Lichele

Culmea antiromânismului: Alexandra Toader, membra CNSAS care s-a solidarizat cu colegii ei apărători ai experimentului bolșevic de la Pitești, numită președinte taman la IICCMER!

  Ieșeanca Alexandra Toader (34 de ani), membră în conducerea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a fost numită […]

 

Ieșeanca Alexandra Toader (34 de ani), membră în conducerea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a fost numită de premierul Ludovic Orban președintă la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în locul lui Radu Preda.

Alexandra Toader a fost printe cei trei salariați din cadrul Colegiului CNSAS care s-au solidarizat cu colegii lor alogeni Mihai Demetriade și Mădălin Hodor, cei care au ridiculizat martirii experimentului Pitești susținând că victimele „nu sunt chiar victime”. Citiți detalii privind scandalul declanșat de Demetriade și Hodor aici.

Potrivit unui comunicat al CNSAS, Mihai Demetriade şi Mădălin Hodor au acţionat în nume personal şi nu au cerut acordul instituţiei pentru o poziţie oficială, instituţională, pe această temă, deşi sunt funcţionari publici.

Conducerea Consiliului a considerat că declaraţiile celor doi au fost o ofensă adusă celor care au suferit în regimul de detenţie comunist, iar prin asocierea cu numele CNSAS au adus prejudicii majore instituţiei.

„Negarea crimelor comunismului în România constituie o crimă morală care demonstrează că nu s-a înţeles dimensiunea suferinţei din închisorile sistemului concentraţionar comunist, istorie de tristă amintire pentru mii de familii de compatrioţi., a declarat preşedintele Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, potrivit comunicatului de presă

Trei membri din conducerea CNSAS – Adrian Cioflâncă, Alexandra Toader și Germina Nagâț – l-au acuzat pe președintele instituției, Constantin Buchet, că a acționat în nume propriu când a trimis comunicatul de presă, fără a-i consulta în prealabil și fără ca textul să fie aprobat de Colegiu, așa cum prevede legea.

Comunicatul celor trei membri CNSAS:În urma apariției pe site-ul oficial al instituției, la data de 31.10.2019, a unui comunicat semnat de Președintele CNSAS, domnul Constantin Buchet, considerăm că se impun următoarele precizări, pentru informarea corectă a opiniei publice:

Deși în comunicat se afirmă că reprezintă poziția «conducerii» instituției, textul nu a fost discutat și nu a fost aprobat de Colegiu, așa cum prevede legea: CNSAS este condus, prin vot majoritar, de un grup format din 11 membri, învestiți de Parlamentul României cu drepturi egale. Este cât se poate de regretabil faptul că Președintele instituției, ales în această funcție chiar de colegii săi, își arogă din nou dreptul de a se substitui Colegiului și de a comunica oficial opinii și puncte de vedere strict personale, care nu au fost discutate în prealabil și nu au fost asumate prin vot.

Totodată, dezavuăm în mod ferm orice tentativă de cenzurare a informațiilor aflate în arhiva CNSAS, de discreditare sau de intimidare a angajaților noștri, care prin activitatea de cercetare istorică le valorifică punându-le, în mod legal și legitim, în circuitul public. Documentele din arhiva Consiliului trebuie să sprijine dezbaterea științifică autentică, și nu hagiografiile sau mitologiile propagandistice. Ascunderea, cenzurarea sau manipularea informațiilor din dosarele fostei Securități reprezintă o denaturare gravă a misiunii instituției și o maculare a memoriei victimelor, față de care respectul nu poate exista în absența adevărului.”

În martie 2018, Alexandra Toader fusese numită membră în colegiul CNSAS, fiind nominalizată de însuși antiromânul Klaus Werner Iohannis. În fotografia de mai jos, Toader se află într-o poziție regulamentară în stânga „tătucului”, la imortalizarea momentului care a urmat decorării CNSAS la Cotroceni.

Alexandra Toader alături Klaus Iohannis și foștii ei colegi de la CNSAS. Foto: presidency.ro (Click pe fotografie pentru mărire!)

Citiți mai jos ce comunica – la vremea scandalului declanșat de cei doi cercetători de la CNSAS pe tema „experimentului Pitești” – IICCMER, instiuția unde a fost numită acum ca președinte Alexandra Toader, condamnând în termeni duri declarațiile colegilor apărați de aceasta!

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER): „București, 30 octombrie 2019. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a luat act cu uimire și indignare de declarațiile recente ale unor cercetători de la o instituție a statului menită să conserve și să analizeze memoria recentă a României. Este un act de vandalism intelectual să califici terifiantul experiment derulat la închisoarea din Pitești drept o simplă răfuială între grupări adverse, fie ele și legionare. Exonerarea autorităților comuniste de vina de a fi încurajat și patronat un asemenea episod de degradare a ființei umane reprezintă o lovitură pe obrazul celor care, proveniți din mai tot spectrul politic și ideologic al epocii, au fost supuși unui regim de tortură la care, după cum spunea și Alexandr Soljenițân, nici măcar artizanii GULAG-ului nu s-au gândit. La trei decenii de la căderea simbolică a comunismului, este trist și revoltător să constați că oameni care au cercetat arhivele dictaturii proletariatului nu au înțeles nimic din drama consumată în universul concentraționar, utilizând etichetări abuzive și trăgând concluzii imunde. Cât se poate de necesare, dacă sunt folosite cu discernământ, nuanțele în istoriografie nu sunt același lucru cu relativismul.” (http://www.iiccr.ro/nuantele-in-istoriografie-nu-sunt-acelasi-lucru-cu-relativismul/?)

Deci, aceasta este Alexandra Toader, cea care a fost numită în funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban.

Alexandra Toader: „Mi-am depus demisia din CNSAS. În martie 2018, la propunerea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, am fost numită în funcția de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Îi mulțumesc domnului Președinte pentru încrederea și oportunitatea acordate. Pentru mine, această poziție a reprezentat o enormă responsabilitate. Mă despart cu greu de munca depusă la CNSAS, dar am convingerea că am contribuit și eu la deconspirarea colaboratorilor și lucrătorilor fostei Securități, timp de aproape doi ani. Sunt convinsă, în schimb, că aflarea adevărului cu privire la trecutul totalitar va continua să fie unul dintre principalele obiective ale Președintelui României, așa cum a fost până acum.

Am fost numită de Prim-ministrul Ludovic Orban în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Este o poziție care mă onorează în mod special, motiv pentru care îi mulțumesc premierului pentru nominalizare. La mai bine de treizeci de ani de la Revoluție, Institutul trebuie să revină la principalul său obiectiv – demascarea atrocităților săvârșite în vremea comunismului –, printr-o strategie cât mai clară în acest sens, pe care o voi imprima încă de la începutul mandatului. Responsabilii trebuie deferiți justiției, iar memoria victimelor dictaturii comuniste necesită a fi recuperată și prezervată.”, a scris Alexandra Toader, vineri, pe Facebook.

Nu era suficient că alogenii conduc România (președinte, premier, director SRI, avocat al poporului ș.a.m.d.) acum aceștia își numesc și cozile de topor autohtone în posturi cheie ale cercetării trecutului nostru, special pentru a compromite istoria reală și identitatea poporului român.

                                                                                                 Marius Albin MARINESCU

Citiți și:

Scandalul ofenselor aduse memoriei victimelor Experimentului Pitești și reacțiile împotriva calomniatorilor

Neomarxiștii de la „Radio France International” apără experimentul bolșevic de la Pitești

1 Comment

  1. una

    “Alexandra Toader, numită în locul lui Radu Preda la IICCMER. Noul președinte este una dintre cele trei persoane care s-au solidarizat cu Demetriade și Hodor, cei care au spus că victimele experimentului Pitești „nu sunt chiar victime”…… Toader a fost printre cei trei angajați ai CNSAS care s-au desolidarizat de poziția critică a conducerii instituției față de afirmațiile istoricilor Mădălin Hodor și Mihail Demetriade despre victimele „Experimentului Pitești”… Fostul președinte al IICCMER, Radu Preda, a condamnat acele afirmații, împreună cu o mare parte din societatea civilă românească.”
    Tavarişcia Alexandrina Toaderskaia (Alexandrina Toader) este multumita de anti-anticomunismul tavarisi Mădălinsku Hodorkovski (Mădălin Hodor), amandoi din aceeasi breasla progresist/marxista, de dejectiile verbale ale acestuia prin care a insultat memoria victimelor statului totalitar marxist de la noi, de dinainte de ’89:„niște căcați cu ochi care se torturau între ei pentru un blid în plus”, o abjectie demna de un scelerat, “o nesimțire strigătoare la cer” cum spunea cineva. Asemenea vorbe la adresa victimelor totalitarismului marxist, arata ura pe care marxistangii progresisti o au fata de cei care s-au opus statului criminal marxist. Cata mega ipocrizie pe acesti marxistangi, cand alearga dupa altii sa le strige “ciuma rosie”, ei fiind din aceeasi framantatura stricata cu cei care in anii odioseniei comuniste au incercat sa franga acest popor.
    Urata aceasta treaba, cu cele intamplate la IICCMER, facuta de o aschiei z(a)varlita dintr-un trunchi de securist. Nu cumva Ludovic (Lajos) Orban s-a temut ca IICCMER, avand la conducere pe cineva cu adevarat anticomunist, poate ajunge sa descopere ceva grav despre Imre Orban, care a fost in Securitate intre 1948 si 1956, activand ca loctiitor al sefului Securitatii la Direcția Regionala Brasov/Stalin, fiind dat afara din securitate odata cu plecarea consilierilor sovietici, nu retrogradat ci dat afara, ceea ce inseamna ca a fost un apropiat al bolsevicilor rusi. Faptul de a fi sef de securitate in cea mai neagra perioada a totalitarismului marxist de la noi, inca un securist apropiat rusilor, spune multe despre un asemenea om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *