Abuzuri

Cum bagă ANAF-ul mâna în buzunarul contribuabilului de rând…

  Publicăm o adresă a colegului nostru, domnul Dan Cristian Ionescu, care explică pe înțelesul tuturor unele abuzuri practicate de […]

 

Publicăm o adresă a colegului nostru, domnul Dan Cristian Ionescu, care explică pe înțelesul tuturor unele abuzuri practicate de zbirii de la ANAF.

                                                                   C ă t re,

                                                                                   ANAF – sector 4

                                                  – în atenția d-lui. Hotinceanu Dan –

La data de 18 aug. a.c. am ridicat de la poștă recomandata dvs. prin care mi-ați comunicat decizia nr. (un număr atît de lung încît îmi pare ireal) 4080457270632 din 31 dec. 2016 referitoare la obligațiile fiscale accesorii reprezentînd dobînzi și penalități de întîrziere. Prin această decizie, pe care o contest acum în temeiul articolele de lege menționate de dvs. în decizie, mă înștiințați că am de plătit pentru perioada 1 ian. – 18 iulie 2016 suma de 123 lei dobînzi și penalitați aferente debitului meu de 2.040 lei.

Pe scurt, vă explic faptul că la data de 18 iulie 2016 m-am prezentat la ANAF și, la cererea funcționarei, am achitat (așa cum foarte bine știți) suma de 2.343 lei, deci 303 lei mai mult decît debitul. Și atunci, ce justificare are suma de 123 lei pe care mi-o solicitați cînd una peste alta mi s-a cerut să plătesc cu 180 lei mai mult decît debitul plus dobînzile și penalitățile pe care mi le pretindeți acum?

Pe larg, situația este mult mai complicată și ridică mari semne de întrebare asupra mentalității, competenței și atitudinii autorităților române.

La 8 mai 2015 am ridicat prima dvs. recomandată cu decizia din 16 dec. 2014 prin care m-ați anunțat că am de plată 2.040 lei cu titlu de contribuție la asigurările de sănătate pentru anul 2012. Am rămas surprins întrucît pe de-o parte știam că în baza legii nr. 341/2004, în calitate de luptător în revoluție, eram scutit de această obligație (oricum, pentru a nu pierde timpul cu formalitățile de la CNAS, atunci cînd aveam nevoie, mă duceam la o clinică privată și plăteam consultația din buzunar) iar pe de altă parte nici nu știam că singura mea sursă de venit după ce în anul 2001 regimul Năstase m-a împiedicat să îmi mai exercit profesia, dobînda bancară obținută în urma despăgubirilor primite de la stat, trebuie și ea ciuntită cu contribuțiile la sănătate.

M-am interesat și am aflat că în anul 2009 guvernul Boc mi-a anulat acest drept. În domeniul dreptului, există teoria drepturilor cîștigate – în România de azi, un drept care ți se acordă prin lege este anulat mîine-poimîine fără ca nimeni să te anunțe. În vremuri normale cînd legile noi apar foarte rar existînd stabilitate legislativă, nimeni nu poate invoca necunoașterea legii – în România de azi, cînd în fiecare an apar sute, mii de acte normative noi care modifică sau chiar intră în conflict cu alte legi în vigoare, nimeni nu poate fi obligat să le cunoască. Eu cred că cineva (în cazul meu SSPR), ar fi trebuit să mă anunțe că am pierdut încă un drept.

Nu am plătit suma întrucît pînă să mă lămuresc eu, în urma protestelor generate de aceste impuneri tardive, premierul de atunci, mincinos, corupt și trădător, Victor Viorel Ponta, a apărut la TV și a declarat că va anula impunerile.

Dar m-am lămurit că a mințit din nou, și atunci m-am dus și am plătit. A doua zi după plată, am ridicat o nouă recomandată de la dvs., datată 11 iulie, prin care îmi solicitați aceeași sumă de 2.040 lei, fără dobînzi și penalizări.

Dacă îmi veți explica de ce trebuie să plătesc acești 123 lei deși deja am plătit mai mult decît trebuia, îi voi plăti. Dacă însă nu puteți să îmi explicați, vă rog să rețineți că îmi sînteți datori 180 lei, că funcționara dvs. care mi-a pretins mai mult decît datoram a săvîrșit o faptă încă penală (abuz în serviciu) pînă cînd acest parlament de mafioți o va dezincrimina, iar executarea mea silită ar constitui aceeași infracțiune.

În concluzie, trăim într-o țară în care:

– drepturile acordate prin lege azi, îți sînt răpite mîine, fără să te anunțe nimeni;

– autoritățile îți comunică noile obligații la un an de la emiterea actului;

– prim-ministrul te minte în față la TV determinîndu-te astfel să plătești dobînzi și penalități.

În ce mă privește eu, ca avocat, înainte de 1989 trăiam bine. Azi însă:

– deranjat de procesele mele împotriva guvernului, în anul 2001 regimul Năstase mi-a evacuat ilegal cabinetul de avocatură;

– obișnuit cu o viață modestă, am putut trăi din dobînda primită de la bancă pentru despăgubirile (nedrept de mici și plătite cu mare întîrziere) primite de la stat;

– apoi guvernul Boc mi-a impozitat dobînda;

– apoi, declarațiile aparent inconștiente ale lui Mugur Isărescu au prăbușit dobînzile la depozite;

– apoi Victor Ponta mi-a impus plata contribuției la asigurările de sănătate;

– cînd am văzut că nu mă mai descurc cu banii, am făcut efortul pentru a obține o pensie, și am obținut-o (824 de lei pe lună, cît primește pensie pentru o singură zi un trădător de țară sau un corupt din aparatul de stat);

– deși pe talonul meu de pensie scrie că sînt scutit de contribuția de asigurări de sănătate, medicul de familie la care m-am înscris mi-a spus că figurez ca neasigurat;

– mai am dreptul la o pensie, de la stat, dar starea de sănătate nu-mi permite deplasarea, cozile și enervările inerente de la casa de pensii.

La urma urmei, eu și cei ca mine, poate ne merităm soarta. În decembrie 1989 ne-am dus în fața gloanțelor pentru o Românie mai bună. Nu știam că păpușarii, serviciile secrete străine dușmane țării și trădătorii de țară, au programat revoluția pentru ca prin jertfele noastre, să fie inițiată distrugerea țării. Românii pierd treptat tot mai multe drepturi pe care le aveau sub Ceaușescu (în primul rînd, dreptul la asigurarea gratuită a sănătății), dar obțin tot mai multe drepturi homosexualii, minoritățile (mai multe drepturi decît au românii), țiganii care refuză să muncească, falșii handicapați, etc. Sîntem jefuiți prin accize, impozite, taxe pentru ca trădătorii, după ce pleacă de la Cotroceni, să primească indemnizații grase, vilă, mașină cu șofer si SPP-ist, secretari, pentru ca parlamentarii care au votat în mod continuu legi împotriva țării și poporului să primească pensii speciale enorme (în raport direct proporțional de cîți ani au trădat), procurorii și judecătorii care timp de peste două decenii au salvat marii mafioți și au împărțit nedreptatea primesc pensii de mii de euro, la fel ca și cei din serviciile secrete, care pe la vîrsta de 40 de ani, după ce au trădat țara și s-au pus în slujba serviciilor străine, beneficiază de condiții privilegiate de pensionare, statul român finantează de la buget instituții care schimonosesc istoria noastră, transformîndu-ne eroii în criminali odioși, etc. Acum, colectați bani noi pentru mafia medicală și cea farmaceutică. Singurii din țara asta care ar merita totul (țăranii, muncitorii și învățătorii), cei datorită cărora putem trăi, ca oameni dar și ca națiune, ei primesc doar fărîmiturile aruncate de la masa trădătorilor, mafioților, corupților…

Directivele fostului NKVD pentru țările est-europene, care prevedeau ca oamenii să fie tot timpul ocupați chiar în mod absurd pentru a nu avea timp să gîndească și să acționeze, sînt astăzi aplicate în Romania mai mult decit oricind. Oamenii sînt oprimați, batjocoriți, jefuiți, ideea este ori să accepte să devină sclavi ai noilor stăpîni externi, ori stresul provocat de nedreptatate să îi omoare.

Întrucît îmi este tot mai greu să mă deplasez la poștă, vă rog sa îmi răspundeți pe mail.

                                                                                                                     Dan Cristian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *