Fără categorie

Cum îl pune Iohannis pe William pe tronul Marii Britanii

  Mutarea lui Dan Mihalache la Londra este o situaţie de win-win. Klaus Iohannis a decis să-l sacrifice pe cel […]

 

Mutarea lui Dan Mihalache la Londra este o situaţie de win-win. Klaus Iohannis a decis să-l sacrifice pe cel mai încăpător om al Preşedinţiei trimiţându-l taman în Regatul Barurilor Unite, în loc şi să-l plaseze în Iran, unde alcoolul este ilegal. După ce ne-a promis că aduce elitele româneşti acasă, iată că le exportă în Imperiul Britanic, provocând crâşmelor bucureştene un fior existenţial.

Decizia preşedintelui are o arhitectură mai complicată, dar e vizionară. După ce a luat în calcul acciza adusă în contabilitate de necesităţile sfetnicului, planurile de irigaţie pentru parcul Palatului Cotroceni s-au dovedit extrem de costisitoare. Vechile ţevi consumau multă apă, însă noul sistem ecologic şi computerizat ar fi făcut din Cotroceni un contribuabil mai stabil decât Casa Berarilor. Deci iată cum visul londonezilor de a transforma spaţiile verzi în crame în aer liber este taman unul dintre brandurile de export ale României.

Leadership-ul lui Iohannis este remarcabil şi prin ofensiva de diplomaţie lumească izvorâtă din halbe consumate pentru proiectul de a-l urca pe William pe tronul Marii Britanii, una dintre angoasele Perfidului Albion. Dan Mihalache l-ar convinge pe Prinţul Charles că România are condiţii optime atât pentru grădinărit, cât şi pentru distilatul recoltei. În plus, mutarea definitivă a lui Charles la poalele Carpaţilor ar păstra Marea Britanie cu un picior în Uniunea Europeană chiar şi după Brexit. Căci fiecare mare lider este dator să asigure şi propăşirea poporului său. Dacă Hitler l-a trimis pe Hess cu avionul în Anglia crezând că saltul cu paraşuta ar putea uni anglo-saxonii cu germanicii, Iohannis îl va zbura pe Mihalache cu o cursă Tarom în speranţa unei alianţe între consumatorii de bere. Efortul diplomatic se va concretiza şi prin distilatul primului whisky de Carpaţi după reţetă Windsor. Iar dacă Mihalache are voce, şi prin „Ioane-Ioane”, în pub-urile londoneze.

Câştigă şi turismul! Muzeul „Madame Tussauds” ar căpăta primul exponat românesc. Mai somnolent, e drept, dar foarte viu pentru o expoziţie de opere din ceară! Şi iată cum conservatorismul britanic se poate modela după tehnica de turnat mioritică! Mihalache poate lua orice formă, de câte ori este nevoie. Numai că… ceara românească are şi alte apucături: toarnă şi pe alţii. Există o mare probabilitate ca, după o promovare de whisky „Carpaţi”, Mihalache să transforme „Madame Tussads” într-o ladă cu nisip pentru lumânări, cum îşi aminteşte de la ultima spovedanie. Dacă se va întâmpla asta, desigur că preşedintele Iohannis va avea din nou viziune, nu degeaba are CSAT ca să evalueze riscuri!

                                                                                                                            Radu GOLBAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *