Editorial

„Cum e turcul, si pistolul” sau Sorin Ovidiu Vântu, slugile lui de la Realitatea TV si îndobitocirea telespectatorilor

<p><strong>Doar un individ diabolic şi cu tupeu nelimitat putea să sucească minţile oamenilor în aşa hal, încât să</strong> convingă o parte a românilor să-şi rişte economiile de o viaţă la un dubios fond de investiţii. Asta a făcut escrocul Sorin Ovidiu Vântu, cu al său F.N.I..! Prin intoxicarea populaţiei cu reclame mincinoase, acesta a devenit suficient de convingător şi a reuşit să-i sărăcească pe naivi în folos propriu. Au profitat şi alţi „rechini", susţinători ai uriaşei escrocherii, ticăloşi care şi-au clădit averea pe suferinţa celor înşelaţi.

Păcăliţilor, le sună şi azi în urechi sloganul „Poţi să dormi liniştit, F.N.I. lucrează pentru tine”, al reclamei făţarnice difuzate non-stop şi ostentativ pe toate posturile de televiziune în urmă cu zece ani. O minciună, repetată la nesfârşit, are toate şansele de a fi percepută ca un adevăr axiomatic. Urmarea? Cei traşi pe sfoară şi-au pierdut somnul pentru multă vreme, iar F.N.I. i-a „lucrat” atât de bine că au rămas cu buzele umflate, după ce prin buzunare le-a suflat „vântu”.

La fel se întâmplă şi acum, cu postul de televiziune „Realitatea TV”, proprietatea aceluiaşi personaj veros, Sorin Ovidiu Vântu. Acesta, în loc să se întoarcă în puşcăria care l-a mai găzduit în trecut tot pentru escrocherii, a devenit patron al unui trust mass-media prin care suceşte, în continuare, minţile românilor. După ce, în toamna anului trecut, postul de televiziune respectiv a dus o campanie furibundă împotriva lui Traian Băsescu, pentru a-l împiedica pe acesta să obţină un nou mandat de preşedinte al României, nici acum, după câştigarea alegerilor de către cel pus la stâlpul infamiei, trompetele clevetitoare  ale (i)Realităţii nu se opresc din trâmbiţat. Iată, de exemplu, şase titluri luate de pe site-ul televiziunii în cauză, toate postate în aceeaşi zi (12 iunie 2010), doar ultimul fiind din ziua următoare (13 iunie), asta doar aşa, ca să menţină ciorba caldă: „Băsescu în ochii românilor: Lider puternic, dar mincinos, arogant şi corupt”, „Românii l-ar suspenda pe Băsescu”, „PDL, asociat cu hoţia şi corupţia, în opinia electoratului”, „Topul celor mai detestaţi politicieni români”, „Majoritatea românilor spune că a votat cu Mircea Geoană, la alegerile prezidenţiale, potrivit unui sondaj GSS” şi „Candidatul PSD, favorit pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale”.  Toate aceste articolaşe, cu titluri defăimătoare şi incitatoare, sunt urmarea unui sondaj efectuat de „GSS 2000″ (Grupul de Studii Sociale) la comanda P.N.L. şi dat publicităţii în ziua respectivă. Deşi puteau să apară toate rezultatele acelui aşa-zis „sondaj” într-un singur material de presă, scribălăii mercenari au preferat să-l segmenteze în nu mai puţin decât şase articole separate (!!!), tocmai din dorinţa de a titra cu texte provocatoare şi manipulatoare. Acelaşi aşa-zis „sondaj” a fost dezbătut în emisiuni maraton de mereu aceiaşi moderatori şi invitaţi. (C)analiştii, deveniţi ulterior „formatori de opinie”, au dezbătut la nesfârşit rezultatele sondajului, deşi concluzia, cu care trebuia să rămână în minte telespectatorul, era una singură: „acum ar fi trebuit să fie preşedinte Mircea Geoană”. Am citat de pe site-ul în cauză, din unul dintre cel şase articolaşe, luat la întâmplare, fiindcă ideea că românii nu-l mai vor pe Băsescu – şi nici partidul acestuia la guvernare – se regăseşte în absolut toate cele şase expuneri. Paradoxal este faptul că datorită celor două partide aflate în opoziţie, la comanda cărora se interpretează „aria calomniei” de aproape un an de zile, România a ajuns la decadenţa aceasta economică fără precedent. Pesediştii şi liberalii au provocat, prin corupţie şi incompetenţă, haosul economic în care ne aflăm acum, deoarece ei au condus ţara, din decembrie 1989 până în urmă cu doi ani.

Campania aceasta de denigrare, începută cu aproape un an în urmă, nu a reuşit decât să plictisească şi să exaspereze un popor întreg. Pe mine, această mobilizare forţată a opiniei publice împotriva unui singur om, a început prin a mă intriga şi a sfârşit prin a mă enerva. De aceea, am simţit nevoia să-mi împărtăşesc, în scris, simţămintele, deşi nu sunt un mare admirator al lui Băsescu, ci, dimpotrivă. Cel puţin în cazul meu, efectul a fost invers decât cel scontat de iniţiatorii campaniei de discreditare, fiindcă a intervenit sentimentul de solidaritate cu cel aflat singur în faţa unei gloate de descreieraţi.

Aceiaşi „experţi” în toate, indiferent că este vorba de politică, economie sau sociologie, apar mereu la postul lui Sorin Ovidiu Vântu. La fel se întâmplă cu cealaltă echipă de „specialişti” de la posturile de televiziune ale altui magnat de presă cu trecut dubios, ajuns miliardar şi senator după evenimentele din decembrie 1989, „profesorul” Dan Voiculescu. Aceşti „formatori de opinie”, unii şi aceiaşi, care au monopolizat pur şi simplu ecranele „tembelizoarelor”, recitând mereu la comandă, au ajuns, datorită autosugestiei, să fie convinşi că ceea ce debitează ei aparţine propriei gândiri şi reprezintă adevărul universal, iar ei sunt unicii mandatari desemnaţi să ni-l evidenţieze. Până şi denumirea acestei noi „profesii”, formator de opinie, relevă clar scopul manipulator. Eu, personal, nu am nevoie să-mi formeze alţii opinia! De aceea mi-a dat Dumnezeu raţiune, ca să o folosesc, aşa că nu simt nevoia să gândească alţii în locul meu. Dumneavoastră, cititorii acestor rânduri, preferaţi ca propria conştiinţă să fie substituită de gândirea altora? În mod sigur, nu! Singura soluţie de autoapărare pentru telespectatori, unicul mod de a-şi păstra propriul cuget curat, nealterat, iar propriile convingeri să nu fie „formate” de alţii: utilizarea telecomenzii pentru schimbarea canalului!

Justiţiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *