Abuzuri

Culpabilizarea medicilor: Iohannis a retras decorația conferită spitalului din Suceava în urmă cu un an

  „Culpabilizarea medicilor” – un nou episod: Retragerea decorației spitalului din Suceava Rapiditatea exagerată cu care Iohannis a retras decorația […]

 

„Culpabilizarea medicilor” – un nou episod: Retragerea decorației spitalului din Suceava

Rapiditatea exagerată cu care Iohannis a retras decorația dată anul trecut spitalului de la Suceava – și promptitudinea trolilor liberali de a o răspîndi și aplauda – se înscrie în noua strategie a puterii de culpabilizare a medicilor, un deget ridicat acuzator, gen, „Eu bunăvoință și încredere am avut, dar voi, stimați doctori, m-ați dezamăgit profund.”

Asemenea gesturi nu se fac în plină criză, ci la sfîrșit, cînd e timp pentru analize și concluzii.

Conform legii 29/2000, retragerea Ordinului „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu se poate face decît în cazul unei condamnări penale – nu e cazul – ori „pentru fapte dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor ordinului.” Aceeași lege prevede că faptele dezonorante sunt stabilite de către un consiliu de onoare, special format pentru fiecare Ordin parte. Persoanele (sau instituțiile judecate) au dreptul să ia parte la dezbaterile din consiliul de onoare.

De la momentul sesizării unor fapte reprobabile care ar merita să ducă la retragerea unor decorații, Consiliul de onoare are la dispoziție între 30-45 de zile pentru a se întruni și analiza cazul, și alte 60 de zile pentru a face o recomandare Cancelariei Ordinelor, care, la rîndul ei, sesizează președintele României pentru semnarea decretului de retragere a decorației.

Să înțelegem că toate aceste proceduri s-au derulat la foc automat în ultimele zile, arzîndu-se, eventual, anumite etape? De asta îi ardea în asemenea momente președintelui, de decorat sau de retras decorații? „Nerăbdarea” lui Iohannis spune multe. Și deloc bune…

                                                                 Bogdan Tiberiu IACOB, inPolitics.ro

2 Comments

  1. intrebari

    mainile medicilor impreunate in fata arata supunere. ori supunere fata de ce? de functia de presedinte sau fata de individ. eu as fi curios sa aflu. apoi cine are nevoie de decoratii ca sa salveze vieti?

  2. Raul

    Medicii ar trebui sa se revolte! Venira vremuri in care ne daduram seama cata nevoie avem de medici! Sa aduca procurori sa stea in spital, sa ia contact direct cu covizii veniti din strainatate, sa le faca dosare penale chiar in spital la ATI, pentru ca au mintit, asa cum au facut cu oamenii care au jurat pe capotele masinilor in 2012 si nu au patit nimic! Din contra, unii au ajuns f sus! Acum este vorba de iresponsabilitatea guvernului care ii tot primeste la granite, ii aduce cu avionul, asa ca, la puscarie cu guvernul ORBAN! Doctorii sa isi dea demisia, suporta prea multe, in locul lor sa aducem niste magistrati sa ii faca bine pe diasporezi, ca tot sant ei ceva suprem si cea mai bine platita categorie profesionala, cu o activitate suspendata, atat de utila era societatii. Asa ca, doctorii sa suspende si ei activitatea, iar diasporezii sa vina in Piata Victoriei sa se vindece de la spirala #rezist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.