Suntem cu ochii pe voi!

Cum a ajuns Bușoi putred de bogat muncind toată viața pe bani publici?

    Cristian Bușoi a fost desemnat de organizația PNL București  drept candidat la primăria Bucureștilor, la alegerile care vor […]

 

 

Cristian Bușoi a fost desemnat de organizația PNL București  drept candidat la primăria Bucureștilor, la alegerile care vor avea loc anul viitor.

Înțeleg că liberalii nu vor să câștige Primăria București. E fix problema lor. Cred însă că Bușoi este un exemplu de reușită în viață pentru noi toți și ar fi păcat ca liberalul să nu ne explice cum a ajuns el putred de bogat la 35 de ani muncind doar pe bani publici.

Potrivit biografiei sale publicate în februarie 2014 de Agerpres (pe pagina Parlamentului European Bușoi nu și-a publicat un CV), liberalul Cristian Bușoi a absolvit Facultatea de Medicină din București (2003), Colegiul Național de Apărare (2005) și Facultatea de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din Capitală (2007). A fost doctorand în Sănătate Publică și Management Sanitar, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara (din 2004) și doctorand în Endocrinologie, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (din 2004). A fost medic stagiar la Spitalul Universitar de Urgență București, în perioada 2003-2004. Din decembrie 2004 a fost medic rezident, iar din martie 2007, preparator universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Așadar, la momentul februarie 2014, când ajungea Președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, despre Bușoi se știa doar că a fost medic, deci plătit din fonduri publice. Nu om de afaceri, nu cămătar, nu moștenitor al unei averi uriașe ci medic. Tot atunci Gândul completa biografia lui Bușoi și ne informa că acesta este fost medic, actual notar (nu înțeleg cum anume poate fi notar în tip ce este europarlamentar; chiar și așa, câștigurile lui Bușoi din activitatea notarială sunt reduse, vezi aici și aici spre exemplu). Din nou, nimic despre geniul de om de afaceri al medicului Cristian Bușoi.

Tot în februarie 2014, „Gândul” publica informații despre averea impresionantă a lui Bușoi. „Fost medic, actual notar, Cristian Buşoi va deveni, la 35 de ani, nu doar unul dintre cei mai tineri, dar, potrivit declaraţiei sale de avere, şi unul dintre cei mai înstăriţi miniştri ai Guvernului Ponta. Are, împreună cu soţia, 9 terenuri în Bucureşti, la Herculane şi în judeţul Mehedinţi, economii de peste 800.000 de euro, două apartamente în Bucureşti, unul la Bruxelles şi o casă în Drobeta Turnu-Severin, tablouri, ceasuri şi bijuterii de aproape 50.000 de euro, 250.000 de euro acordaţi ca împrumut unei persoane fizice şi 1.200.000 de lei investiţi în firma proprie: CSB European Business Target” titra Gândul.

Am răsfoit declarația de avere a lui Cristian Bușoi din iunie 2015. E impresionantă. Personajul s-a realizat până peste poate. E milionar în euro în condițiile în care a lucrat toată viața lui pe bani publici. Potrivit biografiei sale, în 2003 Bușoi e absolvent de medicină în București, după care e medic stagiar și medic rezident. În 2004 este ales deputat în Parlamentul României. În 2007 ajunge deja europarlamentar, poziție pe care o ocupă și în prezent. De când a terminat facultatea de medicină și până azi Bușoi a fost plătit din fonduri publice. În declarația de avere din 2005 Bușoi nu are trecută nicio clădire și niciun teren în proprietate. În declarația de avere din 2015 Bușoi are menționate ca fiind în proprietate 9 terenuri și 4 clădiri. Impresionant!

Recapitulăm. Medic, deputat, europarlamentar. Nu om de afaceri, nu cămătar, nu moștenitor al unei averi. Cristian Bușoi este acum milionar în euro după ce toată viața lui a lucrat (mă rog, ce-a făcut el!) pe bani publici. Cum a reușit Cristian Bușoi să ajungă milionar în euro muncind toată viața pe bani publici? Nu știu, habar nu am. Dar sunt convins că sunt în România mii de tineri care ar vrea să afle de la Cristian Bușoi cum naiba ajungi milionar în euro la 35 de ani muncind doar pe bani publici (și-n pauze un pic de notar).

                                                               Dan TANASĂ (http://www.dantanasa.ro/)

Nota redacției „Justițiarul”: Aflăm că socra domnului Cristian Bușoi, Marta Ilinca, tot notar și dânsa, a fost condamnată, în iunie 2015, de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru spălare de bani! (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20657516-soacra-lui-cristian-busoi-are-condamnare-inchisoare-prima-instanta-judeca-inalta-curte-spune-candidatul-pnl-despre-proces-plus-legatura-profesionala-mama-soacra.htm)

De asemenea, aflăm că: „Finii lui Cristian Bușoi intră în galeria selectă a profitorilor retrocedărilor făcute «pe sub masă» de Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților (ANRP). Bogdan Militaru și Daniel Groza fac parte din gașca baieților deștepți care au cumpărat drepturile litigioase de la foștii proprietari. Aceștia au investit 290.000 ( cât au plătit pe drepturile litigioase, unei persoane din Timișoara, numite Preda Valeria) și au câștigat 77.535.100 lei.” (http://www.ancheteonline.ro/2015/12/un-alt-dosar-dna-finii-lui-busoi-in-topul-smecherilor-care-au-incasat-peste-rand-despagubiri-de-zeci-de-milioane-de-lei-de-la-anrp/)

 

 

 

9 Comments

 1. olariu simion

  Trebuie aplicată metoda de la retrocedari si DNA sa intocmeasca dosar penal pe numele Busoi peste rând până nu îl alegem primar . Ma gândesc la binele bucurestenilor să nu se pricopseasca iar cu un primar penal.

 2. daniel ionescu

  am fost 8 ani parlamentar. stiu dinauntru ce venituri legale are orice deputat sau senator. nu depasesc 5000 lei/ luna. faptul ca a fost numit presedinte la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate spune totul. ar fi suficient sa fie luat – ca lumea! – de DNA si se rezolva. cu certitudine (aproape) este vorba de afaceri, pe sub mana in domeniul serviciilor medicale si medicamentelor.

 3. Dumitru

  Dacă și acest individ ajunge PRIMAR GENERAL , eu pot fi numit PATRIARH al ROMÂNIEI, pentru că SIGUR va fi și acolo o SCHIMBARE pe care o doresc zeci de mii de preoți – cu har de la Dumnezeu pentru ORTODOXIE.
  Doamne ajută-ne să scăpăm de NULITĂȚI (sau le puteți numi oricum)

 4. gerula

  Ar putea justifica! 8 ani ca europarlamentar inmultit cu 17000 euro/luna= peste un milion. Mi-este greata ca a renuntat la medicina pentru a fi notar si politician. Probabil a facut afaceri dubioase, prin interpusi ca toti politicienii. Am avut incredere in tineri dupa 1990, dar acum nu mai am.Sunt mai rai decat cei batrani,vor sa ajunga la BMW si vile imediat ,nu dupa o viata de munca [si nici atunci]

  • AUREL

   Tineri dar …..tot romani. Ce naste din pisica…

 5. ion

  Nu mă mai iau după prestația la TV sau aspectul fizic (mă gândeam să-l votez). Sigur în campania pt. București vor afla mai mulți votanți ai capitalei cine e dr.Bușoi. Dar și despre ceilalți candidați. Să cumpănim BINE!

 6. nglem

  Nu mai am aer sa respir….. E totul viciat si putred. Ma doare totul , vreau sa strig si totusi, totusi sper si cred…..

 7. daniel ionescu

  si DNA-ul ce face?

 8. Piciu Gabriela

  Se autosesizeaza cineva ????!!!! Sau se crede ,in continuare ,ca numai in PSD sunt coruptii ????!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *