Fără categorie

Cum au blocat procurorii generali Kovesi și Lazăr un dosar penal cu păduri retrocedate fraudulos către lideri UDMR!

  Dosar penal pe numele primarului UDMR din Miercurea Ciuc, BLOCAT de Ministerul Public din 2009. Miza: 21 de mii […]

 

Dosar penal pe numele primarului UDMR din Miercurea Ciuc, BLOCAT de Ministerul Public din 2009. Miza: 21 de mii de hectare de pădure

Ministerul Public se preface că anchetează un dosar penal din anul 2009 care îi vizează pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc și pe un fost ministru UDMR al Sănătății. Miza afacerii: o revendicare de pădure în valoare de 50 de milioane de euro.

Vezi și Vor mai continua retrocedările dubioase?

Ministerul Public, condus pe rând de Laura Codruța Kovesi și apoi de Augustin Lazăr, proaspăt pensionat, bate pasul pe loc într-un dosar penal deschis în anul 2009 care vizează retrocedarea a 21 de mii de hectare de pădure. În dosar sunt implicați mai mulți lideri UDMR, precum primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, și fostul ministru al Sănătății, Hajdu Gabor.

În 2009 am formulat o plângere penală pe numele lui Raduly Robert Kalman și Hajdu Gabor după apariția în paginile cotidianului Informația Harghitei a unui amplu articol despre falsul grosolan în cazul escrocheriei Bunurilor Private Ciuc (detalii aici).

În această escrocherie sunt implicați mai mulți membri UDMR. Afacerea vizează retrocedarea a 21 de mii de hectare de pădure cu o miză de 50 de milioane de euro (detalii aici).

Vezi și CORUPȚIE? Lideri UDMR vânează pădurile statului. Miza afacerii: 50 de milioane de euro

Plângerea penală din 2009 vizează fapte penale de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații și nerespecarea hotărârilor judecătorești. Plângerea a fost adresa Ministerului Public, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vezi și Noutăţi în cazul escrocheriei Bunurilor Private Ciuc, afacerea de milioane de euro în care sunt implicați mai mulți lideri UDMR

În august 2009, după ce am fost audiat la sediul IPJ Harghita, Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc mi-a expediat o adresă prin care m-a informat cu privire la faptul că dosarul penal nr. 813/P/2009 a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș.

Niciun alt document nu mi-a fost comunicat ulterior cu privire la evoluția cercetării acestui dosarul penal.

Click pe document pentru mărire!

Zilele trecute am solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș informații cu privire la stadiul anchetei în dosarul nr. 813/P/2009.

Cu această ocazie am aflat că dosarul în cauză a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș încă din 2009 sub numărul 150/P/2009. Acest dosar a stat din anul 2009 până în anul 2015 în sertarele acestui Parchet pentru ca mai apoi să ajungă la Curtea de Apel Târgu Mureș de unde nu s-a mai întors niciodată.

Cum este posibil ca Ministerul Public, condus pe rând de Laura Codruța Kovesi și apoi de Augustin Lazăr, proaspăt pensionat, să blocheze un dosar penal care vizează un fals grosolan în baza căruia se încearcă retrocedarea a 21 de mii de hectare de pădure? De ce procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș nu mișcă un deget, mulțumindu-se să constate doar că nu se face nimic în acest dosar?

Click pe document pentru mărire!

Mai multe detalii despre acest caz aici.

                                                                                                               Dan TANASĂ

Sursa: Dan Tanasă Blog

 

2 Comments

  1. România furată are nevoie de DREPTATE. Nu se mai poate aștepta atât. Dosare blocate? De cine se tem procurorii, care este miza? Nu sunt cetățeni ai Romaniei, nu au copii sau nepoți ca și noi, nu se gandesc la ce lasă in urmă ?strănepoții nostri ne vor judeca!

  2. IQ100

    Miza este schimbare proprietarului roman cu unul maghiar.Stat, particular, persoana juridica, confesiune, composesorat, asta e secundar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *