cu peste 30 de ani in urma in fostul spatiu socialist salveaza maretul Occident dezvoltat si ultra-sofisticat de la colapsul total.

 2. gigimutu

  pai vedeti, mareata (m) ue, in actiune?

  la bine impreuna (dar parca si la bine, unele tari din ue isi trag lor partea cea mai grasa, vorbesc despre germania si franta), iar la rau, fiecare cu pi…zda masii!!!

  pai atunci, mue ue!!!!

 3. Ioan Dănilă

  Cuba este dispusă să salveze omenire de virusul ucigător:
  ,,Astăzi, Ambasada Cubanei la Roma, Italia, a evidențiat oferta Organizației de Prietenie Italia-Cuba (ANAIC) și a Coordonatorului Național al Rezidenților Cubanezi din Italia (CONACI) care au trimis apeluri separate autorităților italiene pentru a evalua posibilitatea de a solicita contribuție din partea Cubei, cu personal medical și interferonul cubanez Alfa 2B, care a fost utilizat cu succes împotriva COVID-19 din China.

  Conform rapoartelor din China, Alfa 2B a contribuit foarte mult la stoparea răspândirii virusului la minimum.

  Giulio Gallera, consilier pentru sănătate și bunăstare a regiunii Lombardiei în Italia, a informat public, sâmbătă, 14 martie 2020, că a solicitat asistență medicală de la Cuba. Consulatul cubanez a răspuns spunând: „Este de datoria noastră să confirmăm că am primit o scrisoare de la domnul Gallera, care oficializează solicitarea de a avea personal cubanez specializat în gestionarea bolilor transmisibile. Această scrisoare a fost transmisă în mod corespunzător de către ambasada cubaneză în Italia autorităților cubaneze competente, cu care rămânem în contact în aceste scopuri. ”

  Industria farmaceutică cubaneză este pregătită să trateze mii de potențiali pacienți COVID-19 pe insulă, potrivit Eduardo Martínez, președintele Grupului de afaceri BioCubaFarma,,.
  ,,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *