Cap limpede

Cum ne protejăm medicii? Cu ce pot ei trata Covid-19?

  Contaminarea cu Covid-19 în România, atât cât putem şti sau ni se spune, este la un nivel foarte scăzut. […]

 

Contaminarea cu Covid-19 în România, atât cât putem şti sau ni se spune, este la un nivel foarte scăzut. Cu tot delirul neîntrerupt al televiziunilor, mai ales al celor de ştiri. Cu atât mai mult dacă luăm în considerare repatrierile masive din Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa, Germania, ţări cu o răspândire a coronavirusului ridicată sau chiar foarte ridicată. Inevitabil, mulţi conaţionali s-au întors gata contaminaţi, iar controalele la frontieră au fost destul de formale. Europa de Vest şi SUA sunt în aceste zile centrele nefericite ale contaminării cu Covid-19.

O explicaţie inedită, neaşteptată a răspândirii încă restrânse a îmbolnăvirii cu Covid-19 în România ne-a fost oferită de un fost cercetător la Institutul Cantacuzino, azi medic de cabinet. Românii au fost vaccinaţi sistematic, decenii de-a rândul, cu BCG (Bacilul Calmette-Guérin), vaccinul anti-TBC. (Graţie lui Ion Cantacuzino, România a fost a doua ţară din lume după Franţa în care s-a făcut acest vaccin începând din 1926.) După studiile profesorului australian Nigel Curtis de la Universitatea din Melbourne, vaccinul BCG, prin efectele sale secundare, este eficace şi împotriva Covid-19. Cercetările sunt în curs. Au început deja testele pe oameni. Un răspuns ştiinţific definitiv este aşteptat peste vreo şase luni. „Bacilul Calmette-Guérin sau BCG a fost larg folosit în ultima sută de ani, fiind din ce în ce mai apreciat pentru beneficiile lui colaterale. Nu e folosit doar ca mijloc imunoterapeutic obişnuit în primele stadii ale cancerului de vezică urinară, ci pare şi să stimuleze linia întâi de apărare imună a organismului în lupta împotriva infecţiilor” (www.stuff.co.nz , 01.04 2020).

În acest moment, în România, categoria profesională cea mai expusă contaminării cu coronavirusul este cea a cadrelor medicale care se ocupă direct de cei deja contaminaţi, mulţi veniţi din străinătate. E vorba mai ales de cadrele medicale din spitalele sau secţiile de boli infecţioase. Explicaţia ar fi destul de simplă. Aceste cadre medicale – medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar – lucrează neprotejate sau slab protejate şi sunt expuse zilnic la o mare cantitate de virus. Chiar dacă şi aceştia, ca toţi românii, au făcut vaccinul BCG, îşi văd capacitatea imunitară pusă la grea încercare.

Responsabilitatea le revine ministerului de resort, Ministerului Sănătăţii, în primul rând, şi autorităţilor politice, adică guvernului şi primului-ministru, în ultimă instanţă. Care nu au asigurat şi încă nu asigură echipamente de protecţie cadrelor medicale confruntate cotidian cu cei contaminaţi. Medicii şi tot personalul medical se pot întoarce legal împotriva factorilor răspunzători – Ministerul Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică, guvernul şi primul-ministru – şi ar trebui, în faţa unei justiţii imparţiale, să aibă câştig de cauză. Asemenea acţiuni au deja loc pe scara largă în Italia şi în Franţa. Pentru că şi în aceste ţări cadrele medicale au fost expuse iresponsabil contaminării.

În China, la Wuhan, un studiu epidemiologic al Covid-19 aflat acum înainte de publicare (efectuat cu sprijinul Departamentului de Ştiinţă şi Tehnologie al Provinciei Hubei) arată o eficacitate a hidroxiclorochinei : „Diverse studii au indicat că clorochina (CQ) prezintă un antagonism faţă de Covid-19 in vitro. Totuşi, probele privind aceste efecte asupra pacienţilor sunt limitate. Studiul nostru vizează să evalueze eficacitatea hidroxiclorochinei (HCQ) în tratamentul pacienţilor atinşi de Covid-19. Principalele metode : de la 4 februarie la 28 februarie 2020, 62 de pacienţi suferind de Covid-19 au fost diagnosticaţi şi admişi la Spitalul Renmin al Universităţii din Wuhan. Toţi participanţii au fost distribuiţi într-o testare pe grupuri paralele aleator (cu grup de control/martor): 31 de pacienţi au fost desemnaţi să primească un tratament suplimentar de 5 zile cu HCQ (400 mg/zi), iar timpul de recuperare clinică, caracteristicile clinice şi rezultatele radiologice au fost evaluate la pornire şi după 5 zile de tratament pentru a evalua efectul HCQ. Principalele rezultate : pentru 62 de pacienţi cu Covid-19, 46,8 % (29 din 62) erau bărbaţi şi 53,2 % (33 din 62) erau femei, vârsta medie fiind de 44,7 ani (15,3 ani). Nici o diferenţă în repartiţia pe vârstă şi pe sex între grupul martor şi grupul HCQ. Dar, pentru TTCR (Time To Clinical Recovery), timpul de recuperare a temperaturii corporale şi timpul de remisiune a tusei au fost semnificativ reduse în grupul de tratare cu HCQ. În plus, o mai mare proporţie de pacienţi au prezentat o pneumonie ameliorată, observată în grupul de tratament HCQ (80,6 %, 25 din 32), în raport cu grupul de control (54,8 %, 17 din 32). Per total, 4 pacienţi au evoluat către o maladie gravă, care s-a produs în grupul de control. Totuşi, 2 pacienţi au avut efecte indezirabile uşoare în grupul de tratament HCQ. Importanţa : la pacienţii atinşi de Covid-19, utilizarea HCQ poate să scurteze considerabil TTCR şi să favorizeze resorbţia pneumoniei” (www.medrxiv.org, 22.03.2020).

Deocamdată, autorităţile din România nu sunt capabile să asigure integral protejarea cadrelor medicale în toate spitalele, inclusiv în cele mici din provincie, cum e cel din Orăştie, care se ocupă de bolnavii contaminaţi cu Covid-19. Dar mai este o problemă aproape deloc discutată, deşi televiziunile abundă în emisiuni despre epidemie, despre pandemie. Cu ce tratează doctorii români Covid-19 în afară de paracetamol sau antibiotice pentru plămâni atâta vreme cât Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi OMS nu au validat încă nici un tratament ? Vaccinul care va veni peste un an sau doi nu-i ajută cu nimic pe cei aflaţi astăzi pe patul unui spital. În plus, EMA spune că „tratamentul cu hidroxiclorochină nu trebuie să fie administrat împotriva lui Covid-19 decât în cadrul studiilor clinice sau în programele de urgenţă” (journaldemontreal.com, 01.04.2020). Războiul doctorilor care fac politică şi business împreună cu Big Pharma împotriva unor savanţi, ca prof. Didier Raoult de la Marsilia, e în toi, cu toate că protocolul Raoult, bazat pe administrarea de hidroxiclorochină+azitromicină sub supraveghere medicală, a fost preluat de spitale din lumea întreagă. Care este tratamentul recomandat de dr. Adrian Streinu Cercel, deja aplicat şi lăudat pe televiziuni de dr. Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara ? Este el validat ?

Asaltul ultraliberalilor globalişti asupra sistemului sanitar public, în primul rând desfiinţarea spitalelor, privatizarea lor, ca şi desfiinţarea institutelor de cercetări, îşi arată dimensiunea criminală în această criză majoră. Cei care au condus asemenea acţiuni pe scară largă în România, începând cu cele două mandate ale lui Traian Băsescu şi continuând cu primul mandat al lui Klaus Iohannis, nu vor să-şi mai amintească de nimic, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Tot ei sunt cei mai vocali pe ecrane, extrem de critici şi de obraznici, adică tupeu cât cuprinde. Vă mai amintiţi ce spunea Traian Băsescu-gură mare în 2010 ? „Să nu mai facem o dramă din faptul că ne pleacă medicii din ţară […]. În momentul de faţă, statul român nu poate să îşi plătească medicii, profesorii cum ar merita să-i plătească, dar nu poate să-i plătească, asta este realitatea. […] Avem lucruri de făcut. Sunt cel puţin 200 de spitale care trebuie închise” (antena3.ro, 25.11.2010). Guvernul condus de Emil Boc a închis, în 2011, 67 de spitale. Astăzi ştim de ce guvernările Băsescu-Udrea-Boc nu aveau bani să plătească în 2010 doctorii şi profesorii, jafurile de la ANRP şi, în general, din bugetul statului sunt cunoscute de toată lumea, mai puţin de DNA. Şi Băsescu, statuia impunităţii, împarte opinii şi sfaturi seară de seară!

