Puncte de vedere

Cum putem scăpa de propagandă și manipulările ei?

  Și, totuși, ce putem face, ce anume ne menține în starea de anomie, cum se face că, deși simțim […]

 

Și, totuși, ce putem face, ce anume ne menține în starea de anomie, cum se face că, deși simțim declinul nostru, conștientizăm că „revoluția” din ’89 a servit la colonizarea economiei românești, la amanetarea poporului, la delapidarea bogățiilor, la anihilarea viitorului… cum se face că nu mai avem capacitatea de „trezire”, cum se face că nu ripostăm?! Dacă o națiune, un neam, nu-și cunoaște dușmanii, atunci nu va fi nici o dată în măsură să stabilească o strategie; fără strategie, un neam nu poate rezista, nu poate lupta și nici nu va putea vreodată să-și conștientizeze destinul și menirea.

Plecând de la această sinteză, am ajuns la următoarea concluzie: Cauza principală care ne împiedică să înțelegem realitatea și pericolul situației în care ne aflăm este lipsa capacității de-a privi realitatea prin ochii noștri. Aceasta este principala unealtă de control social, întregul sistem de opresiune se bazează pe această „incapacitate”. Prin urmare, ținta numărul unu a oricărui activist naționalist – și aici vorbesc de orice individ care se simte lezat de situația actuală – sunt trupele de ocupație mentală, adică mass media.

Or, când spunem mass media, nu am spus mare lucru, până la urmă niște hârtie, alimentarea conturilor bancare, tehnică, metode subliminale și unde hertziene…, dar acest monstru volatil și străin de țară are un punct sensibil, călcâiul lui Ahile. Mass media sunt fragile tocmai acolo unde acestea stabilesc punctul de legătură cu realitatea; or, punctul de legătură cu realitatea sunt jurnaliștii.

Atâta timp cât jurnaliștii, care nu sunt nimic altceva decât niște trupe de ocupație mentală, vor continua să se plimbe liniștiți prin țara noastră, vor fi lăsați să producă „materie” antinațională, anticreștină, anti-tradițională, antiromânească; deformând și defăimând, împotriva interesului național, orice suflare românească, orice acțiune de apărare a valorilor fundamentale, orice încercare de a ieși din robie… ne vom afla la ani-lumină distanță de orice inițiativă populară românească, politică, naționalistă, antiimperialistă.

Prin urmare, cauza care menține poporul în comă, în acceptarea condiției de sclavie, sub influența criminală a colonialismul cultural, social, politic și economic, în starea de îndobitocire profundă, de deculturalizare brutală a maselor și menținere a creierelor în consensul generalizat… sunt jurnaliștii care, precum niște curve diabolice, și-au pus corpul și mintea la dispoziția unei mașinării de opresiune vinovată de suferința, amărăciunea, drama, neputința și dezrădăcinarea milioanelor de români.

Pentru că am pierdut capacitatea de a spune noi înșine lucrurilor pe nume, pentru că am cedat controlul asupra propriilor cuvinte, asupra dreptului de a ne povesti propria istorie, am devenit sclavi. Realitatea ne arată că românii nu mai sunt „actorii” propriei vieți, ai propriului destin.

Prin urmare, orice om care are capacitatea intelectuală să împiedice, să scurtcircuiteze, să ocolească, să întrerupă și, în definitiv, să înlăture opresiunea pe care o exercită forțele de ocupație mentală, o să meargă în direcția potrivită… spre ieșirea din temniță.

Stingeți, naibii, televizoarele, aruncați ziarele la gunoi, lepădați-vă de mall, de supermarket, de manele, de partide, de călăi, de străini, de „afară”, de robie… auziți strigătul pământului, urmați calea împărăției – faceți din Rareș Bogdan, C.T.P., Mihai Gâdea, Radu Banciu, Moise Guran, Lucian Mîndruță, Oreste, Mălin Bot, Andreea Esca, Andi Moisescu ș.a., niște boschetari, curve de centură, umbre, hăituiți, sinucigași, exilați… Eliberați-vă, naibii, odată, sfidați „evidențele“

                                                                                                                   Mihai ȘERBAN

3 Comments

 1. Ganditorul de la Jurilovca

  Pentru a fi corect trebuie sa remarc in mod pozitiv postul TVRHD. Bineinteles nu exista emisiuni antiglobalizare, anti-LGBT, anti-Soros, anti-migratie, dar macar exista emisiuni culturale realizate profesionist si cu multa dragoste fata de Romania, cum ar fi : Natura si Aventura (Dan Pavaloiu si Dan Curean), Romania Turistica, Exclusiv in Romania (Cristi Tabara), Descalecati in Carpati, Locuri, oameni şi comori (Emilia Nicolaescu). Chiar si emisiunile de divertisment sunt remarcabile: Emisiunea lui Mircea Dinescu si concursul de cultura romaneasca a lui Virgil Iantu. Este singurul post TV la care imi las copilul sa se uite.

 2. Marian

  Acum câțiva ani o fătucă de la proteve îi întreba pe potențialii stundenți la medicină care ieșeau de la examenul de admitere: ”după ce veți termina facultatea în ce țară doriți să plecați?”

  Cu câteva zile în urmă pe postul realitateateve se spunea că doamna ministru a sănătății vrea să le distrugă viitorul absolvenților de medicină pt că încearcă să-i facă să rămână în țară.

 3. Buna Ziua,

  Oare exista vreo organziatie care sa urmareasca TV-urile , ai caror membri sa monitorizeze, sa-si imparta sarcinil, sa adune dovezi de ate needucative/ba chra detrimentale social, stfel anomali/obraznici/manipulari tendentioase , nu numai needucative dar incalcand regulile jurnalismului si SA SCRIE companiilor TV si sa scrie si Agentie sau Consiliu National al Vizualului sau cum se numeste….Sau sa deschida un site unde oamenii sa poata trimite, daca nu un portal cu categorii, etc.
  Parinti voluntari sau macar bunici mai tineri, cei iesiiti la pensie ar putea sa ajute

  Dar si fiecare, cand vedeti, e greu sa trimiteti o nota macar la email sa aratai nemultumirea daca nu protestul ….Si sa crereti ca TV-urile sa aibe rubrica de opinii ….dar si nr de telefon, numelee redactorilor cu adresel de email !..

  Daca publcul nu insista nici acele companii (inclusiv TVR care prea mut functioneaza cum vor unii care au cam pus stapinire pe el…si de ex. nu vor sa arata tarii mai multe lucruri bune care se fac….in tara decum, in diaspora.. desi oamenii ar avea multe de invatat sau ar fi stimulati …sau, macar. s-ar bucura..noi patim asta, aparea m mu,t in anii90 si parte din 2000 si aratam
  un pucnt de roer in resuite in promovare..VOLUNTARA..dar dapsind pe cele ale “profesionalistilor” sattului roman..dar de 10 ani nu se da nimic de la noi, cu noi…nici macar nu se recepteaza anuntul c avem programe de formare necesare celor din media si ca invitam la participare la un internship..Promovarea s epoate afce si din tara , ba cair f.mukt din munca ei este prin interet..mai aelss buctaria /pregatirea caci trebuie adunate multe date pt potetintaia audienta..)..

  SI temele si ubtememel coune ar putea constituti orilej pt multi sa se adune la discutii….macar cei care posteaza la anumit FBpuri…caci nu vad anunturi/invitatii la intruniri …si modelul meet up grupurilor americane nu pare ca a prins inca in Romania, dar alte solutii de imbunatati socieattea sau de mentinut echilibrrul si valorile de baza decit buna organizare, cooperare, coordonare nu sunt…(desigur, bazate pe o buna comunicare, structurare, etc.)

  Dreptul la libertate al opiniilor nu este nuai al mass-mediei, dimpotriva ea poate fi controlata in oararer masura sau chira mai mukt de audienta si de sponsori/platncii advertisignului…caci acestora nu le convine sa piarda audienta..etc.etc..

  NU sttiu dac mai functioneaza ceea ce s-a nunit in anii 90 si parte din 2000 Agentia de Monitorizare a Presei…Si nu vad ca exista asociatii reale/active ale jurnalistillor ori asta e f.rau…e ca o tara fara parlament/presedinte, …justitie..

  Mass-media romneasca e extraordinara in niste feluri…(fata de cea din SUA…, dar si cu lucruri care au fost detrimentale tarii,..si ele nu sunt corectate..si nu vad cine sa o faca..

  Iar unul din cele mai rele daca nu cel mai rau, este ca jurnalistii se pun pe ei in fata sau aduca la discutii pe aceeaisi , mai ales politic pt comentarii sau pe unii care le convin sau li se cere, dar NU SPECIALISTII adevarati , nu pe cei din domenii propiriuu zise, din viata…si, repet, nici din imigratie , mai ales cei care pe langa profesia lor au organizatii, se ocupa de Romania, cunosc bine si tara si pot aduce elemente relvante , caci ei disting mai bine lpsurile prin comparatie si si ceea ce ar trebuie schimbat sau imbuntatiti..poate ca nu stiu destuk cum decit dac au activat in aclela tari multi ani…in domenii si in viata sociala, culturla, politca, in general cea ORGANIZATORICA…(marea majoriatea diasprenilor nu sunt interesati in eaa sau nu au caaocitate destula, dar uni au si au si resuite..ira dac eel sut din doenii sociale/pulbice/culturale si amia les aeducatve trebuie folsiitti..)..
  Rodica Perciali, Resource and Analysis center on Romania and the Romanian Immigration (30 ani), Romanian-American League (22 ani), Romanian Museum (35 ani…) Philadelphia, Princeton NJ, Brasov
  http://www.romnianculture.us
  PS ca sa ajutam mai mult..(desi deja ne este f.greu ca nu suntem auziiti sau lasati) e nevoie sa avem in tara un grup de colaboratori..vedeti l site…(volunari si cu onorariru, minim 3 luni)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.