Colimator

Cum mănâncă Iohannis rahat în presa sibiană

  Normal că ne-am referit la deliciosul rahat turcesc. Voi ce-ați crezut? Un articolaș publicitar de campanie electorală, intitulat „Klaus […]

 

Normal că ne-am referit la deliciosul rahat turcesc. Voi ce-ați crezut? Un articolaș publicitar de campanie electorală, intitulat „Klaus Iohannis promovează educația, sănătatea și bunăstarea economică”, a fost distribuit presei sibiene de către PNL Sibiu.

Iată câteva abureli pentru proști:

România normală înseamnă România educată, cu un sistem de învăţământ echitabil și de calitate, centrat pe câteva principii. Printre aceste principii se numără accesul fiecărui copil la o educaţie de calitate, care să îi ofere premisele unei cariere de succes, diminuarea decalajelor dintre urban și rural, reducerea abandonului școlar.

Toate spaţiile educaţionale trebuie să reprezinte medii sigure pentru elevi și profesori. Pentru aceasta, este necesară alocarea de fonduri pentru atingerea standardelor igienico-sanitare și de siguranţă la incendiu. Programul menționează și alocarea de resurse suficiente pentru educaţie, atât pentru școli, cât și pentru salariile cadrelor didactice.”

Sibienii, cei neatinși de microbul idolatrismului iohannist, au văzut clar că sasul mincinos nu doar că nu a investit nimic în educație timp de 14 ani, cât a fost primarul urbei, dar a fost și cel din cauza căruia statul român și-a pierdut liceele, școlile și grădinițele, acestea fiind retrocedate abuziv și ilegal de însuși primarul Klaus Werner Iohannis către Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), unde tot Klaus Werner Iohannis era președinte!

La Sibiu s-au restituit licee, şcoli, grădiniţe, filarmonica şi un cămin de bătrâni către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German (GEG) și biserica evanghelică a sașilor care aderase și ea la GEG cu întrega ei avere imobiliară. Toate aceste retrocedărl l-au avut la origine pe primarul Klaus Iohannis. Acesta se  afla în conflict de interese, fiind primar şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) la vremea respectivă. Aceste abuzuri în serviciu şi evidentul conflict de interese au fost şi sunt trecute, în continuare, cu vederea de autorităţile române.

Dată fiind valoarea enormă a imobilelor furate efectiv de la statul român – adică de la noi toți! – de către FDGR și Biserica Evanghelică, aceste fapte se încadreză la grave prejudicii aduse României și trădarea interesului național.

Ca să vă dați seama de amploarea retrocedărilor unor imobile care adăpostesc unități de învățământ către Biserica Evanghelică C.A., unde statul român plătește etnicilor germani chirie pentru educația copiilor, cu mențiune că unele dintre aceste clădiri au fost construite pe vremea comuniștilor și nu au avut cum să aparțină bisericii sașilor, dar aceștia revendică terenul pe care se află respectivele imobile, iată o listă cu retrocedările școlilor și grădinițelor din județul Sibiu, fără numărul copleșitor de licee revendicate și deja retrocedate!!!

Click pe tabele pentru mărire!

PublicațiaJustițiarul a fost prima care a dezvăluit aceste ticăloșii.

Ce scriu mai departe propagandiștii klausului în numele acestuia:

O Românie normală este o ţară în care se construiesc spitale, în care sistemul sanitar este centrat pe asigurarea accesului tuturor cetăţenilor la servicii medicale de calitate. Concret, se impun: consolidarea medicinei primare și ambulatorii, asigurarea sustenabilităţii sistemului de medicină de urgenţă, oprirea exodului medicilor, prevenția și educația pentru sănătate, creșterea finanţării și controlul cheltuirii banului public.”

La fel, sibienii știu că nu s-au investit bani de către Iohannis în sistemul sanitar, iar spitalul județean din Sibiu s-a părăginit în ultimul hal, în cei 14 ani de domnie ai acestuia.

O altă gogoriță iohannistă:

Integrarea socio-economică a persoanelor din comunităţile marginalizate este o prioritate esenţială. Se impune adoptarea cât mai rapidă a unor măsuri eficiente de revitalizare a comunităţilor defavorizate din mediul urban și rural prin integrarea funcţională a serviciilor medicale, sociale și educaţionale.

O comunitate marginalizată și defavorizată este și cea a pensionarilor. Citiți mai jos, pe scurt, ce s-a întâmplat cu un imobil destinat îngrijirii pensionarilor, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Sibiu:

Pe baza sentinţei iresponsabile a Judecătoriei Sibiu nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007care a admis calitatea de succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German pentru FDGR, această organizaţie etnică nici măcar nu mai trebuie să se judece prin instanţe, atunci când doreşte să obţină un imobil. După 28 mai 2007 era suficientă doar o decizie a primărie semnată de primarul Iohannis pentru ca imobilul respectiv să devină proprietatea FDGR-ului, unde preşedinte, la nivel naţional, era… tot Iohannis

Cităm din publicaţia sibiană „Tribuna”, articolul intitulat „Clădirea Căminului de pe Coşbuc, retrocedată Forumului” (http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/cladirea-caminului-de-pe-cosbuc-retrocedata-forumului-51370.htmldin data de 25 mai 2010„Clădirea în care funcţionează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Sibiu, de pe strada George Coşbuc, a fost retrocedată Forumului Democrat al Germanilor din România – Organizaţia Sibiu, care o va închiria Căminului pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului.” Aşa s-a întâmplat şi cu imobilul situat în str. George Coşbuc nr. 20, unde funcţiona Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu.

Referitor la decizia de retrocedare şi la închiriere, cităm în continuare din acelaşi articol publicat în ziarul local „Tribuna” din data de 25 mai 2010: Imobilul i-a revenit fostului proprietar, FDGR Sibiu, printr-o decizie de anul trecut, iar în şedinţa Consiliului Local de vineri consilierii vor vota contractul de închiriere a clădirii şi a terenului. Practic, dacă proiectul se aprobă, Căminul va funcţiona în continuare pe strada George Coşbuc, iar Serviciul Public Căminul pentru Persoane Vârstnice, din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, va plăti o chirie lunară de 10.318 lei.”

Pentru ca să fie mai clară infracţiunea de conflict de interese, reiterăm malversaţiunea: Primăria, condusă de un etnic german (Iohannis Klaus Werner, preşedinte FDGR) şi Consiliul Local, alcătuit în majoritate din etnici germani (toţi membri FDGR), retrocedează imobilul FDGR-ului şi apoi tot ea (Primăria) plăteşte chirie, din banii contribuabililor sibieni, propriei organizaţii etnice – FDGR!!! 

Deci, repetăm: primarul sas şi  saşii lui din Consiliul Local retrocedează abuziv un imobil propriei lor asociaţii etnice, după care încasează chiria pentru acel imobil prin asociaţia lor etnică din banii Primăriei, adică ai românilor contribuabili majoritari, pentru ca acolo să poată funcţiona un cămin de bătrâni, foarte necesar comunităţii!

Spre final, problema defrișărilor este bomboana de pe tortul propagandei iohanniste sau de pe coliva românilor jefuiți de austriacul Gerald Schweighofer, cel care le chelește pădurile:

În România normală, protejarea mediului înconjurător este obligatorie. Defrișările ilegale constituie o reală problemă, iar stoparea acestora trebuie să reprezinte o prioritate în direcţia protecţiei pădurilor. Acţiunile de împădurire și regenerare trebuie să continue într-un ritm alert pentru a diminua, astfel, din efectele negative ale defrișărilor. În ceea ce privește pădurile virgine, este importantă finalizarea, cât mai rapidă, a procesului de identificare și cartare, astfel încât starea acestora să nu fie periclitată.

Să facem un apel la memorie: «Domnul președinte Klaus Werner Iohannis – în veci fie-i numele lăudat! – a înlocuit cabinetul președintelui Nicolae Ceaușescu, care cică era țara, cu Facebook-ul, deoarece de acolo conduce și acolo este vizibil zilnic. Chiar s-a simțit profund lezat când o ziaristă i-a spus că are un milion de susținători pe rețeaua respectivă de socializare și a corectat-o aprig: „un milion jumate!”. Da, atâția „fani” sunt pe celebra pagină, fiindcă așa-i numește președintele pe feisbuciști, de parcă el ar fi o vedetă de cinema sau fotbalist de top.

 Acolo, pe Facebook, printre poze cu pisici și flori, alături de rețete culinare și bancuri deșucheate, președintele României ne ține la curent cu gândurile sale înălțătoare, scrise într-o limbă de lemn din esență tare, germanică. De fapt, bănuiesc că altcineva înșiră „perlele” zilnice scrise uneori agramat, dar întotdeauna seci și plate ca apa îmbuteliată la pet. Iată ce nota scribul de serviciu chiar în sâmbăta protestelor (9 mai 2015) împotriva defrișărilor masive efectuate de austriecii purtători de același sânge arian ca și mult lăudatul președinte: „Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați.

Zău, Franz? Atunci la ce ai întors Codul Silvic în Parlament? Nu pentru că limita tăierile nechibzuite și criminale de păduri? Nu ai spus matale că firmele sunt discriminate, susținând exact punctele de vedere ale austriecilor degrabă tăietori de copaci? Acum o dai la întors de frica unei revolte populare? Cât de false și ipocrite sună palavrele tale feisbuciste, după ce ți-ai dat cu firma în cap prin respingerea unei legi care limita jaful termitelor austriece! Și încă ceva! „Neamțul” pare supărat doar că se despădurește abuziv și ilegal, nicidecum că se distrug pădurile României. El vrea un „lucru bine făcut”, adică  pădurile să fie rase nemțește – ordonat, disciplinat, regulamentar – nu haotic.

În Austria suprafețele împădurite au crescut în mod constant în ultimele decenii cu aproximativ 5.100 ha/an. Cu alte cuvinte, aproape toate pădurile austriece sunt clasate ca seminaturale, o mare parte din ele fiind catalogate drept virgine. La austrieci, jumătate dintre tăierile definitive sunt tăieri de regenerare, de ameliorare a fondului îmbătrânit și acelea sunt doar toaletări de mică întindere. În Austria cine taie un copac fără aprobare specială merge la pușcărie!

În schimb, în România, 350.000 de hectare de pădure au fost rase de pe faţa pământului din vara anului 2013 până în vara lui 2014! Fain, domnule președinte? Da, 13 ha de pădure „bărbierite” în fiecare oră, conform statisticilor oficiale! Frumos record, nu, Herr-ule? Mai vrei? Poftim: „În România se taie aproximativ 20 de milioane de metri cubi de lemn în fiecare an.” Și cine le taie? Rușii sau chinezii împotriva cărora au votat alegătorii dumitale? NU, aici e buba! Tăietorii pădurilor românești sunt tamn prietenii dumitale, austriecii care te-au decorat în anul 2009 cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint”  al Statului Austriac pentru servicii deosebite aduse Austriei! Parcă așa scrie prin gazete: „În prezent, industria lemnului, estimată la 4 miliarde de euro, este disputată de 11.300 de companii, însă trei dintre ele controlează o treime din piaţă, şi anume triada austriacă Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger.”» (Fragment din articolul Klaus Iohannis este foarte legat de austrieci și de reprezentanții lor în România!)

Tare este și chestia cu evaziunea fiscal și recuperarea banilor de către ANAF:

Programul vizează și eficientizarea ANAF în colectarea veniturilor, prin informatizare și digitalizare, dar și prin eliminarea politizării care a afectat funcţionarea instituţiei în ultimii ani. Președintele dorește și recuperarea prejudiciilor din diferite forme de evaziune fiscală sau corupție, consolidarea sectorului privat.

Pe lângă impozitul neplătit pentru banii încasați din  așa-zisele meditații care l-au ajutat să cumpere o grămadă de case, Klaus Werner Iohannis a mai fost evazionist fiscal prin venituri nedeclarate timp de trei ani, în perioada 2001-2004! Pentru spaţiul din str. Nicolae Bălcescu nr. 29, închiriat băncii Raiffeisen din luna februarie 2002, dar cu contract de închiriere semnat în noiembrie 2001, Iohannis a încasat, în anul 2001, suma de 60.000 de dolari americani (USD) fără să plătească impozit pentru suma aceasta (chiria în avans pentru trei ani)!!! (Detalii aici: Klaus Werner Iohannis a fost evazionist fiscal timp de trei ani, în perioada 2001-2004)

Oare cum poate președintele Klaus Werner Iohannis, cu două case pierdute în instanța fiindcă au fost însușite in mod fraudulos, conform instanțelor de judecată, aceasta cu spațiul închiriat băncii fiind ultima pierdută printr-o sentință definitivă și irevocabilă (detalii aici: Regele Soare, nemulțumit că Justiția i-a luat o casă și l-a lăsat cu ochii în soare!) și cu atâtea alte „bube-n cap”, să vorbească împotriva corupției și a evaziunii fiscal?

Păi, măi Herr Iohannis, ai tupeu, nu glumă, să vorbești despre „recuperarea prejudiciilor din diferite forme de evaziune fiscală sau corupție”! Tu de ce nu dai înapoi banii încasați ca fooase necuvenite timp de 15 ani, în calitate de proprietar impostor al unui spațiu commercial obținut prin fals în acte publice și uz de fal?

Justițiarul” a scris, încă din 20 aprilie 2016, despre procesul deschis de Rodica Baștea, soția decedatului Ioan Baștea – complicele soților Iohannis în furtul a două case, în scopul blocării intabulării în CF a statului român ca proprietar, deoarece acesta să fie în pus în imposibilitatea executării silite a soților Iohannis pentru sumele încasate chirie de aceștia de la banca Raiffeisen ca proprietari-impostor.

Acest subiect a fost dezbătut la Antena 3, în urma relansării lui de site-ul luju.ro, însă cu unele inexactități. De exemplu, Nicolae Baștea răposatul care a declanșat escrocheria cu falșii succesori înainte să dea colțul, a fost unchiul lui Ioan Baștea, nu tatăl acestuia.

În fine, iată ce scriam noi cu mai bine de doi ani în urmă: „Ce urmărește Baștea Rodica prin petiția de ereditate notificată în CF și procesul pentru succesiune? Ea nu mai avea ce căuta în CF-ul imobilului acesta fiindca bărbatu-său, decedatul Baștea Ioan, a fost „scos din cărți” încă din anul 2005, când a fost anulat definitiv Certificatul de moștenitor. Soții Iohannis au rezistat până acum prin tergiversări și invocând cumpărarea de bună credință, cu toate că trei instanțe de judecată au decis că e vorba de falsuri grosiere și că soții Iohannis nu sunt cumpărători de bună credință!

Prin acțiunile recente ale soților Iohannis (contestație în anulare la o sentință definitivă și irevocabilă, plus strămutarea procesului) și Baștea Rodica (petiție de ereditate și proces pentru succesiune) se observă clar că escrocii nu vor renunța așa ușor. La mijloc sunt banii care trebuiesc restituiți de falșii proprietari dacă Statul va fi înscris în CF ca proprietar al imobilului. Dar, pe lîngă aspectul financiar deloc de neglijat, deasupra președintelui Iohannis planează oprobiul societății pentru complicitate la înșelăciune, iar soția și mama-soacră sunt cu pușcăria deasupra capului pentru infracțiunile de instigare la fals și uz de fals.

Petiția în ereditate nu are nicio șansă. Nu se poate trece peste o chestiune de drept care a fost lămurită definitiv. Anularea certificatului de moștenitor, din anul 2005, este definitivă. Deci, Baștea Rodica nu are calitate procesuală activă. Indiferent ce se invocă în acțiunea respectivă, ne aflăm în fața puterii de lucru judecat – o cerere poate fi judecată definitiv o singură dată (aceasta este, într-un sens restrâns, definiția puterii de lucru judecat). Din punctul meu de vedere, acțiunea va fi respinsă pe excepția puterii de lucru judecat. Dar, având în vedere corupția din sistem, ne putem aștepta la orice.”

Merită citit întreg articolul fiindcă găsiți explicații privind derularea completă a escrocheriei cu casele „moștenite” de soția lui Iohannis și mumă-sa: Klaus Iohannis nu a fost cumpărător de bună credință, ci complice la o fraudă de amploare!

În finalul materialului electoral mai sunt niște bâiguieli standard, după clișeele pestilențiale ale trepădușilor prezidențiali, despre industria auto, infrastructura rutieră și feroviară și IT&C, fără să-i spună pe numele complet, adică „tehnologia informației și a comunicațiilor”, de parcă tot pălmașul român este obligat să știe ce înseamnă IT&C.

Deci, un mare rahat cu aromă de trandafiri. Poftă bună, Herr Iohannis!

                                                                                             Marius Albin MARINESCU

1 Comment

  1. gigimutu

    iohanel mananca cacat de ani de zile, nu de ieri, de azi!!!

    pacat ca unii romani au orbul gainilor si il vor vota peste o saptamina, pacat ca alti ” romani ” vor fura cacalau voturi pentru el, ca sa ajunga iar mester la trei coceni!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.