Ploaia de ordonanţe militare, consemnarea la domiciliu a unei mari părţi a populaţiei împiedică răspândirea coronavirusului. Dar economia începe deja să se resimtă grav. Cine va plăti oalele sparte? Aproape 800 000 de oameni au fost trimişi în şomaj tehnic şi peste 155 000 de contracte de muncă au încetat. „Dintre cele 155 675 de contracte încetate, 30 873 sunt în comerţul cu ridicata şi amănuntul sau repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 27 174 în industria prelucrătoare şi 19 254 în construcţii”. Sunt, de asemenea, mulţi lucrători din HoReCa rămaşi fără job. Doar în ultimele două zile, numărul celor concediaţi a crescut cu 45 000, iar cei trimişi în şomaj tehnic au fost 300 000 (cetateanimplicat.ro, 02.04.2020). Cadrele medicale se îmbolnăvesc pe capete, au fost şi vor mai fi morţi din rândul lor. Nimeni nu ştie cât va mai dura claustrarea generală, cum şi când va fi răpus coronavirusul şi, mai ales, cât de întinse vor fi pagubele economice.

                                                                                                      Petru ROMOŞAN   

7 Comments

 1. distopia

  Tocmai ce-am citit un articol care spunea ca vaccinurile gripale pe care batranii le-au facut in masa, cu precadere in Spania si Italia, care contin aluminiu si mercur, au „ajutat” la sensibilizarea si intoxicarea pe termen lung, astfel ca orice gripa se transforma in viroza respiratorie, care la batrani ESTE FATALA. Mai mult decat atat, aluminiul administrat sistematic in organism ne transforma IN ANTENE pe toti prin faptul ca suntem inconjurati de tehnologie 4 G, iar acum mai nou 5 G. Este vorba despre umbrela electromagnetica a pamantului. Asa ca este bine pentru „spalarea pe maini” a unora sa se convinga populatiile naive (care nu isi dau seama ca sunt testati de un „mengele”) ca vreun vaccin miraculos sau vreun tratament ii poate salva. Organismul uman ne vaccineaza natural prin gat (asta este rolul mai nestiut „omuletului”) unde se elimina saliva, Mai tineti minte cand eram copii si ne zgariam si „ne lingeam” ranile? Excat cum fac si animalele? Cantitatea de aer sau alimente sau lichide respirat / ingerate se intoarce INSESIZABIL inapoi – ca un val. Organismul isi ia „doze mici” de „orice” pentru a-si dezvolta imunitatea. Prin vaccinuri se creaza un dezechilibru masiv in organism si, mai rau, imunitatea nu se formeaza pentru ca „otrava” bagata sub piele nu este recunoscuta de bacteriile protectoare imediat, asata generand dezechilibre masive si scaderea imunitatii organismelor pe termen lung. Asa ca treziti-va si nu lasati aservitii bigpharma nationali sa faca experimente pe voi! Si pe vremea lui ceausescu ne-am vaccinat, totusi imi amintesc ca nu te vaccina nimeni CU FORTA! Vaccinurile se faceu la Cantacuzino si erau verificate temeinic, altfel ceausescu i-ar fi impuscat pe toti.

 2. Ionela Ionescu

  … dar cu apicultorii nu vorbește chiar nimeni-nimeni ?
  Banala tinctură de propolis ucide 30 de viruși (în interiorul nostru îi ucide).
  Nu mai vorbesc de calitățile anti virale ale amestecului de miere+apilarnil , de miere+lăptișor de matcă, miere+polen sau de amestecul suprem care le conține pe toate în același borcan : miere+ propolis+ polen+ apilarnil+ lăptișor de matcă.
  Astea nu sunt nici lucruri noi și nici secrete, le știm de pe vremea lui Burebista.

  • distopia

   CORECT !

 3. Na la vaccin

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31607599
  Vaccinul anti gripal creeaza susceptibilitate pentru infectiile coronavirus. Cu toata propaganda continua care zice ca nu este adevarat, ca au fost studii facute doar pe copii, aceasta este o minciuna big pharma cum am mai fost obisnuiti.

 4. Raul

  Americanii au cumpărat măștile comandate de Franța
  În China, chiar înainte de încărcarea avionului, americanii au cumpărat o comandă mare de măști destinate spitalelor și căminelor de îngrijire medicală din Franța, a declarat președintele Consiliului din regiunea franceză Provence-Alpi-Coasta de Azur, Reno Muselier.
  Musellier a explicat că autoritățile regionale au plătit pentru o comandă pentru câteva milioane de măști de protectie de la producătorii chinezi, produsele erau gata pentru expediere, însă chiar în ultimul moment „s-a întâmplat ceva”. „În această dimineață, la un doc de încărcare din China, a fost cumpărată o comandă franceză cu numerar american, iar avionul, care trebuia să zboare în Franța, a plecat direct în Statele Unite”, a declarat politicianul.
  Ziarul Liberation a contactat-o ​​pe Muselle, dar acesta nu a dezvăluit ziarului detaliile celor întâmplate. Sursele publicației au confirmat însă informația, adăugând că americanii cumpără măști din întreaga lume și pentru orice sumă. „Plătesc de două ori mai mult și în numerar, fără să se uite măcar la produse. Nu ne putem permite acest lucru”, a spus una dintre surse, adăugând că francezii plătesc pentru comenzi la primire. O sursă a consiliului regiunii Noua Aquitania a descris ceea ce se întâmplă în China drept „haos logistic”. El s-a plâns că trebuie să redirecționeze produsele comandate de mai multe ori către diferite orașe din China, deoarece aeroporturile implicate în transportul de marfă erau blocate. În plus, a spus el, Statele Unite achiziționează miliarde de măști, motiv pentru care comenzile relativ mici din Europa sunt lasate la final. Potrivit Liberation, autoritățile din regiuni sunt nemulțumite de politica guvernului de a le furniza echipament de protecție, astfel că mulți sunt nevoiți să se descurce singuri. În total, regiunile franceze au comandat aproximativ 60 de milioane de măști. O sursă din Noua Aquitania a spus că regiunile fac schimb de contacte în mod constant cu furnizorii, dar există încă riscul de a interactiona cu escroci, precum și companii dubioase cu conturi off-shore.

 5. marin

  Mastile si manusile imbolnavesc pe toata lumea. Mastile contin clor. Am vazut ca oamenii le poarta acoperindu-si si nasul! Gura este cel mai infect organ al omului. Cand respiri bacteriile din gura se intoc prin respiratia cu clor in plamani ! Practic acesti oameni se otravesc singuri ! Manusile de cauziuc cauzeaza eczeme infioratoare pe maini ! Mastile chirurgicale ale medicilor sunt specializate si cu filtre speciale iar manusile nu sunt purtate TOT TIMPUL. Cred ca media aservita a reusit sa-i isterizeze pe unii. Dar ma bucur sa vad ca nu toti sunt tampiti de media ! Sunt si oameni care inca filtreaza cu mintea lor isteria si propaganda globalista mediei aservite care lucreaza acum la foc continuu impotriva Romaniei si a romanilor.

 6. Val

  Sigur ca sunt mai multe feluri de masti, unele mai eficiente, altele mai de loc. In valul acesta de cereri, multi nu se mai uita la ce cumpara, cumpara ce gasesc si gata. Nicicand nu a fost mai valabila zicala cu ‘ce-si face omul cu mana lui’ … Solutia este un medicament si mai degraba vaccinul. Dar si aici, la o scara mai mare, lucrurile se vor repeta ca si in cazul mastilor. Deja marketingul isi face simtita prezenta, starneste ambitii si pasiuni, brambureste pe toata lumea. Cel mai des, solutia este langa noi, doar ca nu stiam de ea. Poate ca tocmai asa a aparut virusul, ca sa folosim ce avem dar stiut numai de catre unii. Acum este in plina explozie mediatica un produs numit Remdesivir https://autoizolare-coronavirus.blogspot.com/2020/04/tratamentul-cu-remdesivir-bun-pentru.html Posibil ca maine sa sciem despre el ca si despre masti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *